Moonlight Kitty

Som komplement till 106 från Viva la Diva svampade jag på lite silverlila 292 Blue Moon från Gallery Colours längst ut på tipparna. Sedan målade jag silvriga träd i lite lustiga former med nail art pen från Sure Promise. Slutligen fick varje träd en liten katt i svart eller vitt, samt en måne som katterna kunde sitta och titta på :)

Det var svårt att få till svansarna och öronen, men tja.. Jag tyckte jag lyckades ganska bra :)
(min pappa trodde först det var fåglar, sedan kaniner... mamma chansade först på ekorrar.. x)

Viva la Diva nr 106

Här kommer en swatch på lila-rosa nr 106 från Viva la Diva. Den kan se mer ceriserosa ut i vissa ljus, som på denna bilden:
Eller mer lila, som på denna:
I vilket fall så gillade jag den verkligen. Jag hade en period då jag var väldigt anti rosa, lila och rött, eftersom det är sådana färger som "alla andra" (icke-nagelfantaster) har på naglarna, och då köpte jag bara blått, grönt, gult, orange osv. Har kommit över det där lite grann nu dock. Fast har fortfarande svårt för att fastna för de nyanserna, eftersom det känns som att man sett dem allihop förut. Anyway, en avståndsbild också kanske:Jag tycker verkligen att det här lacket var riktigt lätt att lacka med. Två lager har jag kört på, men jag la på ett första-lager som var väldigt tjockt. Med kortare naglar, och rikligt med lack på penseln så hade nog ett lager räckt faktiskt. Har annars upplevt att Viva la Divas lack brukar vara väldigt skira och behövas många lager för att täcka, men så har jag också bara precis nyligen upptäckt att det går att lacka med mycket lack på penseln...


För övrigt så vill jag berätta att jag inte direkt har någon plan på vilka olika lack som kommer upp i swatcher här. Jag swatchar de som jag för dagen känner för att använda som bas i min nail art, så det blir väldigt olika :)

Stoppa flagnandet!

Nu tänkte jag att jag skulle ge ett litet tips på hur man kan undvika att nagellacket börjar flagna från kanterna på nageln efter bara ett par dagar. Det har vi väl alla varit med om kan jag tro, när man har målat naglarna med något snyggt nagellack och man känner sig helnöjd, och så dagen efter, när man har duschat, diskat lite, och kanske kört med tandtråd på morgonen, eller vad man nu kan tänkas göra, så har pekfingernageln redan börjat se taskig ut.

Om vi bortser från det uppenbara, som att man alltid ska ha ett bra under- och överlack, diska med diskhandskar, och bara vara allmänt försiktig, så finns det faktiskt ytterligare en sak, som jag (tror jag) har kommit på själv (rätta mig om jag har fel) som man kan göra. 

Det går ut på att man inte bara målar uppe på nageln, utan även längs kanten, som visas på bilderna nedan.

När man har målat på nagelns ovansida drar man helt enkelt ett par drag med penseln längs kanten också. Det fordrar förstås att man inte har en massa lack på penseln, utan bara lite lite grann. På detta viset förseglar man liksom kanten, i likhet med hur man gör om man klär in en bok eller något annat med papper. Förslagsvis bör man även göra detta när man lägger på överlack. Som ni ser flödar lacket gärna över lite och in på nagelns undersida, men det tycker jag verkligen inte gör något. Och för den som ogillar det är det ju bara till att ta bort med lite remover.

Anyway, hoppas att detta tipset hjälper. Jag har i alla fall märkt stor skillnad på hållbarhet sedan jag började göra på detta viset :)

Dotted Line

Howdy igen.

Igår målade jag naglarna på en kompis, som blev mycket nöjd. Velades mycket mellan vilka färger hon skulle ha, men till slut blev det vackra lila Coconut Kiss från China Glaze, med lite silvriga prickar målade med en nail art pen från Sure Promise. Dessvärre verkade penntippen på det silvriga lacket vara igenkorkad så fick använda bara penseln och en liten dotting-pinne. Men bra blev det ändå :)Två linjer med prickar precis bredvid varandra; olika stora i de olika raderna. Inte mycket mer att säga riktigt. Kopierade hur det såg ut på en av naglarna i min egen nuvarande design.Ursäktar mig för spillet utanför naglarna, jag är fortfarande kass på att hålla mig innanför, och oftast alltför lat för att orka städa upp det :)

Dot dot dot...

De första två i dagsljus:Sedan med blixt:Den ljust blågrå nail-artpennan från Sure Promise som är med på ett par av bilderna har åstadkommit prickarna, ovanpå denna underbara blåa från H&M (Blue My Mind). Inspirationen här kom från ytterligare ett klädesplagg, en svart omlottklänning, med vita prickar i blommönster, som jag köpte på KappAhl för ca 5-6 år sen. Man kanske borde ta sig en svängom i tygaffärerna och leta inspiration när man har brist på det?

Swatch H&M Blue My Mind

Som sagt, jag gillade inte den förra designen jag hade, så den byttes ut ganska snabbt :)

Den här färgen måste jag bara få tala om är helt underbar! I love it. En av de finaste blå jag äger.Jag vet egentligen inte vad det är som gör den här färgen så underbar. Men vacker är den! Var himla bra att måla med också :DDet räckte med två lager för full täckning, och hade antagligen räckt med ett om man hade haft kortare naglar. Man hade klarat sig på ett, ingen hade antagligen sett den lilla ojämnhet som var, men det händer ju att folk inspekterar nära, så för säkerhets skull la jag på ett till :)Utan blixt:
Det var ett ganska tjockt lack, men på med ordentligt med färg på penseln så att man inte är och drar i samma färg flera gånger och bara kladdar till det, så går det bra. Flyter ut fint :)

Children's Party

Som sagt, Sun Orange från Isadora inspirerade mig föga, så dagens design är något barnslig och faktiskt ganska ful. Ett par av naglarna blev jag nöjd med, men merparten tycker jag bara ser fula ut, och helheten ser omaka och konstig ut.

Höger hand:
Vänster hand:
Så här kan det bli när man sätter igång att måla utan att ha någon plan klar för sig. Jag gör väldigt sällan så, även om en del säger att inspirationen får komma fram tydligare om man gör det. Helt enkelt för att, tja, det blir väldigt sällan bra när jag gör så. Åtminstone så brukar jag själv inte gilla det. Jag måste ha en plan! *kontrollfreak*

Anyway, hoppas att någon blir inspirerad av mitt barnkalas :D

Swatch Isadora Sun Orange

Nu har jag testat ett av de där sommarfynden, Isadoras nr 119 Sun Orange.

Med blixt:
Utan blixt:
På avstånd:Närbild:Tja, vad ska man säga om detta lack.. Det var inte riktigt så soligt som jag hade hoppats på, och som det såg ut i flaskan. Jag gillar orange, men det var mer orange än jag hade väntat mig. Men jag tyckte faktiskt att torktiden var bättre än vad den generellt sett är. Tre lager för full täckning. Det enda som jag ogillar med denna färgen var att den inte inspirerade mig för fem öre. Tyckte det var väldigt svårt att komma på någon rolig och snygg design att måla uppe på, så det som faktiskt blev sen blev jag väldigt missnöjd med - men det kommer ändå bilder i nästa inlägg.

Green Explosion

Som sagt, jag har saknat det gröna, så jag körde fullt ut på grönt och gjorde en härlig grön explosion av det hela.Den gröna basen Kiwi Green från LCN, och så en massa streck, som alla börjar i samma punkt, några av dem på tippen, och några nere vid roten. Har kört ungefär tre olika nyanser, två gröna och en grågrön, plus silverglitter och grönt glitter. Cirka tre streck med varje nyans så får man den här härliga grästuvan, explosionen, eller vad man nu vill kalla det. Färgerna är de nya nail art-pennorna (från Sure Promise) jag nyligen köpt, så några nummer eller namn på lacken finns inte, tyvärr.

På avstånd, med blixt:


Swatch LCN Kiwi Green

Den här gången var jag så himla sugen på grööööönt, för det känns som det var evigheter sen jag hade det. Har ju bara varit blått och lila och sånt på sistone :P
Bestämde mig för att pröva ytterligare ett av köpen från http://www.nailmail.se.
Så det blev alltså LCNs Kiwi Green.
Under lampa, men utan blixt:
Med blixt:

Och så en på lite avstånd:
Jag gillar verkligen färgnyansen, men tycker att LCNs nagellack har varit lite knepiga att måla med. Jag vet inte om det är lacket i sig, eller om det är penseln eller vad det är, men något gör att jag inte riktigt gillar det. Det känns kladdigt och svårt att få jämnt på något vis, men kanske bara är jag som är lite extra klumpig..

Har i alla fall använt tre lager på bilderna, och då är det helt täckande. Blir ett jämnt resultat i slutändan, kanske bara är att det behöver rinna ut och torka ordentligt innan det känns. Anyway, trots allt, ett väldigt bra lack. Och som sagt, jag gillar gillar gillar färgnyansen. Hur kan man inte älska grönt?

Silver RedOvanpå Ali's Big Break från OPI latmaskade jag mig och körde manikyr med nagelfolierna jag köpte från Rio för ett par månader sen. La folie i olika partier, över halva nageln, diagonalt, osv. På med lite rhinestones för att blinga till det lite, och sen lite Seche Vite överst.

Swatch OPI Ali's Big Break

Nu har jag prövat ytterligare ett av minilacken jag köpte i Köpenhamn tidigare i år, ett rött som jag inte visste namnet på förrän jag googlade siffrorna på undersidan av flaskan. Visade sig att det var Ali's Big Break från Burlesque-kollektionen som jag suktat efter ett bra tag nu.

Jag har två eller tre lager på bilderna (minns inte vilket nu), men blev tyvärr lite besviken på att den inte var mer glittrande än så här.. Gillar färgen, men hade väntat mig lite mer sparkles. Men tja, den är ändå långt över godkänd :)

Tror inte att jag nånsin köpt ett nagellack som jag inte gillade alls.

Sommarfynd

Förutom alla många nail art pens har jag även gjort ett par trevliga inköp på sommarrean:Från vänster till höger:

  • Viva la Diva minilack nr 21.
  • Flashy Copper 77 från Isadora
  • Nr 031 och 227 från Depend
  • Sun Orange 119 och Apricot 123 från Isadora.

Jag är speciellt sugen på att testa Sun Orange eftersom den ser helt fantastisk ut i flaskan :D

Sure Promise Nail Art Pens

Och när jag kom hem i söndags låg ett paket med godingar från posten hemma och väntade på mig :D

72 st skulle det vara, men jag hade visst råkat få två extra, så 74 blev det. 8 av flaskorna hade läckt, varav fyra av dem hade gjort det så mycket att det kommit lack på andra flaskor. Ingen av dem hade dock gått sönder, och samtliga hade gott om lack kvar i flaskorna. Otroligt nog är inte en enda av färgerna en dublett, även om det var ett par som man blev lite fundersam över. Det är 27 krämfärger, 11 glitter och 25 skimmer/metallic. + en ofärgad.

Vi pratar om 10 gula nyanser:
12 blåa:

23 röda (+rosa och lila):

15 gröna:

och 12 grå/bruna:

Om ni tycker att jag har räknat lite fel kommer här de kladdiga flaskorna med på bild, och de kompletterar förhoppningsvis de missvisande antalen på föregående bilder:

Dessa lack köpte jag från säljaren gorgeuosland på ebay.se för ca 300 kr:

http://viewitem.eim.ebay.se/72-colors-2-way-nail-art-brush-polish-varnish-paint-pen/150628160418/item

Hade läst väldigt noga om dessa lack tidigare, då jag tyckte att hela kitet för 300 kr verkade för bra för att vara sant, och då jag tidigare köpt 8 nail art pens för 399 kr hos Ellos. De var dock av märket Rio, och antagligen väldigt mycket bättre.

Det jag hade läst om dessa från Sure Promise var dock just att det hände att lacken hade läckt när de levererades, och att penslarna ibland hade trillat av. Har gått igenom alla mina lack och inte en enda pensel har än så länge trillat bort, så vi får hoppas att de håller.

Dessvärre har jag ännu inte haft tillfällighet att pröva om själva färgen är bra, så det ska allt bli en överraskning att få se. Oavsett så är jag helnöjd med mitt köp och är ganska säker på att min nagellackssamling nu har gått förbi 300-gränsen.


Edit: Upptäckte att bilderna var för stora och klipptes av på höger sida, så har nu förminskat dem.

Flower Power

...med lite somriga blommor på.


Ovanpå Surfer Girl målades det blommor, på fri hand och med vanliga nagellackspenslar!! Jag är helt imponerad av mig själv! :D
Färgerna är ungefär samma som på regnbågsleopardnaglarna:

Mörkrosa blommor: An Affair to Remember från China Glaze, ett par lila fläckar med nr 121 från Viva la Diva och en prick i mitten med orange från La Femme. Lila blommor med samma nyans 121 från Viva la Diva, orangea fläckar på blad och i mitten med La Femme, samt gröna blad med Jaded 704 från Isadora. Vita prickar i mitten från So Easy Stripe, och svarta grenar med Rio nail art pen. Resultatet blev helt okej :)

Swatch Del Sol Surfer Girl

Här kommer alltså en swatch på färgskiftande Surfer Girl från Del Sol.

Ljus prinsessklänningsrosa inomhus:
Och färgskiftningen utomhus var dessvärre inte så framträdande, antagligen för att jag bara målade två lager. Ett tredje hade nog gjort susen:Det är meningen att den ska bli mer aprikosfärgad i UV-ljus, men det blev tyvärr bara svaga aprikosaktiga skiftningar som dessutom inte syns på bilden. Oh well, det var fint i alla fall, och finare blir det...

Leopard Rainbow

Och så var man tillbaka från skogen.. Nu ska vi se vad jag har att bjuda på.

Första får nog bli det här härliga regnbågsleopardmönstret! Ett av lägerbarnen på lägret sprang omkring i en tröja med ett liknande mönster, och blev källa till inspiration där :D
Jag tycker det blev alldeles urläckert! :D Basade först med Kikos gula nr 140, som jag tyvärr glömde ta en swatch på. Sen la jag på en rand av alla de färger som jag slumpvis hade plockat med mig till lägret: nr 704 Jaded från Isadora, nr 121 från Viva la Diva, An Affair to Remember från China Glaze, vitt dekolack från So Easy Stripe (hittar inget nr) och så ett ljust orange lack från La Femme, som verkar heta Clear 01. På med lite överlack, ut och ta hand om barnen ett par timmar, sen in igen och lägga på de svarta leopardfläckarna med nail art pen från Rio. Och voilà så har du sommarens fräckaste mönster :DNi får för övrigt ursäkta spillet utanför, hade begränsat med utrustning där på lägret.. :)

RSS 2.0