After Rain Comes Flowers

Ännu mer regn kom det igår, så det växte minsann upp blommor på naglarna! ;)
 
 
 
 
Min bas är förstås Be More Pacific som jag visade igår. På tipparna har jag svampat på gröna hololacket Cirque Panacea, och sedan har jag målat blommor med två stripinglack från Kiss, Soft Pink och Red Wine. Denna designen har jag gjort ett antal gånger tidigare i olika färger och variationer: jag tycker att den är ganska enkel och snygg, och så går den snabbt att göra, vilket alltid är ett plus. Färgerna på blommorna är lite klarare i verkligheten än vad de ser ut på denna bilden; här ser det ut som att de inte riktigt matchar.

China Glaze Be More Pacific

Idag är det grön onsdag hos Karin, och förhoppningsvis blir det kanske t.o.m. lite grönt ute nu, för i natt kom det en rejäl regnskur med åska här. Bra tajmat när min sambo precis åkt till sina föräldrar och allt, självsovande när det åskar är inge kul. :(
 
Idag visar jag i alla fall Be More Pacific från China Glazes sommarkollektion Off Shore.
 
 
 
 
Detta är tre lager utan topplack. Jag upplevde att lacket i sig var ganska lätthanterligt, inte speciellt rinnigt eller så och hamnade där man ville ha det, men jag hade ändå vissa problem med strimmighet och att det blev bubblor. Har haft det problemet med ganska många lack på sistone, så jag börjar fundera på om det kan ha något med värmen att göra. Vad säger ni, har ni upplevt att fler nagellack blir mer problematiska på sommaren när det är riktigt riktigt varmt?
 
Nyansen är en vacker ljusgrön, som påminner en hel del om Marzipan och flera andra ljusgröna nyanser som kommit från Isadora de senaste åren.

Trying to Fake A One Stroke

Idag har det varit väldigt varmt, efter jobb och städning gick jag raka vägen ner till stranden och badade! Det behövdes. Nu har jag en kladdkaka på g i ugnen, mumsigt! 
 
Denna nail arten blev jag inte alls nöjd med, därav bara en enda bild. Min ursprungliga tanke var att försöka göra en fejk one stroke, inspirerad av denna vackra design av Tartofraises. Halvvägs in gav jag upp och lät det bara vara. :) Måste öva på och lära mig göra riktiga one strokes!
 
 

H&M Want A Lemon

Idag blir det gult, och ett H&M-lack, det var längesen! Jag är rätt jävla svag för pasteller, så när jag såg Want A Lemon i lokala H&M-butiken var jag liksom tvungen att köpa det. Gult var min favoritfärg när jag var liten! Inget rosa här inte!
 
 
 
 
 
Detta är 4 lager! Gula lack brukar ju vara lite knepiga, och visst blir även detta lite strimmigt. Egentligen är det helt okej efter tre lager (topplack på det så blir det nog bra), men det råkade bli fyra här eftersom jag inte fotade direkt och jag hann skada manikyren innan, så fick lägga ett till för att det skulle se vettigt ut. Fint lack, om man inte redan har ett liknande. :) (Fast alltså, citrongult? Jag vet inte om de som döper nagellack har så bra färgseende. Detta är ju mer banangult!)

China Glaze Bottoms Up

Well, jag misstänker att jag inte är den enda bloggaren som är lite oregelbunden så här i sommartider. Vi har haft fantastiskt väder hela veckan, så när jag kommer hem från jobbet packar jag ihop mig och går ner till stranden för att fånga lite solstrålar och bada! Har fått lite fler arbetsuppgifter på jobbet nu, arkivering kan man säga, så kan inte pyssla lika mycket med naglarna på arbetstid nu. Fast skönt att ha lite att göra, även om ögonen går lite i kors när man suttit en stund med sånt jobb! :) 
 
Idag tänkte jag i alla fall visa ett lack jag haft i min bildmapp på datorn (har rätt många där nu) ett tag. Bottoms Up kommer från China Glazes sommarkollektion Sunsational, förra årets alltså. 
 
 
 
 
 
Gillar hur detta lacket får mina naglar att se ut. Perfekta! x) Detta är tre lager plus topplack. Formulan är lättkontrollerad, men lacket är ändå lite svårlackat, det torkar snabbt och bildar således gropar i lacket om man grejar runt för mycket. Ha mycket lack på penseln och få penseldrag så går det bra ändå. Ett bra överlack jämnar ut resultatet, som ni ser. 
 
Nyansmässigt tror jag den stämmer rätt bra överens med bilderna? Jag minns faktiskt inte. I mina anteckningar har jag skrivit "Neon?", vilket jag tror betyder att den egentligen inte lyser tillräckligt mycket för att förtjäna att kallas neonlack, men det är i alla fall intensivt i färgen och vansinnigt vackert. Jag gillar det! Så fort sånna här roliga lysande intensiva rosa lack kommer fram gillar jag verkligen rosa! :) 

OPI You Are So Outta Lime!

Grön onsdag idag, och jag tänkte visa ett lack från OPI:s neonkollektion. Här kommer You Are So Outta Lime!
 
 
 
 
 
Innan jag målade med detta sökte jag runt lite på swatcher. OPI rekommenderar att man ska lägga lacken från deras neonkollektion ovanpå ett vitt lack; de släppte ett nytt vitt lack för detta syfte i samma kollektion, Put a Coat On. Den har inte jag, men jag valde ändå att lägga vitt under innan jag lackade med detta. Två lager Zoya Purity använde jag, och sedan la jag två lager You Are So Outta Lime! på det.
 
Jag blev faktiskt lite besviken. Det var aningens svårlackat; snåla inte med lacket på penseln för om du drar för många drag med penseln kladdar du runt lacket, det torkar ganska snabbt. Här har jag även topplack över, det jämnar ut det hela lite. Var lat och orkade inte göra någon clean-up runt nagelbanden denna gången.
 
Jag tycker färgen är fin, men inte så fin att det är värt att greja med underkläder och så först. Jag lyckades hitta swatcher hos en tjej som hade prövat alla lacken i kollektionen både med och utan underkläder, och just detta skulle visst se ganska bra ut även utan underkläder att dömma av hennes bilder, så ska nog prova det också någon gång. :)
 
Annars är jag definitivt mer förtjust i China Glazes I'm With the Lifeguard och In the Limelight, de är mer neon än denna. Denna är faktiskt inte så värst neonig, bara ganska intensiv i färgen. Nä, bättre upp nästa gång OPI, mer neon än så här vill jag ha!

Essie Romper Room

Godmorgon!
 
Det blev ju inte precis så vackert väder i helgen, så istället för att sola och bada städade jag och fixade hemma. Nu har vi äntligen fått upp gardiner i köket, ett år efter inflyttning. Då var det bara sovrummet kvar nu då!
 
Idag tänkte jag visa ett lack jag beställde från Nailsupplies nu i våras, Essie Romper Room. Jag skickade efter nio lack i en flat rate box, och när de till slut kom fram efter några veckor var det tyvärr ett av lacken som hade gått sönder i leveransen. En eloge till Nailsupplies dock, för jag fick pengarna tillbaka för lacket som hade gått sönder, och även ersättning för att övriga flaskor var nerkladdade. Inget fel på de andra nagellacken nu när jag rengjort dem, men det tog sin lilla tid, och en hel del remover/aceton. Om någon undrar så skickade jag bilder på det trasiga lacket och paketet med alla lack, och så skrev jag bara att jag ville ha ersättning för det som gått sönder, och kompensation för de nedkladdade lacken eftersom jag så klart inte skulle ha köpt kladdiga lack i en vanlig butik. Det är ju alltid en risk att skicka efter lack från USA eftersom det är en lååång resa, men tycker Nailsupplies sköter det väldigt bra när sånt här händer. :)
 
Romper Room kommer från årets vårkollektion Hide & Go Chic.
 
 
 
 
 
Romper Room är i alla fall ett ljust rosa cremelack. På mina bilder lutar det mer åt nudefärgat än vad det egentligen är, tänk mer babyrosa, fast ändå inte riktigt babyrosa. Detta är tre lager. Formulan är lite knepig, blir lätt lite strimmigt, lacket är ganska rinnigt och jag hade problem med att det blev små bubblor i lacket, som ni ser på bilderna. Det blir bäst om man har mycket lack på penseln, men då rinner det lätt ner runt sidorna på naglarna, i alla fall på mig. Efter clean-up tycker jag det ser mycket bättre ut dock. Gillar detta trots den lite jobbiga formulan, jag är svag för sånna här ljuuuuusa nyanser. Ser så rent och fräscht ut på något vis!

You Know Nothing Jon Snow

Idag är det Nail Art Sunday igen och jag tänkte visa en nail art som jag både är lite stolt och lite generad över. Häromdan visade jag ju You Know Nothing Jon Snow från Dollish Polishs Ultimate Fandom-kollektion. Jag tyckte lacket var ganska fint precis som det var, men jag gillar ju nail art bäst, så ville försöka komma på något kul. Jag satte mig helt enkelt och googlade Game of Thrones-naglar för att se om det fanns något åt det hållet. Hittade en skitsnygg design som MadamLuck hade gjort, med Jon Snow i egen hög person på, och då kände jag bara att fan, detta måste jag ju försöka mig på. Så ja, dagens naglar har jag totalt stulit. Kom i alla fall ihåg att spara källan så jag kunde länka tillbaka till denna fantastiska tjej som är så duktig. Kolla verkligen orginaldesignen, den är mycket bättre än min. :)
  
 
 
 
 
 
Alltså, man ser ju inte precis att det ska föreställa Jon Snow, haha. Men jag är stolt över att alls ha lyckats åstadkomma ett ansikte! Han ser lite ledsnare ut än vad Jon Snow skulle ha gjort tror jag. I allmänhet är jag väldigt dålig på att måla av saker och ting som de verkligen ser ut, typ portträtt av folk eller ens landskapsbilder. Detta såg jag som en utmaning, och jag tyckte inte det såg så hemskt svårt ut så jag kunde liksom inte låta bli att försöka när jag nu hittade en så bra bild.
 
Men som sagt. Lite generad är jag.. Känner mig lite som att jag vore en tonåring som har en crush på en karaktär från en tv-serie. Det har jag inte, jag lovar (fast när jag var typ 14 hade jag världens crush på Angel i Buffy the Vampire Slayer - nu när jag har sett det igen när jag blivit äldre fattar jag inte riiiiktigt varför jag tyckte han var så fantastisk). Har ni haft några sånna tv-seriecrushs när ni var yngre, eller rent av nu?

A-England Guinevere

Idag tänkte jag visa ett lack jag har haft ganska länge utan att komma till skott att använda. Jag tror jag köpte detta ganska tidigt när Nailmail introducerade A-England som månadens märke, eller strax därefter. Guinevere kommer från deras första kollektion The Mythicals och ni har säkert sett det innan. :)
 
 
 
 
Detta är två lager, och faktiskt plus topplack tror jag. Formulan är ren perfektion, precis som alla andra lack från A-England som jag har prövat. Hur kommer det sig att inte fler nagellackstillverkare kan vara så klockrena i formulan som dessa?
 
Jag gillar färgen väldigt mycket också, den här sortens dammiga, nästan grå, lila nyanser tilltalar mig. Det är en "snäll" och diskret färg utan att för den sakens skull bli tråkig!

Ciaté Hopscotch

Idag tänkte jag visa er ett av lacken jag fick i Mini Mani Month-kalendern jag köpte i julas och öppnade med spänning varje dag fram till julafton. Jag har fortfarande prövat ganska få lack från Ciaté, många av de där minilacken ligger oanvända, men Hopscotch kom jag mig i alla fall för med att pröva för inte så hemskt längesen.
 
 
 
 
Detta är två lager av Hopscotch. Formulan är väldigt tunn och lättlackad, väldigt bra pigmentering. Det torkar väldigt glansigt och påminner mig om en jelly, men är inte alls så där skirt som en jelly brukar vara, så jag antar att detta är en så kallad crelly, mitt emellan en jelly och en creme alltså. :) Jag är lite osäker på hur väl färgåtergivningen stämmer här. Jag har för mig att den var liiiite mer orange än så här, men annars är tomatröd med en lutning åt orange ganska korrekt.
 
Nu är det snart helg! Det ska bli skönt, jag har fortfarande inte vant mig vid att stiga upp så hemskt tidigt om morgnarna. Jag hoppas på vackert väder denna helgen, och att mina föräldrar hinner få i båten så att jag kan följa med dem ut på sjön. När jag var liten var vi i princip ute hela tiden; inte lika ofta längre tyvärr så nu ser jag alltid fram emot det lite extra. :)

Stitching Dots

Godmorgon alla! Idag började jag tidigt så sitter på jobbet nu. Är ju väldigt sällan det är så mycket att göra så här tidigt i semestertider, så jag passar på med ett inlägg nu.
 
Denna nail arten gjorde jag till Essie In Stitches när jag bar den för någon månad sen.
 
 
 
En enkel dotticure med China Glaze Charmed I'm Sure. Jag gillar att göra sånna här prickiga naglar med ett cremelack i botten och ett skimrigt eller glittrigt nagellack till prickarna. Det blir lite struktur på prickarna, de sticker liksom ut lite mer. :) 
 
Det är skönt med sån här nail art när man vill ha något fint men inte orkar/hinner lägga ner så mycket tid på det. Jag gillar enkla dotticures!  

Isadora 762 Meadow

Godmorgon!
 
Idag, på grön onsdag hos Karin, tänkte jag visa ett Isadora-lack, trots att majoriteten av oss i nagellacksvärlden just nu bojkottar dem på grund av larmet om de dåliga arbetsförhållandena hos dem. Hur vet man förresten om/när det är dags att sluta bojkotta dem, hur stor är chansen att nyheterna kommer att rapportera om att Isadoras anställda nu har fått BRA arbetsvillkor?
 
I vilket fall köpte jag detta för längesen, förra året, förrförra? Minns inte. Det är inte mitt favoritlack från Isadora, men mer om det efter bilderna.
 
 
 
 
 
Som ni ser på ringfingernageln är det lite knepig formula på detta. Det blir strimmigt lätt, och det är precis som att lacket torkar till på ytan väldigt snabbt så man kan inte dra för många penseldrag. Annars var det inte anmärkningsvärt kort torktid för övrigt. Detta är tre lager.
 
Färgen är fin, en ljus ljus pastellgrön, men jag tror att jag har någonting liknande med bättre förmula, så är det inte just färgen man är ute efter tror jag man klarar sig utan detta. :)

Dollish Polish You Know Nothing Jon Snow

Jag har alltid varit lite av en tv-serienörd och tycker det är skitkul när nagellacksmärken kommer med kollektioner som är inspirerade av olika filmer och serier. Jag har en hel del från China Glazes Hunger Games-kollektion, och förra året köpte jag Dollish Polishs Big Bang Theory-kollektion. När jag såg att Dollish Polish kommit med en ny tv-baserad kollektion, Ultimate Fandom, blev jag mycket sugen på You Know Nothing Jon Snow. Dels tyckte jag nagellacket såg vackert ut, dels blev jag lite fast av namnet, det ska erkännas. 
 
Jag är inget megafan av just Game of Thrones, men brukar kolla på det med min sambo ibland (en av de få serier vi faktiskt båda gillar), och nu kunde jag ju bara inte låta bli. :) 
 
 
 
 
 
 
Detta är tre lager av You Know Nothing Jon Snow, inget topplack. Nu har jag gjort en nail art på detta också, och lagt på topplack, och kan säga att det vinner på det, får mer djup och härlig glans. Detta nagellack har en vit crellybas med glitter i olika storlekar. Svart smått och vitt som skimrar i blå toner. Formulan är ganska tjock och skir, vilket låter som en dålig kombination, men lackningen gick jättelätt, och det byggdes upp väldigt enkelt. Vid första lagret trodde jag aldrig att det det skulle bli opakt! Detta är som sagt tre lager, men viss VNL syns fortfarande om man tittar nära, fast jag tycker inte det är något som stör. Är man känslig kan kanske fyra lager behövas dock. 

China Glaze You Drive Me Coconuts

Nu verkar sommarvärmen verkligen ha kommit ordentligt. Hade klänning på jobbet idag, men tyget var lite för tjockt så höll på att svettas ihjäl både när jag gick dit och hem. Efter jobbet gick jag och sambon en runda till stranden, kastade frisbee, solade lite och när vi blev för varma gick vi iväg och käkade glass (italiensk sådan; egentligen har vi i stan världens bästa glassbar Glassiären där man får extrema mängder glass för ganska lite pengar jämfört med vanliga glassbarer - så mycket att man egentligen inte orkar äta upp allt, men de har bara gräddglass där och min sambo fixar inte att äta så mycket glass på en gång; vi infödda brukar inte ha några problem med det ;) ). 
 
Idag tänkte jag i alla fall visa lacket jag använde till gårdagens neonmanikyr, China Glaze You Drive Me Coconuts, från förra årets sommarkollektion Sunsational. 
 
 
 
 
 
 
You Drive Me Coconuts har en formula som drar åt jellyhållet. Detta är tre lager, men hade jag burit det på egen hand hade jag kanske tagit fyra, man får viss VNL, men inget som stör nämnvärt egentligen. Det torkar halvmatt och blir aningens strimmigt, viss risk för kala fläckar finns om man grejar runt för mycket. Trots detta tycker jag inte att det var speciellt svårlackat, man lär sig snabbt hur man ska hantera det. Färgen är ju fantastisk också, en neonrosa som egentligen inte är 100 % neon men tillräckligt intensiv för att jag ska vilja kalla den det. :) Färgen stämmer rätt bra överens med fotona. Det påminner mig lite om Purple Panic, fast är definitvt ingen dupe. 
 
Det här med kokosnötter fattar jag dock inte. Rosa kokosnötter...? 

Neon Colour Blocking

Denna veckan har jag börjat på mitt nya sommarjobb, stigit upp tidigt varenda morgon (senast halv sju, oftast halv sex) och varit rätt trött när jag kommit hem. Det nya sommarjobbet är dock inte speciellt jobbigt; det är som receptionist/växeltelefonist på ett stort företag här i stan, men eftersom det är semestertider nu är det extremt lite att göra, så jag fördriver tiden med att sitta och läsa, surfa, måla naglarna, osv. Dagens naglar till Nail Art Sunday hos Lelack målade jag mellan varven medan jag satt och besvarade samtal och tog emot besökare. 
 
 
 
 
 
Temat på nail art sunday denna veckan är neon, men jag ser nu att det rosa lacket jag använt som baslack, You Drive Me Coconuts från China Glaze, inte ser så neonigt ut längre, trots att jag absolut skulle säga att det är neon när jag har enbart det på naglarna. Ni får se swatch så småningom också. :) Det gröna lacket är definitivt neon i alla fall, I'm With the Lifeguard, också från China Glaze. Den var lite knepig att få riktigt neonig, ni ser att det lyser igenom på vissa ställen. Den behöver något i stil med tre lager för att bli heltäckande. Snabbtorkat dock, så det gör inget. Den fina turkosa är KIKO #389. Jag har målat de olika färgblocken lite random på frihand med nagellackspenseln (mycket imponerad över mig själv, att jag fick det så jämnt), och sedan lagt vita prickar mellan fälten med Zoya Purity och ett dotting tool. 
 
Jag gillar denna manikyren, tycker färgerna passar riktigt bra ihop och den är enkel att åstadkomma. Blev riktigt snyggt faktiskt! Haft den i huvudet ett tag men inte kommit till skott innan. :) 

RSS 2.0