Pink Lace

Och så sista, med allihopa.
Här är det alltså nr 18 ni ska fokusera på.Den är inspirerad av spets, som ni säkert kan gissa. Men mest av en tröja jag såg Penny ha på sig i The Big Bang Theory häromdan (jag har ju sagt att tyg är den bästa inspirationskällan).

Väldigt enkel att göra om man har en smal pensel. Börja med en bas av Isadoras nr 309 Sunrise. Sedan en röd, exempelvis en two way penna från Rio. Lättast är att först måla två diagonala streck över nageln. Gör ett rutmönster mellan strecken. Kanta sedan med små halvcirklar på båda sidorna.


Simple Pinkness


Jag har blivit lite sugen på att lära mig göra lite snygga, enklare designer. Min kära sambo påpekade häromdan att de designer jag faktiskt gör själv och har på mina naglar är det få människor som själva skulle vilja ha. De flesta verkar vilja ha fransk manikyr. Så nu övar jag på enkla men snygga designer. Som folk eventuellt skulle kunna tänka sig att betala mig för att göra.Jag gillar grundtanken med denna (nr 17), men det känns som att det är någonting som saknas. Ni får gärna tipsa mig om ni kommer på något bra komplement, eller någon modifiering.

I alla fall. Här kommer ytterligare en färg som har varit i min ägo väldigt länge. Jag vill faktiskt minnas att det var mitt allra första nagellack, en födelsedagspresent när jag var ca 6 år gammal. Det är ett rosa Wet 'n' Wild-lack, nr 411C. Jag blev så förvånad första gången jag såg att det stod Wet 'n' Wild på flaskan, eftersom jag har ett par andra lack från det märket, och flaskan ser inte alls likadan ut. Saker förändras visst. Den mörkröda är i alla fall Red Wine från Kiss. Den har också fått lite rött glitter från Nail Star, och sedan silverglitter runt från Sure Promise.

French Glamour

Den här designen är en fransk variant, mycket enkel att göra, men kräver att man har ett flake-lack, det vill säga ett lack med lite större glitterpartiklar, eller typ konfetti.Den glittrar förstås mer än den gör på bilden, men så är det ju alltid när man försöker fota glitterlack.

Basfärgen är en mörk mörk röd, China Glazes Dripping Wet. Ovanpå den har jag lagt ett par lager flakelack från Nfu Oh, nr 59 för att vara mer exakt. Bud på att köpa fler sådana, det är mitt första och enda flakelack, men det var verkligen löjligt vackert. Den guldiga french-linjen är målad med en färg jag faktiskt fick när jag var väldigt liten, ett av mina allra första nagellack. Vill minnas att jag kan ha varit nånstans mellan 6-8 när jag fick det. Trodde det var ett sånt där billigt märke men när jag kollade på korken upptäckte jag att det var det inte. Or Préciuex från Yves Rocher var det visst.

Jag gillar att det går att göra så många varianter på fransk manikyr. Och det ser nästan alltid så snyggt och stilrent ut...

Halloween

Tja, ni skulle ju inte få mer än en design per dag hade jag tänkt, men sen kom jag på att det är halloween till helgen, och ni kanske vill ha alla halloween-designerna på en gång... Plus att jag har tenta på fredag, och antagligen kommer bli tvungen att ägna resten av veckan åt att råplugga eftersom jag inte orkar göra det idag, så blir nog inte alltför många blogguppdateringar.. Om jag inte laddar upp ett par i förväg nu förstås :) Får se om jag orkar fler efter detta. Som ni ser är nr 10 och 14 uppenbarligen inga halloweendesigner (14 kan ni verkligen bara ignorera, eftersom det var ett misslyckat försök att göra 3Dart med reliefpasta).

Nr 11 och 12 är i all fall det. Jag får erkänna att jag inte alls kommit på dessa designer helt själv, utan hittat dem på en blogg som tillhör en portugisisk tjej (åtminstone tror jag hon är portugisisk, för hon skriver på portugisiska. Hon skulle ju i och för sig kunna vara brasilianska också, när jag tänker efter... Jag har inte gett mig på att försöka översätta hennes inlägg, fastän jag troligtvis skulle kunna göra det om jag la ner lite energi på det (har läst 3 terminer spanska på universitet, så helt kasst borde det ju inte gå)), nr 11 och 15 är mer eller mindre helt kopior på hennes designer. I alla fall, hon är väldigt duktig på att måla detaljerat, och himla kreativ med, kika in på hennes blogg andayn.blogspot.com.Okej, så nu har ni fått en bildbomb. En genomgång av varje design nu då.

Nr 10: Ingen halloweendesign, men eftersom den är med på bilderna får den vara med på genomgången. Basfärgen är Fuschia Chiffon ur Kicks egna kollektion. Sen har jag använt Soft Green från Kiss till att måla gröna stjälkar. Vita blommor målade med two way pen från Rio, och så lite rosa i mitten av blommorna för att få lite djup: Soft Pink, också från Kiss.

Nr 11: Om ni inte ser vad det ska föreställa (vet inte varför det blänker så hemskt just på den designen), så är det i alla fall ett hus med månen i bakgrunden. Ett läskigt hus. Fönstret blev lite för smalt, men jag hade inte tålamod till att måla om det, så fick vara så där. Om jag gör den på naglarna någon gång får jag använda en smalare pensel. Denna kan man också variera väldigt snyggt med vilken siluett man vill göra mot månen. Andayn hade gjort ett sånt här hus, en häxa på en kvast, en katt, och en spindel. Färgerna i alla fall: Den mörkblå basfärgen är Up all night från China Glaze, den gula är Viva la Diva nr 17 och den svarta Kubiss nr 25. Den här designen är mycket snyggare i verkligheten än på bild. Faktiskt :)

Nr 12: Blev jag inte speciellt nöjd med, den känns lite "tattig", som min kära vän Jennifer skulle säga. Oplanerad och rörig. Skulle behöva göra en ny variant av den. Färgerna i alla fall: lila bas Gallery Colours nr 426 Purple Velvet. Stor orange pumpa med Isadoras nr 76 Glorious Orange. Ljusgult med återigen nr 17 från Viva la Diva. Sen svart och vitt i two way från Rio.

Nr 13: Har jag faktiskt kommit på helt och hållet själv. Den är enkel att göra och går att variera lätt. Man kan ju göra en kyrka på någon av naglarna, och varför inte en katt på en av gravstenarna, eller en läskig fågel. En orange bas med Isadoras nr 76 Glorious Orange, igen, och så svart från Kubiss och Rio.

Nr 14: Är som sagt ett misslyckat försök till att göra 3D nail art med reliefpastan jag använder när jag målar tavlor. Funkade inte alls, så återkommer om jag hittar ett bättre sätt att göra det på (eftersom jag är outbildad vill jag inte ge mig på att hålla på med akrylvätskor och pulver och sånt).

Nr 15: Andayns design alltså, men jag måste säga att mitt utförande var utmärkt. Målade den på kvällen och hade nästan mardrömmar sen. Bakgrundsfärgen Wild från Nyx Girl som kom på posten från Nailmail häromdan var helt jäkla suverän till denna designen. Själva ögongloben målade jag med Depends vita nr 031. Sedan den gröna irisen med LCNs Picnic in the Park, och lite ljusa fläckar med Soft Green från Kiss. Sedan fyllde jag i en svart pupill med two way pen från Rio, och målade röda blodkärl, också med en two way från Rio.


Phew. Pustar ut. Det blev en del. Troligtvis kommer ingen orka läsa allt, men ni har ju bilderna att titta på i alla fall. Så hoppas ni har fått lite inspiration till era halloweendesigner nu. På återseende :)

EDIT: Andayn är visst inte alls portugisiska, utan rumänska.. Pinsamt. Men intressant att jag kan missta rumänska för portugisiska. Man kanske skulle lära sig rumänska? Tack till Fanny, som upplyste mig om misstaget. :)

Turned Up

Dagens design (nr 9) är inspirerad av water marble, utan vatten. Färgkombon får jag erkänna inte var den bästa, men själva mönstret är ganska coolt.Om ni ändå är nyfikna på färgerna:

Den blågröna basen: Turned Up Turquoise från China Glaze, sedan ljusgrönt i form av Soft Green och mörkgrönt, Green, båda två från Kiss.

Roses Are a Girl's Best Friend


Ny design idag, som utlovat. Den här gången bjuder jag på enkla rosor, som vet som helst kan göra, bara man har en smal pensel.Och så kör vi en genomgång av färgerna nu också.

Ljus mintgrön bas i form av Groovy Green från China Glaze. Rosorna är målade först som en ljusrosa (Soft Pink från Kiss) stor, ojämn prick, och sedan lite lätt kantad och random utplacerade streck inuti med rött från Rio. Bladen är målade med Green från Kiss.

Miss Purple

De senaste dagarna har jag varit igång och gjort ett helt gäng designer på mina display wheels. Men jag tänkte faktiskt bara ge er en åt gången nu. Så vi börjar med en väldigt enkel som vi alla har sett förut i olika varianter:Den här är enkel och snygg och väldigt stilren, tycker jag.

Den lila basfärgen är nr 214 från NfuOh. I ett diagonalt fält på övre tippen av nageln har jag lagt svart i form av nr 25 från Kubiss. På det svarta har jag lagt vita prickar med two-waypenna från Rio. Sedan en silvrig linje för att skilja de båda fälten åt, men two-waypenna från Sure Promise.

Storm

Teeny Bikini fick sällskap av glittrande Tristam från A-England i en virvlande storm av water marbling. Mitt tredje försök på water marble blev helt klart det bästa hittills.

Tycker att vänster hand helt klart blev bäst:Vänster hand:
Som ni ser syns inte revan på tumnageln det minsta! :)Båda händerna:Man kan få helt galet snygga resultat med water marble. Nackdelen är förstås att det är helt otroligt kladdigt. Jobbigt att rengöra händerna efter sig sen. Och allt annat. Eftersom klockan är halv 12 på kvällen hade jag faktiskt inte energi nog att rengöra runt nagelbanden ordentligt, så det är fortfarande lite fläckigt. Hoppas ni har överseende med det. :)

Orly Teeny Bikini

Nu har jag också prövat ett av mina nya lack från Orly. Det första jag prövar av det märket, faktiskt. Och vilken dröm!Jag vet inte om jag nånsin stött på ett lack som är så lätthanterligt som Teeny Bikini. Ett lager räcker för full täckning, och då är det inte ens något tjockt lager, som man behöver lacka med vissa andra nagellack. Stort plus!

Denna sista bilden är mest representativ för färgen. En lätt rosatonad röd. I love it! Finns säkert många sånna färger, men jag har som sagt lite brist på tjejfärger, så jag har ingen sedan innan.

Katastrof! En spricka i nageln!

Nu har det som inte får hända hänt. Jag har råkat riva upp tumnageln!! Inte hänt mig på hur länge som helst..Vilken tur för mig dock att det finns något så fiffigt som Depend lagningskit. Man sätter på en liten bit silkesfiber över sprickan, lägger på lagningsgel och sprayar sedan med aktivator. Och voilà du har en lagad nagel!

Och tja, jag vet att det där inte är någon vidare snyggt lagad nagel. Men det håller i alla fall, och det är det som är meningen. Lagningskitet från Depend är väl heller inte det bästa man kan ha. Tog ett tag innan jag lärde mig använda det, jag tycker inte det gick så värst bra när man följde instruktionerna.T.ex. så står det att man ska lägga silke över hela nageln, men då lossnar det bara efter ett par dagar. En liten bit över sprickan räcker bra. Och så står det att man ska lägga på tre lager lagningsgel och spraya aktivator på emellan, och SEN fila/polera. Mycket dålig idé säger jag. Jag brukar ta två lager gel och fila mellan varje lager, annars har man bara en stor, ojämn bula på nageln när man är färdig.

Som sagt, den här lagningen är inte den snyggaste, men med lite nagellack på sen så ser nageln som ny ut ^^


Visningsdesigner 4, 5, 6

Okej, jag ska göra er besvikna igen, jag har inte gjort någon ny design på naglarna, de är fortfarande 58 nyanser av rosa. Det ser ut som att jag inte kommer att få tid för att måla om dem förrän framåt onsdag-torsdag, eftersom det är då den här lilla uppsatsen är färdig. Har egentligen inte tid nu heller, men multitaskar lite och äter frukost samtidigt.

Men för att ge er något i alla fall, så kom jag faktiskt på att jag har ett par designer liggandes som jag tänkt ladda upp, men inte kommit mig för med att göra. De är bara målade på de där display wheelsen, och är inget revolutionerande, eller något ni inte har sett förut. Men de går att variera rätt snyggt tror jag, och det är nice. Here comes i alla fall:Av någon anledning var de här mycket svåra att få bra bilder på. Men det är alltså 4, 5 och 6 det handlar om, de tre första har ni redan sett. Jag var väldigt inspirerad av geometri när jag målade dessa, som ni ser.

Ett par steg-för-steg-bilder:

De där steg-för-steg-bilderna tog jag mest för att jag ville se om det blev snyggare när jag bara gjorde halva nageln och så där. Och nu, färger:

Nr. 4. Basade med Nr 861 från L'Oréal, och målade sedan ett rutmönster med grön two way pen från Rio. Fyllde i tre av rutorna med grönt.

Nr. 5. Basade med babyblå nr 159 från Kiko, målade två blå streck vertikalt i mitten med blå two way pen, återigen från Rio. Drog streck horisontellt ut från mitten.

Nr. 6. Basade med silvriga Nr 14 från Lizzie diy nails. Målade randigt med ljusrosa Soft Pink från Kiss, ceriserosa från Viva la Diva two way, lila two way från Rio, och sedan ett vitt hjärta på ränderna, med two way från Rio.


Okej, som sagt, det är ingenting revolutionerande, men något att kanske inspireras lite av i alla fall. Nu ska jag fortsätta med den där uppsatsen så den blir klar i tid. Ciao :D

Orly x10

Ibland kan man göra riktigt rejäla fynd på Tradera. Igår hämtade jag 10 st Orly-lack på vägen hem från min föreläsning, inköpta för 327 kr av säljaren Butterscotch på tradera. Det kan hända att hon har ett par auktioner kvar, så gå in och kika vetja. Turligt nog för mig behövde jag inte betala någon frakt, eftersom hon bor i samma stad som jag, och dessutom på vägen till och från skolan för mig, så mer praktiskt än så kan det ju inte bli.Det här är mina första lack från Orly, så jag ser verkligen fram emot att pröva dem, speciellt eftersom det är ett så omtalat lack. Jag blev överraskad över storleken på flaskan; har alltid föreställt mig att de skulle vara mycket mindre, men 18 ml rymde varje flaska. Jämför det med ett Dependlack som innehåller 6 ml, så får ni någon hum om storleken. De kostar vanligtvis sisådär 130kr/st när man köper dem i Sverige.

I alla fall, här får ni en liten genomgång på vilka färger det var, vänster till höger:

Flagstone Rush - Skimrande brun
Life's A Peach - Orange med skimmer
Teeny Bikini - Hallonröd
Polo Princess - Babyrosa
Pure Porcelain - Porslinsfärgad, vit-grå-ljusrosaSpark - Ljusgul
Ancient Jade - Gröngrå
Mirror Mirror - Gråblå
Pixie Dust - Skimrande blågrå
Royal Velvet - Duokromt som skiftar i mörkblått och mörklilaJag kan ju säga att jag är lite extra sugen på Pixie Dust. Även Teeny Bikini, Mirror Mirror, Spark och Pure Porcelain ser jag riktigt mycket fram emot att testa. Hoppas på att det här märket är så bra som alla tycks säga, men det återkommer jag om så fort jag har provat ett par av dem. :)

Just det, på köpet fick jag också ett par ark nail stickers (sånt där som jag nästan aldrig använder eftersom jag tycker det är fuuuusk, men som kan vara bra att ha om man är lite lat någon dag), och en flaska Noticeably Stronger från Sally Hansen, "nail thickener with iron", står det på flaskan.Det här med nagelstärkare är dock något som jag vanligtvis inte använder, helt enkelt eftersom jag inte behöver det. Får testa den på någon kompis med lite tunna och sköra naglar någon gång. :)

I alla fall, jag återkommer så fort jag har något nytt att komma med. Nu är det dags att jag tar tag i en styck uppsats som ska vara färdig på tisdag, som jag så klart inte har börjat med. Trevlig helg på er så länge! :D

Pink Squares

Den här designen blir det ingen för-swatch på, för här har jag faktiskt bara basat med lite underlack från OPI.

Som ni ser, en massa rutor i olika rosa nyanser. Inspirerad av t-shirt-stores logga, tänkte göra i massa olika färger först. Men oktober är ju en rosa månad, så vi hänger väl på det där. Måste komma ihåg att köpa ett rosa band också...

I alla fall, jag började med att måla upp själva rutmönstret med en guldig nail art pen; bara strecken alltså. Sedan fyllde jag i rutorna helt random med en massa olika rosa färger. I stort sett alla rosa jag ägde som two way pens, det blev alltså de från Sure Promise. Gillade resultatet, förutom att det ser lite för tjejigt och Barbie-aktigt ut för mig, jag är själv inte så Barbie-aktig. Det åker nog av senare idag (har haft det i fyra dagar nu). Så kanske blir en uppdatering igen imorgon. Eventuellt. Min sambo spillde vatten över sin dator förra veckan, så han snor min hela tiden nu. Fast i helgen får han nog hålla sig borta från den eftersom jag måste skriva uppsats. Anyway, ska försöka bli lite mer regelbunden i uppdateringarna :)

Autumn

Jaha, då var det visst dags att hälsa hösten välkommen. Första förkylningen är här, och det börjar bli riktigt kallt numera. Så här kommer en höstdesign till mina kurskamrat Fanny, som tyckte jag skulle släppa sommarblommorna och färgerna nu x)

Höstfärger, löv som flyger omkring och kala träd; mer höstigt blir det väl inte? Som tur är ser det inte riktigt så höstigt ut än, men snart antar jag...

Jag har i alla fall grundat med en gul från Kubiss, nr 62. Sen svampade jag på flera olika nyanser. Började med röda nr 73 Dance With Me från Lumene längst ner vid roten. Därefter fick mittenpartiet lite orange i form av Isadoras nr 76 Glorious Orange. Det röda vid roten fick sällskap av lite skimrande brunt från Viva la Diva, nr 57. Sedan använde jag samma färger till att måla blad lite random utplacerade över hela nageln. Bara duttade på färg med en platt, bred, snett skuren pensel, så fick de bladform automatiskt. Till bladen använde jag också LCNs gröna Picnic in the Park, som jag blandade med den gula på vissa ställen för att få en mörk och en ljus grön. Det var alltså bakgrunden. Sedan målade jag på siluetter av träd med pennspetsen på en svart two-way-pen från Rio.

Svårt att beskriva så här utan steg för steg-bilder, men jag hoppas ni förstår lite i alla fall. :) Annars kanske ni i alla fall får lite inspiration..

Flower Stone

Först fick jag helt och hållet idétorka på exakt vad jag skulle göra för design med Miss Stone Heart. Surfade runt lite bland olika bloggar och letade inspiration en stund, sen fick jag fram en design som blev riktigt snygg:Först svampade jag på lite rosa holo-lack från Nfu Oh, nr 64.

Och sen på med lite blomblad, och blommor:

Först målade jag bara konturerna i vinrött, med Red Wine från Kiss. Sedan fyllde jag i konturerna en gång till med vitt från So Easy Stripe. Målade bara blad på de flesta av naglarna, förutom på vänster pekfinger och höger ringfinger, där hela blomman fick vara med. På de naglarna med bara blad hamnade det lite dekorativa prickar också.. :)

H&M Miss Stone Heart

Det första lacket att testas från förra helgens inköp fick bli Miss Stone Heart från H&M, och det är verkligen en snygg färg!

Här kommer första bilderna tagna i direkt solljus:

Vanligt dagsljus:Någon färg som den här har jag verkligen inte sedan tidigare. Den är i grunden grå, med lite lila toner i sig, så i vissa ljus ser den bara lila ut. Sjukt snygg och bra täckning. Jag har två lager, men det var faktiskt hyfsat täckande efter bara ett lager också. Var på ett par ställen bara som det lyste igenom lite, så bestämde mig för att köra två lager på alla naglarna ändå, för enkelhetens skull. Lacket är ganska tjockt, så man kan inte hålla på och pensla om och om igen på samma ställe för då blir det bara kletigt. Det flyter ut fint dock, trots den tjocka konsistensen. Bara stora plustecken från mig :)

RSS 2.0