Little Mermaid

Tja, jag tittade som sagt på Pirates of the Caribbean On Stranger Tides när jag målade den här. Den är också starkt inspirerad av den här som jag målade i höstas.





På begäran av en gammal klasskamrat var det också dags att använda lite fimos på naglarna nu, så det har jag gjort. Tanken är att det här är en havsbotten någonstans, och stjärnorna är förstås sjöstjärnor. ;)

Basfärgen är OPI Mermaid's Tears, men jag har svampat på ett par lager av Isadora 738 Blue Lagoon på tipparna, så det är den som framträder mest. Jag har målat sjögräs med grön från Rio och Green från Kiss, och gjort små prickar som ska påminna om bubblor i vitt och blått. Jag har skivat sjöstjärnorna själv från en fimo cane, och satte dit dem sist.

Är faktiskt rätt nöjd, tycker faktiskt det ser ut som en havsbotten och känns väldigt somrigt. :)

OPI Mermaid's Tears

Jag har varit ensam hemma hela helgen, då min sambo åkt till sina föräldrar. Igår satt jag och kollade på Pirates of the Caribbean On Stranger Tides. Då blev jag sugen på att pröva ett av OPI-lacken från Pirates-kollektionen, och det fick bli Mermaid's Tears.







Jag gillade färgen när jag såg den i flaskan, men på mig var den inte riktigt lika snygg... Den passade inte riktigt till min hy.

Formulan var okej. Den var något rinnig, men täckte efter två lager. :)

OPI Base Coat + Top Coat

Var runt en sväng på Nova Lund idag och tänkte tipsa er om att Kicks har OPI Top Coat och Base Coat på erbjudande för 150kr. Halva priset alltså, då varje flaska annars kostar 150kr/st. Passa på om ni behöver nytt. ;)


Marry Me?

A-Englands Iseult kompletterades med en abstrakt design i svart, vitt och silver.





På bilderna ser det rosa lacket nästan blått ut tack vare det intensiva blå tyget, plus att jag kanske borde tagit bilden i något bättre ljus... Det trixiga med sånna här abstrakta designer är att ofta blir ett par naglar dösnygga medan ett par blir skitfula. Det är synd, önskar jag kunde bemästra dem lite bättre, för när det blir bra så blir det riktigt bra.

Jag har använt ett silvrigt holo-lack från Color Club, Worth the Risque, samt den nya svarta från A-England: Camelot. Och så mina vita och svarta two-way-pennor från Rio: som nu funkar mycket bättre efter att jag köpt en flaska Seche Restore. :)

A-England Iseult

Jag har faktiskt försökt att pröva mina nya nagellack de senaste gångerna, så här kommer swatch på den vackra ljusrosa färgen Iseult från A-England. Första bilden är tagen i solljus och andra i skugga.





Formulan är lika bra som den brukar vara, och täcker efter tre lager. Mycket bra lack! Brukar inte gilla rosa så mycket, men den här fastnade jag för. :)

Isadora

Dessa två köpte jag också förra veckan när H&M hade kampanjpris på Isadoras lack. För den som missade det då kan jag tipsa om att Lindex har samma pris denna veckan. :)



715 Pink Lemonade och 734 Bird of Paradise.

Apropå ingenting så såg jag att Kicks hade fått in kollektionen med Isadoras magnetlack idag. 79kr/st kostade de :)

Nu har jag en hel hög med oprövade lack, så bäst att jag sätter igång och målar. ;)

Umbrella Cocktail

Min dator håller helt på att kollapsa: det är därför det inte blivit något inlägg i helgen. Den tar flera timmar på sig att starta upp, men sen funkar den som vanligt (lika seg som vanligt alltså). Jag hoppas bara den överlever sommaren så att jag inte behöver köpa någon ny förrän jag har fått lön i alla fall.

Här kommer i alla fall designen som pryder mina naglar just nu. Vill påpeka att den är mycket snyggare i verkligheten.







Basfärgen är Isadoras South Beach som jag swatchade senast. På tipparna har jag målat en rödorange glittrig, nästan holografisk färg från BeYu, nr 334. Mönster i svart nr 25 från Kubiss, målat med en tunn, kort pensel. Och så små rhinestones i olika färger. Känns lite flashigt och orientaliskt så där. :)

Isadora 713 South Beach

Jag har förresten prövat ytterligare ett av de nya Isadora-lacken, nr 713 South Beach. Ett mjukt orange nagellack som verkligen får en att tänka på sommar!









Täcker med två lager och är mycket lätt att måla med. :)

Paket! :D

Idag var det rena rama julafton i min brevlåda! :D



Fick månadens leverans från nailmail: fyra snygga lack från A-England! Från vänster till höger: Camelot, Iseult, Guinevere och Saint George! SÅ sugen på att testa!

Dessutom kom mina premier för en trenummers-prenumeration på Damernas Värld: en prenumeration som jag tog bara för att man fick två nagellack från OPI i premie. ;)



Den grönblå heter Mermaid's Tears och den rosa Steady as She Rose. Båda kommer från Pirates of the Caribbean-kollektionen. Tror att jag redan har Steady as She Rose, fast i miniformat.

Jag fick också en plattång i miniformat: vet inte riktigt vad jag ska göra med den då jag själv inte direkt brukar platta håret... Fast den kanske kan vara bra att ha. :)

Where Are My Sunglasses?

Idag sov jag till 11. Vet inte om jag ska tycka att det var fantastiskt skönt eller bara jätteonödigt av mig. Har svårt att komma igång ordentligt när jag sover så länge.

Igår var min allra sista dag på praktiken. Det blev en ganska lång dag eftersom jag hade en hel del småsaker kvar att ta hand om. Men jag fick mer blommor och mer lovord. Kändes bra :) Dock är det nu dags för mig att sätta igång med praktikrapporten, vilket inte känns riktigt lika bra. Hatar uppsatser. Jag gillar verkligen att skriva när jag själv känner för det, men inte när jag absolut måste, och när jag måste skriva enligt en viss modell och med ett visst resultat.

Men nog om det. Det löser sig, vet jag. :) Nu ska ni få se den där designen jag målade ovanpå Isadora Bananas! Jag utgick ifrån en design jag gjorde i höstas. Den designen hittar ni här. Nu kommer den i lite somrigare variant.









Jag tycker nog ändå bättre om den första varianten. Jag är inte riktigt nöjd med färgkombon, borde nog ha använt någon annan färg än vitt på blommorna, det ser lite för skarpt ut.

Ni kan säkert räkna ut att jag har svampat på lite orange ute på tipparna. Det är Holo Orange från Kleancolor; jag tycker den passar skitbra med den gula. :) Blommorna har jag målat med vitt och rött från Rio. Och så självklart ett lager Seche Vite ovanpå.

Jag hoppas på att kunna byta design lite oftare nu, när jag inte har ett heltidsjobb att sköta samtidigt. Naglar kan man ju måla mellan varven när man sitter och skriver uppsats. Funderar på att byta redan idag då jag redan är rätt trött på denna. Dessutom är jag sjukt sugen på att prova alla nya Isadora-lack jag har köpt (köpte två till på lunchen häromdan...).

Isadora 736 Bananas!

Först ut att testas av Isadoras nya sommarkollektion fick bli nr 736 Bananas! Jag var sugen på somrigt gult!









Jag är inte helt nöjd med swatch-bilderna: färgen är ljusare och drar mer åt grönt än på dessa bilderna. Den ser ut ungefär som i flaskan. :) Det var ganska sent och rätt dåligt ljus när jag tog de här bilderna tyvärr, så bättre får ni inte. Däremot ser man nyansen bättre på bilderna av designen sen. Tror inte jag orkar lägga upp det inlägget ikväll dock; ska gå och lägga mig nu så jag är pigg inför min absolut sista dag på praktiken imorgon. Hade avslutningsfika idag: jag bjöd på hembakat och fick blommor och en massa fina lovord av alla. Känns helt fantastiskt. :)

Lacket täcker efter två lager och har okej torkningstid. Fantastisk färg i alla fall!

Isadoras vår/sommarkollektion

Ni vet hur man alltid vid något tillfälle varje år upptäcker att man har jättedåligt med pengar och svär att man inte ska köpa något onödigt? När jag upptäcker att H&M har kampanjpris på de nya Isadora-lacken för säsongen har jag väldigt svårt att hålla sånna löften...



Alla de här lacken kommer alltså från Isadoras nya vår/sommarkollektion. Jag tycker faktiskt att Isadora är helt fenomenala på det här med färgnyanser. Jag var orolig att jag skulle ha någon av de här färgerna, men när jag kom hem med dem och jämförde med samlingen hittade jag inte en enda som var ens lite lik. Win!

Från vänster till höger:

738 Blue Lagoon
732 Papagayo Blue
713 South Beach
736 Bananas!
712 Ocean Drive


Jag måste faktiskt säga att jag skulle vilja pröva allihopa samtidigt! De är helt otroligt fina! De är finare i verkligheten än på bild också. ;) Papagayo Blue har ett vackert subtilt lila skimmer också, det är jag lite extra nyfiken på. Vi får se vilken som blir först ut. Tips i alla fall: dessa nagellack finns just nu att köpa på H&M för 39kr/st. Passa på!

Cheongsam

Idag visar jag er en manikyr som är inspirerad av en cheongsam, ni vet en sån där kinesisk klänning med fantastiskt mönster och krage (googla:). När jag kom hem från jobbet häromdan hade min sambo haft en av sina klasskamrater på besök. Min sambo pluggar juridik tillsammans med ett gäng internationella studenter. De kommer från Kina, Iran, Ryssland osv. När jag kom hem hängde en sån där vacker cheongsam på en av köksstolarna. Hans klasskompis Shuang, som är från Kina, hade helt sonika gett bort den till mig, eftersom hon själv inte kunde ha den längre. Jag blev superglad! Extra glad eftersom den faktiskt passade perfekt. :) Så klart ville jag försöka ge mig på att göra en manikyr med ett liknande mönster...





Jag får väl säga att mönstret på naglarna inte blev det minsta likt det på klänningen. Är ett ganska knepigt mönster att försöka kopiera. Men naglarna blev väl helt okej ändå. Inte det snyggaste jag gjort, men inte det fulaste heller. Vi får se hur länge det hänger med: jag köpte några nya nagellack från Isadoras senaste kollektion igår, och jag är jävligt sugen på att pröva dem...

Ni ska få en snabb genomgång av färgerna på denna designen också. Basen är förstås Wocka Wocka från OPI, som jag swatchade häromdan. Om ni tycker att den röda bakgrunden är lite ojämn så beror det på att jag har använt ett ljusare rött nagellack, min two-way penna från Rio, och målat lite blommönster på också, innan jag drog på med guldmönstret i nr 1061 från Depend.

OPI Wocka Wocka

Jag har varit såååå trött de senaste veckorna. Fattar inte vad det är med mig. Det är ju vår nu, det är nu man ska bli pigg som en lärka! Det är därför det har varit så dålig uppdatering på sistone. Jag har inte orkat måla naglarna. :( Nu har jag kommit mig för med att byta färg i alla fall. Inte orkat måla någon design än dock. Får försöka orka göra det imorgon.







Det här nagellacket heter Wocka Wocka och kommer från OPI:s Muppets kollektion. Jag fyndade det hemma på Åhléns för någon månad sen för 75kr. Ingen aning varför det var nedsatt pris på det: funkar alldeles kanon! Formulan är en riktig dröm, det fick mig att vilja köpa fler OPI-lack! Jag är egentligen inte så mycket för OPI faktiskt. Jag vill gilla dem, men jag känner mig verkligen inte inspirerad av dem. Tycker China Glaze och Isadora har mycket roligare färger. Men det här gjorde mig sugen vill jag lova. :) Om jag ska hålla mig till min vårbudget får jag dock inte köpa något annat än mat just nu...

LAKA nagelbarer

Hej mina vänner! Tyvärr har jag inte någon ny design att visa er idag, eftersom jag bara har latat mig hela helgen. Eller inte riktigt kanske, men nästan. I alla fall så vill jag berätta för er om ett fenomen som ganska nyligen har kommit till Sverige: nämligen nagelbarer. Det finns en kedja som heter LAKA Manicure som har startat en första nagelbar i Stockholm, och de har nog för avsikt att utöka också. Konceptet går ut på att ge folk "express"manikyrer. Man ger manikyrer på den egna nageln, ska stärka den egna nageln osv, och behandlingen ska ta mellan 15-35 min. För oss moderna, stressade människor (sorgligt men sant).

Jag gillar konceptet ur kundsynpunkt. Skitbra att man bara kan gå till en sån där nagelbar i närmaste galleria och få en snygg manikyr lite snabbt. Dock tror jag inte det skulle vara så trevligt att jobba där. Det är som ett litet bås mitt i en galleria: tänk vad jobbigt med alla människor och allt oväsen runt omkring hela tiden? Jag vill åtminstone ha ett eget RUM att sitta i, eller en vägg att gå bakom så att man kan få lite lugn och ro ett par minuter.

Det allra roligaste är, att för några månader sen, någon gång i höstas tror jag, så var det någon med en mejladress från LAKAmanicure som kommenterade här på bloggen, och undrade hur man kunde kontakta mig. Vid det laget hade de ännu ingen fungerande hemsida. Den var under uppbyggnad så att säga, så man kunde inte se vad det var för företag, och jag fick aldrig något svar när jag mejlade tillbaka med min mejladress. Men när jag var i Stockholm nu i mars så gick jag förbi den här nagelbaren: där stod en skylt "Vill du jobba på Laka? Skicka ett mejl till XXX", och det var samma mejladress som den som hade kommenterat min blogg. Så jag undrar om de ville fråga om jag ville jobba för dem... Jag hoppas det. Även om jag nog inte hade velat det. :)

Något som jag dock är sjukt nyfiken på är deras produkter. Speciellt deras nagellack. De har en massa fina färger, och säger att tanken med deras nagellack är att de ska torka snabbt och täcka med bara ett lager. Jävligt sugen på att testa dem. Fast jag har det ganska knapert med pengar just nu, och de kostar 89kr/st, vilket är lite dyrt för en stackars student som mig, så jag kommer nog inte köpa några. Men jag vill verkligen testa dem, och se om de är så bra som de verkar! :)

Vad tycker ni om konceptet med nagelbarer? Bra eller dåligt?

http://www.lakamanicure.se/

Bursting into Blossom

Vi har haft riktigt härlig försommarvärme här i Lund de senaste dagarna. Därför kommer jag nu här med en härlig försommardesign!





Är lite trött, så orkar inte skriva om alla färgerna så noga. Den gröna är Kleancolors Melon Green, svart och vitt från Rio, och så ett par gröna små pärlor i mitten på varje blomma.

Glöm förresten inte att kika på mina Tradera-auktioner!

Kleancolor Melon Green

Nu swatchar jag en helt fantastisk färg från Kleancolor, den vårigaste, knalligaste gröna färgen du kan tänka dig. Melon Green heter den, och är som ni ser nedan helt fantastisk!







Färgen är inte riktigt så gultonad som på bilderna, utan mer grön. Jättegrön. Riktigt bra täckning har den också, två lager räcker. Däremot lämnar torktiden lite i övrigt att önska. Fick köra på ett lager Seche Vite innan jag målade design. Men eftersom den är så häftig gillar jag den ändå! :)

RSS 2.0