Nagelutbildning

(Ojdå, det blev längre än jag tänkt mig. Läs om du orkar. Och speciellt om du är nagelterapeut och kan ge mig några goda råd.)

Apropå ingenting förresten. Jag är ju inte på något sätt utbildad nagelpysslare. Allt jag gör har jag lärt mig genom att pröva mig fram och läsa mig till. Har under ganska många år funderat på att utbilda mig på riktigt. Jag vill göra mer naglar. Mer nail art, framför allt, det är det som är roligast. Men ganska få av mina kompisar låter mig experimentera på dem. De tycker att det jag själv brukar ha på naglarna är för extremt. Och det är svårt att få kunder när man inte gör förlängningar. Det är inte många som har naturligt snygga naglar, eller är nöjda med sina egna. Och jag tillhör den lilla skara som tycker att man inte borde göra förlängningar om man inte är utbildad. Jag kan göra förlängningar om jag vill. Jag har gjort det, och det gick jättebra. Men jag har också IRL sett vad som händer med naglarna om något skulle gå fel när man gör det. Ingen trevlig syn. Verkligen inte värt det.

Jag brukar i hemlighet bli ganska arg och avundsjuk på dem som håller på med sånt fast de inte är utbildade. Arg för att jag tycker inte att man ska göra det när man inte är utbildad. Och avundsjuk för att jag önskar att jag också kunde strunta i reglerna, och göra det i alla fall. Är lite för "duktig" för att göra det dock. Så här sitter jag och grämer mig över det.

Jag har suttit hela helgen och tittat på olika nagelutbildningar. Herregud vilken djungel. Hur i helsike ska jag veta vilken som är rätt för mig? Priset och läget är så klart ganska avgörande för mig. Men alla andra saker då? Vilket är det som är viktigt? Det måste ju vara en bra utbildning. Och hur vet jag att den är det? Nagelforum.se har en typ checklista man kan ha till hjälp. Den är hur lång som helst. Verkligen jättelång. Skulle vara skönt om jag kunde skicka den till alla skolor och be dem checka av alla grejer de själva uppfyller, och sen ta den skolan som uppfyller flest. Åh. I wish.

Men om jag ändå ska punga ut med plus minus 40 000 kr (varifrån ska jag få de pengarna förresten?!) så måste jag ju ta en bra skola. Vill allra helst utbilda mig i både akryl, gele och silkes/glasfiber. Bli nagelspecialist helt enkelt. Kunna allt. Men kanske borde jag börja med en teknik och sedan bygga på efter hand? Bara för att börja med något? Eller? Hur vet man hur man ska göra?

Sen har jag ett förhållande att tänka på också. Min fina pojkvän och jag har bott ihop sedan slutet på augusti. Innan dess hade vi distansförhållande i lite över 1 år. Till sommaren slutar vi båda på universitetet, och kommer bli tvungna att flytta ifrån Lund. Hem till våra föräldrar till att börja med, på olika håll. Sen vet ingen av oss vad som händer. Vi får flytta dit jobben finns. Det känns lite läskigt och jobbigt. Jag vill ju räkna in honom i mitt beslut också...

Om du är utbildad, berätta gärna var du gick utbildning, och hur du kom fram till ditt beslut. Eller om du känner någon, fråga gärna dem. Jag behöver verkligen alla råd jag kan få i det här.

Kommentarer
Postat av: josefine

hejsan.

hittade dig inne på nagelbildernas hemsida, så tänkte kolla din blogg med, duktig du är på design:)

läste detta långa inlägget o jag är sj utbildad o va lika osäker som du är, jag kollade på allt som fanns så nära som möjligt, så man slapp pendla, o när jag väl hittade så mailade ja dem o ställde alla 1000frågor som jag hade :P jag tkr me de e mkt pengar att lägga ut, men ja tog et lån faktikst för aTT kunna göra min utbildning, o ja e utbildad i magnetic´s produkter o bara i akryl o betalade 17 tusen för min utbildning, så kolla runt där du bor o maila allt ang vad som ingår o allt med priset o sådant så kmr du garanterat hitta ngt tillslut :) bara lite tips:)

2012-02-09 @ 21:26:58
URL: http://www.nattstad.se/jozzefine
Postat av: Carro Naglar

Jag håller också på att leta utbildning och fy sjutton vad det är svårt att veta vad man ska välja! Själv går jag fortfarande på gymnasiet och tränar flera gånger i veckan, så trots att jag skulle vilja utbilda mig redan nu kommer jag nog bli tvungen att vänta till efter gymnasiet ändå när jag verkligen har tid. Lycka till i ditt letande! :)

2012-02-14 @ 23:07:17
URL: http://www.naglar.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0