It's a Disease

God kväll mina vänner. Idag hade jag sovmorgon, eftersom vi skulle på årsmöte i en av lokalföreningarna på kvällen. Kände inte att jag ville köra en 12-timmarsdag igen, som i måndags när jag började kl 9 och jobbade till 21 (slutade tidigare igår som kompensation för det dock). Så i morse tog jag tillfället i akt att måla om naglarna, eftersom blommorna sen helgen hade börjat flagna och jag ändå tröttnat på den.

Här är dagens design:Blev inte direkt jättenöjd med den. Blev lite tråkig tycker jag faktiskt. Inte tillräckligt iögonfallande. Min sambo tyckte det såg inte lite som någon sjukdom på naglarna, och jag kan inte helt säga emot. Därav titeln, It's a Disease, som givetvis också refererar till mitt närmast sjukliga behov av att måla naglarna och köpa nya nagellack. Har ganska många kompisar som brukar skoja om att de ska skicka mig på avvänjning.

Jag har i alla fall som ni säkert förstår svampat fram den här designen. Först grundade jag med mitt lätt vit-tonade baslack Seche Base. Egentligen köpte jag bara fel när jag köpte det; skulle ju haft ett vanligt transparent hade jag tänkt, men flaskorna låg i kartonger, så jag tog den som lät som ett bra baslack, vilket då i mina öron var Seche BASE. Men tji fick jag. I detta fallet är det ju dock bra, eftersom mina naglar är ganska missfärgade och man inte vill att det ska synas när man gör sånna här french-baserade naglar. Jag började med att svampa på Isadoras 629 Icy Purple på ungefär halva nageln. Sedan tog jag ett rosa-lila lack nr 66 från Kubiss och svampade på även det, på nästan halva nageln. Sedan Icy Purple en gång till, fast mest bara precis ute på tippen. Sen plockade jag så klart fram min trogna vita two way-penna från Rio och målade lite vita streck. Längs med strecken drog jag sen med smalt silverglitterlack från Nail Star.

Får se om det blir någon tutorial på denna. Kommer troligtvis inte hinna innan jag byter... :/

Tutorial Acrylic Flowers

För en gångs skull håller jag vad jag lovar. Enjoy. :)


Acrylic Flowers

Idag har jag målat lite enkla blommor bara. Inte med nagellack dock, utan med akrylfärg. Hade från början tänkt göra one stroke-blommor, men det gick inte så bra med vitt och gult, de bara blandade ihop sig istället, så fick ingen sån där snygg one stroke-effekt. Så gav upp och målade vanligt bara. Det får duga det också. En tutorial på detta kommer också. Passar på att göra det nu på helgerna när man är hemma dagtid. Basfärgen är förresten Isadoras Dolce Vita, förstås.
Isadora 617 Dolce Vita

Idag visar jag det andra lacket jag köpte från Isadoras vårkollektion, 617 Dolce Vita. Jag gillade det inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra när jag såg det i flaskan, men formulan och torktiden var riktigt bra. Två lager täcker. :)
Tutorial Love Letter

Det första jag gjorde i morse när jag vaknade var att sätta igång med denna tutorialen. Den gick ganska snabbt att göra faktiskt. Förutom att kameran la av när jag kommit halvvägs. Batteriet. Blev tvungen att ladda den och sen fortsätta. Så det fick bli två delar bara. Kom åtminstone på att det lilla rummet där jag nästan aldrig är, i vår lilla trea, hade mycket bra ljus när man väl drog upp rullgardinen som annars alltid är neddragen för insynens skull. Anyway. Enjoy.
Visningsdesigner 106, 107, 108

Här är det faktiskt bara en design jag kan ta cred för. Och det är den första. De andra två har min goda vän Fanny gjort. Hon är väldigt entusiastisk över mitt nagelmåleri, och ville pröva mina two way-pennor. :)Färgerna ska ni förstås få ändå.

Nr 106: Viva la Divas nr 106 och svart från Rio.

Nr 107: Här är bakgrunden faktiskt inte svart som den ser ut att vara, utan mörkgrön. Det är Isadoras 707 Hunter Green och sen vitt från Rio.

Nr 108: 49 Deep Red från Isadora är bakgrund och svart från Rio.

Love Letter

Eftersom det är alla hjärtans dag idag ville jag göra en alla hjärtans dag-design. Gjorde den egentligen i söndags kväll när jag kom hem, men ni vet hur det är med ljuset och jobb.

Bättre bilder och tutorial på den förra designen ska vi bara inte tala om, jag ska sluta lova sånna saker för det kommer alltid något annat i vägen..

Här kommer den nya i alla fall. Ett kärleksbrev. :)

Tja, det är förstås inte ett kärleksbrev på riktigt. Det är egentligen bara lite svart kladd som skulle kunna se ut som text om man har lite fantasi. :) Först tänkte jag göra det på riktigt dock. Skrev ett litet kärleksbrev till min pojkvän som jag prövade att föra över på naglarna med sprit, som man kan göra med tidningspapper, men det funkade inte när man hade skrivit ut det på datorn - googla på "tidningsnaglar" så får ni säkert fram ett par träffar om det om ni inte vet hur det går till.

I alla fall. Den fina gröna basfärgen är 729 Marzipan från Isadora. Tyckte det var lite roligare med grön bakgrund än vit, även om det skulle föreställa ett kärleksbrev. Man kan ju ändå skriva på grönt papper om man vill. ;) Den rosa är också från Isadora och heter 617 Dolce Vita, en riktigt snygg färg som jag nog kommer swatcha snart. Köpte båda dessa lacken, från Isadoras nya vårkollektion, i fredags när jag hade kommit hem till Karlskrona och var och handlade med mor. Kunde inte låta bli. Fick dessutom ett armband och en nail art-pensel på köpet; inte för att jag behövde något av det, men ändå. När jag nu ändå köpte två lack så... Den svarta är min gamla vanliga från Kubiss, nr 25, som för övrigt börjar ta slut. Behöver köpa en ny svart snart.

För alla er som är sugna på att börja med nail art kan jag alltså tipsa om att Isadora nu säljer en nail art-pensel. Verkar som att nail art börjar bli poppis. :)

För övrigt är jag jättenöjd med denna designen. Glad alla hjärtans-dag allihop! :D

Isadora 729 Marzipan

Det här lacket har ni säkert sett och hört talas om. Jag bestämde mig för att köpa det så fort jag såg det första gången, sen har jag bara inte kommit till skott. Men nu. Nu pryder det mina naglar och jag älskar det. Det här är precis en sån färg som jag älskar. Har alltid gillat marsipan också. ;) (Även om jag för tillfället har svurit mig ifrån allt onyttigt.)

Dessa bilderna blev förvånansvärt bra med tanke på att jag tog dem på tåget hem från Karlskrona i söndags eftermiddag. Färgen stämmer bra överens med hur den ser ut i verkligheten. Två lager täckte kanonbra, och till och med torktiden var bra (annars brukar jag ju alltid klaga på torktiden på Isadoras lack).

Ett kanonhärligt lack helt enkelt! :)

Traces in the Sky

Idag var det ingen sol ute, så lyckades inte få någon sån där klockrent vacker bild på denna. Återkommer med bättre och fler bilder om jag lyckas fånga solen.Tristam från A-England och White Orchid från Kicks. Vill ni kanske ha en tutorial på denna? Lovar att den är snyggare i verkligheten ;)

A-England Tristam

Idag visar jag ett lack som har fått ganska mycket uppmärksamhet i bloggvärlden. Självklart visar jag det långt efter alla andra. Jag använder de lack jag har lust med, inte de som är nya eller superheta just nu. Kanske inte är någon som har tänkt på det, men jag har själv funderat över det. Att det liksom skulle hindra mig från att nå upp till den där bloggtoppen. Eller vad tror ni? Vad behöver jag förbättra med min blogg? Tycker inte ni också att det mest är tråkigt att läsa blogg efter blogg efter blogg som visar årets kollektioner? Har jag fel?

Men. Det här är alltså Tristam från A-England. Det här lacket hade jag en hel dag för sig innan jag målade mönster på. Främst för att det så klart var mörkt när jag målade, och jag bara visste att det här var ett lack som måste visas i solljus.

Visst är det vackert? Två lager har jag, formulan var inga problem. Måste tipsa om att det här lacket är jättebra att använda till water marbling. Det är täckande men ändå inte tjockt och segt, och lätt att droppa i vattnet. Och så blir effekten förstås otroligt häftig när man kombinerar det med ett cremelack. :)

Nagelutbildning

(Ojdå, det blev längre än jag tänkt mig. Läs om du orkar. Och speciellt om du är nagelterapeut och kan ge mig några goda råd.)

Apropå ingenting förresten. Jag är ju inte på något sätt utbildad nagelpysslare. Allt jag gör har jag lärt mig genom att pröva mig fram och läsa mig till. Har under ganska många år funderat på att utbilda mig på riktigt. Jag vill göra mer naglar. Mer nail art, framför allt, det är det som är roligast. Men ganska få av mina kompisar låter mig experimentera på dem. De tycker att det jag själv brukar ha på naglarna är för extremt. Och det är svårt att få kunder när man inte gör förlängningar. Det är inte många som har naturligt snygga naglar, eller är nöjda med sina egna. Och jag tillhör den lilla skara som tycker att man inte borde göra förlängningar om man inte är utbildad. Jag kan göra förlängningar om jag vill. Jag har gjort det, och det gick jättebra. Men jag har också IRL sett vad som händer med naglarna om något skulle gå fel när man gör det. Ingen trevlig syn. Verkligen inte värt det.

Jag brukar i hemlighet bli ganska arg och avundsjuk på dem som håller på med sånt fast de inte är utbildade. Arg för att jag tycker inte att man ska göra det när man inte är utbildad. Och avundsjuk för att jag önskar att jag också kunde strunta i reglerna, och göra det i alla fall. Är lite för "duktig" för att göra det dock. Så här sitter jag och grämer mig över det.

Jag har suttit hela helgen och tittat på olika nagelutbildningar. Herregud vilken djungel. Hur i helsike ska jag veta vilken som är rätt för mig? Priset och läget är så klart ganska avgörande för mig. Men alla andra saker då? Vilket är det som är viktigt? Det måste ju vara en bra utbildning. Och hur vet jag att den är det? Nagelforum.se har en typ checklista man kan ha till hjälp. Den är hur lång som helst. Verkligen jättelång. Skulle vara skönt om jag kunde skicka den till alla skolor och be dem checka av alla grejer de själva uppfyller, och sen ta den skolan som uppfyller flest. Åh. I wish.

Men om jag ändå ska punga ut med plus minus 40 000 kr (varifrån ska jag få de pengarna förresten?!) så måste jag ju ta en bra skola. Vill allra helst utbilda mig i både akryl, gele och silkes/glasfiber. Bli nagelspecialist helt enkelt. Kunna allt. Men kanske borde jag börja med en teknik och sedan bygga på efter hand? Bara för att börja med något? Eller? Hur vet man hur man ska göra?

Sen har jag ett förhållande att tänka på också. Min fina pojkvän och jag har bott ihop sedan slutet på augusti. Innan dess hade vi distansförhållande i lite över 1 år. Till sommaren slutar vi båda på universitetet, och kommer bli tvungna att flytta ifrån Lund. Hem till våra föräldrar till att börja med, på olika håll. Sen vet ingen av oss vad som händer. Vi får flytta dit jobben finns. Det känns lite läskigt och jobbigt. Jag vill ju räkna in honom i mitt beslut också...

Om du är utbildad, berätta gärna var du gick utbildning, och hur du kom fram till ditt beslut. Eller om du känner någon, fråga gärna dem. Jag behöver verkligen alla råd jag kan få i det här.

Join Me in Versailles Tutorial

Först idag lyckades jag få tid och ro till att göra en tutorial på föregående naglar. Däremot väntade jag lite för länge, ljuset var inte direkt det bästa. Jag vill inte sitta och filma tutorials när sambon är hemma, det känns lite pinsamt, att sitta och prata för en kamera då. Men tja, det får duga. Hoppas det hjälper er litegrann.

Återigen, helt oredigerat, så skratta inte åt mig. :)Följ gärna min youtube-kanal förresten, och gilla mina tutorials. :)

Join Me in Versailles

Här kommer designen som jag pratade om att jag blev så nöjd med. Jag tycker inte riktigt att bilderna gör den rättvisa dock. Finare i verkligheten. Hoppas kunna ordna en tutorial på den här under morgondagen. Var som sagt och köpte mig ett litet stativ idag, så bör kunna bli lite bättre tutorials nu, rent bildmässigt. Har så klart fortfarande problem med redigerarprogram, så får hålla till godo med oredigerat material, men så länge ni ser hur designen görs så gör det väl inte så mycket. :)

Idén till den här är egentligen inte min. Jag såg en bild på ett par färdiga tippar med det här mönstret för några dagar sedan, och tyckte det var så snyggt att jag var tvungen att kopiera den.

Den röda basfärgen är Isadoras 49 Deep Red som swatchades i förra inlägget. Svart i mitten har svampats på med nr 25 från Kubiss. Sedan har jag med en tunn pensel målat blommorna för hand, helt random utplacerade egentligen. Or Précieux från Yves Rocher är färgen. Blommorna har fått antingen röda eller svarta prickar inuti, beroende på om bakgrunden är röd eller svart. Det ska se ut som om bakgrunden lyser igenom.

Som sagt, jag hoppas kunna ge er en tutorial på denna under helgen. :) Säg gärna vad ni tycker med. Är den faktiskt snygg, eller är det bara jag som är svältfödd på riktigt snygga designer?

Isadora 49 Deep Red

God kväll mina vänner. Idag har jag varit ledig från praktiken. Nästan inte gjort nånting. Varit så himla trött, så mest bara slappat hela dagen. Var med min pojkvän på MediaMarkt dock, han skulle köpa sig en ny dator, eftersom hans pajade för ett par månader sen. Blev ingen dator dock, kom fram till att det var billigare att köpa den direkt från Apple med vår studentrabatt, så kommer förhoppningsvis nästa vecka. Jag bestämde mig dock för att köpa ett litet bordsstativ till kameran, så att jag ska kunna göra tutorials lite lättare. Så förhoppningsvis dyker det upp en sådan här i helgen...

Men först en swatch på Isadoras 49 Deep Red. Den är ingenting speciellt, en bra basröd bara helt enkelt. Ganska bra djup i den. :) Två lager räcker bra, lätt att kontrollera på nageln. Torktiden är lite för lång dock. Upplever att väldigt många av Isadoras lack tar lång tid på sig att härda helt. Kräver ett lager Seche Vite för att bli ordentligt hårt. Men som sagt, den duger som sån där standardröd. :)


Visningsdesigner 103, 104, 105

Under morgondagen kommer förhoppningsvis den senaste nageldesignen upp på bloggen, men ni vet hur det är med ljuset. Är ledig imorgon dock, så kommer hinna fota. Tills dess får ni ett par gamla nageldesigner.Nr 103: Den här målade jag i samma veva som jag gjorde ett spetsmönster på naglarna. Ville göra något liknande men inte likadant. Basfärgen heter Purple Panic och kommer från China Glaze. De svarta och vita kommer så klart från Rio.

Nr 104: Gjordes till vintern. Nu är det ju snö ute och kallt som fan, så passar bra antar jag. Den vita skimrande färgen är från Isadora, 103 Magic Frost. Och så blått från Rio.

Nr 105: Denna målade jag efter ett avsnitt av Project Runway, där en av deltagarna hade gjort en klänning som var riktigt snygg och hade det mönstret över bysten. Mörkblå basfärg som kommer från China Glaze och heter Up All Night. Både den gröna och röda kommer också från China Glaze och heter In the Lime Light och Red Essence. Den ljusblå är nr 377 och kommer från BeYu. Slutligen är det inramat med silver 850 Worth the Risque från Color Club.


Hoppas detta håller er lite nöjda till imorgon, då det kommer upp en riktigt snygg design som jag är jättenöjd med. :)


RSS 2.0