China Glaze Purple Panic

Idag har jag och min mor varit runt och letat efter kryddväxter och grönsaksplantor. Inte hittat några som var riktigt fina någonstans dock, så det slutade med att vi köpte lite fröer till morötter, isbergssallad och spenat. Vi får leta vidare efter kryddorna helt enkelt. Jag har alltid tänkt mig att det skulle vara schysst med ett litet trädgårdsland med kryddor och lite basic grönsaker, så nu tänkte vi pröva. :)
 
Idag tänkte jag visa China Glaze Purple Panic, ett neonigt lila-rosa lack, ett av dem jag köpte på Gekås för nårga veckor sedan. 
 
 
 
 
 
Helt klart värt 49 spänn. Det är skrikigt, tjejigt, in your face, kolla-på-mig-färgat. I love it! När det går lång tid emellan neonerna på mina naglar hinner jag glömma hur mycket jag älskar dem. Men nu minns jag! :) För en gångs skull verkar mina kamera dessutom inte ha fått spunk på allt neonet utan visar faktiskt lacket ungefär som det ser ut i verkligheten. 
 
Det har bra formula också, jag vill minnas att jag har två väldigt lättlackade lager på de där bilderna. Ni ser säkert att jag inte har brytt mig om att städa nagelbanden med remover, lacket hamnar alltså bara där man är med penseln. Det här är alltså ett lack man absolut behöver! :) 

Bring'em Together

Den här helgen är min man iväg i Halmstad hos sina föräldrar eftersom han och hans mamma fyllde år i veckan (de fyller samma dag). Jag passar därför på att göra sånt jag inte "får" göra när han är hemma: som att titta på Gilmore Girls i massor, sola, äta skräp.. Hm, alltså, jag får ju göra det där när han är hemma också, haha, men han tycker det är tråkigt att sola, och så klart är det onödigt att äta skräp, och jag får inte titta på Gilmore Girls med ljudet på i samma rum för han tycker de pratar så jobbigt i den serien. :) Alltså passar jag på nu. 
 
Fast det är konstigt hur mycket man saknar varandra när man är ifrån varandra ett par dagar så här. Tur att han kommer hem imorgon. :) 
 
Nu till dagens naglar. Eller... Förra helgens naglar egentligen. De hängde bara med en dag, sen tog jag bort dem eftersom jag inte blev så nöjd. Men här kommer de i alla fall.
 
 
Så här på närbild ser de inte så värst hemska ut, men i verkligheten kändes de inte alls bra. För mycket på något vis, och samtidigt alldeles för lite. Svårt att förklara. Det här var i alla fall ett försök till en nail art med de två lacken jag fick av mina brorsbarn i födelsedagspresent. Jag kände direkt att det var den här sortens manikyr jag ville försöka göra med dem, men, det gick ju inte så där kanonbra. Jag började med en bas av blåa Depend #041, och svampade sedan på vit akrylfärg på tipparna att ha som bas. Eftersom jag visste att Depend #328 inte skulle vara det minsta lilla täckande, tog jag ett annat gulgrönt nagellack, China Glaze Sun-Kissed och svampade ovanpå det vita, sen la jag #328 på det. Det syns fortfarande knappt, så vad man egentligen ska ha det till vet jag nog inte riktigt. Ska pröva det på egen hand någon gång också tror jag. Eller inte på egen hand förresten, men med vitt eller beige som underkläder. Jag gillar hur lacket ser ut i flaskan, så det skulle vara riktigt roligt att kunna få fram det på naglarna någon gång. 
 
Sista touchen var att försöka göra något snirkligt mönster i silver. Jag är tyvärr inte speciellt bra på de där snirkliga mönstrena. Önskar verkligen att jag var bättre på det, för när det blir bra blir det fantastiskt. Jag kan dock tala om att H&M:s Metallic Grey som jag använde för snirkelmönstret är kanonbra att måla nail art med. Lätthanterligt och täckande. Det är ett mini-lack som jag köpte i en förpackning med fyra lack. Vill minnas att det var på rea och kostade 10 kr. 
 
Okej, det blev mycket text där. Jag är vanligtvis ganska sparsam med texten. Nåväl. Hoppas ni alla har en trevlig helg och får chansen att njuta av sol och värme. :) 

Mer nail art-prylar på H&M och kampanjpris på Isadora

Hörrni, ett snabbt tips alla! Var på H&M idag för att investera i några Isadora-lack eftersom de just nu säljer dem för schyssta kampanjpriset 39,50 kr/st, och då såg jag att de förutom redan nämnda nail art liners även har fått in lite mer nail art-prylar till vettiga priser.
 
Vad sägs om two way-pennor för 39,50 kr/st (tror det fanns i svart, vitt och rosa) och ett litet kit med nagelfil, smalare pensel, nagelbandspusher och ett dotting tool för, vad var det nu, 59,50 kr tror jag. Förutom det har de också fått in löst glitter, små hjul med rhinestones (kollade inte priserna på dem, de är utan tvekan billigare från ebay: var inte så många stenar i varje hjul) och ark med klistermärken för den som gillar det. :) 
 
Gillar verkligen att nail art har blivit så poppis och att det är lättare att få tag i prylar till det. Go H&M! 

Depend #041

God förmiddag! Idag jobbar jag kvällen, men steg upp tidigt för att köra min pojkvän till jobbet och passa på att åka till gymmet. Nu har jag ätit frukost och duschat, och mycket snart ska jag också åka och handla. Skönt att komma upp tidigt och få lite gjort! :) 
 
Idag tänkte jag visa Depend 041, det där lacket som min brorsson valde (han blev mycket glad när jag visade att jag hade det när han var här i helgen :). Här kommer det:
 
 
 
 
Jag har lite blandade känslor för det här lacket. I solljus blir det så här vackert elektriskt blått och skimrande vackert som ovan, men inomhus och i skugga ser det lite grådassigt och tråkigt ut:
 
 
Jag gillade det nog mer innan jag kom ut i solen med det, men nu när jag har sett hur vackert det är i solsken blir jag lite besviken på att det inte är lika vackert inomhus. :) 
 
Formulan då? Jag har tre lager: man kan nog komma undan med två, men då blir det lite dassigare i färgen och man kan ana lite VNL, så jag skulle definitivt rekommendera tre. Konsistensen var bra, jag hade inga problem med att kontrollera lacket på nageln. :) 
 
Nästa gång kommer det lite halvful nail art, haha, så ge inte upp hoppet. Jag har även lite vackrare på g också. :) 

Dollish Polish Coitus

God eftermiddag! När jag hade Mimosa's Before Mani's förra veckan kände jag mig inte alls speciellt inspirerad till att göra nail art på grund av de där fula bubblorna som blev i lacket. Istället bestämde jag mig för att pröva Coitus från Dollish Polish Big Bang Theory-kollektion. 
 
 
 
 
 
Som ni ser är det ett glitterlack med massvis av mellanstora glitter i blått, rosa och guld, ev. silver också, i en genomskinlig bas. Jag har ett lager på bilderna, så kanske är det inte helt omöjligt att detta skulle kunna gå att få heltäckande? Tror faktiskt jag skulle älska ett par naglar helt täckta av Coitus: dock tror jag inte jag skulle ge mig på det eftersom jag tycker det är rena mardrömmen att ta bort sånna här glitterlack. Man har glitter överallt sen, och så mycket gillar jag inte glitter, tyvärr. :) Det är ett roligt lack att ha dock, och för dem som gillar glitter är nog det här lite av ett måste. Jag tycker Coitus var ganska lättmålat också, krävde inte en massa duttande för att få glittren på plats utan de la sig själva ganska jämnt och fint. :) 
 
Nu har jag en fantastisk nail art på naglarna som får mig att vilja stirra lite dumt på dem hela tiden. Bilder kommer senare i veckan, har swatcher på Depend 041 att visa först samt en annan, ganska ful nail art till den. Men den här är väl värt väntan. Jag kan avslöja att China Glaze Purple Panic, Tart-y for the Party och Orly Pure Porcelain spelar huvudrollerna. ;)

China Glaze Mimosa's Before Mani's

Den här helgen har varit lagom mysig. Varit ute i solen, myst med pojkvännen, men också tagit hand om högen med tvätt och tränat. :) I fredags sa jag upp mig från jobbet så att jag slutar den 9:e juni istället för den 30:e. Börjar på mitt sommarjobb veckan efter midsommar, och tänkte ta 2 veckor ledigt innan dess. Jag skulle ju egentligen haft 2 veckors betald semester denna sommaren om jag hade varit kvar på Telenor, men nu blev det inget av det så då tar jag en semester som arbetslös istället. ;) Blir i princip sak samma. :) 
 
Idag tänkte jag visa Mimosa's Before Mani's från China Glaze vårkollektion Avant Garden. Först några solbilder:
 
 
 
I skugga:
 
 
 
 
Jag trodde jag skulle gilla det här lacket mycket mer än vad jag gjorde. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, det var nog ingenting speciellt med lacket så. Kanske berodde det på att jag fick massvis med små bubblor över hela naglarna, det störde mig väldigt mycket. Vet inte vad som hände där, hade inte skakat lacket eller något sånt dumt, och gjorde precis som vanligt för övrigt också. Någon mer som haft samma erfarenhet av det? 
 
Annars var det väl ett mellan-lack egentligen. Jag tror jag hade två lager, formulan var okej för övrigt, inga svårigheter med appliceringen. Fast tyvärr gjorde det som sagt ändå inte så stort intryck på mig. :( 
 
Jag tror jag har börjat bli lite mer kräsen med lack faktiskt. Förut brukade jag hylla i princip alla lack jag testade, men nu för tiden är det fler och fler jag blir besviken på. Tror ni jag har fått för höga förväntningar? Det allra skummaste är att jag ändå inte riktigt kan skiljas från lacken jag inte älskar. Byta bort dem eller sälja, säkert är det någon som skulle vilja ha dem, men jag vill själv ha kvar dem, även om jag inte ens gillar dem speciellt mycket. 
 
Fast jag vet inte, jag ska nog ge det här en andra chans så småningom. När jag inte har tiotals oprövade lack ståendes... :) Förresten la jag en beställning på TD i morse, så det lär ramla in ännu fler om några veckor!

Födelsedagspresenter från brorsbarnen

Jag har tre små brorsbarn som jag avgudar över allt annat. När de två äldsta var här i helgen fick jag två nagellack från Depend i födelsedagspresent av dem. De hade fått välja dem helt själva, och dessa valde de!
 
 
 
 
Theo, 6,5 år, valde det mörkblå skimrande 041 och Nora, som fyller 2 om lite drygt en månad valde det gulgrönglittriga 328. Har mina brorsbarn bra smak eller vad? :) Har funderat lite på om jag kanske kan kombinera dem i en nail art, så ska se om jag kan realisera det någon dag. :) 

Busy Buzzing Bee

Godmorgon! Idag är jag faktiskt precis som de flesta andra ledig. Fint väder är det också, så då passar det kanske att visa denna våriga manikyr som fick pryda China Glaze Sunday Funday?
 
 
 
 
Jag har faktiskt inte riktigt bestämt mig för om det ska vara bin, getingar eller humlor. Söta är de i alla fall! :) Målat med akrylfärg och en smal pensel. 

RSS 2.0