Dried Art


Här kommer alltså resultatet från de torkade blommorna. Detta är inte de blommor jag torkade i pojkvännens lagbok, de blev kvar hos honom när jag åkte hem igår, men plockade nya och torkade i mina spanskaböcker. Detta är vita och lila syrénblommor. Visst blev det nice?

Basen är China Glazes Solar Power som swatchades i förra inlägget. Målade ett lager överlack från Depend över det gula, och tryckte på blommorna innan lacket hade torkat. Lite stjälkar och blad med Green från Kiss Brush-On Nail Art och så toppat med Seche Vites snabbtorkande överlack. Gorgeous, elr hur? :D

Swatch China Glaze Solar PowerSå här ser alltså China Glazes Solar Power ut. Tre lager, härlig gul färg. Bra formula, lite kladdig om man tar för lite färg på penseln, men se till att inte snåla så går det bra. :)

Dark Fire

Den här gången har jag fixat någon annans naglar. Resultatet ska ju dock upp här ändå, inte sant? :)

Bastonen är China Glazes Unplugged, ett brunt, vinrödaktigt lack som är super. Två lager räcker för täckning, enkel formula, inga problem att måla med.
Flammorna är målade med OPIs Rising Star, en härlig guldfärg med lite kopparskimmer i. Likin' it a lot! Ägaren till naglarna blev också väldigt nöjd! :)

Torkar blommor i Sveriges Rikes Lag

Idag gjorde jag ett experiment, som jag är mycket ivrig över att få se om det fungerar. Satt och surfade runt på ebay och suktade efter diverse nagelprylar jag inte har råd att köpa just nu. Hittade bland annat dekorationer i form av torkade blommor som man ska kunna använda på naglarna. Så fick jag en snilleblixt. Åskan, regnet och vinden till trots traskade jag ut med pojkvännens paraply (ett lila med supersöta ugglor på, som var himla nära att blåsa bort) och plockade på mig ett par knippen syrener (både lila och vita) och ett gäng med sånna där vita blommor som alltid växer i gräsmattor, sådana som liknar prästkragar med rosa tippar. Nu ligger de där blommorna förhoppningsvis och torkar till snygga nageldekorationer i pojkvännens lagbok.


Well, you get the picture.
Återkommer med resultatet. :D

Preppy Checked

Och så kommer designen som las till röda Rose Among Thorns från China Glaze som swatchades i förra inlägget:Halvbra närbild:Ett rosa fält diagonalt längs med övre tippen på nageln (alltså inte halva), i form av Kikos nr 128, ett underbart rosa lack som jag köpte löjligt billigt i Barcelona för 3 år sedan. Har en underbar jordgubbsglass-rosa nyans när den används ensam, blir lite annorlunda när man lägger den ovanpå en annan färg, som väntat. Svart rutmönster målad med den tunna penseln på en svart Rio Nail Art Pen. Variera mängden färg på penseln, och hur hårt du trycker mot nageln för att få olika tjocklek på linjerna.

Jag tycker den här designen ser lite preppy ut, därav namnet Preppy Checked. Roligt sammanträffande att "checked" också betyder rutig; det visste jag inte innan. :D

Toppade med ett lager Seche Vite; drog tyvärr lite för många drag med penseln så de svarta linjerna kladdades ut lite och blev lite mindre skarpa.. Men jag tycker ändå den blev skitsnygg. Seche Vite är för övrigt oförskämt bra eftersom det verkligen torkar snabbt!

Swatch China Glaze Rose Among Thorns

Här kommer en swatch på fina röda Rose Among Thorns från China Glaze. Den drar lite mer åt neonrosa än vad som syns på bilden, men den är ändå i grunden röd. Gillar hur den ser ut att ha olika färg i olika ljus. :)

Jag har tre lager på bilderna, men om man gillar när den vita linjen lyser igenom lite räcker det gott och väl med ett lager, eller två, om man vill få färgen lite klarare och mörkare. Lacket flöt ut bra över nageln och hade bra konstistens för övrigt också.
I want cherry blossoms

Den här gången har jag gjort blommor. Körsbärsblommor i olika rosa nyanser fick det bli. :)Och så lacken jag har använt... Det ljuslila baslacket är swatchen i förra inlägget; Wet n Wilds Candy Purple. Blommorna har jag målat först hela blomman med Passion Fruit från Oriflame, sedan lagt på Isadoras nr 82 Funky Pink bara på kronbladen. Gallery Colours nr 411 Coral Reef på halva kronbladen, och slutligen Isadoras nr 175 Burgundy Rose allra längst ut på kronbladens kant, samt ett par prickar i mitten av blomman. Grenarna är målade med China Glaze Unplugged. Ett par drag med Seche Vites överlack så sitter det fint :)Swatch Wet n Wild Candy Purple

Här kommer nu en ny swatch, den här gången på Wet n Wilds Candy Purple, en mycket ljust lila nyans som drar lite åt grått och blått. Färgen är väldigt fin, men jag får dessvärre säga att jag tyckte konsistensen var väldigt kladdig. Den är snabbtorkad, men drar man mer än ett par drag med penseln på nageln blir det bara ojämnt och kladdigt. Upptäckte att det allra bästa var att ta riktigt mycket färg på penseln så att man inte behövde pensla så många gånger över nageln. Tre lager har jag i alla fall, och om man har ett bra överlack kan slutresultatet bli bra ändå.

Det ska tilläggas att lacket har stått oanvänt ett par år, om jag inte minns helt fel köpte jag det i Rom -09, men det borde ju inte ha blivit ihoptorkat så snabbt ändå.

Bild nr 1 är tagen i dagsljus, utan blixt.Bild nr 2 är tagen i direkt solljus.
Random Stripes


LCNs Picnic in the Park som grund, sedan streck i ljusa nyanser; grön med Soft Green från Kiss Brush-on Nail Art, rosa med Soft Pink, också från Kiss Brush-on Nail Art, samt lila i nr 13 från Viva la Diva.Swatch LCN Picnic in the Park

Swatch

Här kommer en swatch på mörkgröna Picnic in the Park från LCN. Täcker bra efter två lager men blir ännu finare med tre.

Psykedeliskt..

...för att låna kommentaren från min pojkvän.


Med färgskiftande Sun Kissed från Del Sol som bas, och virvlar i Red Wine från Kiss Brush-On Nail Art, och glitter i grönt ovanpå virvlarna och silver i mellanrummen från Nail Star nail art pens.

Inomhus:
Utomhus:


Swatch Del Sol Sun Kissed

Här kommer ett par swatches på det coola nagellacket Sun Kissed från Del Sol. Det här härliga lacket får en annan färg när man kommer utomhus.

Inomhusfärgen:
Den är inte riktigt så blekrosa som på bilden, utan drar lite mer åt aprikos.
Utomhusfärgen:
Den här är ganska på pricken lik.
Try it :)

För övrigt kan jag säga att de är köpta via det härliga påfundet nailmail; http://www.nailmail.se/, en asbra tjänst via vilken man kan köpa lack från ett visst märke varje månad. Inget köptvång, så det enda du egentligen prenumererar på är nyhetsbrevet. Du köper själv de lack du vill ha. Tanken är att alla lack ska vara sådana som är svåra att få tag på i Sverige. Så sign up ;)

Easter Bunnies

När jag var hemma över påsken letade jag påsk-motiv på youtube eftersom jag var trött på mina gamla vanliga kycklingar. Hittade en underbar tutorial:

http://www.youtube.com/watch?v=fw5_KOSX690&feature=related

Visst är de bara helt supersöta? Kaninerna är målade med vanliga akrylfärger, då jag var hos mina föräldrar och inte hade så många nagellack med mig hem. Baslacket är dock nr 63 från Viva la Diva. Lovin' the cuteness.

Simple
Härlig Turned up Turquoise från China Glaze. Rosa streck med Soft Pink från Kiss Brush-On Nail Art, och röda prickar med nail art pen från Rio.

Super Mario-svampar

Dessa motiv inspirerade min pojkväns kompis fru till, då hon gjorde små figurer från det klassiska tv-spelet Super Mario Bro's i lera och satte upp på kylskåpet som magneter. Och även att min pojkvän satt och spelade Super Mario på mitt gamla Nintendo en kväll medan jag pluggade.
Ah, ni ser ju själva, man kan inte annat än gilla det.

Svamparna är målade med vit och svart nail art pen från Rio, Deep Red från Isadora, och Viva la Divas nr 17.

Chokladfondue

Och så blev det till slut dags att pröva mina fimo canes.
Den chokladbruna färgen är Espresso från Isadora. Fimo canesen inköptes från amazon för ungefär ett halvår sen.


Om du inte vet vad fimo canes är får du svaret här:Som du ser är det små stavar med motiv. Med hjälp av en vass kniv eller ett rakblad skär man loss små skivor som man kan klistra på naglarna. Mitt motiv ovan ser ni är lite chokladdoppad frukt. :D enkelt och roligt. Varning för för tjocka skivor dock, sticker de utanför nageln fastnar de gärna i saker, speciellt i håret.

Crack it

Ytterligare en latmaskvecka infann sig, då jag tog en genväg och körde på krackeleringslack.
Grönglittlig bas i form av China Glazes Zombie Zest och så gult krackeleringslack ovanpå, med Yellow Crew från Isadora. Har ni ännu inte upptäckt detta praktiska fenomen med krackeleringslack så bör ni verkligen testa. Färdigt färgat lack som spricker när man målat på det, och torkar supersnabbt. Varning dock: Ni måste ha ordentligt med färg på baslacket, annars bleknar det, och ta rejält med färg på penseln när ni målar på krackeleringslacket. Resultatet blir bäst om man bara drar med penseln en gång över nageln.

50's dress

Det här är en av mina absoluta favoriter. Den får mig att tänka på en vacker ljusgul klänning från femtiotalet. Med ett prickigt skärp i midjan. Grundat med Mellow Yellow från Isadora. Sedan lagt på svart i en slags fransk manikyr och ovanpå det svarta lagt på vita prickar, med nail art pens från Rio.

Don't you love it?

Green with stripesHär har vi ytterligare en enkel design. Grön bakgrund som jag tror att jag använde China Glazes Tree Hugger till. Ränder i silverglitter (nail art pen från Nail Star), rosa (Soft Pink från Kiss Brush on Nail Art), och rött (nail art pen från Rio).

Lacy Blue

Okej, så här har vi alltså en av mina favoriter, med spetsinspirerat motiv i vitt på duvblå bakgrund.
Den härliga blåa nyansen är China Glazes Secret Peri-Wink-Le. Målade först på ett vitt fält diagonalt. Lade på blå prickar med dotting-tools. Runt det vita använde jag min vita nail art pen från Rio och målade små spetskanter. Easy peasy. :)

Abstract Sunset Sparkles

Och så har jag varit väldigt inaktiv ett par månader här nu. Tja, what can I say, livet har kommit i vägen. Men inte har jag slutat pilla med naglarna för det. Ska köra en snabb räd här nu, och uppdatera med de senaste designerna.

Vi börjar med en abstrakt sak här:


Diagonala fält
Om jag bara nu kunde komma ihåg vilka färger jag använde...
Jag tror att jag grundade med O.P.I.s Talk of the Town (underbart bra nagellack för övrigt). Sedan la jag på Maybellines nr 63 Beige in Love i ett diagonalt fält. Och ovanpå det la jag på ytterligare ett diagonalt fält med Kikos nr 141. De svarta strecken är målade olika på de olika naglarna, med en svart nail art pen från Rio.


Nästa gjordes med svamp, det syns tyvärr inte lika bra på bilden som det gjorde i verkligheten. En ljus gul som bas och sedan orange som svampades på. Jag tror att den gula var nr 59 Yellow Sparkle från Nivea och den orangea var nr 130 Ultra Orange från La Femme Beauty. Röda stjälkar och gröna blommor målade med Rio nail art pen.


Sunset Flowers

Simply sparkles


Den här gjorde jag en gång när jag var stressad och var "tvungen" att göra något.
Det ljuslila baslacket är Gallery Colours nr 371 Sea Pearl (ett billigt lack som man bland annat brukar kunna köpa på marknader om somrarna). Glittret är rött, löst, inköpt från amazon för ungefär ett halvår sen. Lägg på lite genomskinligt lack och häll på glittret innan lacket har torkat, och slå nageln lätt i bordet ett par gånger så att överflödigt glitter faller bort. Se till att ha ett pappersark under så kan du bara hälla tillbaka överflödigt glitter i burken. När det har torkat förseglar du med ett överlack. Om glitter fastnar på penseln till överlacket kan du pröva att torka av penseln ett par gånger på pappret, så kommer det inte glitter i flaskan.

RSS 2.0