Gekås-shopping

För lite sedan var jag alltså på Gekås, och nu har jag lyckats ta lite vettiga bilder på de fina lacken jag handlade där!
 
 
China Glaze:
Sunday Funday
Puple Panic
Tart-y for the Party
Pink-ie Promise
Mimosas Before Manis
Fifth Avenue
 
Kubiss #77
 
 
 
De hade faktiskt en hel massa China Glaze-lack där. Flera från det ordinarie sortimentet, t.ex. Ruby Pumps och Liquid Leather, stora delar av årets vårkollektion Avant Garden, samt några få från andra, äldre kollektioner, t.ex. Cha Cha Cha och Blue Sparrow. 50kr/st kostade de.
 
Nu önskar jag lite grann att jag hade stannat till lite längre och kollat mer på de riktigt billiga lacken, d.v.s. Kubiss och Claudia, men det var så mycket folk på den avdelningen när jag var där, och jag stod redan med 7 lack i händerna och letade efter mor med vår vagn, och sen kom jag aldrig tillbaka dit.. :/ Oh well. Nästa gång kanske.
 
Nu till en mycket konstig grej. Jag undrar om jag har fått en dålig kopia av Purple Panic. Jag har nämligen ett exemplar av den sedan tidigare, som inte alls ser likadan ut. Jag reagerade på det när jag sökte efter swatchbilder på den för något år sen, men sen tänkte jag att det kanske fanns en neon-variant och en icke-neon. Nu när jag köpt en som definitvt är mer lik den som jag sett på nätet kan jag ju ställa upp flaskorna bredvid varandra:
 
 
Någon som har någon aning? Finns det China Glaze-kopior (Har ju hört att det finns t.ex. falska OPI)? Etiketterna är inte heller lika varandra:
 
 
Det eventuellt falska är alltså det till vänster. Jag köpte det dock från en mycket betrodd källa, hos KN Nail Products i Stockholm, tillsammans med 22 andra China Glaze som med allra största säkerhet var äkta. Kan det vara så att de har gjort om den? Har du någon teori får du gärna dela med dig. :) 

H&M:s Nail art liners

För ett par veckor sedan var jag ju inne i stan på nagellackshaul och kom hem med en trepack av H&M:s nya nail art liners. Tänkte bara säga att jag har prövat en av dem nu och de var kanonbra! Jämna borst på penslarna och stabila att måla med, bra täckande lack också!
 
 
 
Den lila använde jag till min krokusdesign förra veckan. :) 
 
Jag tror knappt man kan få bättre nail art liners, speciellt inte för 69,50/3 st. 

China Glaze Sunday Funday

För en vecka sedan var jag med min mor, moster och deras kusin på Gekås. Jag hade hört ryktas om att de hade fått in China Glaze i sortimentet igen, men det var ganska längesen jag hörde det så jag var ganska säker på att de skulle ha hunnit sälja slut. Döm om min förvåning när jag kom till nagellacksavdelningen och möttes av otaliga flaskor China Glaze (och så klart deras vanliga Kubiss, Claudia och Wet 'n' wild). De hade flera färger ur China Glazes ordinare sortiment, men också många från årets vårkollektion Avant Garden och en del nyanser från tidigare kollektioner. Jag hade tänkt visa er flaskbilder på lacken jag köpte idag, men sen insåg jag att bilderna jag tagit var helt katastrofala och helt enkelt inte kunde läggas upp här, så vi börjar istället med en swatch på Sunday Funday som kom med Avant Garden-kollektionen tidigare i år. 
 
 
 
 
 
Sunday Funday är ett klarblått, nästan himmelsblå creme-lack som täcker på ett endaste lager! Skitbra formula, lätt att kontrollera, och som sagt ETT endaste lager. Jag är imponerad. Färgmässigt påminner det väldigt mycket om Zoya Robyn och H&M Nail Him. Behöver man alla tre? Mnja.. Ja. Jo. Det är klart. Är man nagelnörd så är man. ;) 

Crocus

Sedan jag skrev senast har jag hunnit fylla 23 år, baka sju sorters kakor (nästan, bara fyra när jag tänker efter), titta på åtskilliga avsnitt Gilmore Girls, skaffat sommarjobb, blivit kallad på intervju till ett annat jobb (en timmes bilresa härifrån) och fyllt på mitt nagellacksförråd med 9 nagellack. Ni ska få se nagellacken så småningom, men nu ska ni få se den fina nail arten jag målade på krokusgula 279 från KIKO.
 
 
 
 
 
Den här designen blev jag faktiskt väldigt nöjd med. Vårig, blommig, underbar. :) Superenkel att göra också. Jag använde nail art liners för själva blommorna och bladen, och dotting tools för de gula prickarna i mitten på blommorna. Här fick jag chans att använda en av de nya nail art liners från H&M:s schyssta kit med tre färger, det är den lila på bilden. Den heter ingenting speciellt, bara Purple. De vita och gröna är från Kiss och heter så klart White och Green
 
Jag bar denna krokusdesign nästan en hel vecka, bytte så sent som igår. :) 

KIKO #279

Nu när våren kommit igång ordentligt känner jag mig extra sugen på glada, våriga färger, så den här gången har jag vackra krokusgula 279 från KIKO att visa er. 
 
 
 
 
Krokusgult, som sagt (här får ni också en ledtråd till nail arten jag målade på dessa naglar): 
 
 
 
Gula lack är ju kända för att vara lite knepiga till formulan, men jag upplevde verkligen inga större problem med detta lacket. Jag har tre lager på bilderna, och då vill jag säga att det är till 99,5% heltäckande. Är lite ojämnt här och var, men det är ingenting som direkt syns om man inte inspekterar supernoga. Formulan på lacket är annars helt perfekt, lättkontrollerat och penseln är som vanligt på KIKO:s lack kanon. Torktiden lämnar lite i övrigt att önska (Jag målade två lager på kvällen, men hade lite lakansmärken på morgonen när jag vaknade. Tredje lagret jämnade förstås till), så att avsluta med ett lager Seche Vite, Poshé, Essie Good to Go eller annat snabbtorkande överlack kan vara att rekommendera. 
 
Färgen påminner mig väldigt mycket om H&M:s Lemon Tree, men formulan är mycket bättre, så springer ni på en KIKO-butik någon gång när ni är ute och reser tycker jag definitivt ni ska passa på!

Dollish Polish I'm Not Crazy, My Mother Had Me Tested

Tidigare i veckan bestämde jag mig för att testa ytterligare ett av lacken från Dollish Polish:s Big Bang Theory-kollektion. Denna gången blev det I'm Not Crazy, My Mother Had Me Tested
 
 
 
 
 
Det är mestadels stort glitter i massvis av olika färger och former, i en ofärgad bas. Jag ser blått, gult, rött, grönt, vitt, svart, koppar, silver... Det här är två lager ovanpå Poseidon
 
Det är inte speciellt svårkontrollerat, men man ska inte hålla på och dra för många gånger med penseln för då tar man bara med sig glittret upp igen. Jag gjorde ett litet experiment för att se om det skulle gå att få heltäckande: nedan är 5 lager ovanpå Poseidon, samt 7 (!) lager utan basfärg. Som ni ser är det alltså inte att tänka på att försöka, så nu vet ni det. :) 
 
 
I veckan bestämdes lite hastigt och lustigt att vi ska åka till Gekås imorgon. Vi ska tydligen åka kl 7, och jag jobbar till 22 ikväll. Det är tur att det är nästan 4 timmars bilfärd så jag kan passa på att sova lite! :) Ska bli roligt i alla fall, jag är tyvärr en sån där nörd som älskar Gekås. ;) 

Isadora 760 Poseidon

Idag jobbar jag kvällen och har således kastat bort hela förmiddagen med att kolla på Gilmore Girls och måla naglarna. Jag har inte ens tränat som jag hade planerat att jag skulle. Fy mig. :) 
 
Idag vill jag i alla fall visa er ett lack jag bar tidigare denna veckan, Poseidon från Isadoras nya vårkollektion. Precis en så där grön färg som jag älskar: Isadora kommer alltid med vackra vår- och sommarkollektioner som jag inte kan hålla mig borta från. :)
 
 
 
 
Fantastisk grön färg, schysst creme-formula som täcker på två lager, lättkontrollerat. Bara plus från mig! 
 
En sak dock. På sistone har jag haft problem med att jag får små ludd-strån eller damm eller något på naglarna när jag målar. Jag försöker torka av naglarna eller stryka av dem med händerna innan jag målar, men ofta ser jag ett litet svart strå precis när jag målat på ett lager, ett litet svart strå som liksom ligger där i det våta lacket och hånar mig: "Mohaha, jag fastnade i ditt nagellack och enda sättet du kommer få bort mig är att peta i lacket och förstöra det annars så fina lagret!" Jag vet inte varifrån alla de där små stråna kommer ifrån. Jag har alltid haft det dammigt i mitt rum för jag dammar i princip aldrig och dammsuger bara ibland, men så här illa har det aldrig varit innan. :( Några tips på hur man får bort hårstrån och liknande med minimal skadeverkan? 

Spring for Spring

Precis när jag skulle sätta mig och skriva detta inlägget tyckte min pojkvän vi skulle ta en kort promenad. En kort promenad blev en liten skogspromenad och nu är jag yr av för mycket frisk luft - eller kanske bristen på frisk luft inomhus. ;) 
 
I alla fall. Nu ligger jag efter med blogginläggen igen. Jag är nog lite av en periodare så där: är supereffektiv några dagar, sen går det en vecka utan något, sen är jag supereffektiv några dagar igen. Fast mest har det nog berott på att jag har jobbat typ varje dag. Nu ska ni i alla fall få se den där blom-designen jag pratade om senast.
 
 
 
 
 
Jag använde Penny... Penny... Penny... som bakgrundsfärg och sedan dottade jag på små blommor med nagellack. Jag gillar verkligen den här manikyren, blommor är ju egentligen alldeles för sött, men det kan ändå aldrig bli fel med blommor. Det här är färgglatt, sött och enkelt. :) Färgerna jag använt är H&M:s Lindalicious, Depends #352, KIKO #356 och #279 och Kiss nail art liner Green till bladen.
 
Vad tycker ni om sånna här enkla blomdesigner? För enkla och tråkiga, eller söta och alltid roligt?

Dollish Polish Penny... Penny... Penny...

Nu har jag nästan kommit ikapp med blogginläggen så att det jag visar här faktiskt är det jag har på naglarna! Uppdaterat med nail art dock. :) 
 
Idag visar jag ett av lacken ur Dollish Polish Big Bang Theory-kollektion. Detta är Penny... Penny... Penny.
 
 
 
 
Jag har lite blandade känslor för det här lacket faktiskt. Det är ljust ljust rosa med små kopparfärgat och vitt/genomskinligt glitter. Jag gillar lacket i sig, men jag tycker inte att det passar ming hudton, så jag kommer nog inte bära det för sig själv igen. Nu har jag hottat upp det med små söta blommor och det ser mycket finare ut! :)
 
Det här är i alla fall 3 lager och ett lager Essie Good to Go. Det täcker inte riktigt på tre lager, lämnar lite VNL men ingenting som man direkt stör sig på. Känns som att det ska vara så. Ganska lättkontrollerat och ingenting direkt att klaga på, förutom att det kompletterar min hudton dåligt då.. ;)

Spiral Sky

Ni vet det där jag brukar säga om att det är svårt att komma på nail art till lack som i sig är väldigt spektakulära? Ja, i helgen satt jag alltså där med holo-vackra Nfu Oh 65 och undrade vad fan jag skulle måla för något. Då dök en design jag sett Tartofraises göra en gång på YouTube upp i bakhuvudet! Här hittar ni en mycket bra tutorial som får det hela att se fantastiskt lätt ut. Kan ju säga att det är lite svårare än så där, men jag är i alla fall sjukt nöjd! Tror ni mig om jag säger att de två första bilderna är på min högra hand, där jag alltså målat med min vänstra, icke-dominanta hand?!
 
 
 
 
 
Jag är sjukt imponerad över mig själv, för det där var pilligt! 
 
Jag har använt svart akrylfärg som jag blandat ut med vatten för att få mer lättflytande. Har man en tjock, trög akrylfärg vågar jag nog påstå att det är näst intill omöjligt att åstadkomma det här, och en übersmal pensel är förstås ett måste. Nagellack kanske funkar, om man är säker på handen och rengör penseln noga i aceton så fort det börjar bli klumpar på den. 
 
Ser ni förresten någon skillnad i holo-effekt på de två första bildern och de två sista? På de två första har jag inget överlack alls, men på de två sista har jag Poshé Top Coat över alltihop. En del säger att holo-effekten tenderar att bli mindre när man har överlack, men vad tror ni? Det är kanske lite mindre på de två sista? 

Nail Lacquer Love har Giveaway!

Dags att tipsa om ännu en giveaway, denna gång som Emma på Nail Lacquer Love håller i! Du har chansen att vinna A-England She Walks in Beauty och Picture Polish Paradise. A-England brukar hålla sinnessjukt hög kvalitet på sina lack så den tackar man ju inte nej till, och Picture Polish är ett australiensiskt märke som är lite knepigare att få tag på, men jag är personligen väldigt sugen på att pröva! 
 
 
Klicka här eller på bilden för att komma till Emmas giveaway, du har t.o.m. den 21 april på dig. Passa på att kika på hennes fina påskmanikyrer med stilren nail art när du ändå är där! Jag gillar speciellt de vackra rosorna och hur hon har hottat upp prickarna med lite glitter! :) 

Nfu Oh #65

I helgen bar jag ett vackra Nfu Oh nr 65. Ett blått lack med massvis av vackert holoskimmer. Varning för bildbomd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag lackade om med detta i fredags kväll strax innan jag skulle med min pojkvän ut på after work med hans jobb. För lite sedan köpte jag ju ett Aqua Base från Nfu Oh för att slippa allt vad holosjuka heter (se exempel på holosjuka här), och nu tänkte jag passa på att använda det. Aqua Base använder man alltså som baslack under hololacket. Något som ni bör tänka på dock är att se till att aqua basen får torka ordentligt innan ni lägger hololacket ovanpå. Själv var jag lite stressad i fredags och resultatet blev att lacket liksom skrynklade sig lite när det torkade. Viss tendens till holosjuka fanns också kvar, så jag fick använda två lager Nfu Oh 65. 
 
Men regnbågarna är det minsann inget fel på! När solen kommer fram är det här helt fantastiskt vackert! Formulan är heller ingenting att klaga på, lättkontrollerad och bra täckförmåga så länge man slipper holosjukan. Jag använde som sagt två lager. 
 
Är du sugen på ett eget exemplar? Nfu Oh är lite knepigt att få tag på, men säljs bland annat hos viis.ee och kommer att vara månadens märke hos Nailmail i maj!

Haul!

Drar ihop ett snabbt inlägg innan jag ska iväg och baka mjölk- och äggfri kladdkaka med barnen på mitt extraknäck!
 
Började tidigt i morse (halv 7) vilket betyder att jag också slutade tidigt. Passade på att ta en runda på stan efter jobbet och kom då hem med mer än jag hade räknat med... :) 
 
 
Upptäckte att Isadora har kommit med sin nya vårkollektion (de är jäkligt bra på färger alltså!), hade en kupong på Kicks, och ytterligare en 20% på all kosmetika på H&M och hittade dessutom ett Essie-lack på rea. 
 
 
762 Meadow och 760 Poseidon. Ser ut att vara nyanserna ljusare och mörkare än förra årets Marzipan!
 
 
H&M har tagit fram nail art liners! :D 69,50 kr för en trepack! Fanns en med vitt, svart och rosa också. 
 
 
Norwegian Sky, I'm Not a Kiwi och Lindalicious.
 
 
Fann Recessionista för 50kr i en realåda. :) 
 
Och allt detta, med mina rabattkuponger och en bonuscheck på H&M för ca 250kr. Dessutom var inte en enda av färgerna ett dubbelköp/något jag redan hade liknande. Frida (jag) är nöjd!

Tiger Lily

Förra veckan gjorde jag en väldigt färgglad nail art med en ganska vågad färgkombination om jag får säga det själv. Inspirationen kommer från Sara på Nails by S: hon är utbildad nagelterapeut och gör naglar i gelé, men jag tänkte att vafan, jag kan väl pröva att göra en sån design med bara nagellack, och så här blev det. 
 
 
 
 
Jag blev faktiskt väldigt nöjd med det här, det blev precis lagom uppseendeväckande. ;) Det är enkelt att göra också, så pröva gärna om ni gillar det! 
 
Jag började med en bas i China Glaze Riveting och bestämde att jag ville ha neongrönt till det. Eftersom Riveting är ganska mörk kändes det som att jag behövde grunda med vitt innan jag la på I'm With the Lifeguard, så jag svampade på lite vit akrylfärg. När det hade torkat svampade jag på I'm With the Lifeguard, men var ändå inte helt nöjd så la även på Running in Circles för att få det lite mörkare. Där har ni grunden, sen tog jag min svarta nail art liner från Depend och målade strecken lite random hur som över naglarna, och satte dit prickar med svart akrylfärg och dotting tools (eftersom jag tycker det är svårt att göra jämna prickar med nail art liners), och sen var det färdigt! Väldigt snabbt och enkelt, även om det kanske låter meckigt att grunda med vit akrylfärg och så. Akrylfärg torkar fantastiskt snabbt dock, så jag rekommenderar det om man vill använda ett skirt, ljust lack på en mörk bakgrund. :) 

China Glaze Riveting

I veckan prövade jag ytterligare ett lack från China Glazes Hunger Games-kollektion: orangea Riveting. Det är verkligen ett riktigt snyggt lack, så här kommer det!
 
 
 
 
 
Det har en väldigt intensiv, eldig orange färg. Det glöder liksom lite; fantastiskt snyggt är det. Jag har två lager på bilderna, kanske hade ett tredje inte skadat för på vissa ställen kan man ana lite VNL, men det är ingenting som stör mig så jag nöjde mig med två. Det är lättlackat och torkar normalsnabbt. Ett måste att ha i samlingen alltså!
 
Tycker faktiskt att alla de lack jag hittills har testat ur Hunger Games-kollektionen har varit oförskämt bra! 

Giveaway hos Sleepy Elin

Hm, det här skulle jag ju tipsat om första gången jag såg det, men glömde det av någon anledning då, men här kommer det i alla fall nu! 
 
Fina Elin som driver Sleepy Elin har en giveaway för att fira 50 följare på sin blogg. Man har chansen att vinna bl.a. snygga nagellack och får dessutom gnugga geniknölarna lite extra och försöka komma på vilket nagellack man själv skulle vara! :) 
 
Till imorgon kl 23.55 har ni chansen, så passa på! Klicka här för att komma till tävlingen. 

Easter with Totoro

När jag kom hem från jobbet i söndags hade jag Electric Pineapple på naglarna, men kände att det inte var tillräckligt festligt och påskigt för att det skulle duga för mammas födelsedagskalas som började en halvtimme senare. Därför satte jag mig med mina dotting tools och skissade snabbt fram dessa, eh, kaniner (?!). I själva verket tycker jag inte de liknar kaniner för fem öre. Har ni sett anime-filmen "Min Granne Totoro" kanske ni liksom jag ser vissa likheter med dessa djur och Totoro? 
 
 
 
 
Som sagt, så värst lika kaniner är de inte, men de är kanske ändå ganska söta om man tänker dem som något random fantasidjur? Helhetsintrycket blev i slutändan ändå ganska tråkigt: det är något som saknas... Oh well, hade som sagt inte riktigt tid att sitta och göra något avancerat, så det fick duga. :) 
 
Färgerna jag använde var H&M City PinkOPI My Boyfriend Scales Walls, China Glaze Fancy Pants och Isadora 624 Baby Blue. Och så en svart från Kubiss tror jag.. 

China Glaze Electric Pineapple

Det blir en del China Glaze nu. Ni kanske har gissat att China Glaze är mitt absoluta favoritmärke vid det här laget? Idag har jag Electric Pineapple från 2011 års sommarkollektion Island Escape att visa. Detta fick bli årets påskmanikyr och fyndades för en 50-lapp på sommarrean i Lund förra året. 
 
 
 
 
 
Det här är tre lager som tydligen inte hade torkat helt när jag gick och la mig, för när jag vaknade hade jag lakansmärken på naglarna. :( Hate when that happens..
 
Electric Pineapple är i alla fall en gulgrön färg som ser ganska smutsig ut. Jag gillar den, men det ger mig ingen wow-känsla direkt. Jag hänger upp mig lite på att jag inte alls tycker färgen är så "ananas-ig". Kanske om ananasen hade varit elektrisk? xD Jag gillar att det trots allt är en väldigt speciell färg, men den ser inte alls så speciell ut på naglarna. Hm. Blandade känslor. :) 

Llarowe-leverans!

För några veckor sedan fick jag veta att indie-märket Dollish Polish hade gjort en Big Bang Theory-kollektion, och jag bestämde att jag bara MÅSTE ha de lacken. The Big Bang Theory har varit min go-to tv-serie många gånger, inte minst alla de helger då jag åkt fram och tillbaka till Lund och Halmstad när jag och min fina pojkvän inte bodde ihop. Flera timmars tågresa blir helt enkelt så mycket roligare om man kan kolla på en trevlig serie! 
 
Att det är ett indie-märke betyder tyvärr att det är lite svårare att få tag i än ett vanligt märke: säljs ju bara på vissa ställen, t.ex. hos Llarowe och Dollish Polish:s egen hemsida, och i begränsad upplaga och tar slut snabbt. Idag landade äntligen min beställning i brevlådan! 
 
 
Jag ska erkänna det, det här är inte alls min sorts lack. Att dömma av de swatcher jag sett hos Ann-Sofie på Colour It kommer jag inte att använda dem mer än en gång, och då bara för att swatcha dem. Jag köpte dem bara för att det är The Big Bang Theory. Och för att de har sjukt klockrena namn! Glitter-lack för layering är helt enkelt inte riktigt min grej. Så ja, jag ska faktiskt bara ha dem ståendes där på mina nagelhyllor och njuta av att bara ha dem! De ser väldigt fina ut i flaskorna. ;)
 
 Från vänster till höger:
 
Coitus 
Bazinga!
I'm Not Crazy, My Mother Had Me Tested  
Penny...Penny...Penny...
 

För er som brukar titta på The Big Bang Theory, känner ni också hur alla de här lacken faktiskt är sina namn?
 
Ett till lack fick faktiskt följa med hem, och det var Magia från Jade. Jag hade tänkt klicka med det när jag gjorde min holo-beställning från Sally Magpies i början av året, men då var det slut där, sen har de ju inte kunnat skicka utanför Storbritannien tack vare Royal Mails nya trevliga postregler. Så jag passade på helt enkelt. :) 
 
 
 
 
 
 

China Glaze Smoke and Ashes

Igår hade jag en riktigt kass dag på jobbet, så där så att jag fortfarande känner att jag helst bara hade legat kvar i sängen och tittat på serier hela dagen. Tur att jag är ledig ett par dar nu och kan slappna av lite. Det ser dessutom ut som att kommande dagar mest har bra saker att bjuda på, så ska försöka fokusera lite på det. :) 
 
Nu kommer i alla fall ännu ett swatch-inlägg (har inte varit så värst inspirerad på nail art de senaste veckorna, men jag har lite på lager som kommer snart), den här gången på Smoke and Ashes från China Glazes Hunger Games-kollektion. Andra lack jag har visat från den kollektionen är Stone Cold och Agro, och fler kommer. :) 
 
 
 
 
 
Precis som Agro är det här en one-coater, ett lager alltså. Jag blir alltid lite blown away av lack som täcker så bra. Trots det gillar jag inte alls det här lacket så mycket som jag trodde jag skulle göra. :(
 
När man ser det i flaskan ser det helt fantastiskt ut, svart med smaragdgrönt skimmer/glitter. Men på naglarna framträder inte glittret alls så mycket som jag hade önskat, åtminstone inte på långt håll - och det är väl bara vi riktiga nagelnördar som bryr oss så mycket att vi sticker upp händerna framför ögonen och inspekterar. Det blir inte alls så där skimrande mystiskt som jag hade hoppats på. Det blir faktiskt lite platt, nästan smutsigt svart på något vis. Det är väldigt synd och jag känner mig väldigt besviken på det faktiskt. Kanske kommer det mer till sin rätt på sommarens allra soligaste dagar? Kanske hade två lager gett det mer djup?
 
Har ni Smoke and Ashes, och vad tycker ni i så fall om det?

RSS 2.0