Visningsdesigner 91, 92, 93

Nu blir det ett par övningsnaglar till. Är fortfarande nöjd med gårdagens design, så den får sitta kvar ett par dagar till i alla fall.



De här designerna är väl bara så ovintriga det bara går att bli, men det passar väl inte heller helt galet med tanke på att folk (min pappa bland andra) har hittat kantareller och sånt ovintrigt här nere.

Nr 91: Den ljusrosa basen är från Isadora och heter 82 Funky Pink. Den andra, mörkare rosa heter Purple Panic och kommer från China Glaze, och det röda heter Red Essence, också från CG. Den vita är så klart en two way-penna från Rio. Jag blev lite fundersam över Funky Pink när jag målade med den, för det kändes som att den var jätteskir och liksom såg smutsig ut på något vis. Minns inte hur många lager jag blev tvungen att ha på.

Nr 92: En slags undervattensdesign. Vill minnas att det var inspirationskällan i alla fall. Basfärgen heter passande nog 683 Dazzling Ocean och kommer från Isadora. Helt underbart vacker färg. Den gröna, blå och vita är förstås från Rio.

Nr 93: Superglittrande, räfflig bas från Viva la Diva, nr 66. Tror inte att jag någonsin har använt det lacket faktiskt, men här blev jag sugen på att ha det. Påminner mig om glittrigt bubbelgum. Om det nu finns. Blomman var i alla fall ganska knepig att måla på det där räffliga underlaget, så jag föreslår ett lager överlack först om ni ska ge er på att måla detaljerade mönster på glitterlack. Med vit, röd, gul och grön two way från Rio gick det dock helt okej för mig.

Idag firar förresten min farmor och farfar diamantbröllop. 60 hela år har de varit gifta. Imponerande!

Mellandagsshopping

För ovanlighetens skull fick jag inte ett enda nagellack i julklapp. Inte ens ett litet Depend. Istället fick jag två böcker jag önskat mig (ett par sånna där härliga tonårskärleksromaner som jag egentligen är alldeles för gammal för), en symaskin (nu jäklar ska jag börja sy in alla de där kläderna som sitter löst efter min kraftansträngning i våras och somras), nya cykellampor (som jag dock inte behöver eftersom jag gick och köpte nya både till mig och sambon innan jag åkte hemifrån), en sån där vacker lantlig telåda (mannen kommer få damp på mig när han ser den, han tycker inte vi har plats för en massa burkar och sånt - han har rätt), o lite sytillbehör.

Eftersom nagellacken uteblev i tomtens säck var det alltså helt okej att köpa på sig några nya på mellandagsrean. Nu är ju den här bilden totalt värdelös, men jag hoppas ni har lite fantasi och kan se de underbara färgerna framför er i alla fall.



29kr stycket kostade de på Åhléns, samma lack fanns också på Kicks för 34,50kr, men som tur var kände jag på mig att Åhléns skulle ha ett par godbitar, så höll mig kall och gick till Åhléns också innan jag köpte något på Kicks. Så fem lack för 145 kr, det var jag riktigt jävla nöjd med. Dessa lacken är dessutom större än Isadoras ordinarie förpackning, 12 ml istället för 6 som de är i de vanliga. Detta måste vara gamla lack, för jag ser dem bara just när de är rea...

Färgerna är ni kanske nyfikna på. Från vänster till höger:

185 Spellbound Black, en skimrande mörk grön som jag bara längtar efter att få pröva.
189 Black Rose, samma skimmer, men i rött i stället, sjukt sugen på att pröva även denna.
186 Sapphire, verkar tillhöra samma kollektion som ovanstående, för även den är riktigt mörk och skimrande.
188 Dynamic Purple, har jag redan hunnit swatcha här, en mörk plommonlila.
176 Creamy Aubergine, ett fylligt lila krämlack.

Intressant nog valde jag att pröva den färg jag var minst sugen på allra först. Får se om jag kanske byter nagellack till nyår, i så fall kunde det ju passa sig bra med en av de där mörka skimrande. Troligtvis blir det nog Sapphire då, men det beror nog också lite på vad jag väljer att ha på mig. Än så länge är mina nyårsplaner faktiskt icke existerande, men vi får väl se vad det blir.

Nightfall

188 Dynamic Purple fick sällskap av vitt från Rio, grönt glitter från China Glaze, Mistletoe Kisses, och en ljus lila som jag blandat ihop av ett par akrylfärger. Har utgått från visningsdesign nr 72 när jag gjort denna.











Jag blev faktiskt väldigt nöjd i slutändan. Vet inte om det här är tillräckligt blingigt för att få hänga med ända till nyår, eller framför allt under nyårsafton, men jag vet heller inte riktigt vad jag annars skulle göra för design eftersom jag inte har speciellt många överdrivet blingiga nagellack med mig.

Isadora 188 Dynamic Purple

När jag var på mellandagsrean i måndags hittade jag hela fem vackra nagellack från Isadora som jag gladeligen tog med mig hem. Ett av dem var 188 Dynamic Purple.







Jag är faktiskt lite besviken på detta lack eftersom det inte var lika fint på naglarna som det var i flaskan. Det är förstås en helt okej färg men i flaskan såg man små glitterpartiklar som gjorde det himla fint, men på naglarna syns enbart det där glittret om man tittar riktigt riktigt nära och noga. En besvikelse alltså. Men som sagt, det är ju en fin färg i alla fall, och till vrakpriset 29kr kan jag leva med det. Två lager har jag och det räckte fint för full täckning. Men som vanligt stör jag mig lite på torktiden till Isadoras lack; det känns som att det tar flera timmar för det att bli så där riktigt stenhårt.

Inspiration

Trevlig dan före doppardagen mina vänner!

Jag har ägnat eftermiddagen åt att måla färdigt en tavla som min bror ska få i julklapp. Det var meningen att han skulle fått den i födelsedagspresent för längesen, men jag har en viss förmåga att börja måla tavlor och sen inte bli färdig med dem förrän ett halvår senare. Men ganska fin blev den i alla fall. Tror den kommer passa i hans vardagsrum. Jag fick nya panåer i julklapp av honom förra året, så tog det som en vink att han ville ha fler handmålade tavlor... Kan ta en bild på den imorgon och lägga upp någon dag, nu är det ju bara värdelöst att försöka eftersom ljuset är borta sen längesen.

Fick en kommentar från den här tjejen som har en blogg där hon bland annat lägger upp nageldesigner som hon gjort främst med konad och stamping, men snygga är de. Här har hon blivit inspirerad av mina snöflingenaglar som jag gjorde för ett par veckor sen.



Om du har blivit inspirerad av något jag har gjort får du gärna visa din version för mig, det gör mig så glad att veta att jag kan inspirera någon med det jag gör! Maila mig på [email protected], eller bara kommentera inlägget på den design du blivit inspirerad av så länkar jag gärna till din blogg om du har en.

Jag tycker det är tjusningen lite med nail art, att man kan bli inspirerad av andra och göra en egen variant eller bara sno något som någon annan har gjort rakt av. Det är så man lär sig och blir bättre och bättre. :) Gudarna ska veta att jag var ganska kass när jag började. Jag blir fortfarande lite hemligt avundsjuk när jag ser folk som är bättre än mig... (säg inte det till någon ;)

Vi får se om jag hinner måla om naglarna under dagen eller morgondagen, annars får jag bara önska er en god jul och massa trevligt julfirande. Nu ska jag gå iväg och rulla chokladtryffel! :D

Winter Sky

Först hade jag faktiskt tänkt att jag bara skulle göra renar eller tomtar eller något sånt på naglarna igår när jag målade dem, och sedan behålla dem till på lördag. Men jag var så sugen på att göra den där snygga visningsdesignen på naglarna och få gå runt och stoltsera lite med den. Den blev lite modifierad dock, som ni ser.







Den här basfärgen, nr 92 från Viva la Diva, både älskar jag och hatar. Den har ju en himla snyggt frostig, skimrande färg, men den är SÅ skir. Jag har på tre lager (hade varit värdelöst att försöka fota en swatch igår i mörkret, så jag lät bli) och det är tre tjocka lager. För en gångs skull kände jag mig tvungen att lägga lite Seche Vite på innan jag målade mönster, eftersom jag var säker på att de där tjocka lagren inte skulle torka på flera timmar. Men Seche löste det. Får dock säga att efter ett andra lager Seche Vite, efter detaljmålningen, skrynklade lacket liksom ihop sig lite medan det var blött. Tog en god stund innan det värsta hade slätat ut sig. Är fortfarande lite skrynkligt faktiskt. Fast jag tror jag gillar det där skrynklet lite, om jag ska vara ärlig. Ger lite cool struktur i det hela, som en tapet.

Har som vanligt använt mina two way-pennor från Rio för att måla detaljerna. I orginalversionen hade jag guldglitter på bladen och snöflingorna också, men hade inget guldglitter med mig hem så fick bli utan. Jag tycker denna ser frostigare ut också, vilket passar bra för nu börjar det bli lite kallt här också faktiskt. Ingen suck om faktisk snö till julafton dock.

Nu får vi se om jag orkar och hinner måla om mig imorgon eller på julafton. De här färgerna passar inte alls till min juloutfit: är alldeles för kalla färger. Jag har på mig mjukt vitt och rött på julafton, så borde ha varmare färger à la guld och sånt...

Visningsdesigner 88, 89, 90

Nu är jag finally hemma i Karlskrona hos mina kära föräldrar och katter och gamla vänner. Det känns rätt nice, men samtidigt sååå ensamt utan min fina sambo. Kommer dö utan honom. Öhm. Eventuellt. Positivt dock är att jag slutligen får ha min dator för mig själv, och kanske kan lyckas ägna lite tid åt bloggandet ordentligt igen. Och jag är helt ledig. På riktigt. Jag har inte en enda sak som jag absolut måste göra. Så skönt. Hoppas på att bror och far kommer fixa trådlöst internet också så att jag slipper sno kabeln från pappas dator hela tiden. :)

Här kommer ett par juliga fina naglar som jag gjorde för längesen. Varav ni förstås redan har sett nr 90.



Nr 88 dock har ni inte sett. Den är väldigt enkel. En svart bas nr 25 från Kubiss, och så en silvrig french-tip, 850 Worth the Risque från Color Club. Desas båda lack torkar inte till den matta finish de har här, utan det har jag åstadkommit med Matte Magic från China Glaze. Jag tror dock att det skulle se bättre ut om jag lämnade antingen det svarta eller det silvriga glansigt.. Kanske ska dra på ett lager glansigt överlack på en av dem och se hur det blir :D

Nr 89: Den här är jag nästan kär i. Jag tycker den är så cool! :D Svarta basen är förstås Kubiss, och sen är det som vanligt mina two way-pennor från Rio som har fått hjälpa till. Fick dra på rött ganska många gånger för att det skulle synas ordentligt mot det svarta. Men jag gillar den verkligen, känns så härligt edgy på något vis.


Jag tror förresten jag har glömt att säga att jag faktiskt fick den där praktiken som jag var på intervju för för ett par veckor sen. De ringde redan dagen efter och sa att jag hade fått platsen. Kändes som att jag drömt det hela flera dagar efteråt, men nu har jag fått ett fint litet intyg med deras logga på och allt, så nu känns det på riktigt. Är så nöjd med mig själv! :D

Jag ska för övrigt försöka hinna göra åtminstone en juldesign till innan julafton. Lite begränsat med färger nu dock eftersom jag inte kan ta hela samlingen med mig hem över lovet (om jag nu inte skulle fyllt hela resväskan med bara nagellack), så får hålla till godo med de jag har. Har dock ett par potentiellt juliga till på bildlagret, så ska göra mitt bästa för att få upp dem också. :) Pynta lugnt nu!

Hudkrämer, huskurer osv. mot torr hud

Idag snöade det för första gången i Lund, vilket ju måste betyda att vintern verkligen är här nu. Och vad kommer med vintern? Kyla och sjukt torra händer. Jag vet inte hur många huskurer jag har prövat för att råda bot på alla de där självsprickorna jag brukar få. Smörjt in händerna i olja och honung och sheasmör och gud vet allt. När jag träffade min sambo upptäckte jag dock en hudkräm som verkligen funkar, och har funkat ett tag nu.



Den här, HTH, har sin egen plats på mitt nattduksbord. Den smörjer jag mina händer med varje kväll när jag går och lägger mig, och det räcker faktiskt bra, så länge jag inte hållt på i vatten hela dagen eller så, då kan det krävas ett par omgångar innan huden är återställd. Den kostar i alla fall cirka 59 kr på apoteket, och är riktigt dryg, så länge man bara använder den till händerna i alla fall. En liten klick räcker. Det är en sån där hudkräm som verkligen går in i huden. Man blir liksom inte helt kladdig om händerna, utan man smörjer in dem, sen är det torrt.

Första gången jag använde den blev jag lite rädd faktiskt, för hade helt sjuka självsprickor över händerna, så det började svida riktigt ordentligt, och sprickorna blev alldeles röda och framträdde jättetydligt. Det är faktiskt en av anledningarna till att jag verkligen tror och tycker att den funkar. När man är riktigt torr så känns det som att krämen går in i sprickorna och börjar sy ihop dem så ont som det gör.

Jag har som sagt prövat lite allt möjligt, så har en salig blandning krämer och grejer.



Sheasmör till exempel. Det är väldigt hårt och därav lite svårt att smörja med, och det är ju mer eller mindre rent fett, så man blir väldigt kladdig av det. Endast att användas vid läggdags alltså. Och hann inte bestämma mig för om det funkade eller inte heller, eftersom jag upptäckte Hth ungefär samtidigt.

A-creme är en av de bättre krämerna jag prövat faktiskt. Den funkade jättebra i början, när jag började använda den, men efter ett år eller så avtog effekten lite. Den är ganska dyr, ca 90 kr, och finns i de flesta hälsokostaffärer. Den kan vara värd sitt pris dock.

Ännu en sak som jag har prövat är sån där kräm som används på spädbarn som får blöjeksem och så kallad röd stjärt. Den jag prövade hette Inotyol. Det är ju ingenting som man ska använda om man bara har lite småtorra händer, men när det börjar bli så att huden spricker hela tiden kan det vara värt att pröva. Det är en väldigt tjock och seg rosafärgad kräm som luktar illa. Det är praktiskt taget omöjligt att smörja in den i hela huden så att man inte har några rester på händerna. Det lägger sig liksom som en hinna runt händerna på något vis. Den funkade faktiskt, men kräver oftast lite mer ihållande behandling, varje kväll liksom, och eftersom man blir så kladdig om händerna, och det luktar så illa så känns det lite så där att göra det.. Jag minns att jag brukade ta en gammal handduk och torka av det allra värsta överflödet med. Händerna såg läskiga ut dock. Alldeles vita typ.

Jag har också testat Mary Kays mirakelkit Satin Hands för torra händer. Min mor köpte det av en kollega efter att ha fått testat det. Den går ut på att man smörjer händerna med en tjock, fet kräm med bivax och lite annat smått och gott i, sedan skrubbar händerna med en specialskrubb och sedan smörjer händerna med en hudkräm. Den blir man verkligen helt babylen av. Men. Det där kitet kostade över 500kr. Räckte länge, men det är saftigt ändå. Och speciellt när det finns andra alternativ. Jag använde ett tag bara den feta krämen med bivax; sköljde händerna i varmt vatten och smörjde in dem medan de fortfarande var fuktiga för att försöka binda in lite extra fukt.

Men tja. Hth är fortfarande den bästa jag prövat. Dock verkar det där med hudkrämer vara något som går i perioder efter vad huden saknar just nu. Brukar alltid vara så att man hittar någon mirakelprodukt, som funkar skitbra till en början, och sedan helt plötsligt funkar inte den heller, precis som om den har tillgodosett det behovet men skapat ett annat.

Några enkla saker som dock är viktiga att tänka på:

  • använd vantar när det är kallt ute
  • ha diskhandskar när du diskar eller jobbar i vatten
  • tvätta inte händerna för ofta
  • överanvänd inte hudkrämer, försök begränsa det till en gång per dag, annars kan huden bli beroende
  • ät mycket frukt och drick vatten

Det är sånt där man glömmer bort men som verkligen är viktigt. Jag märkte till exempel extrem skillnad på min hy, mitt hår och mina naglar tidigt i våras när jag helt slutade äta godis och andra onyttigheter och började träna regelbundet. Borta var den torra huden och de sköra naglarna. Nu har jag börjar äta onyttigheter igen och får säga godmorgon till finnar och torr hy varje dag.



Oj. Det blev långt. Men hoppas att detta hjälper någon i alla fall. :)

A Gift for You











Ruby Pumps från China Glaze fick viras in i lite presentsnöre (vitt från Rio och guldigt nr 1061 från Depend) och bli till små julklappar.

China Glaze Ruby Pumps

Det här är ett lack (Ruby Pumps från China Glaze) som jag har suktat efter hur länge som helst, för det ser så fantastiskt ut i flaskan. När Kicks hade 20% på alla nagellack för ett tag sen (?) gick jag slutligen och köpte det.







Tyvärr får jag säga att det helt naturellt så här gör mig ganska besviken. Det är ju inte alls så skimrande fantastiskt vackert glittrande som det är i flaskan. Och det förvånar mig att jag blir besviken över att det inte glittrar eftersom jag aldrig har gillat glitterlack speciellt mycket. Men, tja, ibland förvånar man sig själv antar jag.

Jag har i alla fall två lager på bilderna, det blir bra täckning på det. Lättkontrollerat också, inga större problem med att hålla färgen där den ska vara. Det stör mig dock att det var mycket svårt att få bort överflödet runt nagelbanden. Det var ett envist pigmenterat lack vill jag lova. Ni ser säkert på bilderna nedan att jag fortfarande har en massa röda skuggor och rester kvar runt nagelbanden.





Vill dock påpeka att lacket faktiskt blev mycket finare och skimrade lite mer när jag hade fått på lite överlack i form av Seche Vite.

Visningsdesigner 85, 86, 87

De här är inte så värst juliga kanske.. Men man kan ju alltid göra varianter av dem som är juligare, om man vill. :)



Nr 85: Den här är ganska enkel att göra. Bara måla en basfärg till att börja med, jag har använt Isadoras nr 77 Flashy Copper. Sedan gör man en gul prick där man vill ha blomman, och sedan målar man vita kronblad. Jag har använt penn-spetsen på mina Rio two way-pennor till att måla blommorna.

Nr 86: Den här är så enkel som den bara kan bli. En svart bas, jag har använt Kubiss nr 25, och sedan ett flakelack från Nfu Oh, nr 59.

Nr 87: En blå french-like design. Basen är från Kicks och heter Fab Jean 031. Den blå tippen är 711 Miami Blue från Isadora. Har kantat de två olika fälten med blå rhinestones. Ursprungligen målade jag matt överlack på den mörkblå delen, men sen gjorde jag bort mig och målade glänsande överlack över hela. Det var snyggt med det matta över ena delen dock, det borde ni pröva. :)


Jag börjar snart få slut på visningsdesigner, har inte hunnit med att måla så mycket på sistone. Men som tur är har jag numera jullov och massvis med tid till att måla naglar, ända fram till januari. Yay!

Visningsdesigner 82, 83, 84



Nr 82 är en gammal design som jag målade första gången i våras. Här hittar ni den.

Nr 83: var väldigt oplanerad. Jag började med en bas av blåa 75 Bugati Blue från Isadora. Sedan målade jag en vit french-tip med two way från Rio. Sedan kantade jag nageln med täta svarta streck, också från Rio, så att det nästan blev som en päls runt. Var fortfarande inte nöjd då, så la till det vita i mitten också. Tycker slutresultatet blev ganska fräckt faktiskt. :)

Nr 84: Här har vi en juldesign. En frostigt blå bas med nr 92 från Viva la Diva, gröna blad som liknar en blandning mellan mistlar och järnek med min gröna two way-penna från Rio, samt röda bär till det, också med Rio two way. Vita snöflingor, Rio även där. Slutligen la jag lite guldglitter på bladen och snöflingorna. :) Denna är det definitivt bud på att göra på naglarna till jul. :D

White Christmas

Den här designen hade jag fredag-måndag innan jag bytte igen. Hade nog bytt tidigare om jag hade haft tid och möjlighet. Jag tyckte den var helt okej när jag precis var färdig med den, men sen tyckte jag bara den var tråkig som fan. Haha, jag har visst börjat ställa för höga krav på mig själv.



Den vita basfärgen är White Orchid från Kicks. Vill minnas att jag använde tre lager, blev ganska strimmigt till att börja med. Skulle tagit en swatch, men hann inte. Som ni ser har jag inte ens orkat bry mig om att städa upp kring nagelbanden. Inspiration fick jag från en liten julkula jag såg på Netto ett par dagar tidigare, samt från ringfingret på denna design. Både den gröna och röda målades med mina kära two way-pennor från Rio. De röda strecken fick också rött glitter som dessvärre inte syns på bilden (det är värdelöst att ta bilder nu när det aldrig blir riktigt ljust ute), från Taisu.

Trees of Gold

Nu kommer den subtilt juliga designen som jag målade på svarta nr 25 från Kubiss.





Den här designen har jag faktiskt snott rakt av härifrån. När jag letade reda på orginalsidan (först hade jag faktiskt bara sparat bilden från google) för att kunna länka till den nu upptäckte jag att de faktiskt har gjort en fin liten tutorial på den, och att samma sida råkar ha en hel drös med användbara tutorials till både det ena och det andra. Värt att kika på alltså, om man känner att man har lite idétorka. När jag kikade på orginalbilden nu (målade av den från minnet) ser jag förstås att min inte är i närheten av så fin som deras var, men jag försvarar mig med att jag faktiskt satt i soffan med knäna uppdragna och knep fast nagellacksflaskan mellan fingrarna medan jag målade - en teknik som jag utvecklade när jag brukade lägga på överlack medan jag stod och väntade på bussen på busshållsplatsen utan vare sig bänk eller busskur i gymnasiet. Klart det blir lite darrigt då. Deras guldiga och röda var också mycket klarare på något vis, får se om jag kan pröva med några andra nyanser nästa gång. Den guldiga jag använde var Depends art liner nr 1061. Den röda är min kära two way-penna från Rio, och så har jag förstås använt samma two way-märke för de vita och svarta detaljerna.

Kubiss #25

Nu måste jag ju helt enkelt bara uppdatera. Vi håller på med ett projekt som tar ganska mycket tid i skolan nu, så har kommit hem för sent för att hinna ta några bra bilder.

Här kommer i alla fall en swatch på ett lack som jag tycker är sjukt prisvärt.



Det här är ett svart lack och är egentligen inte märkvärdigare än så. Det kommer från Kubiss och är nr 25 i sortimentet. Det märkvärdiga med det är att det är inköpt på Gekås Ullared och bara kostar 8.95 kr för 9ml (jämför det med Depends lack som innehåller 5ml och kostar 25kr), och ändå kan stoltsera med riktigt bra egenskaper. Det täcker fullt efter bara 1 lager och är helt okej att jobba med. Det enda jag egentligen ogillar med det är att locket är tjockt och kort, så att det känns som att man inte riktigt har koll på var penseln är. Plus att penseln känns något sladdrig.

Det vägs dock upp av det löjligt billiga priset (seriöst, hur kan man tjäna några pengar alls på att sälja något som är så billigt?) och det faktum att eventuellt kladd utanför nageln försvinner som genom ett trollslag om man tar lite aceton på en pensel och "tvättar" bort det runt nagelbanden. Det blir inte ens lite mörka skuggor runt som det nästan alltid blir med mörkare lack - se här för bildexempel. Detta betyder antagligen att det här lacket inte håller speciellt bra för sig själv. MEN. Jag har upptäckt att när jag har riktigt bra under- och överlack (just nu Seche Base och Seche Vite) så spelar det absolut INGEN roll vad det är för kvalitet på färglacket, man kan använda vilket litet billigt skitlack som helst och det håller ändå.

Jag ska återkomma om huruvida det faktiskt stämmer på detta lack också, så att jag inte ljuger för er, men jag skulle satsa ganska mycket på att jag har rätt. :D Dessvärre är jag oförmögen att göra det ultimata testet och kolla hur länge jag faktiskt kan gå med ett och samma lack innan det ser förfärligt ut, eftersom jag normalt sett tröttnar på mina designer inom 1 vecka. Vi får se hur länge detta svarta får sitta kvar. Det är i alla fall första gången jag testar ett lack från Kubiss på hela nageln och inte bara som en detaljmålning, jag köpte 3 lack (svart, gult och rosa) i somras, så jag får nog ge mig på att swatcha de andra två och se om de är lika bra.

Jul i arkivet

Har upptäckt att jag blir en dålig bloggare så fort jag åker hem. Har ett dop för min yngsta brorsdotter Tyra imorgon, så är hemma hos föräldrarna igen. Min egen dator med alla bilder är kvar hemma hos sambon så att han ska ha något sätt att hålla kontakt med yttervärlden efter att han hällde vatten över sin egen dator. Så bara för att ni inte ska bli alldeles utsvultna och tröttna på mig tänker jag hämta en gammal bild ur arkivet, en av de allra första bilderna jag faktiskt la upp här, när jag precis började med bloggen, och inte gjorde det så seriöst...



Det här är alltså en juldesign jag gjorde förra året. Och här hittar ni ursprungsinlägget. Enjoy! 


Visningsdesigner 79, 80, 81

Vet att jag har varit lite seg med bloggandet på sistone, men har känt mig lite vinterhängig och trött, så har kommit efter lite antar jag... Ska se om jag kan orka måla om och piffa upp de vinternariga händerna ikväll faktiskt. Tills dess får ni fler på nagelhjulen. :)



Nr 79: Basfärgen här är mörkröda Ravishing, Dahling från China Glaze. Sedan har jag använt mina two way-pennor till att måla vita prickar, och gula blommor. Blommorna har jag målat med drag-metoden; målat tjocka prickar i en ring till att börja med, och sedan använt en tandpetare till att dra prickarna in mot mitten och skapat kronblad på det viset. Borde kanske lagt till bin eller något också.. ;)

Nr 80: Den här blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag blev inte missnöjd med den ändå faktiskt. Basfärgen är inte svart som den ser ut på bilden, utan mörk mörk plommonlila, i form av Sally Hansens 21 Uptempo Plum. Den silvriga är min fina holografiska 850 Worth the Risque från Color Club. Och de svarta ränderna är förstås målade med two way-pennan från Rio.

Nr 81: Här har vi ytterligare en sån där abstrakt design. Den blev inte riktigt lika snygg som de tidigare, men ändå helt okej. Den rosa basfärgen drar lite åt en grå nyans, så att den liksom ser lite smutsig ut. Röda och blå fält är målade med Ravishing, Dahling och 031 Fab Jean från Kicks. Vit two way-penna från Rio har fått jobba för att åstadkomma streck och prickar.



Nu ska jag inte göra mer idag faktiskt. Bara titta på tv och slappa. Jag började dagen med att lägga in data från hela 80 enkäter - som vi sprang runt och samlade in igår på LUs olika institutioner - i SPSS i skolan, det tog ca 2,5 timme, och var både roligt och jobbigt. Det var kul att se vad en del hade kommenterat på enkäterna, men man blev lite snurrig i huvudet av alla siffrorna. Efter det gick jag på en praktikplats-intervju i Malmö. Det var min allra första jobbintervju faktiskt, och kände inte alls att det gick speciellt bra, så var ganska deppig när jag kom hem. Då kollade jag på fyra avsnitt Gilmore Girls tills min älskade sambo kom hem och höll om mig och piggade upp mig lite. Så kom igång lite ikväll, som tur var. Har hunnit med att baka risgrynsgröt och göra rocky roads. Ansträngande, eller hur? ;)

Vad ska ni göra för julgodis och pyssel?

Visningsdesigner 76, 77, 78

Mycket att göra i skolan och livet nu, men ska göra mitt bästa för att få upp lite nya designer åtminstone varannan dag i alla fall. :)



Nr 76: Jag minns inte ens hur det var meningen att denna skulle se ut längre, minns bara att den inte alls blev som jag hade tänkt mig, och att jag verkligen inte gillade den. Intressant nog var det den min sambo tyckte var finast på det hjulet när jag visade honom. Vi har inte riktigt samma smak... :) Jag har som ni ser lagt en orange basfärg, denna kommer från La Femme, men jag blir inte klok på vad den heter.. Eventuellt Clear 01, även om det låter högst otroligt. Jag vill minnas att jag sedan målade ett diagonalt fält över halva tippen och en bit ner med vitt från Rio. Sedan på med röda streck i någon slags solfjäder.. I detta stadiet tyckte jag bara den såg löjlig ut, så i ett sista desperat försök att rädda den la jag på silverglitter från Nail Star, och räddad blev den visst, att dömma av sambons utlåtande.. :)

Nr 77: Den här gillar jag däremot starkt! Det är en sån där härlig abstrakt med färgfält, prickar och streck á la nr 56 och 61. Den typen kan man verkligen kombinera med alla möjliga färger, och det blir lika snyggt varje gång. Nästan i alla fall. ^^ Här är basfärgen, som knappt syns, en rosa holografisk från China Glaze, Rated Holographic. Sedan är det bara till att måla lite random uppe på det. Den röda är Sally Hansens 18 Cherry Red, och sedan har vi mina trogna vita och svarta vänner från Rio som även har varit med och komponerat denna designen.. :)

Nr 78: Ser betydligt simplare ut. Återigen använt 18 Cherry Red, vitt och svart från Rio, samt min silvriga holografiska från Color Club, 850 Worth the Risque.

Let it snow, let it snow, let it snow...

Den här helgen har jag varit hemma hos mina föräldrar en snabb runda, för att gå på julmarknad med mina kära mor. Vi köpte i stort sett bara en massa mat; ost, bröd, te... Riktigt god ost, bröd och te.. Eller ja, teet har jag inte smakat faktiskt, men det var en massa intressanta smaker, så får nog inviga någon av smakerna ikväll. ^^

Här kommer i alla fall den senaste, vintriga designen.





Det är väl inte direkt något revolutionerande, men jag gillar den verkligen; den glittrar så fint och är en riktigt härlig färg. Bakgrundsfärgen är Blue Sparrow från China Glaze, som jag inte hann fota innan jag åkte hem till mina föräldrar. Så swatchbilder finns på deras kamera, och eftersom jag ska hem igen nästa helg kan jag nog lova er att swatchen kommer då. :) Den är i alla fall blå med lite subtilt glitter, men eftersom jag ville ha mer glitter la jag till vitt glitter ute på tippen. Efter överlack såg det vita glittret mer ljusblått/turkost ut, men det var helt okej för blev riktigt snyggt i alla fall. Jag la på överlack innan jag började måla snöflingorna, så att det inte skulle vara så räffligt och ojämnt att måla på. Som ni ser har jag lite vita prickar på en del av naglarna också, kände för att experimentera lite, men jag kom fram till att det var överflödigt så skippade dem på vänsterhanden och övriga naglar. Den vita jag använt är så klart min two way-penna från Rio.

Än har det inte kommit någon snö här nere, bara en massa iskallt regn, men temperaturen ligger strax över nollan nu, och i min förra bostadsort (Växjö) har jag hört att det kommit lite snö, så vem vet...

Visningsdesigner 73, 74, 75

Bara för att se till så att det faktiskt kommer upp lite nya inlägg regelbundet nu så ställer jag in ett par i förväg. Så fler visningsdesigner får ni. :)



Ni får säga till om ni tröttnar på det här med visningsdesignerna. Jag tycker bara det är så himla smidigt eftersom jag kan måla hur mycket jag vill utan att lägga tid på att vårda naglarna mellan varje omgång, vilket jag inte alltid har tid med...

Nr 73: En bas i form av nr 106 från Viva la Diva, sedan en abstrakt design på det med en vit two way från Rio. Silverglitter från Nail Star för att piffa upp det hela. :)

Nr 74: Den här är också rätt abstrakt så där, men ganska snygg också. Basen är en underbar duokrom färg från Orly, Royal Velvet heter den om skimrar alldeles löjligt vackert. Min trogna följeslagare svart och vitt från Rio har fått vara med även här, samt det fiffiga silverglittret från Nail Star igen.

Nr 75: Blev inte riktigt som jag hade föreställt mig, men ändå bättre än väntat. :) Basfärgen är ännu en från Viva la Diva (har du inte testat något av deras lack borde du det, de är prisvärda och finns i massvis med fina färger), nr 121, en härlig mörklila nyans med små glitterpartiklar. Jag har sedan målat zebramönster vertikalt med lila från Rio och diagonalt med vitt från Rio.

Inte så juligt kanske, men lite variation måste jag ju ge er också... :)

Visningsdesigner 70, 71, 72

Jag var visst alldeles för trött idag också. Ingenting vettigt har jag fått gjort. Eller. Nu ljuger jag ju faktiskt. Lagade boeuf bourgignon till kvällsmat, det var nice. Har målat naglarna ikväll med, men swatchen kommer nog inte förrän imorgon. Har heller ännu inte bestämt mig exakt för vad jag ska måla för motiv, så det får bli en överraskning. Har bestämt mig för att åka hem till mor och far imorgon också, bara en snabbis, för att gå på julmarknad, eftersom jag missar alla här nere (och en jul utan julmarknad går ju inte). Här kommer i alla fall lite fler visningsdesigner.



Nu är det dock så illa att det faktiskt bara är nr 72 som är helt ny, nr 71 har ni redan sett på naglarna i Rainbow Baby, och nr 70 är en variant på den.

Nr 72 är jag dock väldigt nöjd med, så här kommer en beskrivning på den. :) Väldigt lätt att göra faktiskt, bara lite streck och prickar. :)
Den gröntonade basfärgen är Isadoras 704 Jaded. Jag har använt vitt och svart från Rio för att göra blomman och strecken och prickarna ovanför, och sedan fyllt i bladen med silverglitter från Nail Star. Prova. Det krävs förstås en smal pensel och viss stadighet på handen, men övning ger färdighet. Och blommor är som tur är inte perfekta heller... ^^

Christmas Poinsettias

Här kommer alltså ett gäng bilder på mina vackra julstjärnor, som jag till och med ordnat en tutorial på.

















Basfärgen är alltså nr 19 från Viva la Diva, som swatchades i förra inlägget. Till blommorna har jag använt Rios two way pennor, röd, grön och gul, samt rött glitter från Taisu, för att piffa upp det hela, och ge lite djup. Jag är personligen jättenöjd, känns så där lagom juligt, eftersom det egentligen skulle kunna ses som vilka blommor som helst. Så inte för juligt. Eller? Vad tycker ni? Är det för tidigt med juldesigner, eller är det bara sånna jag borde göra nu framöver ända till jul? :)

Viva la Diva #19

Äntligen har jag tid att sätta mig med bloggen igen. Efter tentan igår höll jag på att kollapsa av trötthet. Slöade hela dagen, och efter storhandling på kvällen var jag så trött att jag inte ens orkade äta kvällsmat. Gav slutligen upp strax efter 10, sen sov jag till 9 i morse. Välbehövligt. Tycker ändå inte att jag sovit så farligt dåligt denna veckan innan, men det är väl för att man inte är van, och det är så mörkt hela dagarna nu.

Nu kommer i alla fall den utlovade swatchen och sen också bilder på mina fina julstjärnor. :)









Detta är alltså nr 19 från Viva la Diva, som var det första nagellacksmärket som jag började samla på, eftersom de hade så många härliga färger och inte var alltför dyra. Vill minnas att de kostade 45kr för några år sen, tror de kostar 50 nu.

Den här är i alla fall en ljust beige, krämfärgad nyans. Det krävs minst 3 lager för opacitet, vill minnas att jag har fyra på bilden. Annars är det inte så mycket att säga om detta lack. Jag gillar det, det skimrar fint, och är lätt att arbeta med. Lite bättre täckning så hade det varit en favorit. :)

RSS 2.0