Blue Sky Shadow

Idag tänkte jag visa er nail arten från gårdagens blåa inlägg med Guava från Barry M
 
 
 
 
En väldigt enkel men snygg nail art. Förutom Guava har jag använt art liners från Kiss och So Easy Stripe och helt enkelt målat ett mönster på frihand. Det svarta ger en illusion av skuggor, men tror det blir nästan lika snyggt att skilja på de vita och svarta linjerna. :) 

Barry M Guava

Idag är det måndag igen, och blå är den! Idag är det Emelie på makeupbyblowfish som håller i den blå måndagen, så kika in där om ni vill se fler blå lack!
 
Guava från Barry M beställde jag från asos.com för rätt längesen, det har legat otestat ett tag tillsammans med några till av samma märke. 
 
 
 
 
 
 
 
Av någon anledning fick jag för något år sen för mig att jag måste testa Barry M. Jag minns inte var jag första gången hörde talas om märket, men det måste sägas att de håller riktigt hög kvalitet till väldigt lågt pris. De påminner mig lite om KIKO faktiskt. :) 
 
Detta är i alla fall två lager av Guava. Det är väldigt lättlackat, torkar snabbt och har en vacker glans. Och så denna fantastiska intensiva färg också! Svårt att inte gilla detta lacket!
 
Fast så måste jag flika in.. Guava? Guavafrukten är ju grön, så jag förstår då rakt inte varifrån de fått inspirationen att döpa detta till Guava. 

Gloss'n Sparkle Sleepy Head

Trevlig söndag alla! Man kunde tro att jag skulle vara ett riktigt Sleepy Head idag, för igår var vi på bröllop för en av mina bästa vänner, och vi var väl hemma så där runt tretiden och inte i säng förrän framåt halv fyra. Men konstigt nog vaknade jag vid 9 i morse, lite mör och trött, men efter att ha försökt somna om en liten stund utan att lyckas bestämde jag mig för att stiga upp och baka scones till frukost. Det blev en skön söndagsfrukost i sängen med scones, te och färsk frukt. När jag kom in i sovrummet med en bricka och väckte sambon tyckte han "Kan du inte bara bjuda mig på coffeehouse som en normal flickvän?". Fast jag tror han blev lite glad i alla fall. :) Sen dess har jag även hunnit dammsuga och städa lite, så nu kan jag med gott samvete slappa resten av dagen om jag vill!
 
Dagens lack som jag tänkte visa kommer från indiemärket Gloss'n Sparkle, inköpt hos Edgy Polish om jag inte minns helt fel. 
 
 
 
Min kamera ville inte alls vara med och leka med Sleepy Head så det är inte världens bästa bilder här tyvärr. Men färgmässigt och så stämmer det, är bara lite ur fokus. Detta är tre lager, väldigt lättlackat, ingen clean-up eller något alls. Som ni ser är det ett ljust rosalila lack med massa glitter i. Stora blå hexagoner, små blå glitter, rosa hexagoner och ett par andra små i guld/silver kanske? Svårt att se, de försvinner lite. Tyvärr försvinner även de rosa hexagonerna lite på naglarna, de dränks i lacket och ser snarare kopparfärgade ut i slutresultatet. 
 
Jag tycker detta var ett ganska fint lack, jag trivdes rätt bra i det, men trots två lager Glitter A-Peel var det en utmaning att få bort det. Jag är ju inte överdrivet förtjust i glitterlack i vanliga fall alls, om det inte är något utöver det vanliga, just för att de är så jobbiga att få bort. Så även om detta var fint tycker jag inte riktigt att det var värt besväret, så är kanske något man mer använder om man VILL att det ska sitta länge. :) 

Ciaté Heirloom

Fredag! I morse lämnade jag in det första examinationsarbetet för utbildningen, en liten redovisning på en sida, så inget major, men ändå. Jag hade glömt den där sköna känslan man får när man är färdig med en sån grej och har hela helgen på sig att strunta i att plugga mer om man inte vill. 
 
Imorgon är det dessutom bröllop på schemat, så nu sitter jag med fötterna i ett fotbad och tänkte faktiskt att jag för en gångs skull även skulle ägna de stackarna lite omtanke, och kanske blir det till och med lite färg på dem!
 
Jag har precis laddat in bilder från de senaste veckorna på datorn, så nu finns det massor av swatcher och nail arts att visa framöver. Idag tänkte jag börja med Ciaté Heirloom, ett duokromt lack jag hittade för 49 kr i en låda på mitt lokala H&M och inte kunde låta bli. Eftersom jag var i Halmstad när dessa bilder togs fick det bli mobilkameran, men färgmässigt har den nästan bättre återgivning, fast den har lite svårt att fokusera ibland. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I de flesta ljus och vinklar ser Heirloom faktskt rätt trist ut, glittrigt foiligt lack i en brunlila nyans som på de första bilderna, men sen kommer man i rätt vinkel och då händer det plötsligt något. Detta är tre lager. Det är egentligen inte helt täckande då om man tittar noga, men det skiner så mycket om det att det inte syns. Uppbyggt av små glitter, väldigt lättlackat och snabbtorkat. 
 
När jag ser duokromer på swatchbilder tycker jag alltid att de ser så jäkla fantastiska ut. Men när jag sedan bär dem själv är jag inte helt förtjust alltså. Kanske har jag bara inte hittat rätt lack, men nej, jag blir faktiskt inte så hemskt upphetsad av det här. :/ Det är ju jättevackert egentligen, men tror helt enkelt inte att duokromer riktigt är min grej. :/ 

Neon Hibiscus

Ja, vad säger man. Det blev en sån där lång ofrivillig bloggpaus igen. Får väl helt enkelt erkänna att det här med att börja plugga igen har tagit en hel del tid. Framför allt pendlingsdelen av det, försvinner mycket tid där. Som tur är körs mitt program även på distans så om jag känner att jag har för mycket att göra vissa dagar kan jag följa mina föreläsningar via datorn! Så jävla smidigt! :) 
 
Men som sagt. Mycket har det varit, och tiden har gått så fort! Trivs väldigt bra dock, inte ens de dagar jag är riktigt trött känner jag några tendenser till att somna på en föreläsning: jag tycker helt enkelt det är så jädra intressant! Jag vet förresten inte ens om jag nämnt för er på bloggen vad det är jag läser? Kanske bäst att göra det nu då. :) Miljöanalytiker är det jag ska bli nu! En totalomvändning från min tidigare utbildning inom språkvetenskap och spanska för några år sedan. Det är rätt många som frågar vad en miljöanalytiker gör; själv tycker jag arbetsområdet hörs ganska väl på namnet, men samtidigt är det en bred utbildning och man kan jobba med massor av olika varianter inom miljöområdet, men t.ex. så kan man jobba som miljösamordnare eller miljöstrateg på något privat företag - när jag tänker efter så behöver väl offentlig sektor också miljösamordnare - och så kan man ju så klart jobba som miljöinspektör på t.ex. kommun och länsstyrelse. Kort sagt handlar det om att se till att alla sköter sig och inte sölar ner vår vackra natur allt för mycket! 
 
Egentligen är väl ett intresse för nagellack inte världens mest förtroendeingivande drag hos en miljöanalytiker... Det kanske hjälper om jag kan visa sånna här fina hyllningar till naturen på naglarna? 
 
 
 
 
 
Kanske är det någon som minns att jag senast visade härliga neongula Light of Day från Pipe Dream Polish? Det är alltså basfärgen jag använt här. Sen har jag helt enkelt frihandat små hibiskusblommor. Tror att jag använde Isadora South Beach till dem, och säkert Hey Sailor från China Glaze till det röda. Neonet i bakgrunden dämpades lite med blommönstret på, men jag tycker ändå det blev en väldigt härlig somrig design. Det behöver vi väl nu när kylan kommit på allvar: igår hade jag min fodrade jacka på mig för första gången! 

Pipe Dream Polish Light of Day

Idag var det första dagen i Kalmar med alla nya klasskamrater. Ett rejält gäng distansstudenter också, så vi var en hel hög! Jag var duktigt trött när jag kom hem, och det lär nog fortsätta resten av veckan eftersom vi börjar kl 8 både imorgon och på torsdag. För mig som pendlande student innebär det att jag måste stiga upp något i stil med 5 på morgonen, och kommer hem först vid 6-7 på kvällen. Nästa vecka blir det lite lugnare dock! :) 
 
Idag tänkte jag visa ännu ett lack från härliga Pipe Dream Polish! Light of Day är ett roligt neongult lack!
 
 
 
 
 
 
 
Så klart lyser detta lacket ännu mer än vad det ser ut att göra på bilderna, men vi vet ju alla hur bra kameror hanterar galna neonlack. Detta är hela 4 lager plus överlack. Det är lättmålat men blir lite strimmigt, och efter fyra lager är det fortfarande inte helt täckande på egen hand. Med överlacket på jämnar resultatet till sig, så rekommenderar definitivt överlack. Trots att det är lite skirt gillar jag det verkligen, men det är ju svårt att inte gilla neoner! :) 

RSS 2.0