Helgshopping

I helgen tog jag storledigt och bara njöt hela lördagen. Jag åt en massa onyttigheter (vilket jag bara gör på helger) i form av pekannötspaj och kladdkaka som min kära vän och granne hade bakat. Vi gick och shoppade och jag handlade både en snygg top på rea, nagellack och en jättesöt romantisk kakburk (jag har fått dille på burkar). Sen drog tentaplugget igång, vilket jag just nu pausar från (tentan är imorgon). Så hoppas ni ursäktar mig att det inte har kommit upp några nya designer på ett par dagar.

Tänkte i alla fall att jag skulle visa vilka nagellack jag köpte :)Det blåa längst till vänster är Isadora 711 Miami Blue, som jag har gått och suktat efter hur länge som helst. Färgen är inte riktigt så blekt babyblå som på bilden, utan mycket intensivare, jag har aldrig sett en så speciell blå färg, vill verkligen pröva den. Vet inte riktigt varför jag inte har kommit mig för med att köpa den tidigare...

De två mittenfärgerna är ur Kicks kollektion, den rosa är Fuschia Chiffon nr 010, och den gröna Oxygen Forest nr 034. Den gröna gillade jag för den var unik och den rosa köpte jag för att jag kom på att jag har alldeles för få rosa lack - jag har alltid föredragit lite skrikiga och annorlunda färger á la neongrönt, så har visst tjejfärgsbrist nu.

Den längst till vänster är Miss Stone Heart från H&M, och är som man kan gissa en grå ton, som jag också har funderat väldigt länge på att köpa. Frågan är nu hur jag ska hinna pröva alla dessa så snart som jag vill.. Jag misstänker att de här fyra inte är de enda oprövade i min samling på numera 341 nagellack.

Circling the 80's

Ovanpå Isadoras Smashy Cerise målade jag en 80-talsinspirerad ringar-på-vattnet-design :)

Och den sista får ni bara för att ni ska se hur svårt jag (fortfarande) har för att måla med vänster hand:Färgerna jag har använt för att måla ringarna är gula nr 62 från Kubiss, gröna nr 112 från Viva la Diva och ljusblå nr 18, också från Viva la Diva. Målat med en smal pensel, som jag doppade och rengjorde i aceton med jämna mellanrum, för att undvika klumpar. Jag tycker det lättaste är att lägga en liten droppe nagellack på ett papper och sedan doppa penseln däri. Så behöver man inte ha flaskan öppen, eller oroa sig vart man ska göra av locket och penseln på lacket.

Man behöver vara ganska säker på handen för den här designen (som ni ser behöver jag fortfarande öva lite), men man kan alltid göra varianter på den, där ringarna inte behöver vara helt jämna och cirkelformade. Vågmönster blir också coolt.

Hoppas någon blev lite inspirerad i alla fall. :)

Isadora 119 Smashy Cerise

Den här gången fick jag för mig att använda en väldigt rosa färg, 119 Smashy Cerise från Isadora, som verkligen är just smashy cerise. Mycket iögonfallande. Inte för att den färgen inte finns i 400 olika varianter, men i alla fall. Den är snygg. ^^

Två blixtbilder:

Och en utan:Lätt att måla med, inte för tjock, inte för rinnig. Men återigen det där problemet med att man får fingeravtryck och lakansrelief i lacket. Täcker efter två lager, men då jag målade på kvällen fick jag de där härliga avtrycken efter sängkläderna, och fick därför måla ett lager till dagen efter för att jämna ut. Går förstås bättre om man målar Seche Vite på direkt, men eftersom jag målar mönster på sen tycker jag det är onödigt att måla på överlack mellan basfärgen och mönstret också. Onödigt att slösa allt för mycket ju.

Den här färgen skimrar i alla fall fint, och täcker som sagt bra; så kan man bara ha tålamod att sitta stilla en stund blir det kanon :)

Visningsdesigner 1, 2, 3

Jag lyckades läsa det där kapitlet jag behövde till imorgon, men den där eftermiddags-tröttheten slog till ungefär exakt när jag hade skrivit färdigt föregående inlägg, så jag blev tvungen att sova en stund. När jag hade läst det jag skulle, och lagat mat till min älskade sambo satte jag mig slutligen och kollade på True Blood och indulgade i att måla ett par designer jag varit sugen på hela dagen. ^^

Here they come:

Blixtbild:

Den här gången har jag hämtat inspiration ur verkligheten, nr 1 och nr 2 kom jag på idag när jag var i skolan.

Nr 1: Gick förbi en bröllops/bal/finklädersaffär på väg till lektionen. De brukar alltid ha fancy klänningar och kappor och sånt i skyltfönstret, och byter ganska ofta. En av klänningarna hade en randig tigermönstrad detalj uppe vid bröstet, som fadade ner i brunt har jag för mig... To be honest så minns jag inte så väl hur själva klänningen såg ut, men jag fick direkt upp en bild i huvudet av hur jag ville göra en nageldesign av det. :)

Nr 2 är ett mönster liknande ett jag såg på en sjal som en av mina kurskamrater hade på sig. Tyg är verkligen en snuskigt bra inspirationskälla.

Nr 3 är inspirerad av ett par örhängen jag gjort i glasfusionsteknik. Jag kom visst inte ihåg riktigt exakt hur de där örhängena såg ut medan jag satt och målade nageln, för återgivningen blev inte riktigt samma som örhängena. Men fan rätt nice i alla fall. ^^Färgerna kanske ni är intresserade av att veta.

På nr 1 har jag basat med China Glazes Classic Camel. Sen svampat på lite rött i form av Ravishing, Dahling, också från China Glaze. Sedan har jag målat svarta tigerränder med svart nail art pen från Rio. Sen svampade jag på ytterligare lite lite Classic Camel och Ravishing, Dahling, för att de svarta ränderna inte skulle bli fullt så framträdande och skarpa.

På nr 2 började jag med att måla ett kors i silver (från Sure Promise two pay pens) mitt på nageln. Sedan la jag basfärg i ett fält i taget; rött är återigen Ravishing, Dahling från China Glaze, den blå är nr 163 In Teal från Claudia, den gröna nr 63 från Viva la Diva och den guldiga nr 141 från Kiko. Sedan målade jag helt enkelt ett blomliknande, växande mönster på nageln, med samma färger, kontrasterande i olika fält. Den guldiga på det röda fältet, den gröna på det blå fältet, den röda på det gröna fältet, och den blå på det guldiga fältet. Kräver lite tålamod och precision, vilket är enklast med en smal pensel. Man behöver ofta måla flera lager, både i fälten och på mönstret, men det beror förstås på vilka färger man använder. Jag har låtit blommönstret fortsätta in i nästa fält, så att det hänger ihop, men det kan man nog göra som man vill. Jag gillade effekten i alla fall. :)

Nr 3 är ganska mycket enklare. Bara basa med en färg, jag har använt nr 382 Electric Blue från Gallery Colours. Sedan har jag lagt på en rand i skimrande, holografiskt silver vertikalt mitt på nageln: Color Clubs nr 850 Worth the Risque. Horisontellt på det silvriga har jag målat svarta ränder med two way pen från Rio.Phew. Blev ett långt inlägg. Nu ska jag göra min kvällsritual (tandborstning osv) och se om sambon som gick och la sig för en god stund sen har hållit sitt löfte att inte somna. :D

Ebay-leverans: display wheels

Idag kom äntligen den där leveransen som jag har längtat efter allra mest; 12 stycken:

Jag vet inte riktigt vad man ska kalla dem på svenska egentligen, men det är sånna där hjul de brukar ha i affären, där de har målat upp färgerna för att man ska kunna kolla hur de ser ut och om de passar till ens hudton. Display wheels kallas de visst på engelska. Jag tänkte dock inte använda dem till att måla upp alla mina 337 färger, utan snarare till att måla på när jag känner mig inspirerad men inte vill ta bort det jag har på naglarna för tillfället. Tyvärr är jag ganska lat när det kommer till det där med att byta nagellack, tycker det tar sån tid att stå och gnugga bort lacket, och allt underarbete sen innan man kan lägga på nytt; känner inte att jag har tid med det speciellt ofta... Men nu kan jag BARA måla när jag känner för det, och slippa underarbetet. Tänkte också att de där kunde komma väl till pass när man gör tutorials, vilket jag har tänkt att jag skulle börja göra snart faktiskt :) Ska bara fundera ut hur man redigerar och laddar upp videos också.

De här kostade alltså ca 20 kr, köpte dem från säljaren "99ua" på ebay. Skickades från Hong Kong; allt man köper från Hong Kong är snuskigt billigt. Try it. Det enda är att om man beställer väldigt dyra grejer så kan det hända att man åker på att betala tull och skatt, men jag har klarat mig än så länge (visserligen bara beställt två grejer så kanske inte så konstigt;). Men planerar att göra flera sånna här inköp i framtiden. Totally worth it.

Egentligen vill jag sätta mig och börja måla nu på en gång, men dessvärre har jag lite plugg att ta tag i. Och borde göra det nu medan jag fortfarande är pigg (får alltid en sån där eftermiddags-trötthets-dipp runt kl 16, då jag blir så trött så det känns som att jag kommer somna när som helst *gääääsp*). Sambon är iväg hela eftermiddagen och kvällen också, så borde passa på. Återkommer när jag har målat något igen. Ni blir säkert jättebesvikna på att jag nu har gjort TVÅ inlägg som inte innehöll någon spännande nail art alls. Jag vet. Shame on me. :)

Ebay-leverans: Seche Vite och penslar

Idag låg det två kuvert med nagelprylar i brevlådan och väntade på mig. En flaska Seche Vite, och så tre detaljpenslar, varav den smalaste (den som jag egentligen var mest ute efter) hade brytits av :(

Var visserligen inte speciellt förvånande, det var ju bara sånt där billigt skit, men ändå, jag gissar att det hade brytits av pga postens hantering, som jag har fått erfara flera ggr inte alltid är den bästa (vet inte hur många paket som har kommit bort för mig detta året, och då är det ändå saker som skickats inom Sverige..) Jag ska i alla fall kontakta säljaren och se om de kan skicka mig en ny förpackning, alla de där säljarna skriver ju hela tiden att "ni får INTE lämna neutral eller negativ feedback utan att först ha kontaktat oss, vi strävar alltid efter helt nöjda kunder!" osv. Och i ärlighetens namn hade de kunnat vira lite bubbelplast runt dem i alla fall.För den som inte är bekant med Seche Vite måste jag bara få göra lite reklam. Jag fick egentligen pröva det av en slump, när en traderasäljare skickade en flaska till mig som kompensation för ett annat lack som hade blivit försenat. Gud vad glad jag är att det där lacket var försenat! Bättre överlack får man nog leta efter. Det är alltså ett snabbtorkande överlack, som verkligen är snabbtorkande. Vissa färglack tar ju evigheter på sig att härda helt, man får fingeravtryck i lacket, och avtryck efter lakan och liknande när man sover... Lägg på ett lager Seche Vite ovanpå och det härdar helt och hållet på 10-15 min. Helt fantastiskt! (nu låter jag väl som en tv-shop-programledare). Men det funkar faktiskt. Och är lacket kladdigt och ojämnt från början så jämnar Seche Vite ut. Det är som flytspackel för naglarna ;).

I alla fall, jag tror att de flesta Kicks-butiker har det numera, men så klart rätt mycket dyrare än när man köper det över nätet. Jag har aldrig köpt det själv tidigare, den där första flaskan jag fick är fortfarande inte slut, men jag betalade 74 kr (inklusive frakt) för en flaska som jag köpte från Storbritannien nu på ebay. Har för mig att jag har sett det på Kicks för ungefär 129 kr, så rätt stor skillnad.

Jag brukar säga att om man använder ett riktigt bra underlack, och ett riktigt bra överlack, så spelar det inte så stor roll vad man använder för färglack, när det gäller hållbarheten. Jag använder allt ifrån China Glaze till Depend och namnlösa budgetlack, och lacket brukar sitta precis lika bra oavsett vilket. Som underlack har jag OPI:s Start to Finish, och som överlack, som sagt, Seche Vite. Funkar utomordentligt bra för mig :)

Draggin' Away

Det här superenkla, men oh så snygga, sättet att göra nail art snubblade jag över på en blogg i helgen, när jag satt där uppe hos sambons familj och inte hade några nagellack att leka med.Underbart enkelt, alla som har ett par nagellack och en tandpetare kan göra det.

Börja med att måla ett par linjer randigt så tjockt och så många ränder som du känner för:Vi kör väl på ett par till va? (och det gör inget om det blir lite ojämnt)Sen tar du en tandpetare eller en blyertspenna eller något liknande, bara det är hyfsat smalt, sätter ner den i (det fortfarande blöta, kladdiga) nagellacket, och drar en linje rakt ut, i motsatt riktning från ränderna.Det behöver inte vara perfekt, och SKA inte vara perfekt :)Jag har använt China Glazes Tree Hugger (den gröna), och rosa Purple Panic, också från China Glaze (fråga mig inte varför den heter "Purple Panic"). Den svarta är nr 25 från Kubiss, ett förvånansvärt bra lack som jag köpte på Gekås i Ullared för sisådär 9 kr.

På vänster tumnagel bestämde jag mig för att köra linjerna vertikalt istället för diagonalt, bara för att se hur det blev. Kinda like it. :)Anyway, prova, lovar att det är svårt att misslyckas :)

För övrigt blev min högra hand för en gångs skull snyggare än den vänstra (jag är högerhänt). Beror nog på att jag började med vänster hand, och tog en stund innan jag lyckades bestämma mig för hur tjocka linjer och så jag ville ha.. Ser mer unisont ut på hand nr två :)

China Glaze Tree Hugger

Jag kände att det var dags för grönt igen, så plockade fram China Glazes fina Tree Hugger, en mellangrön som jag gillar jäkligt mycket. Den drar nästan lite åt olivfärgad i vissa ljus, och åt vårlövsfärgad i andra. Like it a lot.

Jag körde på tre lager, men hade räckt med två. Det tredje la jag bara på eftersom finishen blev konstigt bubblig, misstänker att det beror på att mitt underlack börjar ta slut, och således börjar torka lite... Slutresultatet med designen på och seche vites topplack blev i alla fall jämnt och bra, as you will see :)

Spinal

Den här designen gjorde jag i fredags, men hann inte fota och så då, och sen följde jag med sambon norrut till hans familj igår, så då blev det inte mycket fotat heller är jag rädd. Nu är jag i alla fall hemma igen, så ser till att få upp det med en gång. Basfärgen heter Espresso och är från Isadora, underbar brun färg som verkligen får mig att tänka på choklad. Mönstret har jag målat med vit färg från So Easy Stripe. Minns inte riktigt varifrån jag fick idéen till det där mönstret, bara kom hem i torsdags och visste att jag skulle måla ngt sånt.Jag tycker det blev rätt snyggt faktiskt, enkelt men ändå med lite fräsigt så där. Sambon tyckte det ser ut som en ryggrad, det var därför den fick heta "spinal". Något att ha i åtanke till halloween förresten :PDenna bilden får ni bara för att den blev lite häftig, fastän den blev misslyckad. Känns lite läskig så där:På tal om läskig så är jag tvungen att spendera min allra första natt ensam i den här, för mig, nya lägenheten, eftersom sambon är kvar hos sina föräldrar på annan ort. Ska bli intressant att se hur jag klarar det. I allra värsta fall får jag sitta uppe hela natten och måla och nagelsurfa ;)

Fast seriöst, jag är fruktansvärt mörkrädd och gillar inte att sova ensam, speciellt inte nu när jag har vant mig vid att alltid ha en stor, stark karl bredvid mig i sängen. Önska mig lycka till :)

Ebay-leverans: dekorationer

Häromveckan beställde jag ett gäng nagelprylar på ebay igen, första leveransen kom i måndags, så hämtade den igår. This is what I got:20 st härliga hjul med diverse olika nageldekorationer :)

3 st med fimo slices:

blommor..blommor och frukter:och fjärilar:2 st med små små kulor, eller så kallade "beads" (undra om hela lägenheten kommer bli full med sånna där när man använt dem, de ser ut att fastna överallt):

3 st med halva pärlor:Små paljettliknande siluetter:Och så kristaller/rhinestones i olika färger och former:(kanske lite onödigt med ett helt hjul med bara runda, rosa kristaller?!)(samma sak med de blå?)Svarta i olika former, gilla't, eftersom jag inte har några svarta alls sen innan :)Droppformade:Runda, stora:Runda små:Blommor i olika färger:

Silvriga, blandade former:Stjärnor:
Okej, det var alla 20. Totalt tycker jag det var ett jättebra köp, eftersom allt det här bara kostade ca 80 kr. Däremot kan jag som sagt tycka att vissa av dem var ganska onödiga. Varför skulle jag vilja ha ett helt hjul extra med rosa och blå kristaller? Och alla hjulen med blandade färger huller om buller? Så onödigt ju, känns som att det bara är ett sätt att fylla ut så att det ska bli de där 20 hjulen, för att få folk att köpa... Och visst, det fick ju mig att köpa, så funkar ju uppenbarligen.

Jag är mest uppspelt över de svarta kristallerna, pärlorna, och de där paljettliknande figurerna, eftersom jag inte haft något av det innan, alla de andra sorternas kristaller har jag, och har 100 st fimo canes, så kan inte säga att jag är så jazzed över fimo slices-arna (hur bestämmer man engelskt plural på svenska?) heller. Ska bli roligt att pröva alla i alla fall, och nu behöver jag väl i princip aldrig köpa sånna här igen ;)

Pink Teddybears

Idag döptes min söta lilla brorsdotter Nora, så dagen till ära blev det små rosa nallar och ballonger på naglarna. :)

Till denna designen får ni ingen swatch på den vita, för det har jag redan visat en, Depends nr 031. :)Nalle med ballongBåda händernaVänster hand, något kladdigare.Det var ganska knivigt att måla denna, eftersom jag hade lite begränsat med material, då jag är hos mina föräldrar igen. Men ett rosa dekorationslack (Kiss Brush-On Nail Art Soft Pink), och så svart och vit nail art pen från Rio fick duga bra, och helt tokigt blev det ju inte heller. Målade hela nallen i rosa först, sen på med de vita detaljerna, och till sist de svarta. Kanske borde ha kantat hela nallen med svart, men var lite svårt att få ut lacket i jämna linjer, hade behövt ha ett par av mina smala penslar, men de är kvar hemma i nya lägenheten, så fick hålla till godo med detta :)


Edit kl 12 på natten: Senare samma kväll som detta inlägg publicerades första omgången föddes det en till liten brorsdotter, så det här med rosa nallar passar ju bara helt sanslöst bra :D

Dragonflies

Jag lyckades åtminstone komma på ett ganska trevligt motiv till den där korallfärgen (Nfu Oh nr 102): Trollsländor!

Jag tycker trollsländor är väldigt vackra.

Inte alltför svårt att måla heller, bara man har en smal pensel, och ser till att rengöra den emellanåt så att man får bort de eventuella klumpar som bildas. Man bör börja med att måla huvudet på trollsländan, eftersom det är tjockast, och det är precis i början på penseldraget som du har mest färg på penseln.. Logiskt, eller hur? Lätt att glömma bort dock. Tja, ni ser själva hur sländan ser ut. Som en extra piff satte jag dit rhinestones precis mellan vingarna :)

Nfu Oh nr 102

Det har blivit mycket skimmer och rödaktiga färger på sistone, fortsätter på det temat nu, med en härlig korall-röd-rosa-orange nyans från Nfu Oh, nr 102, ytterligare ett inköp från nailmail.se.

Här ser ni den mer rosa nyansen, för som det alltid är med färger ser de ju olika ut i olika ljus... Här är i dagsljus utan blixt.Och så en blixtbild i dagsljus. Tycker faktiskt att det är en av de mest representativa bilderna just färgmässigt.Utomhus:

Närbild:Det här är alltså ytterligare en färg som jag gillar väldigt starkt. Fast jag finner det lite svårt att hitta färger att kombinera med, åtminstone färger som kommer synas ordentligt när det handlar om en så liten yta som nageln.

I alla fall, två lager täcker fint, ett räcker om man gillar när den vita linjen lyser igenom en aning. Lätt och följsamt att måla med, se dock till att inte vara alltför skakig på handen eller måla för många omgångar eftersom penseldragen syns ganska tydligt. Annars, gillar ni sånna här nyanser, bara köp den ;)


Slå in en konservburk

Jag lovade ju lite beskrivning och bilder på hur man klär in en konservburk i presentpapper, så här kommer det. Gjorde en till mina akrylfärgspenslar, som jag använder när jag får för mig att måla i lite större skala, tidigare i veckan.

Och har även en mindre sedan tidigare, där jag har nail art-penslarna:Det man behöver är alltså en konservburk, storleken beror på vad du ska ha i den. Gamla kattmatsburkar går bra, eller kokosmjölksburkar eller vad som helst, se bara till att diska ur den ordentligt så att det inte luktar. Att ta bort pappret som sitter runt burken är också en bra idé; det går väldigt lätt om man lägger burken i riktigt varmt vatten en stund, då luckras pappret liksom upp och kan skrapas bort sen.

Nästa steg är lim. De flesta sorters hobbylim går bra, men jag har använt detta, som jag har köpt på Bokia, men finns säkert i många andra affärer också:Sen behöver du förstås valfritt presentpapper, men gärna ett som är lite tjockare så finns det ingen risk att limmet blöter sönder pappret. Resten kan ni säkert räkna ut själva, bara mät ut en bit som är tillräckligt stor och räcker runt om hela burken, och se till så att det är minst 2 cm över vid botten och uppe vid öppningen, så att man kan vika in och fästa pappret sen. Se till att limma på pappret, och då inte över hela pappret heller, utan bara på de delarna som ska fästa pappret vid burken.

Sedan är det dags att vika in kanterna. Klipp små flikar i pappret, så att man kan limma och vika in en flik i taget, det blir mindre bubbligt och ojämnt då. Håll fast pappret mot burken ett tag om det behövs.Gör samma sak vid öppningen.Sen är det alltså färdigt.Det är alltså inte speciellt svårt att göra, men här får ni ändå lite tips på de där småsakerna som man lär sig när man har gjort det ett par gånger (vet inte hur många sånna där burkar jag slagit in som blev alldeles bubbliga och konstiga för att jag la på en massa lim. Var sparsam med limmet.

337 nagellack

När jag flyttade ihop med min pojkvän för exakt en vecka sedan passade jag på att omorganisera lite bland mina nagellack igen. Eftersom jag tillfälligt bodde hemma hos mina föräldrar över sommaren fick alla mina nagellack ligga i skokartonger när jag inte använde dem. Så upp med dem på köksbordet för en samlingsbild:

Efter att ha räknat dem, vilket jag inte gjorde då för en vecka sedan, utan faktiskt gjorde precis nu, för 2 minuter sedan, har jag fått det till att jag har 337 nagellack. Och då räknar jag med alla dekorationslacken, men inte dubletter, eller över-och underlack.

Här saknas dock de 74 nail art pens jag köpte på ebay.När jag väl hade lyckats sortera dem i högar om nyanser, och bestämt vilken färg jag skulla börja regnbågen med var det dags att sätta upp dem på mina fina nagelhyllor, som min älskade pappa har byggt åt mig. I nuläget har jag tre, men de är ganska överfulla, så jag väntar på att få en till. Hur jag nu ska få den med mig på tåget från föräldrarna är en annan historia...Som ni ser är de här hyllorna ganska överfulla. Efter att jag hade sorterat och ställt upp lacken på hyllorna hittade jag några lack till i min necessär, och dem har jag inte orkat sätta in i färgordningen, så de får stå lite random utplacerade där de får plats. Samma sak med nail art-lacken, de ska sorteras för sig på en egen hylla sen, så fort jag har fått en till..

På mittenhyllan får mina verktyg också vara med. Penslarna, dotting-toolsen och nagelfilarna får stå i en gammal konservburk som jag har klätt in i lite fint presentpapper (ska ladda upp lite bilder och beskrivning på hur jag gjort det i nästa inlägg). Euroshopper-flaskan innehåller hembränt, som jag hade tänkt använda till att göra tidningstrycknaglar, när jag känner mig sugen på det. Den lilla glaskoppen/skålen/prylen bredvid flaskan är en liten ljuslykta som jag köpte för 3 kr på IKEAs fyndavdelning. Den har jag och häller remover i när jag målar detaljer med nagelpenslarna, så kan man rengöra penseln däri när man vill byta färg, elr om färgen på penseln har börjat torka och klumpa sig.

Förutom detta har jag också en miniatyr-gympapåse (den syns lite i bakgrunden på översta bilden) som jag sydde i syslöjden när jag gick på typ mellanstadiet. Den är himla praktisk för sånna där smågrejer man inte använder så ofta, och som är lite så där svåra att förvara utan att ha något att lägga dem i. Där ligger bland annat lite klistermärken och ett par konadplattor med skrapa och stämpel, som jag bara använder när jag är riktigt lat eftersom jag tycker det är lite fusk :)

Anyway

Jag tycker att det här är utan tvekan det bästa sättet att förvara sina nagellack på. Jag har läst om ett antal nagelbloggare som har sina nagellack i en Helmer-byrå från IKEA (sök på hemsidan så ser ni), men man ser ju liksom inte lacken ordentligt där, föreställer jag mig i alla fall.. Innan jag fick första hyllan hade jag mina i ett litet skåp som min bror byggt i träslöjden, men det var så jäkla opraktiskt, för jag fick ju plocka ut lack när jag skulle åt dem längst in, och då hade jag ändå inte hälften så många lack som jag har nu. Det här är helt enkelt bäst enligt mig. Man får en bra överblick över alla färger, det tar inte en massa yta från rummet och det är faktiskt riktigt jävla snyggt ^^ Jag blir alltid så glad när jag går förbi de där hyllorna :D

One Stroke Flower

Okej, ovanpå den där snygga röda Dark Cherry fick jag lust att pröva den s.k. one stroke-metoden. Det är ganska svårt att förklara hur man gör utan bilder, men det går ut på att man tar en platt pensel, och doppas vardera ände av penseln i två olika färger...

De här två tutorialsen på youtube hjälpte mig mkt :)

http://www.youtube.com/watch?v=ewhX_HlYaFc

http://www.youtube.com/watch?v=cijfO5tli2E&feature=related

Det är ganska svårt att måla så där med nagellack, eftersom nagellack vanligtvis är antingen ganska sega, elr ganska tunna, så jag rekommenderar att använda akrylfärger, de är mer lätthanterliga. Finns att köpa i hobbyaffärer, elr t.o.m på affärer som clas ohlson, harald nyborg, och liknande.

Anyway, är kommer lite bilder på hur mitt första försök blev :)Tumnageln blev jag nöjd med :)Vänster hand:
På höger hand gjorde jag lite ljusgröna streck och prickar med ett nail art-lack, men bestämde mig för att det såg lite överflödigt ut, så struntade i det på vänster hand...


I kommande inlägg tänkte jag även visa hur jag förvarar mina nagellack samt mina penslar, men nu tycks min nyblivne sambo mena att vi borde röja lite i vår gemensamma lägenhet, vilket jag inte alls förstår, det står ju inte bara kartonger lite här och där, och ligger högar med grejer i flera vrår...

Ni får titta på youtube-tutorials så länge, de där one-stoke-videorna höll mig sysselsatt i flera timmar i alla fall :)

Nyx Girl Dark Cherry

Dags för uppdatering igen nu, ett par dagar för sent... I alla fall, nu har jag prövat ytterligare ett av de nya från nailmail.se, härligt vinröda Dark Cherry från Nyx Girl. Lätt att måla på, täcker bra efter två lager, så ingenting att klaga på. Nu ca 5 dagar senare, sitter det fortfarande bra, ngt avskavt på tummarna, men syns inte om man inte tittar efter det :)Samtliga av dessa bilder är tagna med blixt, så egentligen är den ngt mörkare i nyansen.. Kommer bilder på nail arten strax också, så då kanske ni får en bättre hum om färgen :)

RSS 2.0