Lissabon!

Imorgon åker jag till Lissabon hörni! Ledsen att uppdateringen blivit så dålig, och inte har jag hunnit förbereda några inlägg som kommer upp under resan heller. Men nu vet ni i alla fall att det kommer bli tomt här under vecka. Ha det fint så länge, jag ska njuta av en riktig semester nu!! :D

Lissabon!

Imorgon åker jag till Lissabon hörni! Ledsen att uppdateringen blivit så dålig, och inte har jag hunnit förbereda några inlägg som kommer upp under resan heller. Men nu vet ni i alla fall att det kommer bli tomt här under vecka. Ha det fint så länge, jag ska njuta av en riktig semester nu!! :D

Lightning McQueen

Okej, så här kommer den alltså, min Blixten McQueen nail art, en födelsedagspresent till min 6åriga brorsson!
 
 
 
 
 
Jag är faktiskt riktigt jävla nöjd. Åtminstone över hur bra jag fick till lille Blixten. Det tog sin lilla stund och var lite pilligt, men helt klart kul. Har så klart använt akrylfärger och hade en bild att titta på, den här om jag inte minns helt fel, medan jag målade. Letade efter tutorials först, men hittade inga jag direkt gillade, så jag har faktiskt gjort en själv också. Den kommer nog upp imorgon eller något. :)
 
Apropå brorsbarn. Jag har tre små underbara brorsbarn, en brorsson som är 6 år, och två små brorsdöttrar som är drygt 1 och 1,5 år. Den yngsta var här igår och hon är ett riktigt litet energiknippe. Hon kan inte sitta still en sekund och far omkring som bara den, springer istället för att gå och tittar inte vart hon springer. Och så ler hon konstant. I vilket fall så sprang hon in i mitt rum för första gången igår, och det första hon gör är att ställa sig mitt på golvet, spärra upp ögonen och stirra upp mot mina nagelhyllor, peka och säga "titta" på bebisars vis - d.v.s typ "tta" och se helt lyrisk ut. Både min mor och jag hade fantastiskt roligt åt det. Lilltjejen har bra smak. :D

China Glaze For Audrey

Nu har jag nästan swatchat mig igenom alla nagellacken jag beställde från Transdesign för några veckor sedan. Skönt eftersom jag snart lär få ett gäng till.. Senast körde jag på China Glaze vackra For Audrey, som jag tycker känns som en riktig måstefärg, trots att färgen i sig kanske inte är så fruktansvärd unik, egentligen.
 
 
 
 
 
När jag målade det här lacket var det för att ha som bakgrund åt en design jag gjorde inför min brorssons födelsedagskalas. Han är 6 år och älskar filmen Bilar och speciellt Blixten McQueen. Så några timmar innan kalaset bestämde jag mig för att måla Blixten på mina naglar, haha. En riktig utmaning kan jag säga. I alla fall så bestämde jag mig för en blå bakgrund, och det blev alltså For Audrey. Riktigt bra lack, täcker med två lager och är lätt att måla med. Inga som helst appliceringsproblem. :)

Smoky Neon

Hm, det verkar tyvärr inte som att det kommer bli en lång rad med förinställda inlägg ikväll. Känner mig febrig och sjuk så det får bli ett snabbt och sen sängen!
 
Här kommer designen som jag gjorde på China Glaze Flip Flop Fantasy, en dry marbling som är väldigt enkel att göra och kan ge ganska coola, rökiga effekter.
 
 
 
 
 
Förutom neonrosa Flip Flop Fantasy har jag använt lila Coconut Kiss från China Glaze, och en ljusblå från Kiko, nr 159. En bra tutorial på tekniken jag har använt hittar ni här.
 
Kiko är för övrigt ett märke som har fått mer och mer uppmärksamhet i bloggvärlden. Jag själv stötte på det första gången när jag var i Barcelona för ca 4 år sedan. Vi spatserade in i en Kiko-butik i ett köpcenter samma kväll som vi kom, det var en söndag och klockan var typ 9 på kvällen (det minns jag, för vi tyckte det var så konstigt att ett shoppingcenter hade öppet till kl 22 på söndagar). Vi blev i alla fall helt blown away av allt billigt smink i den där butiken. Jag blev framför allt blown away av nagellacken som kostade 1,5 euro och fanns i alla möjliga roliga färger. :) Vill minnas att jag kom hem med 12 nya nagellack från den resan.
 
I vilket fall så tänkte jag se till att besöka en Kiko-butik när jag och min pojkvän åker till Lissabon nästa vecka. Eftersom Kiko bara finns i södra Europa, än så länge (de får gärna komma till Sverige snart). Har ni tips på annan nagelshopping eller sevärdheter i Lissabon får ni gärna dela med er! :)
 
Nu ska jag kollapsa i sängen. Natti natti!
 
 

Sista OPI Black Spotted på Tradera

Okej hörni, nu finns det sista av mina Black Spotted uppe på Tradera, så passa på! Du budar här!
 
 
Min dator fungerar för övrigt lite sporadiskt då och då. Har dock gjort en backup, så om den blir alltför krånglig installerar jag om alltihop. För tillfället verkar den vara med på noterna, så jag tänkte passa på att ladda upp lite nya designer, och kanske förinställa ett par inlägg också, så att det inte blir alltför tomt här.

Datorproblem

Har problem med datorn nu (igen) så det kommer nog bli lite tomt här åtminstone ett par dagar framöver tills jag har bestämt vad jag ska göra åt saken... Tänkte sätta mig och göra en backup och kopiera alla grejer jag vill spara och kanske installera om hela datorn. Den börjar sjunga på sista versen nu.
 
Tills dess kan ni kanske hålla till godo med ett inlägg från förra hösten?
 

China Glaze Flip Flop Fantasy

Idag har jag äntligen hunnit med att lacka om, och bär nu det fantastiska lysande neonlacket Flip Flop Fantasy från China Glazes Poolside-kollektion (från sommaren 2010). Tyvärr var det helt omöjligt att få en riktigt bra, talande bild på detta lacket: jag vet inte om det berodde på att min kamera är gammal och halvkass, att det hann bli för mörkt eller bara för att neonlack i allmänhet är svåra att fota. I alla fall lyckades jag få bättre bilder rent färgmässigt med min pojkväns iphone (hur deppigt känns inte det!) så här kommer några mobilbilder.
 
 
 
 
Som sagt, färgen stämmer ganska bra på dessa bilderna, det är typ rosatonad korall, men det lyser mycket mycket mer IRL. Jag har spenderat en ganska stor del av kvällen hittills med att bara stirra på mina neonbeklädda naglar. Det går liksom inte att slita blicken från dem. Det här definitivt ett måste-lack.
 
Formulan tycker jag också är riktigt bra. Något rinnig, men ändå inte speciellt svårt att kontrollera på nageln. Två lager räckte för mig, men ett tredje hade nog inte skadat. Torkar snabbt, som de flesta neonlack, och har en matt finish. Topplack är alltså ett måste för den som vill ha glans.

OPI Black Spotted finns nu på Tradera

Nu mina vänner finns äntligen ett av mina Black Spotted-lack på Tradera för budgivning. Utgångspriset ligger på 137 kr, vilket var vad jag gav för min flaska. Auktionen slutar på söndag 14 oktober klockan 20.50. Lycka till!
 
Ni hittar auktionen här.
 

OPI Black Spotted

Här kommer så det mycket omtalade Black Spotted från OPI. Detta nagellack släpptes tillsammans med Amazing Spiderman-kollektionen, som en limited edition och säljs endast på franska Sephora. Att få tag på det i Sverige är därför praktiskt taget omöjligt (jag har i alla fall inte sett det) och på eBay har priserna legat på som minst 35 dollar (ca 250 kr) +frakt. Det dyraste jag har sett låg på över 60 dollar, alltså över 400 svenska kronor. Här hittar ni en intressant artikel.
 
Därför var vi ett gäng i en nagellacksgrupp på Facebook som gick ihop och beställde lack tillsammans från Sephoras hemsida. Frakten var nämligen snordyr på hela 25 euro, och verkligen INTE värt det. Stackars Anna som fixade beställningen har fått stå ut med både det ena och det andra problemet med denna beställning, och när lacken äntligen kom hade ett par flaskor gått sönder eftersom Sephora packar som jäkla krattor (seriöst, beställ INTE nagellack från Sephora, det är ett under om de klarar sig hela vägen till Sverige oskadda). I onsdags kom äntligen nya lack och idag fick jag mina på posten.
 
Här kommer i alla fall swatchen. Jag har använt China Glaze Sun-Kissed och Riveting som baslack.
 
 
 
 
 
 
Det här är som sagt ett svart effektlack, som påminner en hel del om crackle-lacken som var så poppis för några år sen, men som de flesta av oss (inte minst jag) nog har tröttnat en hel del på. Istället för att spricka upp och bilda, ja, sprickor, bildar Black Spotted istället en effekt som liknar olja på vatten. Jag är inte något jättefan av effektlack, men det här är jag verkligen superglad att jag fick tag i, för det är sjukt snyggt.
 
Och vet ni vad? Jag beställde faktiskt tre stycken, så två kommer att komma upp på Tradera inom kort för den som blivit sugen på ett eget exemplar!

Förresten, för dig som eventuellt får tag i det här lacket: det står att man ska använda ett VÄLDIGT TUNT lager i instruktionerna, och då menar de verkligen ett VÄLDIGT VÄLDIGT TUNT lager. Jag började med ett normaltunt på tumnageln, och då spricker det inte så mycket. På höger hand (näst sista bilden) skrapade jag av nästan allt lack från penseln och då blev det snyggast effekt och sprack bäst. Misstänker alltså att det här nagellacket kommer vara nästan för evigt, eftersom man använder så lite varje gång...

China Glaze Sun-Kissed

Nu har jag äntligen kommit mig för med att byta nagellack! Fick en leverans med ett jävligt roligt (och svårt att få tag på) effektlack idag på posten, så det kommer ni få se i nästa inlägg. Nu får ni en swatch på neongula Sun-Kissed från China Glaze. Ursäkta kladdet, ville hinna måla och fota det andra lacket innan det blev alltför mörkt ute. :)
 
 
 
 
 
Det här kommer från China Glazes sommarkollektion Summer Neons, och det lyser verkligen helt fantastiskt! Ingenting för den som är feg om jag säger så, den kommer ge upphov till kommentarer! Vet inte om jag vill påstå att det är speciellt snyggt med sånna här skrikiga nyanser, men det är i alla fall jävligt roligt! I love it! ^^
 
Två lager har jag på dessa bilder, vilket täcker helt okej, men man kan fortfarande se lite VNL i verkligheten, så hade nog behövt ett tredje, minst. Men eftersom jag ändå skulle göra lite nail art nöjde jag mig med två. Sun-Kissed torkar till en matt finish och torkningstiden är helt okej. Något rinnig i formulan, men inte så att det ställer till några större problem om man är nogrann. Mycket nöjd med köpet!

Visningsdesigner 115, 116, 117

Jag sitter fortfarande här med min Missoni-design på naglarna, det börjar se rejält slitet ut nu. Jag har tänkt måla om flera dagar nu, i helgen, igår, i förrgår, idag... Förra veckan och i helgen har jag varit mer eller mindre sjuk, och nu i veckan har det bara inte blivit av, har inte hunnit. Men. Vet ni vad jag har hunnit med däremot? Jag och min pojkvän har bokat en resa till Lissabon! :D :D :D 25 oktober ger vi oss iväg :D *glad* Det tog en massa krångel med bankkkort och att hitta hotell (bokade flyg och hotell separat) innan vi lyckades, men nu är det gjort! Självklart har jag för avsikt att köpa lite nagellack, inte minst de prisvärda från KIKO, som bara finns i södra Europa, däribland Portugal.
 
För att ge er något kul så kommer här ett par gamla visningsdesigner. Inte något speciellt eller som jag är speciellt nöjd med, mest bara kladd faktiskt, men bara för att ni inte helt ska tappa hoppet om fortsatt uppdatering..
 

RSS 2.0