Kaleidoscope

Perceval från A-England har jag använt en gång tidigare på en visningsdesign jag gjorde för några månader sen. Så jag bestämde mig för att försöka återskapa den på naglarna.


När jag gjorde den på nagelhjulen hade jag dock inte Perceval som bas, utan nr 5 från Viva la Diva. Den här med här också, men får inte agera basfärg. Det är den mörka dammiga lila förresten. Den rosa som skimrar så fint är nr 216 från BeYu. Och så svart och vitt från Rio, så klart.

Den här designen är också mycket lättare att göra än vad den ser ut. Den är faktiskt väldigt random. Bara lite streck i stort sett.

Om den ser kladdig ut så är det för at mitt Seche Vite spelar på sista versen. Väldigt lite kvar i flaskan nu. Väntar som sagt på nya från USA. Hoppas på att de kommer nästa vecka.

Jag har förresten börjat fundera på att skriva bloggen på engelska i stället för svenska. Vad tycker ni om det?

A-England Perceval

Det här lacket köpte jag någon gång i somras, via nailmail.se. Inte kommit mig för med att pröva det ordentligt förrän nu.

Bilderna är kanske inte de bästa när det gäller skärpa, men färgen stämmer ganska bra faktiskt. :) Det är en djupt klarröd som skiner ganska ordentligt. Lite aluminiumkänsla över finishen. Som sånt där glansigt papper man brukade julpyssla med. Jag gillar den i alla fall. Väldigt bra täckning, två lager, och formulan är också kanon. Lätt att kontrollera, varken för rinnigt eller för tjockt. Misstänker att denna precis som sin bror Tristam är väldigt bra för water marble.

Follow to the Other Lane

Igår när jag satt och försökte komma på något att måla på Beauty Bandit från H&M kom jag fram till att jag ville göra något enkelt, men färgglatt. Det här är vad jag åstadkom.

Jag känner fortfarande att jag är i någon slags nageltorka. Blir inte nöjd med något jag målar längre. Jag undrar om jag faktiskt har blivit sämre, eller om jag bara har fått upp ögonen för mer avancerad nail art nu och jämför mig med de som är riktigt duktiga. Den här är det egentligen inget större fel på, förutom lite kladdigt här och där (min Seche Vite börjar ta slut, har gjort en storbeställning på sex lack nu, från USA, så hoppas de inte tar flera veckor på sig att komma), men jag gillade inte färgkombinationen när det blev färdigt. När jag hade lacken framme i handen tyckte jag det såg ut som en bra kombo (White Orchid från Kicks, Teeny Bikini från Orly och svart från Rio), men nu tänker jag bara på pokémon när jag ser det vita, röda och svarta.

Ibland är det verkligen irriterande hur vissa koncept kan förstöra snygga färgkombinationer. Att inte kunna använda vitt, rött och svart utan att komma och tänka på pokémon. Jag gjorde en design jag verkligen gillade på nagelhjulen för ett par månader sen, med lite skimrande färger. Vet inte hur många det var som tyckte det liknade en "classy pokémon-boll". Den likheten såg jag inte förrän folk sa det, men nu ser jag förstås pokémon i dessa också. Har ingenting emot pokémon egentligen. När jag var typ 11 gillade jag det lite i hemlighet. Såg det hos en kompis någon gång. Men i alla fall, det stör mig lite när mina designer liknar något jag verkligen inte siktade på.

H&M Beauty Bandit

Här kommer utlovad swatch på Beauty Bandit från H&M som jag köpte igår. Jag blir alltid lika förvånad varje gång jag prövar ett H&M-lack, eller något annat sånt budget-lack som man inte förväntar sig ska vara bra. H&M-lacken är något i särklass. Formulan brukar vara så sjukt bra, och färgen så intensiv. Jag äger egentligen bara 4 H&M-lack (Aquatini, Blue My Mind, Miss Stone Heart och så nu Beauty Bandit), men jag ska jävlar anamma köpa fler för de är riktigt bra.

Två lager täcker riktigt bra. Det man kladdar utanför är löjligt lätt att ta bort med lite aceton och lacket torkar snabbt och blir jämnt och glansigt. Den här färgen är egentligen inget speciellt, bara en helt vanlig lila (hade dock ingen liknande sedan tidigare) men finishen blir så snygg att jag nästan inte ville måla över det med något mönster. Fast jag skulle känna mig väldigt naken om jag började gå omkring med enfärgade naglar, så har någon sorts tvångstankar att jag måste måla mönster på...

Men alltså. Det här lacket får mig att vilja köpa på mig hela H&M-kollektionen. Kunde jag i teorin göra också, just nu i alla fall, men försöker komma ihåg att jag har en hel termin kvar att försöka överleva på studiebidrag, så får hejda mig lite.

Blue Bloom

Jag bestämde mig för att köra på en massa blått till Sea Spray från China Glaze. Det gör absolut att basen också ser mycket blåare ut än den faktiskt är. Jag har svampat på en gammal blå från H&M, Electric. Bara ett lager. Sedan målade jag blå blommor med en two way-penna från Rio.
China Glaze Sea Spray

Här kommer swatch-bilder på förra veckans fynd China Glaze Sea Spray. Den här skulle jag egentligen visat redan i onsdags, men har varit så trött när jag kommit hem från praktiken så bara inte orkat blogga ordentligt. Ber om ursäkt för det.Jag skulle säga att den första bilden är den som stämmer bäst överens med verkligheten. Två lager funkar för full täckning, om man inte är så petig. Det lyser igenom på ett par ställen, så hade nog egentligen behövt ett tredje, men eftersom jag visste att jag skulle måla annat ovanpå som vanligt så brydde jag mig inte om det. Vill nog säga att formulan är något rinnig, vilket så klart inte är speciellt önskvärt, men annars var det inga problem. Jag gillar färgen (tror jag säger det varje gång), även om den inte är något speciellt. Har inget liknande sedan tidigare i alla fall.

Mer shopping

Idag var jag återigen på stan. Eller, egentligen första gången på stan sen jag kom tillbaka efter jullovet. Tänkte att jag skulle se om det fanns några fler nagellack kvar efter mellandagsrean. Men shit vad besviken jag blev. Hittade inte ett endaste litet rea-lack. Däremot hittade jag ett annat lack jag var övertygad om var slutsålt, eftersom jag inte sett det i affärerna sen innan jul.Det är inte H&M-lacket jag pratar om utan förstås det svarta Isadora. Black Galaxy heter det, och när jag såg det första gången trodde jag inte att jag behövde det eftersom jag redan hade ett svart glitter-lack. Sen såg jag swatch-bilder, och ångrade mig. Då var det dock så nära jul att jag tänkte jag kunde önska mig det i julklapp istället. Och så fick jag det inte! Och sen har jag inte sett det och trodde jag aldrig skulle få det. Men i en liten H&M-butik i centrala Lund hittade jag det alltså. :D

Det andra är en snygg lila, den kommer det snart swatch-bilder på. Beauty Bandit heter det, och jag har faktiskt inte ett enda lack i den nyansen. Inte ens i närheten faktiskt. Ibland blir man förvånad.

Visningsdesigner 100, 101, 102

Nu måste jag snart lägga på ett kol med att börja måla nya visningsdesigner. Har inte så många till övers att visa nu är jag rädd.

Har upptäckt ett problem med att stiga upp kl 7, ge sig iväg till jobbet (praktiken) kvart över 8 och vara hemma strax efter 16. Det är aldrig så pass ljust att jag kan ta bra bilder. Målade faktiskt om mina egna naglar igår, fick ta swatchbilderna under en lampa och med blixt, så misstänker att de inte alls blev bra. Väntade tills idag med att ta bild på designen, tänkte att det borde hinna bli ljust innan jag sticker, men just nu ser det väldigt mörkt ut ute. I värsta fall får jag ta med mig kameran till praktiken. Eller vänta till imorgon då jag inte börjar förrän framåt lunch. Tills dess får ni nöja er med det här:Hm, siffrorna var det ja... 100, 101, 102.

Nr 100: Basfärgen är en häftig skimrande mörkblå från Nyx Girl och heter Wild. Gulmönstret är målat med Depends nail art liner, nr 1061.

Nr 101: #112 från Kiko har fått agera orange här, och sedan fått sällskap av den fina silvriga 850 Worth the Risque från Color Club. Svartkantat med two way-penna från Rio, var tänkt att strecken skulle vara mycket smalare, men bättre lycka nästa gång.

Nr 102: H&M:s Miss Stone Heart användes som basfärg, sedan la jag random fläckar med Color Clubs 850 Worth the Risque, Isadoras 103 Magic Frost och svart från Rio på tippen. Innan det hade torkat tog jag en tandpetare och körde runt lite så att mönstret blev marmorerat. La till ett par svarta prickar.

Visningsdesigner 97, 98, 99

Som sagt, jag fyller på med lite visningsdesigner nu, så här kommer ytterligare ett par ouppladdade.Eller förresten, när jag tänker efter så har jag ju visat nr 97 tidigare på naglarna. Men den tål att visas igen. :)

De övriga två är dock helt nya.

Nr 98: Härlig grön, vårig design. Har basat med 619 Vintage Mint från Isadora, och sedan svampat på nr 56 från Viva la Diva diagonalt över halva nageln. I gränsen mellan de två gröna har jag med hjälp av two way pennor från Rio målat blommor i rött och gult.

Nr 99: Den här tycker jag är himla snygg eftersom den är så sjukt enkel. En väldigt ljust rosa bas i form av färgskiftande Surfer Girl (färgskiftningen är inte så tydlig på denna dock) från Del Sol, och så ett enda långt svart streck vertikalt över hela nageln, målat med den smala penseln på ett Rio two way-lack.

Visningsdesigner 94, 95, 96

Försöker fylla i tomrummen med visningsdesigner nu. Började min praktik i fredags, så nu är det heltidsjobb som gäller igen. Ska försöka se till så att naglarna inte blir alltför lidande av det.Nr 94 har ni sett tidigare på naglarna, så den kör vi ingen genomgång på. Däremot är nr 95 och 96 nya för er. Enkla visserligen, men ni kan åtminstone få veta färgerna :)

Nr 95: Den gröna basfärgen är nr 56 från Viva la Diva. Sedan har jag använt min svarta nail art penna från Rio för att måla blommor, och satt en silvrig rhinestone i mitten på varje. :)

Nr 96: är inspirerad av hängslebyxor. Den mörkröda basfärgen är från Isadora och heter 175 Burgundy Rose. Sedan är det förstås återigen mina two way från Rio som har använts för vitt och svart.

Where Did My Castle Go?

Jag har upptäckt en dålig sak med vackra, spektakulära, unika lack som Evening at Chateau Marmont från Kicks. Det är sjukt svårt att göra snygga nageldesigner på dem. Det känns som att vad jag än gör kommer jag bara att förstöra dem. Jag får nog helt enkelt erkänna mig besegrad och slå fast att fantastiska lack bör bäras för sig själva.

Detta är vad jag lyckades åstadkomma, och jag gillar det inte alls:

Som sagt, vart tog mitt slott vägen?

Ett annat spektakulärt lack där jag inte heller blev nöjd med designen är Not Like the Movies från OPI, där det bara inte såg snyggt ut med andra färger ovanpå.

Kicks Evening at Chateau Marmont

Det här får jag utan tvekan medge är ett av de mer unika lacken i min samling. Väldigt hypat och slutsålt på många ställen som jag förstår det, finns på Kicks Nova Lund om någon letar efter det. Men jag förstår uppståndelsen. Det är sjukt vackert. Guld, grönt, blått. Skiftar i flera olika färger och är SÅ snyggt. Evening at Chateau Marmont förtjänar sitt namn, det vill jag säga.

Tre lager krävs om man vill ha ordentlig täckning, då får man fram allt det där vackra skimret. Ska ha ännu mer plus för att det var lättkontrollerat.

Sägs vara väldigt likt Chanels Peridot, och ser ut att vara det på swatch-bilder också. Är rätt säker på att Evening at Chateau Marmont är mer prisvärt i alla fall, eftersom Chanel-lacken kostar sisådär 240kr/st.

HelgshoppingIgår var jag runt en liten runda på Nova Lund medan min kära sambo var iväg på sin boxningsträning. Detta var vad jag kom hem med:

4 st Kicks-lack - Studio 54, Swiss Winter, Blue Lady, Evening at Chateau Marmont
China Glaze Sea Spray.

Alla utom Evening at Chateau Marmont var det 50% rea på, så känner mig nöjd med fynden. Inte helt fel med Evening at Chateau Marmont heller visserligen, trots fullpris. Jag var övertygad om att den var slutsåld och har gått om grämt mig över att jag nu missat att köpa ytterligare ett lack jag verkligen ville ha, så blev skitglad när jag hittade det nu. Övervägde starkt att köpa två flaskor... Hoppas att jag ska känna mig sugen på dessa lack så att jag kan visa er swatcher snart. Evening at Chateau Marmont kommer redan i nästa inlägg. :)

Galaxy Nails Tutorial

På förfrågan har jag nu äntligen fått tummen ur och gjort en till tutorial, denna gång på mina rymdliknande naglar. Hoppas att min engelska inte har hunnit bli allt för kass och att ni förstår, annars får ni fråga. :)


Galaxy

Lätt grönskimrande 185 Spellbound Black från Isadora blev en galaxliknande blandning. Jag svampade på flera olika lack och använde tandpetare för att åstadkomma de mörka strecken. Det första jag svampade på var skimrande mossgröna 719 Forest från Isadora. Sedan silvriga 850 Worth the Risque från Color Club. Direkt när jag hade svampat på det silvriga tog jag en tandpetare och liksom rispade fram mönstret i lacket. Man får torka av tandpetaren emellanåt eftersom det blir torkade klumpar på den annars. Slutligen la jag på lite grönglittrigt Mistletoe Kisses från China Glaze.

Inspirationen till denna designen kom från ett vackert fat vi har hemma och använder som fruktfat. Det glittrar förstås bra mycket mer än vad det gör på bilden. Har inte bestämt mig för om naglarna blev snygga än, eller om de mest bara ser kladdiga ut.


Isadora 185 Spellbound Black

Fortsätter med att swatcha mig igenom de där Isadora-lacken jag hittade på rean. Denna gången har turen kommit till 185 Spellbound Black.Två lager täcker fint. Jag är lite besviken på att den inte skimrar mer på naglarna dock. I de flesta ljus ser den mest svart ut, det var riktigt svårt att få fram de grön-blåa skiftningarna. Men när de syns är den snygg :)

Tävling hos ThePolishedPerfectionist

Jag måste ju helt enkelt bara tipsa om den här tävlingen som ThePolishedPerfectionist håller i nu. Man kan vinna hela Hits No Olimpo-kollektionen från brasilanska märket Speciallità, som jag har suktat efter ända sedan jag först såg dem hos henne. De ser helt fantastiska ut, skimrar som bara den!Visst vill man bara ha dem?!

Klicka bara på bilden så kommer ni direkt till hennes tävling.

Polka Stripes

Jag verkar vara inne i en dålig nagelperiod just nu. Kan inte påstå att jag har blivit speciellt nöjd med de två senaste. Den här såg mycket bättre ut i mitt huvud. Det är i alla fall Orly Spark, och en lila two way-penna från Sure Promise. Ser nu att det skulle kunna se ut som cupcakes om man anstränger sig, vilket inte alls var vad jag siktade på. Oh well. Bättre lycka nästa gång...


Orly Spark

Det här är Spark från Orly. Har varit sugen på att testa det ganska länge. Det ser så gult ut. Blev något besviken dock. Inte på färgen, men på formulan. Kändes som att det hela tiden blev strimmor efter penseldragen. Jag har tre lager här, men hade egentligen velat ha ett fjärde för att jämna ut strimmorna. Av ren envishet lät jag bli. Orly är ju ett bra märke, jag väntar mig mer av dem. Får dock erkänna att det blev bättre efter ett lager Seche Vite, så kanske inte ska gnälla så mycket.. Nu är jag för övrigt i Växjö och hälsar på lite gamla kompisar. En vän som har varit i Japan hela hösten är hemma nu. Gäller att passa på innan hon drar igen. :)

Fjortis Fashion Show

Här har jag bara experimenterat loss riktigt ordentligt. Kan inte säga att jag blev nöjd.Min kära sambo tyckte det såg ut som "fjortisunderkläder", vilket jag tyckte var himla roligt eftersom jag precis hade kollat på Victoria's Secret fashion show när jag fixade dem. xD

Basfärgen är förstås 189 Black Rose från Isadora. Den vackra guldiga är från Yves Rocher och heter Or Précieux, och den rosa är från Kicks och heter 010 Fuschia Chiffon. Sen har jag bara använt genomskinligt nagellack för att sätta dit en massa kristaller och krimskrams.

Isadora 189 Black Rose

Nästa ut att prövas är Black Rose från Isadora, ett av de fina skimrande lacken som jag fyndade på mellandagsrean. Jag förstår verkligen varför det heter "black rose". Bilderna gör det inte riktigt rättvisa, skimrar mer egentligen. Men färgen är riktigt mörkt röd, nästan svart, med rött skimmer i. En svart ros helt enkelt.

Täcker riktigt bra, två lager har jag.

China Glaze Blue Sparrow

För ett tag sen lovade jag er en swatch på China Glaze Blue Sparrow, som jag hade på mina snöflingenaglar. Har dröjt ett tag eftersom jag hade dem på mammas och pappas kamera, men nu har jag äntligen kommit mig för med att ladda över dem på datorn.

En gammal lagning på nageln gör att den ser lite klumpig ut.

Vågar inte säga hur många lager jag hade på här, men tippar på två eller tre. Fin färg i alla fall, får bra betyg från mig.

Imorgon åker jag hem till Lund igen. Ska bli riktigt skönt att få komma hem till min fina sambo igen, som jag nu inte har träffat på två hela veckor.

RSS 2.0