Rensning

Eftersom jag nu har den här bloggen tänker jag passa på att göra lite reklam här. Har gjort en rensning bland kläder, nagellack, parfymer, skor m.m. och hittat en massa som jag inte använder. Försöker nu bli av med en del av grejerna på Tradera, så kika gärna in och se om det finns något du skulle vara intresserad av där.

Säljer bland annat min studentklänning, en jacka och en massa oanvända skor!

http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?alias=honmednaglarna






Cherry Trees

I flera veckor nu har jag sett körsbärsträd i blom överallt. De börjar vissna nu, men jag kände ändå att jag ville hylla dessa vackra träd med en liten nageldesign. :)







Basfärgen är Pixie Dust från Orly: de rosa blommorna är målade med Soft Pink från Kiss, och den bruna är Brown, också från Kiss. Prickarna i mitten av varje blomma är målad med Red Wine från Kiss, och så blad med ett glitterlack från Taisu. På kronbladen har jag också lagt lite rosa glitter som tyvärr inte syns så väl...

Det blev inte riktigt så fint som jag hade hoppats, men hade lite begränsat med färger igen, eftersom jag var hemma hos mina föräldrar och bara hade slängt ner ett par lack innan jag skulle åka... :)

Första gången jag målade körsbärsblommor på naglarna såg det ut så här.

Orly Pixie Dust

Idag visar jag en färg från Orly som jag verkligen gillar: Pixie Dust heter den!







Det är en blågrå färg med små skimmer/glitterpartiklar. Mycket vacker! Ber om ursäkt för kladdet utanför, var hemma hos mina föräldrar när jag målade, och removern tog slut. :( Tycker ändå jag lyckades hålla mig hyfsat borta från nagelbanden.

Tre lager krävs för full täckning. Vågar inte säga något om torktiden då jag la en lager Seche Vite på för att skynda på den lite, eftersom jag precis skulle skynda iväg till jobbet efteråt.

Crowning Glory





Här har vi alltså en bas i form av China Glazes Midnight Kiss, och sedan ett zebra-aktigt mönster målat med vit och svart two-way från Rio.

China Glaze Midnight Kiss

Tja, det är nog bara till att acceptera: jag kommer aldrig bli en sån där superbloggerska som uppdaterar sin blogg minst fyra gånger om dagen. Det vill jag nog inte bli heller. Ett par gånger i veckan räcker för min del. Fast på sistone har jag ju inte ens lyckats med det. Det är intressant hur jag blir allra sämst på att blogga när jag faktiskt är ledig...

Nu ska vi dock uppdatera!

Detta vackra guldiga lack från China Glaze hade jag förra helgen, när jag var på projektledarutbildning i Alvesta. Det heter Midnight Kiss och kommer från en julkollektion (2009?) där det matchades tillsammans med två vackra gröna lack: Mistletoe Kisses och Jolly Holly.







Jag brukar nästan aldrig ha använda guldiga nagellack som bas så här. Jag tycker det är svårt att komma på snygga designer till sånna här skimrande fina lack. Jag tycker att creme-lack är det allra bästa när man ska göra nail art. Det blir så bra kontrast. Jag blev faktiskt tvungen att googla när jag skulle försöka komma på en design. Inte ofta det händer.

I alla fall så vill jag minnas att jag hade två lager på här. Tror att formulan var bra och allt kanon. :) Minns ingenting annat i alla fall. ;)

22

Hej alla!

Idag fyllde jag 22 år. Har haft en lugn dag. Är hemma hos mina föräldrar nu, så ska fira med släkten imorgon. :) Har bakat tårta ikväll. Jag brukar försöka låta bli onyttigheter (i början var det för att jag var sjuk och tvungen att äta kortison och gick upp en massa i vikt, men efter att ha gått ner ca 15 kg i vikt är det mest för hälsans skull), och lyckas väldigt bra också. Men nu när det är födelsedag får man njuta lite, och unna sig något gott. Därför har jag suttit och letat efter recept på kakor och tårtor som verkar särdeles goda. Hittade en frusen chokladtårta med punsch och kaffe som verkar alldeles gudomlig, så en sådan har jag slängt ihop ikväll. Den ska ätas med nöje imorgon på släktkalaset.

Fick i alla fall våfflor till frukost av min fina man i morse. Och ett par blåa pumps som jag spanat in på Skopunkten innan. ;) Jag som inte alls har några skor... Annars har jag inte gjort något speciellt idag. Skulle måla naglarna ikväll, men kom inte så långt. Och nu skulle jag ladda upp den senaste designen som gjordes i helgen, men hittar inte kamerasladden, så får leta efter den imorgon.

Ah, kort uppdatering bara, så att ni vet att jag inte glömt bort er. :)

Are Those For Me? Tutorial

Hej mina vänner! Nu har jag äntligen kommit till skott att ladda upp tutorialen på de fina naglarna jag gjorde i helgen! Har haft mycket att göra hela veckan, jobbat övertid både måndag-tisdag. Igår var jag dessutom med min sambo på hans boxningspass, så nu har jag blåmärken på armarna. Kommer dock ta ledigt imorgon och på fredag, samt nästa vecka :) Nästan i alla fall, har ett par möten jag måste gå på, men det är okej.

Hoppas den här videon underlättar, visa mig gärna om ni prövar ett par liknande naglar!



Are Those For Me?

Idag kommer jag med en mycket vacker fransk manikyr-design som jag målade i lördags. Jag är ju normalt sett inget fan av fransk manikyr eftersom jag tycker det är lite tråkigt (även om det är snyggt), men jag börjar gilla sånna här designer mer och mer. I helgen kände jag absolut för att göra någon form av fransk manikyr, så jag googlade helt enkelt på "french manicure", och hittade en bild med ett par naglar som liknade dessa. Blommorna där var dock 3D gjorda i akryl.













De är faktiskt inte alls speciellt svåra att göra, och jag har tillochmed gjort en tutorial som jag tänkte ladda upp senare. Jag gjorde så klart den franska vita linjen först, med en french liner från Depend (himla fiffig; den funkar i princip som en vanlig tuschpenna, förutom att man pumpar fram färgen, precis som man gör i sånna där silver- och guldpennor). Jag borde nog ha grundat med ett beige nagellack, eftersom man kan ana min vackra missfärgning längst ut, men det är lätt att vara efterklok.

Sedan målade jag blommorna med min röda two way-penna från Rio. Den har jag inte använt riktigt lika ofta som den svarta och vita, så den är inte så ihoptorkad än och funkar alldeles utmärkt. För att blommorna inte skulle bli så endimensionella la jag lite mörk plommonlila (H&M, minns inte namnet) i mitten, och orange (från Stargazer) längst ut på kronbladen. Satte några guldorangea beads i mitten av varje blomma, och målade slutligen svarta stjälkar ut till de röda knopparna. Och så några prickar också, bara för att det var det på originaldesignen som jag kopierade. :)

Som sagt, en tutorial kommer, det är ju inte lätt att hänga med när man bara skriver det så här kanske... :)

Kleancolor Pastel Yellow

Jag har prövat ett till nagellack från Kleancolor, det ljusgula Pastel Yellow. Färgen är jättevacker, precis den gula nyans som jag har varit på jakt efter ett tag, dessvärre är formulan ingen höjdare. Svårt att få jämnt, blir strimmigt och torkar ganska långsamt. Jag har tre lager på bilderna, främst för att jag inte orkade försöka få det jämnt längre. Ett lager Seche Vite ovanpå också. Hoppas på att de övriga 10 oprövade lack från märket jag har ståendes är bättre. :)











Jag gjorde ett försök att göra en design på trots att lacket inte var bra. Detta genom att lägga på torkade blommor. Det blev ännu mer katastrofalt, så jag tog bort det med en gång. Jag kan dock tipsa om att torkade blommor ändå är ett väldigt fiffigt och enkelt sätt att göra riktigt snyggt här. Jag har tidigare gjort det med torkade syrénblommor.


OPI Dulce de Leche

Det här nagellacket lyckades jag vinna i en auktion på Tradera för ett par veckor sedan, för ynka 35 kr inklusive frakt. Nytt och oanvänt, mycket snyggt.

Jag bestämde mig för att inte köra någon separat swatch på Dulce de Leche från OPI, eftersom man ser färgen så bra ändå på den här designen. Plus att det så klart var mörkt när jag målade, och jag ville ha en bild i dagsljus, men inte behöva vänta med att måla designen.











Det här är en variant på fransk manikyr, som jag faktiskt gjorde för snart ett år sedan med gul bakgrund i 50's dress. Den är väldigt enkel att göra, och så himla snygg! Bara måla en svart fransk tipp, och dutta dit små vita prickar. Jag har förstås använt mina two way-pennor från Rio till det. Behöver jag förresten tjata om att de börjar torka ut ganska ordentligt nu? Måste verkligen köpa en förtunnare. Någon som har tips på någon som är bra? Funderar på att pröva Seche Restore, någon som har erfarenhet av den?

Dulce de Leche har jag i alla fall använt med två lager. Den gav riktigt bra täckning och hade bra konsistens. Ingenting att klaga på alltså, bara bra! Och jag gillar verkligen färgen, trots att den är så diskret. Skulle nog inte vilja ha den för sig själv på naglarna, men det är å andra sidan inte många nagellack jag vill ha så... :)

Oj!

Jag brukar gå in och kolla min statistik med jämna mellanrum, av ren nyfikenhet. Vanligtvis brukar min blogg ligga på mellan 20-30 unika besökare varje dag (upp emot 50 de dagar jag uppdaterar), vilket jag faktiskt tycker är riktigt bra, med tanke på att jag bara uppdaterar bloggen si så där två gånger i veckan. Idag har jag helt plötsligt haft 127 besökare! Vart kom alla de ifrån liksom? Så många har jag aldrig haft :D


Det gjorde mig riktigt fundersam först, sen kom jag på att jag postade en länk till min påskdesign på OPI:s facebook-sida, eftersom de hade gjort en post och frågade vad alla hade haft för påsk-manikyr. Måste vara det, men en trevlig överraskning var det i alla fall. ^^

Easter!

Bara för att ni ska få se mina påsknaglar!

De är ju inte direkt speciellt snygga, men väl söta och roliga. Info om färger kommer senare. :)












Isadora Vintage Mint

Får bli ett snabbt inlägg här nu, då min bror och hans sambo snart kommer hit med sin lilla dotter. Det här lacket heter Vintage Mint och kommer från Isadora. Det påminner en del om Marzipan, men är mer blåtonat i färgen; Marzipan är mer gultonad.









Täcker med två lager och är lätt att kontrollera. Ingenting att anmärka på. Till och med torktiden är helt okej. :)

Butterfly Fire

Till H&Ms Check Me Out bestämde jag mig för att göra en sorts fjärilsdesign som jag har sett flera gånger på nätet. Det var knepigare än det såg ut dock. Säkert mycket för att min svarta two way-penna från Rio börjar bli väldigt seg och svår att göra tunna linjer med. Det är nog bud på att investera i en förtunnare snart.







Ähm, okej, jag insåg precis att bilderna var typ exakt likadana. Hehe.

Glittret är ett av de nya lacken från Kleancolor, vill minnas att det heter Midnight Seduction.

Den här designen fick lämna mina naglar igår, och numera har jag, påsken till ära, små påskkycklingar på naglarna. Planerar att visa dem under morgondagen, men lovar ingenting. Ska ta tåget hem till mina kära föräldrar om ett par timmar, så man vet ju aldrig hur det blir med uppdateringen då.

H&M Check Me Out


Här kommer en swatch på ett vackert korallrött lack från H&M. Det heter Check Me Out, och har som alla H&Ms lack jag testat hittills fenomenal täckningsförmåga och en snygg creme-finish.









Jag har två lager på bilderna, som är tagna i lite skymningsljus. Stämmer förvånansvärt bra överens med verkligheten dock.

Jag blev inte alls så exalterad som jag trodde att jag skulle bli över detta lack. Det är nog det där med rosa och rött, det är helt enkelt inte min grej... Vackert och bra är det dock, det går inte att förneka.

Tutorial Secret Rendez-Vous

Har gjort en tutorial på blomdesignen för den som är intresserad. Så klart la mitt kamerabatteri av mitt i, så det fick bli i två delar igen. Jag behöver uppenbarligen köpa ett nytt batteri (den var nyladdad).



Och så del två..



Hoppas den hjälper! :)

Secret Rendez-Vous

Nu är jag snart ikapp med att lägga upp alla designer på bloggen! Den här tog jag precis bort idag för att måla nytt. Sitter just nu med rosa/hallonröda naglar och funderar över vad jag ska måla för design härnäst.

Här kommer i alla fall designen! Jag kallar den Secret Rendez-Vous för att jag tänker mig ett stackars förälskat 1700-talspar som träffar varandra i hemlighet i en skogsdunge. ;)







Basfärgen är Depends nr 172 som visades i förra inlägget. Sedan har jag målat fläckar och prickar i olika gröna nyanser. Från början var det faktiskt meningen att det skulle bli ett kamouflage-mönster, men det blev det inte alls. Så nu får det vara en buske eller något istället. Jag har i alla fall använt Oxygen Forest från Kicks, nr 108 från Viva la Diva och Trendsetter från China Glaze. Blommorna har jag målat i två olika rosa nyanser, Polo Princess från Orly, och Soft Pink från Kiss. Sedan har jag lagt till svarta blad med min two way-pen från Rio.

Depend #172

Idag visar jag er ett Depend-lack som jag faktiskt gillar väldigt mycket. Jag brukar tycka att Depend-lack är lite rinniga, men nr 172 är lätt att måla med och täcker riktigt bra efter bara två lager. Inget att anmärka på!





Det är ett grönt lack i en slags oliv/kamouflagegrön nyans. Mest oliv, men det funkar säkerligen bra om man vill måla kamouflage också :)

RSS 2.0