Depend #328

Igår visade jag Instant Hot från Essie, och idag tänkte jag visa Depend #328, ett av de lack jag fick av mina söta brorsbarn när jag fyllde år i våras. Jag använde Instant Hot som underkläder, eftersom jag visste från början att 328 skulle vara skirt som attan. Mer om det efter bilderna. 
 
 
 
 
 
Detta är först 3 lager av Instant Hot, 1 lager Poshé top coat, sedan 3 lager av 328 och ytterligare ett lager Poshé. Därav att naglarna ser väldigt tjocka ut (antar att 8 lager lack inte är att rekommendera)! 328 är ett väldigt tjockt och trögflytande lack med små glitterpartiklar i en svagt gulfärgad bas. Glittret glittrar i princip inte alls, vilket såklart gjorde mig ganska besviken, men å andra sidan gillar jag hur färgen ser ut på naglarna när allt väl är färdigt. Det är synd att det krävs en hel del jobb för att komma dit bara. Torktiden är förstås inte den bästa eftersom det blev så många lager och 328 är så tjockt ändå, men med Poshé mellan de två lacken var det ändå helt okej. 

Essie Instant Hot

Godmorgon! Min man kom hem ganska sent igår efter att ha spenderat helgen hos sina föräldrar, så idag sov jag lite för länge och är ganska trött. Får försöka vända lite rätt på dygnet i veckan. :) 
 
Idag tänkte jag visa Instant Hot, ytterligare ett lack från Essies bröllopskollektion. 
 
 
 
 
 
Av någon anledning föll jag verkligen för både detta och förra lacket jag visade från samma kollektion. Jag brukar inte vara så mycket för ljusa eller bleka lack: jag brukar ju gilla starka färger, men jag antar att detta gör en sån kontrast mot huden att det ändå blir fantastiskt snyggt. Det är rent och ser väldigt fräscht och krispigt på något vis ut. Lacket har också ett svagt svagt skimmer som dyker upp ibland.
 
Formulan är lite speciell, den är ganska rinnig, och påminner mig av någon anledning om vispgrädde, ovispad vispgrädde. Tre lager täcker bra, men det blir strimmigt, så jag tog ett lager Poshé för att det skulle jämna ut sig och torka snabbare, vilket helt klart fungerar. Det funkar faktiskt på de flesta lack mot strimmighet: ett snabbtorkande överlack brukar jämna ut resultatet. Det behövde jag här, dels för att jag sedan skulle måla på ett annat lack som jag visste skulle behöva många och tjocka lager! 
 
Men som sagt, jag älskar detta lack trots sin strimmighet! 

Itsy Bitsy Flowers

Idag är det konstigt väder här. För en stund sen var det soligt och varmt, nu är det plötsligt fullt av mörka moln och blåsigt som attans (inte för att det är speciellt ofta det inte blåser i den här stan, men ändå). Jag var egentligen sugen på glass (åker ni nånsin till Karlskrona måste ni ta ett besök på legendariska Glassiären vid stortorget, där man får gigantiska glassar), men känns inte så lockande nu när det blåste upp så här!
 
I alla fall, jag lovade nail art i detta inlägg, och det ska ni få, en väldigt enkel men fin sådan. 
 
 
 
 
 
Massvis med små enkla blommor alltså. Jag har använt dotting tools för att göra blommorna och försökt sprida ut dem i lite grann runt nageln. Olika färger på blommorna gör att designen ändå ser snygg och nästan avancerad ut, fastän den så klart inte är det! Ibland känner jag att sånna här enkla nail arts verkligen är underskattade, sånt här borde man göra oftare! 
 
Det var längesen jag hade den här nu, så jag minns inte riktigt vad det var för färger jag använde.. Den ljuslila bakgrundsfärgen är i alla fall Love & Acceptance, och så vet jag att det gula i mitten är KIKO #279. Jag har för mig den turkosa också är KIKO, #389 för att vara exakt. Det är alla jag minns.. :) 

Essie Love & Acceptance

Ikväll har jag myst med ett par tjejkompisar, ätit scones, pratat och tittat på Pocahontas! Bästa kvällen på länge måste jag säga, och jag är skittrött nu, men kan ändå inte riktigt gå och lägga mig... Så det får bli ett snabbt swatchinlägg! Förresten kan jag lova att det kommer lite nail art i nästa inlägg! :) 
 
 
 
 
 
 
Detta är Essie Love & Acceptance, ett ljust ljust lila nagellack från Essies bröllopskollektion 2012 (som namnet skvallrar om). Jag gillar det verkligen jättemycket, älskar hur det skiftar mellan att vara lila och grått i olika ljus, och den fina glansen som gör att naglarna nästan ser ut som porslin. Två lättlackade lager för full täckning, perfekt formula. Bra bas för nail art! :) 

Essie Fear or Desire

Mitt syltande fortsätter. I skrivande stund har jag en gryta med kiwi- och limemarmelad kokandes på spisen, och igår var jag ute med min farfar och plockade inte mindre än 10 liter björnbär. Ingen dålig skörd alltså, och mer lär det bli om inte vädret slår om! :) Dessutom kommer några kompisar hit på sconesparty ikväll så jag får tillfälle att skryta med all min goda hemmagjorda sylt. ;) Så nu vet ni vad jag ska göra idag! 
 
Jag försöker dock fortsätta komma ikapp med mitt arkiv här, så idag ska ni få se Essie Fear or Desire, ett intensivt orange lack jag gillar väldigt mycket. 
 
 
 
 
 
Det här är tre lager av Fear or Desire. Det är lättlackat, men blev för mig ganska strimmigt på de två första lagren, så tre behövdes absolut. Jag har väl egentligen aldrig varit så glad i orange, eller snarare inte tyckt något speciellt om orange, men för enfärgade naglar gillar jag verkligen denna färgen!

Zoya Midori

Jag tror att jag äntligen har lyckats få mina naglar i ett okej skick igen (peppar peppar) efter alla veckor av misär med att slita upp kartonger på sommarjobbet. De mår helt klart bättre av att vara arbetslös (fast jag kanske har ett jobb på g)! Jag funderar på att fota mina naglar naket nu och göra ett slags före och efter-inlägg, eftersom jag råkar ha en bild på nakna naglar från typ maj, när de var i kanonskick. Får se om det kanske blir av idag. 
 
Min mor kommer snart och hämtar mig, då vi ska åka och leta lite krukväxter. Sen åker jag antagligen ut och plockar björnbär i mammas och pappas/farmor och farfars nya hus. Det senaste jag har snöat in på här är att koka sylt. Hittills har jag hunnit med svartvinbärssylt med nektarin och vanilj, kiwi- och limemarmelad och en inläggning av semitorkade tomater (typ soltorkade tomater som man gör själv i ugn). Jag tänkte även göra björnbärssylt då så klart, och morots- och apelsinmarmelad, förutsatt att jag kan få tag i fler burkar som inte är skitdyra. 
 
Nu kommer lite naglar. 
 
 
 
 
 
Detta är Zoya Midori, ett grönt lack jag köpte på en blogsale och verkligen älskar! En skön grön med lite lagom skimmer som ger färgen djup. Kanonfint! Två lager och väldigt lättapplicerat, ett toppenlack på alla sätt och vis!

China Glaze Strap on Your Moonboots

Idag har jag äntligen börjat plocka upp mina nagellack på mina nagelhyllor. De har länge fått stå i kartonger, men en hylla är nu fylld och jag hoppas orka fylla åtminstone en till under dagen. 
 
Därför tänkte också passa på att visa ett nagellack. Ni har säkert redan sett detta hos andra bloggare, eftersom det kommer från China Glazes Hologlam-kollektion, som de flesta hade väldigt höga förväntningar på efter den legendariska OMG-kollektionen för några år sen. Många blev nog lite besvikna på den här kollektionen, eftersom den inte var så jätteholografisk. Men ni får bedöma själva. Här kommer alltså Strap on Your Moonboots.
 
 
 
 
 
Det här är två lager, med liiiite tendens till holosjuka. De flesta säger att de inte upplevde någon holosjuka alls på dessa lack, men där får jag säga emot. 
 
Som sagt, holoeffekten är inte den starkaste, men många har ändå gillat den här kollektionen för sina mjuka, fina regnbågar. Själv känner jag mig lite kluven. Jag gillar detta lacket, men samtidigt är det ju inte så där jättespektakulärt, så jag skulle ju egentligen hellre bära ett ordenligt explosivt hololack en solig dag. Och i skuggan blir det ju mest bara tråkigt, som de flesta andra hololack. 
 
Apropå hololack och OMG-kollektionen lyckades jag nyligen lägga vantarna på GR8, TMI och BFF, när någon upptäckte att KN Nail Products i Solna hade dem kvar i butiken, på REA! Det var faktiskt i just den butiken som jag köpte mina första hololack från just OMG-kollektionen för lite drygt 3 år sedan, 2nite, L8ER G8ER och ja, TMI (lyckades få dubletter av den :). Jag är imponerad över hur de har kunnat ha dem kvar så länge utan att någon har upptäckt det! Vill lova att de alla är slut nu dock... :P 

Sunshine Award

Under tiden jag har varit borta har jag fått en Sunshine Award av Sussie på Fastnaglad. Jag brukar vara ganska dålig på att vara med på sånna här grejer, men för en gångs skull tänkte jag faktiskt att jag skulle engagera mig lite och svara på den här! 
 
 
Så här går reglerna i alla fall till: 
  • Tacka den som gav dig utmärkelsen.
  • Lägg utmärkelseloggan på din blogg.
  • Dela med dig av 7 fakta om dig själv.
  • Nominera 5 eller fler bloggar som inspirerar dig.
Så tack Sussie! Det var då rackarns att du hann först, annars hade du nog stått först på listan över folk jag själv vill nominera!
 
Sju fakta om mig själv alltså.. Den här blir svår. :) 
 
  • Jag är riktigt blödig och gråter alltid till filmer/böcker och liknande som är det minsta lilla sorgliga. Jag gråter allra mest när djur dör, människorna klarar vi ju oss utan!
  • Jag har väldigt lätt för att snöa in på saker i perioder. Bara för att nämna några saker: scrapbooking, stickning, tv-serier, göra kakfat av udda porslin o.s.v. Det senaste är att odla eget: har morötter, spenat och isbergssallad på g i en pallkrage ute.
  • Jag hatar spindlar, vilket passar väldigt dåligt ihop med det faktum att:
  • Jag är uppvuxen på landet. Vi bor ett par hundra meter från en bondgård och har under min uppväxt haft ett antal olika djur, som katter, kaniner, höns, en gris och en get. Och så massvis med oinbjudna spindlar då. 
  • Jag är fantastiskt feg och speciellt rädd för att slå mig, vilket är helt ologiskt för när jag väl slår mig säger jag "Aj som fan" och sen var det bra med det. 
  • Jag har tydligen väldigt vassa armbågar, enligt min pojkvän i alla fall. 
  • Jag tycker crème fraiche är gott, och skulle antagligen kunna sitta och äta det som glass. 
Det här inlägget har legat opublicerat som utkast hur länge som helst, och eftersom det nu var över en månad sedan jag fick denna kommer jag inte nominera några nya bloggar, men kanske tycker ni det är roligt att få veta några udda saker om mig i alla fall. 

Essie DJ Play That Song

God kväll allihopa! Återigen har det blivit en sån där lång paus, och jag vet inte riktigt varför. Jag kan inte säga att jag inte har haft tid, men andan har helt enkelt inte fallit på, och det ska ju vara roligt att blogga, inte sant? Faktiskt så har jag de senaste veckorna knappt målat naglarna alls, och jag misstänker att det har väldigt mycket att göra med det faktum att mina naglar just nu är i bedrövligt skick. Jag har 4 naglar som har sprickor i kanterna som jag måste limma ihop med Depends snabblagning hela tiden, och minst lika många som har skivat sig alldeles förfärligt. Det gör mig väldigt ledsen: mina naglar som alltid varit min stolthet! Men, de goda (och dåliga) nyheterna är att jag jobbar mina sista dagar i den där ICA-butiken denna veckan och går ut i total arbetslöshet, så då ska jag väl lyckas få tillbaka dem till sin forna glans! 
 
Vi bor fortfarande i ett flyttkaos här, men vi börjar se ljuset i slutet av tunneln nu. Vi har äntligen köpt bokhyllor samt lampor till alla rum utom vardagsrummet! :) 
 
Nog om mitt personliga trams. Idag ska ni få se ett lack som jag känner mig väldigt ambivalent till, Essie DJ Play That Song
 
 
 
 
 
 
Färgen på det här lacket är ursnygg, men jag är inget fan av formulan. Egentligen har det inte alls dålig formula, men jag hade väntat mig ett creme-lack, och det här drar mer åt jelly än vad jag tycker om. Ett crelly. Tre lager är det här, och annars inga konstigheter. Jag bytte nästan bort det i Lacka-Byt-gruppen på Facebook, men nu är jag glad att jag inte gjorde det, jag ska ge det en chans till så småningom. :) 

RSS 2.0