Snögubbar

Fortsätter veckans tema i julanda. Snön ligger i högar utanför fönstrena, så det ska väl synas på naglarna också tycker jag. Ytterligare ett motiv som ser avancerat ut men i själva verket är mkt lätt att göra.

Började med en mörkblå bakgrund i form av två lager China Glaze Up all night.
Sen målade jag snögubbens kropp med en vit nail art pen från Rio Nail Art.
De svarta knapparna på magen, samt ögonen, målades dit med dotting tools och Gallery Colours nr 212 Black.
Silvrig hatt målad med smal pensel och Lizzie Diy Nails nr 14.
Morotsnäsa, även den målad med smal pensel och Viva la Divas nr 52.
Röd halsduk och band på hatten, målad med smal pensel och Isadoras nr. 49 Deep Red.

God jul och glad lucia! ^^

Jultema!

Och så var det så dags för ett första inlägg när man så sitter här i mörkret och undviker att komma igång med plugget. Ska se om jag kan lista ut hur det här funkar.

Så här inför jul kände jag dock att det var dags för lite jultema på naglarna, speciellt när det var dags att slå in julklappar på bokhandelsextraknäcket. Uppiffade naglar genererar många härliga komplimanger vill jag lova. Den här designen ser nog mer avancerad ut än den egentligen är. Mycket enkel att måla om man har rätt penslar och verktyg, om än lite tidskrävande. Man får inte ha bråttom. Vill man ha hjälp med tekniker och att komma på bra motiv finns det mängder med videos på youtube man kan ta till hjälp. Sök bara på "nail tutorials" så har du nöje för flera timmar framför dig.Färgerna jag har använt är välkända märken som är lätta att få tag på. Den vita bakgrunden är Isadoras nr 103, "Magic Frost", har för mig att jag använde två elr tre lager. De härliga röda bären är också Isadora, nr 49 "Deep Red". De gröna järneksbladen är målade med Depends nr 191.

Bladen är målade med en smal pensel, bären är påduttade med s.k. "dotting tools", suveräna hjälpmedel som är ett måste för dig som gillar att dekorera naglarna med roliga motiv. Finns att få tag i på nätet, jag köpte mina från amazon.co.uk, men finns även i flera olika svenska nätbutiker.

Andra frågor, bara ställ dem, så svarar jag så gott jag kan :)

RSS 2.0