Leopard Holo-holic

Så vad gör man med ett lack som redan är supersnyggt? Det gäller ju att inte förstöra det med en ful design (om det nu går), så man kör på ett säkert kort, leopard-print!

I ärlighetens namn känns det lite b med djurmönstrat, för det är så jävla inne nu, och jag är vanligtvis emot allting som är inne. Jag är så vanlig för övrigt, så på naglarna vill jag sticka uuuuuut. Men. Det måste sägas. Det här är snuskigt snyggt.

Har alltså basat med Nfu Ohs nr 66, ett grönt hololack som skimrar i alla regnbågens färger. Och ovanpå har jag målat fläckar lite random med 3 olika gröna nyanser, med nail art pens från Sure Promise. Funkar fint med tandpetare också om man inte har några nail art pens. Kantat fläckarna med svart, också nail art pens. Viktigt att tänka på när man målar leopardfläckar är att inte ringa in fläckarna helt och hållet med svart, utan lämna lite "hålor" i linjerna här och där, inte för mkt dock. Det bästa är att leopardfläckar är olika stora och SKA vara ojämna, så vem som helst kan göra det. :D

Nfu Oh nr 66

Här kommer en swatch på ett alldeles underbart lack från Nfu Oh, nr 66, det första av det märket som jag prövar, inköpt från Nailmail.se


Det har märket ska ha stort plus för att de har så snygga flaskor ^^


Anyway, det här lacket är som ni ser alldeles underbart vackert. Jag älskar grönt. Och jag älskar holo-lack. Så kombinationen kan alltså inte bli bättre än ett grönt holo-lack.

Däremot hade jag lite problem med att lacka med det här lacket. Det var jättesvårt att få jämnt, bara klumpade sig, drog man mer än ett drag med penseln så blev det som små högar med lack, och hålorna var svåra att fylla igen. Nu vet inte jag om det här beror på något misstag från min sida, hade precis smörjt med myrra-olja, och har läst överallt att man alltid ska se till att naglarna är fria från olja innan man lackar, men jag har aldrig stött på problem med det här tidigare.. Och hade ju underlack på innan. Om någon har någon aning får ni gärna berätta. :)

Summer Love

Nu förstår ni, har hon äntligen varit igång och gjort något lite mer tidskrävande och avancerat. Eller avancerat vet jag förresten inte. Men ni hajar poängen. Mer än bara streck och prickar. Basfärgen är Depends 031 som sågs i förra inlägget. Ovanpå den svampades först mörkt citrongula 59 Yellow Sparkle från Nivea, och sedan också persikogula nr 140 från Kiko. Små prickar i former av hallon målades med röd nail art pen, och sedan fick de små bären även blad målade med grön nail art pen.Den här designen representerar min kärlek till sommaren, och min besvikelse över att ha fått se så lite sol under denna sommarn. Varenda dag solen tittat fram har jag jobbat :(

Depend 031

Här kommer en swatch på det första "vanliga" vita lacket jag äger. Kom på det för ett tag sen och insåg att ett vanligt vitt nagellack (utan skimmer, glitter elr liknande) kunde vara ganska praktiskt att ha, så köpte mig ett litet Depend.Ni får ursäkta det där spillet utanför, alla mina prylar ligger än så länge nerpackade i flyttkartonger, men snart så, snart ska de packas upp hemma hos min kära pojkvän (sambo!! :D) i vår lilla studenttrea.

Chained Lines

Det var svårt att komma på något att måla ovanpå ett så pass unikt lack, så det blev inte något höjdarresultat direkt, men ni ska få se allt, även misslyckandena. :)

Bilden jag hade i huvudet när jag började var mkt snyggare. Hade nog blivit bättre också om pennspetsen på nail art-pennorna hade funkat, men hade torkat igen, så fick använda penslarna istället.


Hade nog blivit snyggare med lite andra färger också :P

Not Like the Movies OPI

Nästa swatch är på OPIs Not Like the Movies, som verkligen är en speciell färg. Den skimrar i en sjuhelsikes massa färger, vilket så klart är omöjligt att fånga på bild. Jag har sett skiftningar i lila, rosa, grönt, gult.. You name it. Är i grunden silverfärgad.
Minns faktiskt inte hur många lager jag hade, men skulle tippa på två eller tre, det brukar vara det :)

Square Me

Uptempo Plum fick sällskap av en massa fyrkanter i rött, orange-gult och ljusgrönt. Jag fick komplimanger från min pojkvän för färgkombinationen :)
Allt är målat på frihand med nail art pennorna jag köpte på ebay :)

Nr 21 Uptempo Plum från Sally Hansen

Okej, nu är det definitivt dags att raida bildarkivet på datorn och uppdatera lite.

Först en swatch på ett av lacken jag impulsköpte i Köpenhamn i våras: Nr 21 Uptempo Plum från Sally Hansen:


Jag måste bara få säga att det här lacket var en dröm att måla med. Enkelt att kontrollera och täckte efter 1! lager. Tror aldrig jag har varit med om det tidigare. Helt fantastiskt. Borsten på penseln var också något som jag inte stött på tidigare. Den var kort och bred; tror att det var det som gjorde att det var så lätt att måla med.

Färgen är som sagt en mörk, nästan svart, lila nyans. I vissa ljus ser den mer röd ut, men det ska sägas att jag älskar den. Får nog investera i ett par sally hansen till, för om alla är som denna...

Smudged-Up Lace

Här har jag lekt lite med ett gammalt spetstyg mamma rotade fram åt mig, samt med ett par fimo canes i form av rosetter :)

Min ursprungliga tanke var att svampa på China Glazes Up all night med spetstyget som en schablon, men det gick inte så bra, eftersom tyget sög åt sig av färgen och färgade av sig på nageln sen. Så istället målade jag på tyget och använde det som stämpel, och stämplade på lite mönster med hjälp av en vanlig svamp.

Målade alltså på tyget, la tyget med den målade sidan neråt på nageln, och tryckte till lite med en svamp. Kan ju inte påstå att mönstret fördes över speciellt bra, men jag tycker ändå att det blev riktigt fräckt. Sliceade ett par fimoskivor i form av rosetter och satte på med lite genomskinligt nagellack, och toppade sedan med Seche Vite.

Depend 227
Ursäktar för suddig sista-bild, men tyckte färgen stämde bra.

Täckte fint på två (tjocka) lager, gillade verkligen hur den ser ut. Grönblå/turkos med lite silverskimmer i. Love.

French

Gjorde french på en vän som skulle på bröllop häromdan :)Satte på lite rhinestones på ring- och långfingernaglarna. Rosa på långfingrarna och gröna på ringfingrarna.

Använde mig av Depends frenchliner, som jag faktiskt tycker är himla smidig. Det enda negativa är att det inte riktigt funkar att köra min no-chip-metod med den, eftersom färgen inte fäster så bra på kanten av nageln.. Så antagligenflagnar det ganska snabbt.. :/

Simply LoveHär har jag målat med nail art pens ovanpå Essence 41 Candy Kiss.Jag tror jag kände mig lite glad och kär här, eftersom jag snart blir sambo med min fina pojkvän :)

Någon närmare beskrivning antar jag inte behövs. Ni vet hur man ritar streckgubbar :)

Essence 41 Candy KissHar nu prövat ett ljus- ljus- ljus- ljus- ljusrosa lack som jag köpte för flera år sen i Paris eller Barcelona. Möjligtvis Rom. Anyway, bilderna är tagna i blixt eftersom det var mörkt, men ni hajar ändå idén. Den är ljusrosa. Vet inte riktigt vad jag tycker om den, jag är ju sj väldigt galen i färger, så lite för lam för min smak egentligen. Två lager tror jag i alla fall att jag har, och det täckte faktiskt förvånansvärt bra :)

Funkar antagligen rätt bra som lite skimrig bas till en fransk manikyr :P

RSS 2.0