Känslan när

man precis har tagit tag i att sätta upp alla nagellack på de fina hyllorna igen efter flytten i somras, och inser att de sex hyllorna man har inte längre räcker. 

Jade Magia

Jag upptäckte att jag kan vara med på ännu en temadag, nämligen den berömda holofredagen hos Skimmerskuggan! Här kommer Jades vackra Magia
 
 
 
 
 
Med tanke på det grådassiga vädret utanför fönstret kan jag ju meddela att jag inte tog dessa bilderna i detta höstrusk, utan någon gång i somras. Lyckligtvis har jag börjat skriva upp hur många lager jag hade, vad jag tyckte om lacket och sånt. 
 
För Magia använde jag 2 lager, och jag vill minnas att det var lättlackat. Inte minsta lilla tendens till holosjuka heller, så bra poäng från mig! :) Har alltid velat ha ett svart hololack!

Stripe, Jump, Stripe

Även om Shelby var ett schysst rosa lack kände jag mig inte jätteinspirerad av det, så jag försökte köra något enkelt. 
 
 
Det blev lite för enkelt och tråkigt, blev inte nöjd med färgerna tyvärr, de poppade inte så som jag hade önskat. Kanske prövar den här designen igen någon gång med en bättre färgkombo. 

A-England Beauty Never Fails

Idag tänkte jag faktiskt för en gångs skull vara med på en av bloggvärldens alla temadagar, nämligen Grön onsdag hos Karin på Vacker & Underbar. Jag älskar ju grönt, så jag fattar inte att jag inte har varit med på det innan! :) 
 
Lacket jag visar idag är en riktig skönhet från A-England, Beauty Never Fails
 
 
 
 
 
Beauty Never Fails har en grön bas och är fullpackat med pyttesmått guldigt glitter. Det är väldigt lättlackat, som alla lack från A-England jag prövat, och täcker nästan på ett lager: jag har två på bilderna. Jag skulle säga att det vinner mycket på att bäras med överlack, det får helt enkelt mer djup och blir så klart glansigare. 
 
En klar favorit hos mig, jag gillar den här sortens glitterskimriga finish! :) 
 
Ni glömmer väl förresten inte att gå in på Isadoras hemsida och rösta på er favorit-nail art? ;) :) 

Zoya Shelby

Jag har en rosa nail art liner från Kiss som jag har använt ganska flitigt, och jag har letat efter ett vanligt nagellack i just den nyansen ett tag. När jag stötte på Shelby på en blogsale bestämde jag mig för att köpa det, eftersom det verkade vara en bra kandidat. 
 
 
 
 
Det är tillräckligt nära för att jag ska vara nöjd, något klarare i färgen så hade det varit perfekt. Detta är i alla fall två lager, och från i somras när mina naglar var i det där hoplappade och bedrövliga skicket! De är betydligt finare nu om jag säger så, och då är de ändå inte perfekta nu. :) 

Roses Are Red and Yellow

Hej mina vänner!
 
Eftersom jag blev väldigt nöjd med en av nail artsen jag målade förra veckan skickade jag in den till Isadoras Nail Art-tävling. Gillar ni också mina vackra rosor får ni självklart väldigt gärna gå in och rösta på dem, genom att klicka på bilden eller länken ovan och gilla bilden på Isadoras hemsida. Fast jag tycker självklart att ni ska rösta på dem ni gillar mest, så tycker ni mina rosor var asfula röstar ni så klart inte! ;)
 
Jag gillar själv inte att sådana här tävlingar ganska ofta blir en populäritetstävling. :/  
 
 
Den här designen ser ganska avancerad ut, men i själva verket är den ganska enkel; den kräver bara lite tålamod och tid. Samtliga lack jag använt är från Isadora: Jugend Black för svart bakgrund, Mellow Yellow, Brisk Yellow och South Beach för de gula rosorna, Pink Cadillac, Burgundy Rose och Sugar Rose för de röda rosorna, och Combat Khaki och Vintage Mint för de gröna bladen. :)
 
Jag har använt en smal pensel och suttit och handmålat alltihop, men man kan snabbt göra en enklare variant genom att dutta på två olika färger och swirla ihop dem till en ros med en tandpetare, precis som jag gjort på denna Shabby Chic-design.
 
(Okej, jag erkänner, jag gjorde denna designen BARA för att jag ville vara med i tävlingen! Men jag blev i alla fall supernöjd!)

Isadora 194 Jugend Black

God kväll mina vänner!
 
Den här veckan har jag gjort inte mindre än 3 nail arts som jag faktiskt blev riktigt nöjd med. Jag vågar nog ändå påstå att jag har funnit lyckan med att göra nagelkonst igen! Just ikväll blir det ingen nail art i inlägget, men Jugend Black från Isadora som ni ska få se nu använde jag i en blommig nail art jag har på naglarna just nu. 
 
 
 
 
Jag har aldrig tänkt på svart på något annat sätt än just svart, men när jag satt och lackade med Jugend Black upptäckte jag att den hade en väldigt tydlig röd ton. Det framkommer inte när det är helt täckande på naglarna eller i flaskan, men det är väldigt tydligt vid tunna lager. Jag har nog aldrig haft några andra svarta än just riktigt kolsvart. Här finns det också ett subtilt skimmer som inte syns i flaskan, och inte på naglarna när det torkat, men dock syns när man målar. 
 
Annars måste jag säga att Jugend Black är ett exceptionellt svart lack. Väldigt lättlackat (jag älskar Isadoras borste, den är som gjord för mina naglar!), väldigt täckande och torkar vackert glansigt. 2 lager har jag använt, men egentligen var det i princip täckande på 1 lager, det andra tog jag bara för att det var ett par små fläckar där det såg liiite tunt ut när ljuset kom ur en speciell vinkel. 
 
Förresten var det sjukt svårt att fota detta lack, det glänste liksom alldeles fel i det så min stackars gamla kamera kunde inte fokusera och nästan varenda bild blev suddig. Får nog börja fundera på att investera i en ny snart... 

OPI Vesper

Jag föll aldrig för de där texturlacken som har blivit så populära hos varenda märke det här året. Det enda jag kände mig sugen på var Vesper, som jag kände att jag måste ha när jag sett det hos Nailtastic
 
 
 
 
När jag väl hade prövat det kände jag mig dock väldigt besviken, jag gillade det inte alls! Så det slutade faktiskt med att jag bytte bort det i bytesgruppen på Facebook, och har sedan inte köpt några fler texturlack, även om t.ex. Isadoras Sugar Crush-lack har sett väldigt fina ut på vissa swatchbilder. 
 
Vesper var dock väldigt lättlackat, lättkontrollerat och täckte bra; tre lager har jag på bilderna. Liquid Sand var dock inte min grej, helt enkelt. :) 

Ciaté Mini Mani Month 2013

Visst är det alla nagelnördars dröm att få ett nytt nagellack varje dag i 24 dagar?
 
Mina likar i en av nagelgrupperna på Facebook uppmärksammade mig häromdan på att Ciaté har en julkalender för oss nagellacksälskare! Mini Mani Month innehåller massa nagellack från Ciaté i minivariant, 5 ml ska de visst innehålla, lika mycket som Depend-lacken alltså. Några av luckorna ska också innehålla glitter och kaviarpärlor. Jag blev förstås genast lite sugen, men tveksam inför priset på som lägst 570 kr, och bestämde mig för att avvakta och se om Kicks kanske skickade ut någon rabattkupong snart, men när jag sen gick in på hemsidan igår upptäckte jag att de var slut där, och då MÅSTE jag förstås ha tag i den! Googlade som en galning, men hittade den bara dyrt utomlands.
 
 
 
Idag frågade jag i Lacka-Byt-gruppen och fick veta att Eleven hade dem kvar i lager, och att man dessutom kunde få 20% rabatt med koden FALL13 (vet inte hur länge koden gäller), vilket istället resulterade i 475 kr, och då försvann förstås tvekan och jag klickade hem den! Nu ser jag spänt fram emot december! :D

KIKO #296

Denna gröna kunde jag inte låta bli att köpa med mig hem när vi var i Lissabom förra året, trots att jag redan har en massa gröna nagellack hemma. Och KIKO gör mig inte besviken! 
 
 
 
 
#296 är en lite blåtonad creme-nyans som flyter på som en dröm, täcker på två lager och har en alldeles lagom glansig yta. Skitbra på alla sätt, bättre lack kan man inte önska sig. :) 

Winter Red-y

När jag hade målat naglarna med Ginessa ville jag ha något kontrasterande men enkelt i nageldesignen, så jag gjorde ett fläckigt mönster i rött; jag tror det var Essies Leading Lady jag använde, men det var längesen så jag är inte helt säker. 
 
 
 
Så här i efterhand kan jag tycka att det ser ut som att jag försökt göra blodstänk i snö, fast det var ju inte riktigt min avsikt.. Kanske någon av er har en bättre tolkning? 

Zoya Ginessa

Godkväll! Min granne ovanför har ikväll en väldigt högljudd fest (ni vet en sån där man hör exakt vilka låtar de spelar och skulle kunna sjunga med också om man ville, bara det att låtarna är rätt jäkla dåliga och även om de hade varit bra blir man helt osugen på att sjunga med eftersom ett gäng tjejer på festen redan gör det, i minst 3 olika tonarter så det låter helt anskrämligt), så eftersom jag inte tror det finns någon chans att jag kommer få sova än på en stund passar jag på att köra ett inlägg här istället.
 
Är det förresten okej att bussa "trygghetsjouren" på sina grannar direkt utan att först faktiskt gå upp själv i egen hög person och be dem ta festen någon annanstans? Policyn i de här husen är faktiskt att det ska vara tyst kl. 22-07 ALLA dagar, även helger. Det skulle ju faktiskt kunna vara så att jag ska jobba kl 7 imorgon bitti, eller att jag har småbarn eller nånting. Nu har jag inte det, men ändå. Och ja, jag kan väl avslöja att jag inte gillar fester, inte ens om jag själv är med på dem.
 
Enda anledningen till att jag någonsin har gått på fester är för att träffa nya människor (egentligen specifikt människor av det motsatta könet då, men det behöver uppenbarligen inte mina grannar, då jag redan har hört dem uttrycka sina lustar för varandra två gånger den här veckan.. Vi bor i en väldigt lyhörd byggnad ska det kanske tilläggas.), och då tycker jag ändå att fester är exceptionellt dåliga ställen att träffa nya människor på, med tanke på den höga musiken som gör att man inte kan prata utan att skrika, och eftersom alla skriker hör man ändå ingenting. Nu låter jag som värsta tråkmånsen förstås, men jag lovar att jag egentligen är ganska trevlig, jag föredrar bara lugnare sorters underhållning. Typ en middag med de närmsta vännerna och lite mysmusik i bakgrunden, en filmkväll eller att sitta ihop och spela spel.
 
 
Ginessa köpte jag i alla fall tillsammans med ett par andra Zoya-lack på en blogsale för några månader sen. Det är en frostig vit färg av den typ jag brukar gilla att bära i vintermanikyrer, speciellt runt jul. Denna testade jag dock långt innan jul. Det här är tre lager, och den är ännu inte riktigt heltäckande, men närapå. Formulan är lite lustig, den är liksom porös på något vis. Svårt att förklara. Torkar tyvärr ganska långsamt, så den blir ingen favorit, men helt okej. 

China Glaze Celtic Sun

Från ett fantastiskt lack i förra inlägget till ett alldeles gräsligt lack i detta! Jag fick tag i Celtic Sun på rea för 29 kr i somras; jag tror det kommer från en mycket äldre kollektion och ser väldigt fräsigt ut i flaskan. Men. Det är ett gult jelly.. Ingen bra kombo!
 
 
 
På dessa bilder har jag 3 lager, och det finns inte en chans att man kommer att få det heltäckande på egen hand. Som ni säkert ser. Jellyformulan gör att den smashiga färgen inte riktigt kommer fram, utan snarare gör att naglarna ser nikotingula ut. Inte alls smickrande! Men, jag kommer spara detta lack och pröva det igen någon gång med underkläder, och se om det ser bättre ut då helt enkelt. :) 

Essie Leading Lady

Eftersom min man har lämnat mig alldeles ensam för att åka och umgås med sin familj passar jag på att försöka komma ikapp lite! :)
 
Här kommer ett lack som jag suktade efter ganska länge och köpte först i våras tror jag det var, när jag hittade det på rea på H&M: 
 
 
 
 
Essie Leading Lady är ett alldeles underbart rött glitterlack, som så klart är totalt omöjligt att få till sin rätt på bild. Två lager krävs för täckning, och det vinner helt klart på överlack; glammigheten kommer fram mycket bättre då. 
 
I år har Essie visst kommit med ytterligare ett rött glitterlack i sin vinterkollektion, Toggle to the Top, som jag har fått för mig är en dupe till detta, men jag har inte sett det IRL, så kan egentligen inte uttala mig. Någon som vet? :) 

Tape Manicure

Jag har sett rätt många tejpmanikyrer innan jag gav mig på att göra några egna. Man kan väl helt enkelt säga att det är ganska pilligt och tidskrävande och det är inte precis något man ger sig på när som helst. Men det måste erkännas att det blir väldigt snyggt när man väl lyckas med det. :) 
 
 
 
 
Denna design var det så längesen jag gjorde att jag faktiskt inte minns vilka färger jag använde, mer än Nubars Dark Wash Jeans som grundfärg. Den blev något ojämn och jag hade nog egentligen behövt ett lager top coat till för att få det lite jämnare och glansigare, men det var inget jag tänkte på speciellt mycket just då. 
 
Jag har funderat på att göra den här sortens design utan tejpen någon gång, dvs och bara måla linjerna med en striper efter svampning. Det är ju så fruktansvärt mycket pill med alla de där små tejpbitarna! 

Nubar Dark Wash Jeans

Nu är det ett tag sen jag skrev igen. Man kan väl säga att jag har tappat intresset för naglar lite grann ett tag på sistone, har faktiskt knappt målat speciellt mycket eller ofta alls, och inte ens läst bloggar eller surfat efter nagellack. Är allmänt i ett stadie av o-intresse kring det mesta; är det hösten som påverkar tros?
 
Nu ljög jag förresten, jag har faktiskt snöat in på en sak under hösten, och det är ekologiskt och miljövänligt. Det går väl egentligen ganska dåligt ihop med nagellack, men i alla fall har jag och min sambo gått över till att bara handla ekologisk mat, om det finns som alternativ alltså. Vi äter också mycket mer vegetarisk mat nu, i genomsnitt kanske 5 dagar i veckan. Personligen har jag alltid varit väldigt skeptisk till grönsaker; när jag var liten åt jag nästan inga grönsaker alls, så jag är imponerad över att t.o.m. jag har kunnat gå över till vegetarisk kost så här enkelt. Med jämna mellanrum surfar jag runt efter nya vegetariska recept som jag sparar och plockar fram när det är dags att äta middag. :) Funkar kanonbra, och vegetarisk mat är oftast så mycket enklare att laga! 
 
Men nog om det då. Jag har massvis med swatcher liggandes på datorn och i kameran eftersom jag som sagt inte lyckats vara så flitig med bloggandet det senaste halvåret eller så. Egentligen kan jag helt ärligt säga att swatcher inte gör mig så värst upphetsad, för mig är det egentligen nail arten som lockar. Och eftersom jag har en nail art liggande med just detta lack som bakgrundsfärg tänker jag att jag kan visa denna swatchen i alla fall. 
 
 
 
 
 
Det här är mitt första Nubar-lack ever, som jag lyckades byta till mig i en grupp på Facebook. Det är mörkblått med en tydlig dragning åt petrol och heter Dark Wash Jeans. Jag har länge hört om Nubars fantastiska formula och skulle tro att Dark Wash Jeans är en väldigt bra representant för den. Extremt lättlackat, täcker på två lager och torkar med en vacker glans.

RSS 2.0