Winter Cold

Här kommer till slut nail arten som jag målade till On Her Majesty's Secret Service:
 
 
 
 
Väldigt enkel design som ni ser, men har ändå fått många komplimanger för den. Färgerna jag använt till prickarna var nr 389 från Kiko (turkos), 737 Aloha från Isadora (rosa) och Denim Dreams från H&M (blå). Har använt ett dotting tool med liten kula, men misstänker att en tandpetare, smal pensel eller liknande går lika bra.
 
Nu sitter jag med nya naglar målade med Agro från China Glaze och årets första jul-nail art.
 
För den som minns att jag började på Telenor i måndags kan jag meddela att veckan har varit bra men ganska utmattande. Mycket nytt att ta in, datasystem hit och dit och massa annat. Känns bra hittills dock.

OPI On Her Majesty's Secret Service

I lördags målade jag om mina naglar med ytterligare ett lack ur OPI:s Skyfall-kollektion, nämligen On Her Majesty's Secret Service: långt namn. Ni kanske redan har räknat ut att samtliga lack ur denna kollektion bär samma namn som diverse olika Bond-filmer... Här kommer swatcherna i alla fall!
 
 
 
 
 
 
Det här är ett ganska skirt lack i stålgrå bas och massvis med små glitterpartiklar i olika färger. Jag skulle vilja säga att det framför allt är grönt och blått som står ut, men man kan urskilja en hel del andra färger i den också. Jag har tre lager på bilderna, men ett fjärde hade inte skadat. Bra torktid dock, så det gör inte så värst mycket, mest jag som har lite dåligt tålamod med det där ibland.
 
Jag antar att det är en ganska snygg färg om man gillar den här sortens nyanser, men det är ingenting som jag skulle bära på egen hand. Den kommer till bättre rätt i solljus (som jag tacksamt nog hade lite av när jag tog bilderna), men när det är höstgrått och mörkt är det ingenting som livar upp humöret direkt. Jag kan dock tänka mig att den här kan vara fantastiskt användbar i diverse olika former av nail art. :)

Owl Polka Dot

Godmorgon!
 
Idag visar jag er de söta ugglorna jag pratade om i söndags. Vid tillfället i fråga hade jag inte tid att måla ugglor på alla naglarna, så jag valde faktiskt att göra en så kallad "accent nail", och målade en söt liten uggla bara på ringfingret och körde prickigt på övriga.
 
 
 
 
 
Blåa Man Hunt från China Glaze fick vara bakgrundsfärg. Med Mermaid's Tears från OPI målade jag prickar och ugglekroppen. Egentligen hade jag förresten Mermaid's Tears över hela ringfingernageln och målade fram ugglans konturer med Man Hunt, men det kan man göra som man vill. Vingarna och pupillerna på ugglan är också Man Hunt, fläckarna på vingarna är förstås Mermaid's Tears. Irisen på ugglans ögon har jag gjort med Sea Spray och näbben är Life Preserver, båda från China Glaze.
 
Förra veckan när jag hade dessa naglar målade vi naglar med barnen på jobbet (ca 10 stycken flickor i 9-11 års ålder), och jag tror jag fick måla små ugglor på i alla fall tre av dem. Fast det blir aldrig lika bra när man gör det på någon annan, och framför allt när man är stressad. Jag behöver helt klart öva mer på att måla andras naglar.

China Glaze Man Hunt

När detta publiceras sitter jag antagligen i en utbildningslokal på Telenor och lär känna en massa nya människor och lär mig allt om Telenors alla abonnemangsformer och jag vet inte vad. :) Tidsinställt inlägg alltså: kom på att det kanske var lika bra att skriva ett sådant eftersom jag med all säkerhet kommer vara dödstrött när jag kommer hem.
 
I det här inlägget vill jag visa er Man Hunt från China Glaze, ett vackert blått lack från årets höstkollektion On Safari. Första gången jag beställde från denna kollektion skippade jag detta lack, men i senaste ordern från Transdesign fick det följa med, vilket jag är mycket glad över. :)
 
 
 
 
 
 
 
Det här är en väldigt intensiv mörkblå färg precis i min smak. Första gången jag såg det trodde jag att jag säkert hade ett likadant redan, men faktiskt inte. Liknande, men absolut inte likadant. Två lager täcker bra, och inga problem med appliceringen (endast självförvållade). Ett utmärkt lack om man är på jakt efter en snygg blå!

Peacock Tutorial

Här kommer min utlovade tutorial för påfågeldesignen:
 

Peacock

För ett tag sen målade jag påfågelfjädrar på mina naglar. Och eftersom det är söndag tänkte jag även att detta kunde bli ett bidrag till LeLacks nail art sunday, med tema fåglar. Även om jag brukar göra nail art andra dagar också. :)
 
 
 
 
Ni har säkert redan gissat att det är Live and Let Die som man anar som bakgrund. Jag svampade även på H&M:s Lady Luck på tipparna. Övriga färger är H&M:s Nail Him (i mitten) och Charla från Zoya, och Soft Green från Kiss, Depends blåglittriga nr 252 (också i mitten) och guldiga artlinern nr 1061. Satte en liten blå rhinestone i "ögat" för att ge lite mer djup. :)
 
Jag tänker inte bry mig om att förklara exakt hur jag gjort i detta inlägg, eftersom jag faktiskt har gjort en tutorial. Mycket enklare att titta på den så ser ni exakt hur det ser ut. :) Den kommer upp i nästa inlägg.
 
Om ni gillar temat fåglar kan jag glädja er med att jag också gjort en liten uggle-design som jag förhoppningsvis kommer hinna ladda upp i början av nästa vecka. Kanske inte imorgon, för då ska jag jobba från kl 8 på morgonen till 21.30. Imorgon börjar jag nämnligen på mitt nya jobb i kundtjänst på Telenor. Eller ja. Utbildningen börjar imorgon, rättare sagt. :) Lär visst bli som att gå i skolan igen har jag hört. Men som sagt, håll utkik efter min söta uggledesign. :)

OPI Live and Let Die

Förra veckan bar jag ytterligare ett lack från OPI:s höstkollektion Skyfall, nämligen Live and Let Die. Här kommer några halvbra swatcher på den.
 
 
 
 
 
 
Live and Let Die är ett mörkt grönblått nagellack med små skimmerpartiklar i mest guld, men i vissa ljus ser det både silvrigt och blått ut. Jag vill minnas att jag inte hade några problem alls med appliceringen och att två lager täckte bra. Tyvärr kan jag inte påstå att det här lacket gjorde speciellt stort intryck på mig. I de flesta ljus såg det bara mörkgrönt ut, i vissa fall också lite smutsigt, på grund av de små glittrena som inte riktigt framträder så mycket som jag hade önskat. Kanske hade det passat sig bättre en solig sommardag när det där glittret kanske kan lockas fram av solstrålarna?
 
Min dator verkar ha gått i strejk igen, första gången idag den vill funka, och då har jag ändå försökt få igång den ett antal gånger tidigare. Vi får se om den känner för att vara lite mer medgörlig resten av veckan.

KIKO i Lissabon

Minns ni att jag pratade om att gå till en butik som hette Kiko när vi skulle åka till Lissabon? Jag passade på att ta ett par bilder när jag var där, så jag tänkte visa er hur deras butiker ser ut.
 
 
Fantastiskt färgutbud (det gäller även smink, om man är intresserad av det också), och kostar inte mer än 3.90 euro/st, vilket är ungefär 35 kr. Jag har själv aldrig prövat deras övriga sortiment, men har hört att det är väldigt bra.
 
 
Den här butiken låg i köpcentret Armazéns do Chiado bara ett par kvarter från hotellet där vi bodde. Very handy, och jag tror jag var där typ tre gånger.
 
Har glömt att fota lacken jag köpte där, men ska försöka komma ihåg att göra det imorgon så kanske ni kan få se dem då. :)

OPI GoldenEye

För några veckor sedan fyllde min bror 30 år. Det var också dagen efter jag och min pojkvän kom hem från Lissabon, så jag kände mig inte så pigg på att sitta och göra någon extravagant nageldesign. Därför plockade jag istället fram ett extravagant nagellack: GoldenEye från OPI. Detta lack kommer från årets höstkollektion Skyfall, som släpptes i samband med den nya Bond-filmen, som heter just Skyfall.
 
Här kommer swatchbilderna. :)
 
 
 
 
 
 
Det är inte så uppenbart när man ser bilderna bara så här, men GoldenEye är faktiskt ett glitterlack. Det är fyllt med små pyttiga glitterkorn, och efter tre lager blir det som på bilderna: skimrande och fantastiskt och faktiskt mer likt ett foil-lack än ett glitterlack. Jag kan inte påstå att jag är något fan av glitterlack, men just det här känns helt sjukt fantastiskt. Jag bar faktiskt detta helt på egen hand i några dagar, och kunde knappt slita ögonen från mina naglar under tiden. Det ser ut som att man har doppat dem i flytande guld! Är man på jakt efter det perfekta guldfärgade nagellacket är det detta man ska ha.
 
Det här kom förresten till mig i en leverans med tre andra nagellack från OPI:s Skyfall-kollektion, så snart kommer ni även att få se Live and Let Die, On Her Majesty's Secret Service och Die Another Day. Även Man Hunt från China Glazes höstkollektion On Safari fick följa med, samt fyra lack från Hunger Games-kollektionen.

China Glaze Lemon Fizz

Innan jag och min fina man skulle ge oss iväg till Lissabon för ett par veckor sedan ville jag måla mina naglar lite somrigt, eftersom jag visste att det skulle vara varmt där. :) Då tyckte jag det passade bra att använda Lemon Fizz, från China Glaze. Lemon Fizz är en ljusgul färg som jag verkligen gillar. Den passar nog betydligt bättre på solbrända händer, men jag gillar den så här också.
 
 
 
 
Jag minns ärligt talat inte hur många lager jag hade här, men jag tror det kan ha varit tre, plus ett lager Essie Good to Go. Som ni ser var det inte några större problem med applicering; brydde mig inte ens om att göra någon clean-up. :)
 
Designen jag gjorde sen blev lite skamfilad när jag några timmar senare stod och gjorde en 10-dubbel sats chokladbollsdeg på jobbet till barnen. Vet inte ens om jag sagt vad jag jobbar med: just nu jobbar jag några timmar i veckan i svenska kyrkans barngrupper. Jag är inte kristen eller något sånt, inte mer än vilken annan medelsvensk som helst, men det är ett fantastiskt roligt jobb. Så naglarna får ta stryk av det ibland, tyvärr. :P
I vilket fall, eftersom de inte såg så snygga ut brydde jag mig inte om att ta någon bild på dem, speciellt inte eftersom jag redan har gjort designen en gång tidigare på mina nagelhjul, fast den gången med Isadoras Mellow Yellow som basfärg. Här hittar ni designen: nr 52.

Night flower

Till Notoriously Beautiful gjorde jag en one stroke-design med akrylfärger som jag inte blev så nöjd med. Det var bara färgvalet jag tyckte om, men ni ska likväl få se den.
 
 
 
 
 
Tja, inte mycket att skriva om designen i sig. Jag har gjort one stroke tidigare, senast i augusti, och första gången för drygt ett år sedan. Jag behöver helt klart öva lite till. :)

Nu något helt off topic. Min pappa äger ett antal små fastigheter, bland annat en gammal byggnad där två kvinnor nu driver en second hand-affär för begagnade barnkläder. I morse upptäcktes det att det hade varit inbrott i butiken, och någon har varit inne och stulit, ja faktiskt, hundratals begagnade barnkläder. Seriöst liksom?

H&M Notoriously Beautiful

Igår när jag kom hem från jobbet satt min far och snickrade på tre nya nagelhyllor till mig. Lycka! Just nu har jag nämligen mina nagellack lite varstans: på soffbordet, i en karamellskål på soffbordet, i en skokartong, ståendes på byrån... Det är ju bara inte okej, så så fort jag har laserat (undra om det är så det kallas) hyllorna ska åtminstone två av dem upp på väggen, och resterande nagellack ska joina de övriga på de hyllor jag redan har.
 
Nu kommer en swatch jag tog för ett antal veckor sedan, innan vi var i Lissabon och allt vad jag har hunnit med sen dess. Här kommer Notoriously Beautiful från H&M, ett lack jag fick i ett paket med H&M-lack på Tradera. Jag gillar namnet, fast jag har ingen aning om vad "notoriously" betyder... Det borde jag nog kolla upp. Haha, ord.se säger att det betyder "som alla vet, som bekant". Där ser man.
 
 
 
 
 
Som ni ser är det här lacket lila, men det drar väldigt mycket åt mörkblått. Trots att det inte är någon särskilt speciell färg tycker jag det är kanonsnyggt, och som vanligt med H&M:s lack är formulan bra. Två lager vill jag minnas att jag hade.

Lightning McQueen Tutorial

Hej allihop!
 
Ledsen att det har varit så tomt här på sistone, jag var supertrött när jag kom hem från Lissabon, och min dator och jag kommer fortfarande inte riktigt överens. Nu har jag dessutom åkt på en riktig dunderförkylning.
 
Goda nyheter har jag dock: i tisdags var jag på en arbetsintervju och ska nu börja jobba fr.o.m den 26:e november. Funderar ganska seriöst på att köpa en ny dator med första lönen.
 
I alla fall. Minns ni den fina Blixten McQueen-designen jag gjorde i början av oktober när min brorson fyllde år? Jag tror att jag lovade er en tutorial på den, så här kommer den äntligen.
 
 
 
Min pappa och storebror kom hem precis när jag satt och filmade i slutet, så det blev inte så mycket muntliga instruktioner efter det, känns ju lite pinsamt att sitta och prata för en kamera när folk sitter och lyssnar. Hoppas den hjälper er i alla fall, och skicka gärna bilder om ni prövar. :)
 
Jag har en del nya bilder och designer på datorn som ni ska få se snart också. Egentligen hänger det mest på att min dator vill samarbeta. Är inte inne så mycket på nätet över huvud taget längre eftersom jag inte orkar med att bråka med den.

RSS 2.0