Pipe Dream Polish 110 Degrees

Hej!
 
Denna veckan har det varit mycket nytt och mycket farande. I måndags började nollningen i Kalmar och jag träffade några av mina nya klasskamrater! Har haft en del att fixa med att ordna böcker till kursstarten på tisdag, registrering och köp av pendelkort; praktiska grejer. 1,5 timme tar det ungefär att åka enkel resa, så de dagar jag behöver åka till Kalmar får jag räkna med totalt 3 timmars restid. Plus eventuellt väntande på avgångar också. Tur för mig att de flesta av våra föreläsningar kommer hållas i en byggnad som ligger precis vid stationen; skulle vara så jävligt att missa bussen/tåget för att man behöver promenera över halva stan! :)
 
Av de jag träffat hittills är de flesta yngre än mig (fast mycket trevliga så klart, och en var faktiskt äldre, med både barn och fru!), fast jag misstänker att de som är lite äldre har kommit över det här med nollning och sånt. Jag har själv bara varit med på dagsaktiviteterna, vilket har inneburit stafetter och tävlingar av olika slag, att gå omkring med ett pannband för att visa att man är nolla, stå utan byxor för att kunna få igenom ett snöre genom kläderna så snabbt som möjligt, försöka fånga vattenballonger med munnen ur en pool, springa slalom i glasögon som var så starka att man knappt såg någonting alls, osv osv. Jag tycker sånna grejer är kanonkul, så det har varit riktigt roligt! :) 
 
Nu blir det nagellack i alla fall! Jag tänkte visa 110 Degrees från Pipe Dream Polish, det härliga neonlacket jag använde i en nail art för några veckor sen. 
 
 
 
 
 
Dessa bilderna är tagna med mobilkameran, eftersom min vanliga kamera går helt bananas med vissa neoner:
 
 
Den är alltså INTE så här röd, utan mer rosatonad korallfärgad. Detta är tre lager. Egentligen täcker det helt på två om man är försiktig, inte greja runt för mycket. Det är väldigt lättlackat och bra på alla sätt och vis. Torkar snabbt också. :) Mycket lovande resultat från Pipe Dream Polish hittills! 

Xochitl Getting Tarty for the Party

Vilken konstig vecka det har varit. Jag har varit alldeles otroligt slö, knappt orkat laga mat och sånt om kvällarna. Jag undrar om det är den antågande hösten som gör mig alldeles trött och deppig. Egentligen är det rätt fint väder ute, och har varit flera dagar, men det är alldeles löjligt KALLT för att vara i slutet på augusti. Fattar ingenting. 
 
Idag är det Nail Art Sunday, och jag tänkte visa en nail art som är lite lik den jag visade förra veckan. Fast denna kom faktiskt först. :) 
 
 
 
 
 
 
Ni vet hur jag brukar tjata om att det är så himla svårt att komma på nail arts till hololack och andra spektakulära vackra lack? När jag satt med Cirque Xochitl på naglarna slog det mig att problemet är ju att få eventuella mönster att framstå på holo utan att det bara blir rörigt för ögonen. Så jag kom fram till att det borde funka att måla fält med creme-lack och göra mönstret där, så det gjorde jag helt enkelt. Den ljuslila jag använt är China Glaze Tart-y for the Party och strecken är målade med en nail art liner från Kiss
 
Jag tyckte det blev en rätt bra lösning faktiskt. Jag har fortfarande massvis med holo, men även nail art. Synd att kameran inte vill fånga holon så mycket på dessa bilderna bara. 

Japanese Garden

Idag blir det nail art! Denna var det ganska längesen jag gjorde, så börjar bli dags att visa den. :) 
 
 
 
Detta ska alltså föreställa ett körsbärsträd. Blev lite kladdigare än jag hade tänkt mig i slutändan, så man ser inte riktigt direkt vad det ska föreställa, men ändå. Som ni säkert kan gissa har jag använt Make Up Stores Lucia som basfärg här, har svampat på lite vitt och lite grönt, sen målat träden med nail art liners och dotting tools. Bladen på träden som består av prickar borde nog varit lite mindre, nu ser de mest ut som stora klumpar och inte så mycket som blad. Men lätt att vara efterklok. 
 
Jag har inte kommit på denna designen själv, utan målat av den efter en tutorial på youtube. Som vanligt blev min variant inte alls lika snygg, men ett bra försök i alla fall. :)

Make Up Store Lucia

Lucia från Make Up Store hittade jag på Kicks rea vid något tillfälle; det kan till och med ha varit årets sommarrea faktiskt, men minns inte riktigt. Jag har inte så hemskt många lack från Make Up Store, framför allt för att de inte är så hemskt billiga och bara finns ett fåtal lack på Kicks i min hemstad. De intresserar mig vanligtvis inte så väldigt mycket. 
 
Men detta köpte jag alltså och visar idag på Blå Måndag. Det var ett tag sen jag bar det nu, men har tagit för vana att skriva upp egenskaper och så, eftersom det händer att det dröjer rätt länge innan lacken kommer upp på bloggen. :) 
 
 
 
 
Som ni ser har Lucia en metallisk gråblå finish. Detta är två lättlackade lager, men som ni säkert ser blir det vissa penseldrag, och eventuella skavanker på naglarna syns väldigt lätt, men så är det ju med de flesta metallic-lack. När jag bar detta var det i en nail art och jag hade då ett matt överlack på. Hela grejen med detta lacket är väl egentligen den metalliska finishen, men jag tyckte det var snyggare matt i alla fall. Tyvärr har jag ingen bild på det, ni får se det sen i nail arten. :)
 
Inget favoritlack hos mig, men jag föreställer mig att detta är snyggt att använda till stamping! 

Aztec Inspired

Idag har jag ett ganska långsökt bidrag till NailArt Sunday hos LeLack. Egentligen målade jag det innan jag kom ihåg att kolla veckans tema, och tänkte strunta i att vara med denna veckan, men sen kom jag fram till att med lite fantasti skulle man ju kunna tolka det som en variant av ett gammalt indianskt mönster, typ aztekiskt, mayanskt, inca eller något liknande. Så jag är med i alla fall, även om det är liiite långsökt. ;) 
 
Idag är bilderna förresten lite ur fokus och så där för det är tagna med min mobilkamera. Min vanliga kamera totalvägrade att återge bakgrundsfärgen rätt, och det visade sig att min lilla Samsung Galaxy S4 Mini klarade det mycket bättre, så denna gången fick det bli så. 
 
 
 
Jag gillade verkligen det här mönstret och dessa naglarna riktigt mycket. För en gångs skull har jag målat helt på frihand utan en bild eller ett mönster eller någonting att kolla på; jag har bara improviserat loss! 
 
Bakgrundsfärgen är Pipe Dream Polish 110 Degrees, en riktigt vacker neon från ett indiemärke som har synts mycket på bloggar senaste tiden. Eftersom jag älskar neoner var jag bara tvungen att köpa några av dem! Jag köpte dem från Edgy Polish, såg att några av dem redan är slut där IGEN, men bevaka så kommer de säkert in igen, så poppis som de varit. :) Det svarta är som sagt målat på frihand med nail art linern Kiss Black, och prickar med dotting tool och mitt svarta Paris Memories

Cirque Xochitl

Godmorgon!
 
Idag är det fredag, vilket betyder holofredag för många bloggare! Jag har för det mesta inte lyckats vara med på denna temadag eftersom jag faktiskt, konstigt nog, sällan lackar med holosar. Men idag har jag ett att visa! Kika in hos Skimmerskuggan för fler holosar!
 
 
 
 
 
 
 
 
Xochitl (undra hur det egentligen ska uttalas?) är ett lila holografiskt nagellack från indiemärket Cirque. Det släpptes tillsammans med ett helt gäng andra härliga holosar i kollektionen Heritage. Jag har ett par av dem på lager för framtida testning, bland annat det gröna Panacea och blå Cerillos. :)
 
Detta är två lager. Lacket är väldigt lättmålat. Holoeffekten är ganska mjuk, den syns inte så väl inomhus i lampljus, men utomhus i solen glittrar det alldeles vackert i regnbågens alla färger. :) Jag gillar färgen, har inget hololack i någon liknande lila nyans sedan tidigare, och tror faktiskt inte jag har sett någon annan likadan på bloggar eller nätshoppar heller.

Seizethenail

Jag brukar normalt sett inte skriva enskilda inlägg där jag tipsar om andra bloggare, men för bara några dagar sen fick jag en kommentar av Bella som skriver SEIZETHENAIL, en blogg som jag helt har missat tidigare. Bella gör helt sjukt vacker nail art, så om ni också missat henne tycker jag ni ska besöka hennes blogg nu på momangen. Jag skojar inte, ni FÅR inte missa henne, i alla fall inte om ni älskar nail art som jag. Jag blir sjukt inspirerad och även en nypa avundsjuk när jag besöker hennes blogg. :) 
 
Nu råkar hon också ha en giveaway där man kan vinna massa skojiga nagelprylar, som jag så klart passar på att tipsa om samtidigt! Men som sagt, missa inte att följa henne, för hennes nail art är fantastisk! 
 
 
 
 

Flowers Dotticure

Idag blir det nail art igen! Jag älskar verkligen nail art. Jag blir så glad av att kunna kika ner på naglarna och se nånting vackert, eller att surfa runt på bloggar fulla med nagelkonst! 
 
 
 
Detta är en rätt enkel nail art, men jag gillar den ändå. Jag har använt Ciaté Palm Tree som basfärg, svampat på China Glaze Running in Circles och H&M I'm Not A Kiwi lite random för att få lite härlig struktur, och sedan duttat dit små blommor med ett dotting tool och Zoya Darcy samt China Glaze Bottoms Up. Jag hade önskat att Bottoms Up skulle ha framträtt lite mer neonigt, den blev lite blekare än jag hade tänkt mig. Men tycker det blev ganska fint ändå. :) 

Ciaté Palm Tree

Grön onsdag idag! Jag börjar tappa uppfattningen om vilken dag i veckan det är nu när jag är ledig. Idag är jag dock inte ledig, utan har blivit inringd för att jobba lite, vilket faktiskt är ganska skönt, haha! Det blir lite tråkigt att vara ledig när man är ledig helt ensam; alla andra jag känner jobbar ju nu.
 
Idag visar jag Ciaté Palm Tree, ett lack jag hittade i en låda på H&M ganska nyligen; inte på rea egentligen, men 49,50 kostade det; verkar som att de fått in ett parti billigt eller så för Ciaté kostar ju vanligtvis runt hundralappen.
 
 
 
 
 
Jag kunde inte låta bli det när jag såg den härliga gröna färgen! Detta är två lager, helt felfri formula, fantastiskt lättmålat. Detta gjorde mig sugen på att göra en riktigt härlig blommig, regnskogig nail art!
 
Nu har jag tagit bort lacket, och upptäckte dessvärre att det missfärgade mina stackars naglar. Råkar du dessutom ha förstärkning (jag har en pytteliten fläck på ena tummen där jag gjorde en lagning med gelé för några månader sen och den är alldeles gul nu), lösnaglar eller förlängning, eller väldigt torra naglar, ska du nog akta dig lite för detta lacket, eller ha dubbla lager underlack. :)

Ikat

Idag är det NailArt Sunday! Jag hade tänkt spendera dagen ute på sjön tillsammans med mina föräldrar, men det ser faktiskt inte ut att bli så värst vackert väder tyvärr. :( Men det ger mig i alla fall tid till ett inlägg, och kanske lite nagelmåleri senare, man vet aldrig. :) 
 
Denna söndag bjuder jag på så kallade Ikat-naglar. Första gången jag såg denna typen av design var hos Spektor's Nails, och då visste jag att jag måste pröva någon gång för det var ju kanonsnyggt. Mina blev inte riktigt lika bra men jag tycker ändå de är coola. :) 
 
 
 
 
Min lila bakgrundsfärg är förstås Essie Sittin' Pretty som jag visade igår. Övriga färger är Zoya Purity, svart från Paris Memories (det är faktiskt ett himla bra svart lack, speciellt till nail art då det är väldigt lättflytande och täckande) och China Glaze Hey Sailor
 
Jag försökte googla på vad "ikat" egentligen är, och det är tydligen en teknik för att färga tyg. Bildgooglar man bara på ikat så får man fram lite alla möjliga sorters mönster, fast detta är vanligast när det kommer till just naglar. :) 

Essie Sittin' Pretty

Nu tror jag faktiskt att sommaren i princip börjar lida mot sitt slut. Eller i alla fall det vackra vädret. Idag är det lite halvbra så där, solglimtar men mest molnigt. Och igår var det både regn och åska, och mer ska det bli idag och nästa vecka. Vi får passa på ordentligt nu när det väl blir bra! Fram med lite fler holosar kanske? 
 
Jag och min sambo tog en promenad ganska sent igår kväll. I lamporna utanför alla lägenhetsdörrar upptäckte vi att spindlarna som bor i fönsterkarmar, runt dörrar och lampor är SJUKT stora nu. Urk. Visst dör de allihop när det blir vinter? 
 
Idag tänkte jag visa Essie Sittin' Pretty från årets neonkollektion. 
 
 
 
 
 
Jag vill säga att detta är lite klarare i färgen än vad mina bilder visar, men är egentligen lite osäker. Detta är tre lager. Den är ganska skir till en början men byggs upp bra. Som med de flesta lack är det bra att försöka använda så få penseldrag som möjligt. :) 

Darcy Likes Daisies

Idag bjuder jag på sommarnaglar! Inte för att jag egentligen målade dem på sommaren, men soligt gula med blommor; det kan väl inte bli mycket somrigare än så! (Okej, jag vet att det inte är daisies, men det lät så catchy!)
 
 
 
Här har vi Zoya Darcy som bakgrundsfärg, övriga färger minns jag faktiskt inte. Enkla blommor med lite orangea highlights i alla fall, och gröna blad. Snabbt och somrigt! Perfekt när man inte vill sitta inne och lägga timmar på någon kul design utan faktiskt vill ut i solen lite.
 
Idag har jag tyvärr bara suttit inne nästan hela dagen. Inget solande i alla fall, bara varit ute ett par ärenden på stan. Jag får alltid så dåligt samvete när jag sitter inne med vackert väder utanför. Egentligen vill jag ju ut, men ibland orkar man helt enkelt inte med solen riktigt. Behövs pauser också. :)

Zoya Darcy

Idag blir det tyvärr ingen grön onsdag för mig, då jag inte har något grönt lack i arkivet att visa just nu! Istället får ni ett härligt solgult lack!
 
 
 
 
Detta är två lager av Zoya Darcy. Gula lack brukar ju vara lite knepiga, och detta är väl heller ingen dröm, men två lager med detta resultatet tycker jag är riktigt bra faktiskt. Viss strimmighet finns, men ett lager överlack på så jämnar det ut det värsta. :) Konsistensen är annars bra, inte rinnig eller tjock.

Orly Tropical Pop

Idag visar jag ett härligt neonlack som är så där skojigt lysande så att man bara går och glor på sina naglar hela dagarna! 
 
 
 
 
 
 
 
Tropical Pop från Orlys sommarkollektion Baked klickade jag hem i början på sommaren när jag la en beställning hos Nailsupplies. Det var nära att jag gallrade bort det när det blev för många lack (ni vet hur man alltid börjar med typ 14 lack i varukorgen och måste komma ner till 9 på något sätt...) men det är jag verkligen glad att jag inte gjorde nu. Detta är SÅ coolt. Neoner alltså! <3 Helt otroligt vad glad man blir av dem. 
 
Detta är två lager, formulan har en tendens till strimmighet, men i slutändan tycker jag inte alls att det är något som stör. Jag har inget topplack på mina bilder, så som ni ser torkar det ganska matt. Vill man ha glans får man alltså slänga på ett schysst topplack. Jag vill minnas att jag körde utan hela tiden. 
 
Som vanligt gör inte bilderna lacket rättvisa, neoner är ju totalt omöjliga att fånga bra på bild. 

Poker Face

Nu är jag äntligen helt ledig ett tag. Idag har jag varit i Kalmar och gått en runda på ikea (köpt en massa grejer jag egentligen inte skulle ha, följde bara med som sällskap) samt kollat läget lite och lokaliserat byggnaden där jag kommer ha min allra första introduktion när jag ska börja plugga till hösten. Så att jag hittar när jag väl ska vara där. Nu börjar det kännas ganska skönt att jag ska plugga igen, framför allt skönt att jag har någonting att göra och inte bara driva runt och försöka pussla ihop alla olika extrajobb. Men ser dessutom fram emot att lära mig nya saker, tror verkligen att jag kommer tycka detta programmet är väldigt intressant! 
 
Nog om mig. Dagens manikyr är det några veckor sedan jag gjorde. 
 
 
 
 
 
Denna sortens design har ni säkert redan sett många gånger, men jag tycker den är jäkligt fräsig. Första gången jag såg sånna här kortnaglar var faktiskt i en liten liten presentbok jag fick av min moster för många år sedan. Långt innan jag började intressera mig för naglar faktiskt. Jag kanske var 11-12 eller något sånt. Hittade boken bland mina gamla grejer flera år efter att jag började hålla på med naglar. Frågan är om den låg någonstans där i bakhuvudet och startade intresset en gång i tiden! ;) 
 
Istället för att använda vitt som bakgrundsfärg bestämde jag mig för att använda ljusrosa, nästan vita, Romper Room från Essie. Sedan har jag målat de olika kortsymbolerna med svart från Paris Memories och China Glaze Hey Sailor. Tycker de blev jättefina faktiskt, och är jättenöjd med färgkombon. Blir lite mer intressant än om man bara använt vitt. :) 

Isadora 731 Silver Sky

Godmorgon alla!
 
Denna helgen är det grejer igång på stan igen, så igår var jag ute med vänner mycket senare än jag brukar. Hade väldigt trevligt då det var gamla kompisar som jag inte träffar så ofta, men idag är jag trött som sig bör. Vädret är rätt mulet dock, så man slipper det där dåliga samvetet av att inte gå ut, så jag kan sitta inne hela dagen om jag vill. :) 
 
Idag visar jag ett lack som har nästan samma färg som himlen idag: Isadora Silver Sky.
 
 
 
 
Detta är två väldigt lättlackade lager. Jag gillar detta lacket, finishen är intressant. Ett diskret lack som det ändå händer lite med. :) 

Nostalgic Lacquer The Brain

Idag är det allra sista dagen på sommarjobbet för mig. Ska bli skönt att vara lite ledig nu några veckor innan jag börjar plugga igen till hösten, för då är man minsann aldrig helt ledig. :P Mest ser jag fram emot att kunna sova ut lite på morgonen ett par dagar nu!
 
När jag nu nämnde studera kan det ju passa bra att visa ett lack som heter The Brain från indiemärket Nostalgic Lacquer. Detta är det första lacket jag prövat från dem; jag tyckte det såg så himla fräsigt ut i flaskan!
 
 
 
 
Riktigt lika fint är det tyvärr inte på naglarna, åtminstone inte på mig: kanske har med hudtonen att göra. Det är ett väldigt skirt lack, fyra lager har jag här och då ser man fortfarande lite VNL. Annars är formulan väldigt bra och lättmålad. Färgen är väl dock inte så hemskt smickrande tyvärr. På naglarna blir den lite äckligt snorgul/grön så det blir inte så värst fräsigt faktiskt. Fast jag funderar på om man skulle kunna lägga det ovanpå typ ett grönt lack, det hade nog kunnat bli riktigt snyggt. :)
 
Glittret är blått i blandade storlekar som ni ser, de syns väl och drunknar inte i lacket. :)

RSS 2.0