Tutorial Christmas Poinsettia

Woohoo! Jag har gjort min första tutorial. Här har ni den. Hoppas den duger. Bilder på designen och swatcher och sånt kommer imorgon eller på torsdag. Ha det fint till dess, nu ska jag sova. ^^ Night nightTutorial på g

Jag sitter just nu och pillar med en liten tutorial, som, om inte allt går åt helvete, kommer att komma upp om inte alltför lång stund. Försöker just nu bara hitta en version av en låt som inte kommer bli avstängd av youtube. Min pojkvän tipsade om världens bästa låt, och har gett mig fan på att jag ska ha den!

Visningsdesigner 67, 68, 69

Blev inget nytt inlägg igår är jag rädd, och tyvärr blir det bara visningsdesigner idag. Det får dessvärre vara plugg som gäller nu till på onsdag, så efter det borde jag väl kunna lova ett nytt inlägg, kanske. Har en massa bilder på kameran, men tar sån tid att ladda upp dem på datorn, och redigera för att sedan lägga ut dem. Och om jag ska fixa den där tentan behöver jag lägga all tid på att plugga, hur tråkigt och jobbigt det än är.. :(

Här kommer i alla fall ett par nya:Och vad duktig jag är som har fått med siffrorna! :)

Nr 67: Den här är faktiskt inspirerad av Lindt, ni vet den där chokladen? Jag satt och käkade lindorkulor i min ensamhet en fredagkväll när jag målade det här. De har ett liknande mönster på förpackningen. :) Det är i alla fall en svart bas, nr 25 från Kubiss, och sedan vitt med min trogna vita two way-penna från Rio.

Nr 68: Ytterligare en enkel design. Halva nageln i rött med Perceval från A-England, och andra halvan i svart återigen med nr 25 från Kubiss. Sedan tagit hjälp av en dotting-pinne och lagt på röda prickar på det svarta, och svarta prickar på det röda. Lätt som en plätt, och snyggt blir det. :)

Nr 69: Den här har jag kopierat från något Konadmönster om jag inte minns helt fel, fast målat på fri hand förstås. Här är basfärgen en blågrå nyans från Sabrina Rudnik, men jag hittar varken namn eller nummer på den, tyvärr. Tog många lager för bra täckning också, och var ett sånt där billigt lack jag köpte på en marknad, så inte så värt direkt.. Den vita är förstås two way från Rio.


Okej, det var allt för idag. Nu ska här pluggas!

Visningsdesigner 64, 65, 66

Som ni ser börjar det dyka upp härliga vintriga och juliga designer nu. Jag målade faktiskt en högst julig design på mina egna naglar idag, eftersom det är första advent imorgon, och jag kan till och med glädja er med att jag tog bilder så att jag ska kunna knåpa ihop en tutorial till den. Stillbildsbaserad alltså, eftersom inspelat tydligen inte vill samarbeta med mig. Men, eftersom ljuset hann försvinna innan jag hann ta bilder på det färdiga resultatet får ni se den först imorgon. Ni får hålla tillgodo med dessa härliga så länge:Ber om ursäkt för att återigen ha missat numrena. 64, 65 och 66 i alla fall.

Nr 64: Samma princip som Behind the Veil, men med en liten variation på tippen. Basfärgen är den där snygga skimrande röda från A-England, som heter Perceval. Det vita har jag målat med vit two way från Rio.

Nr 65: Denna är lite snö- och is-inspirerad. Den blåa basfärgen är från China Glaze och heter Blue Sparrow. Ovanpå den har jag svampat på ett par lager av skimrande vita 103 Magic Frost från Isadora. Sedan har jag fäst på små silvriga beads och silvriga rhinestones med lite genomskinligt topplack.

Nr 66: Den här är kanske inte fullt lika julig som de övriga två, men om jag inte minns helt fel så var den inspirerad av en slips jag såg någon på tv ha, och det kändes som en väldigt julig slips helt enkelt. Basfärgen är en mörk grålila nyans från Viva la Diva, nr 21. Den röda i mitten är återigen Perceval från A-England. Den rosa är BeYus nr 216, som skulle kunna kallas holografisk, men inte skimrar riktigt så regnbågsaktigt som jag vill att ett holografiskt lack ska göra. Det silvriga som jag kantat med är i alla fall holografiskt, kommer från Color Club och heter 850 Worth the Risque.


Tja, det var alltså allt för idag. Men som sagt, imorgon kommer det förhoppningsvis upp en riktig tutorial, om jag lyckas få Movie Maker att fungera. Annars kan jag ju förstås lägga upp bilderna här ändå, bara som en steg för steg, var bild för sig... :)

Jag ska se om jag kan lyckas fånga ett par stillbilder från den tänkta tutorialen till spetsdesignen också, och kanske lyckas göra en bildbaserad på den också. Men det får ni har lite tålamod med är jag rädd. :)

Visningsdesigner 61, 62, 63

Har dessvärre fortfarande inte lyckats ordna något sätt att få fram den där tutorialen på. Ska försöka fortsätta leta, men kommer inte ha tid i riktigt samma utsträckning nu de kommande dagarna eftersom jag måste köra igång och plugga inför onsdagens tenta.

Visningsdesignerna fortsätter dock att komma.Här fick jag inte heller med numrena riktigt, men ni kan säkert räkna ut att det ska stå 61 före 62. ;)

Nr 61: Jag har alltid väldigt svårt att komma på designer att måla på kopparfärger och orange, men här blev jag faktiskt ganska nöjd. Basfärgen är alltså koppar/bronsfärgad, heter Flagstone Rush och kommer från Orly. Den silvriga heter Worth the Risque och är från Color Club, och den svarta är nr 25 från Kubiss. Den vita är från Rio. Som ni ser är mönstret egentligen bara helt random, och liknar det på visningsdesign nr 56.

Nr 62: Den här gillar jag färgkombon otroligt mycket på. Den ser så skimrande ut. :) Den rosa glittrande basfärgen är nr 216 från BeYu. Sen har jag återigen använt Color Clubs Worth the Risque för det silvriga, och det blå är en liten two way-penna från Rio. Det påminner lite om ett tiger/zebramönster, men samtidigt är det helt annorlunda. Det får mig att tänka på vind och vatten...

Nr 63: Det här är en enkel polka dot-design med en french-tipp. Går att göra med i princip vilka färger som helst. Jag har dock använt Viva la Divas nr 124 som bas, och sedan troget den vita från Rio för att göra prickarna.

Konvertera, codecs, .mov, .avi

Jag får tyvärr göra er besvikna och säga att det nog inte blir någon tutorial just ikväll, och antagligen inte de närmaste dagarna heller. Satte mig och målade färdigt tidigare idag, och la in det på datorn och skulle börja redigera i Windows Movie Maker, och självklart visar det sig att min digitalkamera spelar in i ett format (.mov) som Movie Maker inte stödjer. Så nu har jag suttit och letat efter ett gratisprogram som konverterar filen till .avi, eftersom det tydligen ska funka, men alla program jag hittat som fungerar lämnar ett s.k. "watermark" i filmen, vilket gör att det står en massa text mitt i skärmen, och det vill jag ju inte ha. Så jag får försöka hitta ett annat redigeringsprogram, alternativt leta vidare i konverteringsdjungeln...

Den som kan det här med datorer eller känner till något bra gratisprogram får gärna tipsa. Tills dess får ni dessvärre nöja er med nya designer på nagelhjulen bara. :(

Visningsdesigner 58, 59, 60

Okej mina vänner, jag har fortfarande den där tutorialen planerad, men hann inte göra färdigt den igår då dagen bara innehöll en massa annat. Plus att jag var så förbannat trött, av någon anledning. Ska verkligen försöka hinna idag, innan jag måste dra igång med tentaplugg igen inför nästa vecka.

Här kommer i alla fall ett par visningsdesigner till, där jag tillochmed lyckats få med numrena:Nr 58: Är egentligen ingenting nytt, för den visade jag på naglarna förra veckan

Nr 59: Den här är ganska enkel att göra, och så där klassiskt snygg. Perfekt för den som inte vågar ha något extremt iögonfallande, men inte lika tråkigt som fransk manikyr. Basen är en ljus skimrande beige från Viva la Diva, nr 19, och den röda heter Perceval och kommer från A-England. En svart kant mellan det röda och beiga, också den med Rio two way pen. Och har sedan satt på en silvrig rhinestone för att få upp blinget lite. Den kan man absolut utesluta om man inte har några rhinestones. :)

Nr 60: Den här är inte så knepig att göra som den ser ut. En guldig bas till att börja med, Or Précieux från Yves Rocher. Sedan lägger man ett par färger i en halvcirkel, så många färger man vill ha, jag använde tre om jag inte minns helt fel. Började med en liten klick av Viva la Divas nr 19. Sedan la jag en större rand Perceval utanför den. Och sist kantade jag med en liten rand vitt från Rio. Sen kommer det som gör denna designen så speciell. Innan alla de här färgerna har torkat trollar man fram en tandpetare. Sedan drar man helt enkelt streck i färgerna med tandpetaren, så att de blandar sig lite och bildar ett mönster efter hur man drar med tandpetaren. Här har jag börjat i kanten och dragit mot andra sidan av nageln, diagonalt, vertikalt. Ett stjärnmönster egentligen. Det här är väldigt lätt att göra, så rekommenderar er absolut att pröva. :)


Tja, det var väl allt för idag. Men stay tuned som sagt, förhoppningsvis ska jag lyckas få upp den där tutorialen under dagen. Om jag förstår mig på hur man redigerar och sånt där. :)

Bleka naglar med citron

Jag fick en förfrågan om att visa mina naglar utan nagellack, vilket var ett roligt sammanträffande, eftersom jag hade tänkt göra precis det idag. Dessvärre är mina naglar au naturel inte riktigt så vackra som de är med lack på, främst för att de är ganska ordentligt missfärgade. Jag har sett en massa olika tips på hur man ska kunna bleka sina naglar, och bestämde mig för att testa det som var enklast eftersom jag redan hade det jag behövde hemma: citron och bakpulver.

Känsliga tittare varnas nu.Före:


Sen går det alltså ut på att man blandar citronsaft och bakpulver, alternativt bikarbonat. Jag valde bakpulver eftersom det var det jag hade hemma. Sen gnuggar man och låter naglarna gosa i den där blandningen en stund.  Här kommer efterbilden:Personligen ser jag ingen skillnad, men kanske är det någon av er som gör det?

Det finns många fler sånna huskurer som sägs funka, bland annat kan man blanda salt i den där citronblandningen också, vilket jag dock inte kände mig så lockad att göra utifall att jag skulle ha några små sår jag inte visste om runt nagelbanden. Blekande tandkräm ska tydligen också funka (låter rimligt), och jag har till och med hört om folk som doppat sina naglar i Klorin. Det var tydligen väldigt effektivt, men jag tvivlar på att någon skulle rekommendera det eftersom Klorin är ett väldigt starkt rengöringsmedel och troligtvis ganska rejält giftigt och i slutändan farligt för naglarna.

Det där som ser lite konstigt ut på tumnageln är ett jack som jag upprepade gånger har lagat och pillat med.

Visningsdesigner 55, 56, 57

Jag kör vidare på att visa designer på nagelhjulen. :) (min mellanslagstangent strejkar lite, så om jag missar några mellanslag här och där så beror det på det).Återigen har jag lyckats ta bilder som inte visar numreringen på designerna, men jag tyckte bilden blev så himla bra i övrigt, så hade inte hjärta att ta om den. Plus att jag inte upptäckte det förrän kameran redan var undanplockad, och bilderna redigerade. Det är i alla fall 55, 56 och 57 vi har att titta på idag. Så vi börjar väl. :)

Nr 55: En mycket enkel design, men faktiskt ganska snygg. Till denna har jag plockat fram ett av mina lite äldre lack; Rimmels 877 Mania. Det skimrar och byter färg mellan mörkblå och mörkgrön, vilket gör att jag bara älskar det. :) Längs med tippen har jag lagt små röda prickar med en two way-penna från Rio.

Nr 56: Den här är också mycket enklare att göra än vad den faktiskt ser ut. Egentligen är det lite svårt att beskriva hur jag har gjort, eftersom jag bara målat lite random. Basfärgen är i alla fall från Viva la Diva och är nr 5, en mörk, dammig lila. Sen har jag helt enkelt målat ett par fält i rött och rosa, väldigt random som sagt. Den röda är vackra, skimrande Perceval från A-England, och den rosa är nr 216 från BeYu. Sen var det vita och svarta streck (Rio), som också är väldigt random, men har fokuserat på att skilja åt de olika färgfälten. Jag är faktiskt väldigt nöjd med denna designen; jag har aldrig tyckt att resultaten blivit speciellt bra när jag bara satt mig ner och målat något abstrakt, utan att ha någon plan för mig, men detta blev jag riktigt nöjd med. :)

Nr 57: Den här såg snyggare ut i mitt huvud än vad den faktiskt blev sen i slutändan. Det är något som saknas, men jag har inte riktigt bestämt mig för vad... Basfärgen är i alla fall som ni ser mörkgrön, heter Jolly Holly och kommer från China Glaze. Silverprickarna är målade med en holografisk silvrig från Color Club; 850 Worth the Risque.


Vill också säga att jag har börjat jobba lite på min första tutorial, över den där spetsdesignen jag gjorde häromdagen. Jag försökte göra den igår, men då dog min kamera förstås, så får se om jag kan göra ett nytt försök idag.

Lace, Baby!

Som sagt, tjejigt var det. Det räckte alltså inte bara med Polo Princess från Orly för att uppnå tjejighet, utan lite svart spetsmönster fick komplettera också.

Jag blev mest nöjd med ringfingernageln, det är där jag tycker att jag har fått det att likna riktig spets bäst. Det svarta är målat med en liten two way-penna från Rio. Mycket enklare än det ser ut också. Bara avgränsa den del av nageln du vill måla spets på med ett streck, eller två om det är mitt på nageln snarare än på tippen eller nederkanten. Mellan strecket/n målar man ett enkelt rutmönster med en smal pensel, så stort som man vill ha det. Personligen tycker jag det blir snyggast och liknar spets mest om det är tätt så att det bara blir små hål kvar till basfärgen. När rutmönstret är färdigt kantar man det med små halvmånar, eller halvcirklar, så att det blir en rundare och mjukare kant på spetsen.

Det här kanske skulle vara ett bra mönster att göra min första tutorial till? Jag har funderat jättelänge på att jag skulle vilja göra en tutorial, men inte kommit till skott och haft en massa annat i vägen.. Vad tycker ni? Är det en bra design att göra tutorial på, eller är den för enkel?

Orly Polo Princess

Idag har jag Orlys Polo Princess att visa er. Det är en sån där riktigt rosa färg, bilderna är inte riktigt hundra, för den är inte riktigt så ljusrosa som på blixtbilderna, och lite klarare än på lampbilden. Det är så svårt att ta bra swatcher nu, jag brukar gå ut på balkongen och fota, men det hjälper ju inte när det bara är bra ljus kl 10-15...Jag är inte så mycket för "tjejfärger" egentligen, och designen som sen hamnade ovanpå den här är så tjejig så jag nästan spyr. Hähä. Inte riktigt kanske, men den får nog inte hänga med alltför länge, det blev lite overload av tjejighet nu, trodde jag ville ha det, men inte riktigt så mycket, upptäckte jag sen.

Lacket är hyfsat lättarbetat, men jag gillar inte Orlys smala pensel. Det känns som att det är svårt att få upp tillräckligt mycket lack på penseln för att man ska kunna täcka hela nageln utan att behöva måla flera gånger. Jag har visserligen sällsynt stor yta på mina naglar, så med just detta lack är det nog lättast att ta en halva av nageln i taget. Det jämnar ut sig ganska bra i slutändan ändå. Bra täckning i alla fall, två lager räckte.

Visningsdesigner 51, 52, 53, 54

Jag skulle lagt upp det här igår, började tillochmed skriva inlägget, men blev avbruten hela tiden så gav upp. Nu är jag i alla fall tidigt uppstigen, nyduschad och hela köret, eftersom jag skulle på seminarie kl 10, men så upptäcker jag att en kurskamrat skrivit på facebook att det har blivit inställd pga sjukdom, så nu är jag alltså plötsligt ledig. Men det var nog bra, nu har jag lyckats vända rätt på dygnet i alla fall. Sov till halv 12 igår. Mycket ovanligt vill jag lova.Vi börjar väl med nr 51 här nu då.
Den ljusrosa basfärgen är Polo Princess från Orly. Den mörkare rosa ute på tippen är från Wet 'n' Wild, kunde inte hitta något namn på den, men däremot ett långt nr, som kanske är namnet: E71508. Målat ett band med rosett mellan tippen och basen, med vit och svart two way-penna från Rio. Sedan har jag använt både den vita och den svarta, samt lila Coconut Kiss (China Glaze) och Nfu Ohs ljuslila nr 214 för att göra prickar på tippen, i olika storlekar. Tycker rosetten blev lite kladdig, så det hade jag egentligen velat göra om. Men all in all, helt okej design.Nr 52: Denna har lite picknick-feeling över sig. Den allra ljusaste gula jag har använt som bas är 653 Mellow Yellow från Isadora. Sedan har jag använt penseln på en gul two-way-penna från Rio, för att göra streck och bilda ett rutmönster av. Där strecken korsas har jag lagt en liten prick med Isadoras 119 Sun Orange. Sen har jag fuskat och stämplat jordgubbar på med Konad.

Nr 53: Är lite småpillig att göra, krävs en del tålamod. Basfärgen är i alla fall ljuslila nr 214 från Nfu Oh. Sedan har jag målat en triangel på tippen med genomskinligt nagellack, och hällt över blått glitter (det ser lila ut ovanpå det lila lacket, men är väldigt blått). Har kantat glittret med små blåa beads (himla fina, men oerhört pilliga att sätta på, så tålamod). Har sedan kantat utanför beadsen med svart, nästan som små fransar. Triangelformen blev tyvärr något ojämn, får vara lite nogrannare med den nästa gång. :)

Nr 54: Skulle vara en variant på de där svart-röda/orangea fjärilarna som är så populära. Fast nu förstår jag varför alla gör dem i svarta och rött/orange/gult. Jag har basat med gröna, holografiska L8R G8R från China Glaze, som är himla snygg solo. Man ser inte riktigt skimret här. Har gjort det röda mönstret med Rio two way, och samma sak med det svarta. Som sagt, färgerna var inte riktigt rätt, det ska nog vara ett svart nät istället för rött helt enkelt. Ibland får man nog göra som alla andra för att det är snyggast...Samt att luckorna till det gröna nog vara lite för små och lite för många, man skulle nog satsat på lite större och färre. Men nu vet jag till nästa gång! ^^


Nu när jag är ledig resten av dagen hinner jag förhoppningsvis måla om mina egna stackars naglar, som börjat flagna nu. Skulle gjort det redan igår, men hann som sagt inte.

För övrigt vill jag också stolt meddela att jag firar 1,5 årsdag med min underbara sambo idag (jag vet, vad löjlig jag är som uppmärksammar halvårsdagar ;) så är lite extra glad idag. :)

Visningsdesigner 48, 49, 50

Blev en sen kväll igår, men vaknade för en halvtimme sen och var hur pigg somhelst, och ingen yrsel heller thank god..

Hur som helst, ett par nya på nagelhjulen blir det:Nr 48: Den här blev jag inspirerad av från ett par örhängen jag har, som ser ungefär likadana ut. Fast när jag ser den så här får den mig att tänka på rymdvarelser och sånna där cirklar man trodde var ufon som hade landat på sädesfält... Fast jag gillar den lite i alla fall. Som bas har jag använt ett svart lack med silverglitter från BeYu, nr 383. Sedan är det då vita ringar målade med two way-penna från Rio.

Nr 49: Den här är enkel att göra, men ser dessvärre inte så rolig ut på bilden som jag tycker den är i verkligheten... Den är mycker mer stilren när man sätter den mot nageln. Inspirationen var kaffe med mjölk, eller grädde. En kaffefärgad nagel, och så mjölken på tippen... ;) Basfärgen är Isadoras nr 71 Espresso (en färg som jag verkligen älskar eftersom den ser så smaskig ut!), och den vita tippen är White Orchid från Kicks.

Nr 50: Den här är, som ni ser, yin och yang-tecknet. Jag vet inte om den är på rätt håll, eller om det ens finns något rätt håll, jag försökte googla på det, men alla bilder visade olika, så jag chansade. Tycker den är fin i alla fall. :) Basfärgen är holoskimrande TMI från China Glaze, sedan har jag använt mina two way-pennor från Rio för att måla svart och vitt.


Jag upptäckte efter att jag tagit bilden att det var damm på designerna, vilket är lite irriterande, men jag vill inte ta nya bilder, för då vet jag att det bara kommer ta så lång tid innan jag laddar upp dem. Hoppas på att orka byta lack på mina egna naglar snart, fastän jag fortfarande fullkomligt älskar den där snygga nätdesignen...

Visningsdesigner 45, 46, 47

De senaste två morgnarna har jag känt mig otroligt yr när jag har vaknat. Så fort jag gör för hastiga rörelser med huvudet känns det som om hjärnan börjar snurra. Löjligt obehagligt, och jag hoppas att det inte kommer fortsätta.

Idag får ni i alla fall ytterligare ett par visningsdesigner, varav ni redan har sett en.Nr 45: Som bas har jag använt Kicks White Orchid. Sedan har jag stämplat på en massa olika blommor och fjärilar med Konad; var så himla längesen jag använde Konad, så kände mig sugen på att testa det igen. Det blev kladdigt och så dock, så ingen höjdare faktiskt... :P

46an har ni redan sett som Ants' War på naglarna, så ingen beskrivning på den.Nr 47: Den här typen av design har ni säkert sett på youtube många gånger tidigare, och på andra nagelbloggar. Det är alltså inte jag som har kommit på den, så ingen cred till mig här. :) Har dock känt mig sugen på att testa den ganska länge. Jag har basat med gula Spark från Orly, använt White Orchid från Kicks för att göra en french-tip. Till den ljusa orangea biten på apelsinen har jag använt Isadoras nr 119 Sun Orange, och den mörka är nr 76 Glorius Orange, också från Isadora. Den vita för att måla klyftorna är från Rio, och sedan har jag använt In the Lime Light (China Glaze) och Picnic in the Park (LCN), för att måla de gröna bladen. Jag är överlag ganska nöjd med denna, men jag vill lägga till något; ett par prickar eller streck på den delen av nageln som är tom. Det känns som att det saknas något...

Tips? :)

Behind the Veil

Den här designen har jag målat innan, men på nagelhjulen, och den har inte hunnit komma upp på bloggen än, så det är första gången ni får se den :)
Basfärgen är Orlys Pure Porcelain, och de svarta prickarna är från Rio.

Tyvärr har jag haft lite problem med min svarta two way-penna. Den rinner liksom över, även när den står upprätt. Det är sånt som har hänt mig med hudkrämer och liknande ett par gånger, och det är ju okej, men det är INTE okej när nagelpennorna gör så, man får färg överallt, och det slösar en massa. :( Det är i alla fall därför det eventuellt ser lite kladdigt ut; eftersom jag inte kunde lita på pennspetsen fick jag ta till tandpetare, och finurligheten och enkelheten i all ära så är det faktiskt inte lika praktiskt och lätt som det är med two way-lack. Är det någon som har ett tips på hur jag ska få den att sluta rinna över? Med hudkrämstuber har det alltid hjälpt att liksom klämma ut det, för det verkar vara något med lufttrycket inuti... :/

Jag är nöjd med slutresultatet ändå, tycker det ser ut lite som ett nät av pärlor, eller ett spetstyg. :)

Orly Pure Porcelain

Då har vi haft en liten paus är på bloggen, har inte riktigt hittat tid och energi till att sätta mig och uppdatera, skola och annat har kommit i vägen.

Igår var jag i alla fall iväg och fick visa lite naglar för ett gäng ekonomer som ska på vinterbal, delat ut visitkort och charmat alla med min... charm. ;) Förhoppningsvis har jag lyckats ragga åt mig lite kunder nu alltså, vilket ska bli väldigt roligt i så fall.

Men, inget mer prat nu. Här kommer i stället ett par bilder på Pure Porcelain från Orly, som pryder mina naglar just nu.Det här är ytterligare en sån där speciell färg. Denna är speciell eftersom jag inte riktigt kan bestämma mig för vad det faktiskt är för färg. Den ser mest vit ut i flaskan, eventuellt väldigt ljust rosa. På naglarna ser den ljusrosa till beige ut. Samtidigt har den en finish som får en att tänka på just porslin, det känns som att den har lite grå toner i sig också. Den är fräck i alla fall, och jag gillar den verkligen. Inga problem med täckningen heller, två lager and you're done. Något knepig att applicera, man får vara försiktig så man inte håller på och drar fram och tillbaka med penseln för mycket, men det är något jag försöker tänka på i allmänhet när jag målar naglarna, eftersom det finns ganska många lack som fungerar så. :P

Visningsdesigner 43, 44

Nu börjar jag bli lite smått nervös inför onsdag, för då ska jag iväg och visa mina naglar för en massa ekonomer som ska på bal. Känns lite läskigt, jag känner mig inte så pass proffsig att jag kommer klara av det. Oroar mig förmodligen i onödan, men lite konstigt känns det. Förbereder för fler designer hela tiden nu, men igår blev det inte så många nya, var iväg och tränade, och sen på kvällen var jag så trött så jag satt bara och kollade på gilmore girls hela kvällen. Det var skönt. Längesen jag körde maraton på gilmore girls.

Här kommer i alla fall två "gamla" designer.Nr 43: I samband med Kicks rea på alla nagellack såg jag till att köpa på mig ett lack som jag velat ha hur länge som helst, men varit för snål för att köpa; underbara, glittriga, röda Ruby Pumps från China Glaze. Jag inser att den här designen ser ut lite som Danmarks flagga, vilket är lite av en besvikelse eftersom jag siktade på att det skulle se ut som ett paket. Får göra en modifierad version av den. Den vita är i alla fall från Rio, och så en liten rhinestone i mitten för att piffa upp. :)

Nr 44: Det här är första gången som jag använder "beads", de där små gröna pärlorna. Jag kan ju säga att det är lätt att de smiter iväg, och vill man bara ta en i taget är det lätt att det följer med fler än man vill ha, men med lite övning lär man sig kontrollera dem. Jag använde en tandpetare som jag doppade väldigt lätt i genomskinligt nagellack för att plocka upp dem, det var lättast. Allra bäst är det om nagellacket man fäster dem i har torkat något, så att det inte är helt blött längre, utan mest lite "sticky", då fastnar de bäst där man vill ha dem. Basfärgen jag har använt är från Kicks och heter Terracotta Dust. Blommorna är målade med vit och grön two way-penna från Rio.

Visningsdesigner 37, 38, 39, 40, 41, 42

Och så kommer nästa. Igår kväll målade jag nästan ett helt hjul fullt med designer, så har många många på lager att visa för er nu. Tänkte jag skulle göra fler idag, då min sambo inte är hemma, så jag har fritt fram att låta kreativiteten flöda. :)Här kommer ett par enkla designer till. Nr 37 såg ni här på bloggen för inte så längesen, så den får ni inga färger på, gå tillbaka bland inläggen bara om ni är nyfikna, vill minnas att jag kallade den för Snowball Fight (jag vet inte hur man länkar till egna inlägg, borde ta och lära mig det)...


Nr 38: En bas i form av mycket vackra ljuslila Icy Purple, nr 629 från Isadora. Röda streck med two way penna från Rio, vita prickar också från Rio, och rosa från Kiss, Soft Pink.

Nr 39: En jul-och snöflingeinspirerad design, med en guldig bakgrund, Midnight Kiss från China Glaze, vitt från Rio, och rött glitter från Taisu.

Och när jag ändå är på gång så tar vi väl ett par till.Nr 40: Har basat med nr 557 från MNY, sedan har jag svampat på ett flertal olika färger. Först och främst en metallic ljuslila, Gallery Colours nr 371 Sea Pearl, sedan mörkrosa nr 122 från Depend. Sist men inte minst Kiss rosa Soft Pink. La på ett par torkade blommor (passade på att plocka en massa små blommor i början av sommaren, och pressade och torkade dem i mina tjocka spanskaböcker) med lite genomskinligt nagellack, och satte dit ett par vita prickar med two way-penna från Rio.

Nr 41: Någon frågade om jag inte kunde göra ett leopardmönster, så det har jag gjort på denna designen. Färgerna är ganska missmatchade, men det ger den en liten edge som jag faktiskt gillar. Basfärgen är i alla fall också från MNY, nr 124A. Sedan har jag använt ett guldigt nail art lack från Depend, nr 1061, till att göra fläckarna, och ringat in med vid two way-penna från Rio.

Nr 42: Slutligen då, denna lite gulligare designen. Faktiskt inspirerad av en väldigt söt kakburk som jag har. Istället för rosor har den dock en mumsig tårtbit på bild, men jag tyckte det var lite för avancerat att måla, så körde på enkla rosor istället. En ljusblå bas i form av Viva la Divas nr 18. Vita prickar med Rio two way. Låt torka ordentligt. Gjorde rosa och röda fläckar med Red Wine och Soft Pink från Kiss, och virvlade ihop dem med en tandpetare, så att de liknade rosor. Sedan gav jag rosorna blad målade med grön two way-penna från Rio.


Det var allt för idag. Men har som sagt många designer på lager nu, så stay tuned.

Visningsdesigner 34, 35, 36

Här är det egentligen bara nr 35 som ni inte har sett innan. Och kanske egentligen är lite tidigt för juldesigner, men är ju inte så farligt långt kvar till advent faktiskt... :)Nr 34 har vi alltså här:


Och 36:


Men 35 nu då: Väldigt enkel att göra faktiskt, om man har en smal pensel eller något sånt. Basfärgen är nr 265 från MNY, och sedan har jag målat en vit snöflinga med two way-penna från Rio. Satte på ett par röda kristaller med för att piffa till det lite. De känns dock lite bleka, så skippar nog dem nästa gång jag gör designen...

Rainbow Baby

Miami Blue från Isadora fick sällskap av rött, gult, grönt, blått och lila målade med two way-pennor från Rio, samt orangea nr 52 från Viva la Diva.

Den här designen kräver ganska mycket precision och tålamod, i alla fall om man vill få det helt jämnt. Jag gillar designen, men jag är inte helt säker på om jag tycker att den var värt tiden och ryggontet jag fick av att sitta böjd över naglarna och måla detta. Borde kanske köpa en sån där super-ergonomisk stol...

Isadora 711 Miami Blue

Här kommer en swatch på en alldeles underbar färg som man verkligen bara måste ha.Den här färgen, Isadoras nr 711 Miami Blue, är helt fantastisk. Bara fantastisk. Kan garantera att jag inte har någon liknande sedan tidigare. När jag försökte sortera in den i min samling visste jag inte var jag skulle ställa den eftersom jag inte hade någon liknande färg.

Den är i alla fall intensivt babyblå. Täcker kanonbra efter bara ett lager, vilket jag upplever är ganska ovanligt. Torkar snabbt också.

Om ni undrar över ojämnheten på tumnageln så kan jag säga att det är en lagning som syns lite för mycket. Med ett lager Seche Vite ovanpå jämnade det dock ut sig sen :) Ber också om ursäkt för vinternariga händer. Ska försöka göra en riktig återfuktningsräd snart, för det här funkar verkligen inte. :)

Visningsdesigner 31, 32, 33

Ännu fler, som sagt. Håller på att måla om naglarna nu med, så förhoppningsvis kommer det upp ett par nya inlägg till senare idag eller imorgon :)Här är det väl egentligen bara två designer som är nya, för 33 och 34 har ni ju redan sett, på de riktiga naglarna. Men har kommit fram till att jag ska måla även de designer jag gör på naglarna på nagelhjulen, så att jag har dem också som visningsexempel.

I alla fall, 31 och 32. Ingenting avancerat.

31: Smaragdgrön bas, nr 440 Emerald Green från Gallery Colours. Guldiga streck och prickar med nail art lack från Depend; nr 1061. Och så vita prickar med Rio two way.

32: Här är basfärgen från Mavala, nr 126 Electric Green. Sedan har jag använd ett svart grafitti-lack från Isadora, nr 801 Black Tag, på övre tippen av nageln. Sedan målat prickar och ett zebramönster med svart two way-penna från Rio.

Visningsdesigner 28, 29, 30

Ännu fler på nagelhjulen. Och har many to go också.Nr 28. Inser att det ser ut lite som en knark-planta, men i alla fall. Tycker den är fin. Basfärgen är vackra lila Coconut Kiss från China Glaze (har aldrig riktigt fattat namnet på den, vadå Coconut och lila?), sedan vita streck och prickar med two way-penna från Rio. Fyllt i strecken med grönt glitter från Nail Star.

Nr 29. Den här vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva. Den blev egentligen ett misslyckande, inte alls som jag tänkt mig, utan bara något som jag svampade över med svart för att jag tyckte så illa om det. Men, den är ändå cool på något sätt. Färgerna minns jag inte ens. Det enda jag kommer ihåg är att jag började med Isadoras nr 77 Flashy Copper.

Nr 30: Busenkel att göra, och så snygg. Basfärg: underbara skimrande Lady of the Lake från A-England, sedan rosa streck med Soft Pink från Kiss och vita streck och prickar med two way-penna från Rio.

Visningsdesigner 25, 26, 27

Ytterligare ett par gamla visningsdesigner. :)Nr 25: Gjort liknande förut, men jag gillade den så mycket så gjorde en ny variant. Första var snyggare dock. :)


Färgerna är Isadoras Nr 616 Pink Cadillac som bas. Sedan Red Wine från Kiss; använder den mycket, som ni nog märkt, och slutligen silverglitter från Sure Promise.

Nr 26: Den här gillar jag verkligen. Mycket nöjd med mig själv. :) Den ljuslila basfärgen är från Claire's, men jag hittar inget namn på den. Sedan är det lila streck med two way-penna från Rio, och svarta prickar också från Rio. Ljuslila/rosa glitter emellan från Nail Star.

Nr 27: Den här gillar jag idén på, men mitt silvriga lack från Viva la Diva, two way för övrigt, var alldeles för segt och kladdigt, så utförandet blev inte helt kanon. Ska pröva med andra lack någon gång. Basfärgen är i alla fall Secret Peri-Wink-Le från China Glaze.

Nr 28 får ni se i nästa inlägg, får räcka med tre designer i taget. :)

Ants' War

Till In the Lime Light (China Glaze) fick det bli en till stark färg, nämnligen gult, tillsammans med lite vitt och svart och silverglitter. Ett färgglatt myrornas krig.

Målade ett gult parti över varje nagel med Spark från Orly. Sedan satte jag igång att göra massvis med små prickar på det gula; vita och svarta, med two way-pennor från Rio. Kantade myrornas-krig-partiet med svarta streck och silverglitter från Nail Star.
Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska tycka om resultatet än... :)

China Glaze In the Lime Light

Igår hade jag årtiondets slappsöndag. I fredags hade vi fest hemma, och i lördags var vi iväg i Malmö hos sambons bandmedlem som fyllde 30, så kom inte hem förrän sent på natten, sisådär strax efter 2. Så igår sov jag som en stock till 11, vilket är ovanligt länge för mig, jag brukar alltid försöka komma upp mellan 9 och 10. Hade nog kunnat sova en god stund till igår om jag inte hade blivit erbjuden frukost på sängen. Sen gjorde jag i stort sett inget mer vettigt på hela dagen, förutom att laga lite soppa till kvällsmat. Var bara en sån där hänga-framför-datorn/teven-och- titta-på-serier-dag. :)

Jag målade i alla fall naglarna. Det kanske eventuellt kan räknas som vettigt, men förmodligen inte. Den här gången blev det gröngröngröna In the Lime Light från China Glaze.Även om de två sista bilderna är lite oskarpa är de mest representativa för färgen, för den lyser inte riktigt lika mycket som på första bilden. Jag vet inte riktigt vad man ska kalla färgen egentligen. Jag kan inte komma på någonting som är riktigt mitt i prick så där. Jag tycker inte det är rätt att kalla den limegrön, för det är den inte. Den är mörkare. Samtidigt är den inte gräsgrön heller, för gräs är mörkare och mer dassigt. Denna är liksom ljust klargrön. Det är nog den bästa beskrivningen.

Lacket i sig är bra, men man får se till att rulla och vända på flaskan ett par gånger (INTE skaka; det gör att det uppstår bubblor och lacket kan bli ojämnt på nageln) så färgen blandas, pigmenten verkar sjunka till botten så det blir väldigt skirt om man inte gör det. Jag fick ta tre lager, men jag misstänker att det var för att jag glömde att rulla flaskan.

Jag fullkomligt avgudar den här typen av färger. Det är anledningen till att jag började måla naglarna. Älskar när naglarna lyser och drar till sig blickar som de gör nu. :D

Visningsdesigner 23, 24

Här kommer ett par nya designer på nagelhjulen. Egentligen är de ett par veckor gamla, har bara inte hunnit ladda upp så många. Ska försöka hinna med ett par varje dag nu. :)Den blåa har ni redan sett, så ska inte gå in på vad det är för färger. Det är alltså nr 23 och 24 fokus ligger på nu (så dumt av mig att jag inte fått med siffrorna ordentligt på bilden bara).

Nr 23: Om ni tycker den ser lite bubblig och konstig ut så beror det på att det ligger en annan design under, som jag inte blev nöjd med bara, så målade över den. Den mörkgråa basen är nr 206 från Depend. Övre tippen är målad diagonalt med Mirror Mirror från Orly. Sedan vita streck med So Easy Stripe.

Nr 24: Ett skimrande zebramönster. Holografisk bas i form av Color Clubs nr 850 Worth the Risque. Sedan zebramönster målat med svart two waypenna från Rio.

Ingenting speciellt avancerat denna gången alltså, men fortsättning följer ;)

Visningsdesigner 19, 20, 21, 22

Jag bor och studerar i Lund, där det är ganska vanligt att en del studentföreningar anordnar baler med jämna mellanrum. Min kära vän Fanny har ordnat så att jag ska få komma och visa mina naglar inför ekonomernas vinterbal om ett par veckor. Därför håller jag nu på och målar och experimenterar som fan på mina nagelhjul, för att komma på så många nya designer som möjligt som jag kan visa upp, så att folk känner sig sugna på att låta mig fixa deras naglar inför den där balen. Så jag visar ett par i taget nu :)Nr 19: Guldiga prickar målade med Depends nail art liner nr 1061, ovanpå en mörkgrön skimrande bas från MNY, nr 761.

Nr 20: En röd bas i form av nr 49 Deep Red från Isadora, vinröda streck med Red Wine från Kiss, och så ett par silverglittriga prickar med two way penna från Sure Promise. Enkelt men supersnyggt. :)

Nr 21: Här har jag basat med nr 21 från Depend, men det syns inte eftersom den är så skir... Väldigt ljus skimrande rosa i alla fall. :) En röd frenchtip med samma röda från Isadora, Deep Red. Gröna stjälkar som slingrar sig upp över nageln, Green från Kiss. Sedan svarta blommor som växer på stjälkarna, målade med two way från Rio.

Nr 22: Är målad med en vacker babyblå från Kiko, nr 159. Streck med Red Wine från Kiss igen, och återigen silverglitter från Sure Promise.

Omorganisering

Jag har känt mig rätt hängig de senaste kvällarna, är nog för att det blir mörkt så tidigt nu. Så ikväll bestämde jag mig för att ta ett tag och sortera om mina nagellack. Har haft de senast inköpta i ett litet skåp nu, eftersom de inte fick plats på nagelhyllorna. Men nu har jag omorganiserat lite, så fick faktiskt in allihopa. Vad tror ni siffran är nu? 354 har jag landat på. Undra hur lång tid det tar för mig att komma upp i 400. Försöker dock hålla igen på nagellacksköpandet nu. Om jag utgår från att varje nagellack jag har kostade 30kr (tror det är en ganska rimlig genomsnittskostnad, eftersom jag har så blandat med budgetlack, och nu på senare tid lite dyrare) så betyder det att jag har lagt 10 620kr på nagellack sedan jag började köpa. Det är ju fullkomligt sinnessjukt, om jag får säga så...

Här kommer i alla fall ett par bilder på omorganiseringen:
Första hyllan:Andra hyllan:Tredje hyllan:Som ni ser är de nu så fulla att jag har fått sätta många breda lack med sidan utåt för att få plats med alla.


Snowball Fight

Det kanske är lite väl tidigt för snöbollskrig, det får jag medge, men denna designen får mig i alla fall att tänka på det :)

Så, basfärgen är alltså holografiska 2nite från China Glaze, det vita och blå lacket är two-way pennor från Rio. Enkel men snygg design :)

China Glaze 2nite

Här kommer en swatch på ett av mina första China Glaze-lack, och också mitt allra första holo-lack: 2nite. Innan jag köpte detta visste jag inte vad hololack var, eller att det fanns nagellack som kunde se ut så. Det här är minsann ett av mina absoluta favoritlack.

*Skimmer skimmer* låter det om detta lack :)
Bra täckning, men i likhet med holo-lacket från Nfu Oh får man passa sig så att man inte drar för många drag med penseln, för då klumpar sig lacket. Så få drag som möjligt alltså.

Apple & Raspberry Pie

Den här designen målade jag i torsdags kväll, dagen innan min fruktade tenta (som för övrigt gick ganska bra). Det var skönt att äntligen få byta naglar. Har kommit på att det är en sån där grej som börjar bli ganska viktigt i mitt liv. Sambon håller alltid på med sin gitarr/bas/låtskrivande, eller så lyssnar han på musik eller tittar på musikklipp på youtube, och alltid när jag frågar vad han tänker på så är det musik av något slag, en låt eller liknande. Jag börjar få lite så med naglarna. Det snurrar färger och idéer till designer i huvudet på mig när jag går och lägger mig, och vart jag än går tittar jag efter motiv som skulle kunna bli snygga nageldesigner. Och när jag blir missnöjd med mina naglar får jag rätt stora koncentrationssvårigheter; som igår med den där gröna blomdesignen; blev tvungen att stressa iväg till skolan och de hann knappt torka och kladdades ut. Satt hela föreläsningen och bara tänkte på att jag ville komma hem och få bort det.

Anyway. Det här var alltså bytet jag gjorde för att kunna slappna av inför tentan:

Jag blev riktigt nöjd med designen i sig, fast utförandet kunde ju ha varit något snyggare - av någon anledning blev strecken väldigt ojämna och konstiga. För ovanlighetens skull blev det mycket bättre på höger hand (där jag målar med fel hand) än på vänster. Glömde ta bild dock. Det här är nog för övrigt första gången som jag gör en design på mig själv där inte hela nageln är täckt av nagellack (förutom fransk manikyr, som jag gjorde senast för några år sen). Kanske beror på att mina stackars naglar är härligt gult missfärgade, så vill inte riktigt visa dem au naturel. Köpte en citron idag (som skulle använts till moussaka, men glömdes bort), så ska nog pröva att se om jag kan få bort lite av det gula med citron och bakpulver - det ska tydligen funka.

Färgerna i alla fall:

Den rosa är Fuschia Chiffon från Kicks egna kollektion. Det är hittills den enda från Kicks som jag har prövat, men den får mig absolut att vilja köpa fler kicks-lack. Har tre stycken oprövade liggandes här hemma.
Den gröna är nr 244 från Nfu Oh. Ovanpå det la jag några streck med vit two way penna från Rio, och vinröd Red Wine från Kiss. Och så några prickar längs med kanten, och voilá, you're done!

Milky Way

Jag tror jag har målat alldeles för mycket på de där nagelhjulen jag har nu (har minst ett helt hjul med nya designer att visa upp), för jag har svårt att komma på designer att måla på mina egna naglar. Den här designen hade jag måndag kväll till tisdag morgon, sen åkte den av igen eftersom jag tyckte den var så tråkig. xD Sen ersattes den av de gröna blommorna i föregående inlägg, men även de åkte av på eftermiddagen. Tre designer hann jag alltså med på lite mindre än ett dygn. Sinnessjukt.Detta är i alla fall, som ni säkert ser Trendsetter från China Glaze, som swatchades i förra inlägget. Uppe på det har jag lagt ett par lager av MNYs nr 265, dragit vita streck halvvägs mellan de två fälten, och sedan satt på röda rhinestones i det olivgröna fältet. Det är ju inte precis någon ful design, men den kändes bara så tråkig, speciellt i jämförelse med det jag gjort på nagelhjulen på senare tid... Dessutom lyckades jag kleta ut allt på högra handen, och orkade inte måla om det, så väntade till dagen efter och bara tog bort alltihopa istället :)

China Glaze Trendsetter

Om det är någon som har missat det så har Kicks 20% rabatt på alla nagellack just nu, eftersom de tydligen fyller 20 år. När jag var hemma hos mina föräldrar i helgen passade jag på att ta en runda på stan med ett par av mina gamla högstadiekompisar, och var förstås tvungen att gå in på Kicks och köpa på mig ett par nagellack. Jag lyckades dock dra gränsen vid 4 stycken. Ett av dem jag köpte var i alla fall detta häftiga olivgröna: Trendsetter från China Glaze. Och vilket lack då! Ett lager och det gav den här täckningen!

Ursäkta kladdet utanför. Men jag har faktiskt blivit så mycket bättre på att hålla mig innanför naglarna när jag målar nu... I alla fall. Kan definitivt säga att jag inte har något liknande lack i samlingen. Så här när man ser färgen på naglarna på bild tycker jag att det är en ganska ful färg. Men den är så unik, och fulsnygg på något vis! Jag bara älskar den! :D Stort plus för att den är lätthanterlig och täcker så bra också. Köp den!

Flower Explosion

Tillsammans med en design på så blev Garden från Nyx Girl i alla fall helt okej. Jag blev själv inte speciellt nöjd med denna, men det var som sagt förmodligen mest för att mitt övriga humör var som det var. Mina klasskamrater tyckte i alla fall att den var snygg, och protesterade när jag sa att jag skulle ta bort den så fort jag kom hem. Men den hade kladdat ut och haft sig, så kändes inte bra. Hoppas ni gillar den i alla fall.Nyx Girl Garden

Äntligen har jag tid att uppdatera igen. Har gjort så många nya designer sen senast att jag inte vet hur jag ska orka och hinna med att ladda upp alla. Men vi börjar i alla fall med en swatch.

Den här heter Garden och kommer från Nyx Girl, ett av lacken jag köpt från nailmail.se i somras.

Jag gillar den inte riktigt så mycket som jag hade väntat mig och hoppats faktiskt. Jag gillar ju grönt, men den här är inte riktigt så grön som jag vill ha den. Den är så blek på något vis. Passar säkerligen i vissa situationer, men just idag var den lite för blek för min smak.. Krävs många lager för full täckning också, jag tror jag har tre lager på bilden.

Möjligtvis smittade min stress av lite på min bedömning av det här lacket. Målade i morse innan jag skulle till skolan, och lacket hann inte torka i tid (pinsamt nog blev jag tvungen att be min sambo hjälpa mig av med mjukisbyxorna och på med strumpbyxor - män förstår nog inte hur svårt det är förrän de faktiskt gjort det - och klänning som jag skulle ha i skolan), så designen kladdade ut och jag kände mig väldigt missnöjd med alltihopa. Men men, ett mediokert lack i alla fall. :)

RSS 2.0