Too Fancy Lacquer Tell Me A Sea-cret

Kan man tänka sig alltså, idag har jag ett hololack att visa er! Jag är fortfarande alldeles för dålig på att använda mina vackra hololack, jag har ju en hel hög (och köper fler hela tiden..)! Idag kan jag i alla fall visa er mitt första lack från Too Fancy Lacquer, Tell Me A Sea-cret. Här kommer en bildbomb, kunde inte välja bara ett par bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skugga:
 
 
Åh. Det är så vansinnigt vackert. Jag bar detta för några veckor sedan, då det var riktigt vackert väder. Jag och min sambo var ute och kastade frisbee på gården och jag passade på att kika på naglarna mellan varje kast, det var så svårt att slita ögonen från dem! 
 
Detta är två lager. Det är väldigt lättlackat, torkar snabbt och har inte minsta tendens till holosjuka. Perfekt lack! Holoeffekten är lite starkare i verkligheten än vad min kamera lyckades fånga, men det är fortfarande en ganska mjuk, linjär holo. 
 
Jag gillar detta lite extra mycket inte bara för att det är ett hololack utan också för att färgen är så vacker. Det är fint även i skugga. Annars brukar jag tycka hololack ser rätt jävla tråkiga ut när det inte är sol, för de blir liksom lite grådassiga, men inte detta. Detta är fortfarande vackert medelhavsturkost. 
 
Jag köpte mitt exemplar från Edgy Polish

Second Try

Förra året gjorde jag en sån där kanonsnygg reciprocal gradient. Jag gillade den så mycket att jag ville göra en igen. Den här gången blev resultatet inte lika bra tyvärr, men här kommer det i alla fall. 
 
 
 
När jag tänker efter är väl förresten resultatet rent tekniskt bättre än vad det var vid mitt första försök. Jag har fått tejpen att sitta bättre här, men färgkombon blev inget vidare tyvärr. Jag ville ge mig på några färger som var väldigt olika nyansmässigt, men här kombinerade jag det helt fel. Jag tycker inte färgerna passar så hemskt bra ihop alls, och jag borde nog lagt en av de ljusare färgerna i mitten istället, om jag ändå skulle kombinera just dessa färgerna. Linjerna poppar liksom inte alls i denna versionen. Vet inte hur jag tänkte när jag gjorde denna... 
 
Min basfärg är i alla fall Essie Naughty Nautical, den turkosa. Sen minns jag inte övriga. Den blåa är ganska troligen Man Hunt från China Glaze, och den andra kanske är Below Deck, men jag vet egentligen inte. :) Skulle kunna vara ett till Essie-lack som ligger gömt i en skokartong nu, mina hyllor är överfulla (behöver nog sisådär två hyllor till nu) så just nu ligger massor av nyare lack i en skokartong och i min nattduksbordslåda. 

China Glaze Starboard

På dagens gröna onsdag hos Karin visar jag ett lack som har några år på nacken. Själv fyndade jag det på Kicks sommarrea för några år sedan, och har inte kommit mig för med att bära det förrän nu. 
 
 
 
Starboard släpptes med China Glazes vårkollektion Anchors Away 2011. Jag minns att jag var väldigt sugen på det då, så blev himla glad när jag hittade det på rean året efter. Det var det året när Kicks reade ut alla sina China Glaze, även de ordinarie färgerna som alltid finns (typ Ruby Pumps, Liquid Leather m.fl.). 
 
I vilket fall, detta är två lager plus överlack. Jag kladdade visst till det lite när jag lackade med detta för det ser lite tjockt ut på bilderna, men jag kan inte alls minnas att det hade något mer formulan att göra, den var bra så vitt jag kommer ihåg. 

Depend #368

Idag tänkte jag visa ett lack jag bar tidigt i våras när solen började visa sig! Detta är Depend #368, ett lila lack med blå glassflecks. 
 
 
 
 
Tyvärr ser man inte så väl att glassflecksen är just blå på mina bilder, men i verkligheten syns det. :) Detta är tre lager. Bra formula, väldigt lättlackat. 

Essie Naughty Nautical

Idag tänker jag komma med ett lite krystat bidrag till Blå Måndag! ;) Turkosa Naughty Nautical från Essies sommarkollektion 2013, med samma namn. Jag tror att de flesta av er håller med mig om att turkost ju är blått och/eller grönt, fast samtidigt är det inte alls blått och grönt utan just turkost. Jag kör på med detta i alla fall, så får ni bua ut mig sen om ni tycker det är heeeeelt fel! ^^ 
 
 
 
 
Detta hittade jag på H&M:s mellandagsrea i vintras. Impulsköp. :) Här har jag två lager, inga problem med formulan alls. Det är en cremefinish med pyttesmå glitterpartiklar som får det att glimma till i silver ibland. Jag gillar det väldigt mycket i alla fall, det är en fin färg! 
 
Jag kommer förresten vara upptagen resten av veckan, men har förinställt några inlägg så att det inte blir för tomt här! :)

Midsummer Again

Idag tänkte jag passa på att vara med på Nail Art Sunday hos Lelack med mina midsommarnaglar. Veckans tema är ju sommar och då tycker jag midsommar passar väldigt bra! Häromdan la jag upp en bild på förra årets midsommarnaglar, som var en nail art med prästkragar och blåklint. Jag kan inte få ur just prästkragar och blåklint ur huvudet som de ultimata midsommarblommorna så det fick bli ungefär samma tema i år. 
 
 
 
 
 
 
Jag började med blå bas i form av Blueberry från Barry M. Jag var inte helt nöjd med basfärgen, den hade inte riktigt den nyans jag ville ha, så jag svampade på en ljusare mer babyblå nyans från KIKO, #159 för att få en lite mer himmelsblå färg och mer struktur i bakgrunden. Sen var det fram med smala penslar och olika färger. Prästkragarna är målade med Zoya Purity och Zoya Darcy. Blåklinten är Man Hunt från China Glaze och i år bestämde jag mig för att även ha med jordgubbar, målade med Hey Sailor, också från China Glaze. Stjälkarna är målade med ett av årets reafynd, Ciaté Stiletto
 
Faktiskt blev jag kanonnöjd med dessa naglarna. Det gör ingenting alls att jag körde på ungefär samma tema som förra året, resultatet blev ju helt annorlunda. Jag hade från början tänkt måla en midsommarstång på någon av naglarna, som en accent nail, men när jag satt där och målade glömde jag det och helt plötsligt fick det inte plats någon midsommarstång längre. Kan dock inte påstå att det är något jag är speciellt ledsen över heller dock. :) De blev fina! 

Barry M Blueberry

Till midsommar bar jag ett blått lack från Barry M. Tanken var att jag skulle ha ett himmelsblått (idag är himmeln snarare grå här, jag och sambon gick ut för att ha picknick innan, vi hann dricka lite kaffe och äta våra bullar samt mata fåglar innan vi gav upp och gick hem, lagom tills regnet kom!) nagellack och måla midsommarstång och lite sånt på naglarna, men Blueberry var lite för rödtonat för att bli så där riktigt himmelsblått, och i slutändan glömde jag måla midsommarstången så det blev lite annat istället, men det får ni se imorgon. :) 
 
 
 
 
 
Fin färg i alla fall. Jag var lite skeptisk vid första lagret, det kändes dammigt och tråkigt, men andra lagret gjorde susen. Detta är alltså två lager. Formulan är helt okej, lite rinnig så det hamnar gärna i nagelbanden och vid sidan om nageln på fingret, men om man anpassar mängden lack på penseln så går det ändå bra. Dessa bilder är utan clean-up. 
 
Sen måste jag bara nämna att jag tycker att Blueberry är ett märkligt namn på ett nagellack av denna nyansen. Först tänkte jag att det kanske var blåbärsglass de tänkt på, men inte heller det stämmer ju färgmässigt. Sånt där stör jag mig på. :) 

Förra årets midsommarnaglar

Godmorgon allihop! Nu slog det mig att det faktiskt är midsommarafton imorgon och jag har inte hunnit måla någon passande midsommarkonst, och det är väl ganska liten chans att jag hinner visa den ändå om jag hinner måla idag. Men tänkte jag kunde tipsa om förra årets midsommarnaglar som jag blev jättenöjd med!
 
 
De är väldigt enkla att slänga ihop, och ger precis lagom med midsommarfeeling tack vare blåklint och prästkragar! Om någon liksom jag har idétorka. :) Jag har inte kommit på något annat än, så i värsta fall blir det något liknande igen. :) 

Easter Bunny Hiding Eggs

Idag har jag spenderat hela eftermiddagen med min söta brorsdotter Tyra. Hon fyller tre i september, är hur gullig som helst och är väldigt fascinerad av sniglar. Varenda gång jag är barnvakt åt henne vill hon gå och leta sniglar i trädgården! 
 
Eftersom jag har lekt och haft mig hela dagen tänkte jag att det passar bra att visa mina påsknaglar idag. Nu är det ju ett bra tag sen det var påsk, men kanske är det någon som får inspiration till nästa års påskmanikyr!
 
 
 
 
 
 
Påskharen i färd med att gömma ägg! Kanske hittar barnen några sniglar när de letar efter dem? ;) Jag använde en mängd olika färger till denna manikyren, nagellack allihop men inte minns jag vilka. Bakgrundsfärgen är Nubar Blue Hydrangea som jag visade häromdan dock. Visst är de fina? Jag var supernöjd! ^^

A-England Dragon

Idag kör vi grön onsdag hos Karin med vackra Dragon från fantastiska märket A-England
 
 
 
 
 
 
Alltså, jag är helt säker på att Dragon får mina naglar att se mycket snyggare och mer välvårdade ut än de egentligen är. Kolla på dem, de ser ju helt fantastiska ut! Vilken illusion man kan åstadkomma med ett riktigt snyggt nagellack!
 
Detta är två lager som glider på som rena drömmen. Viss holoeffekt finns där, men det är ett sånt där mjukt regnbågsskimmer, inte några linjära skarpa holobågar. 
 
När The Legends-kollektionen släpptes visste jag direkt att jag var tvungen att ha Saint George och Princess Tears, men Dragon var jag inte alls intresserad av. Jag köpte det senare ändå på någon rea eller när det var något sorts erbjudande i någon webshop, och jag ångrar mig verkligen inte!

Nubar Blue Hydrangea

Jag satt just och tänkte kolla om det fanns något intressant i nagelväg på Kicks sommarrea som smygstartar på nätet idag (för medlemmar - någon som vet när den startar i butik?), men det verkar som att deras hemsida för tillfället har fått lite för mycket att göra. Kanske är det fler som letar fynd! :) Idag tänkte jag i alla fall visa er Nubar Blue Hydrangea som jag bar i påskas till min påsknailart, den ska ni med få se så småningom. 
 
 
 
 
Detta är tre lager, plus överlack tror jag, men är inte helt säker. Jag kan inte direkt minnas hur formula var, men jag har skrivit "lite lustigt vid första lagret" i mina anteckningar, så det var väl något lustigt vid första lagret antar jag! Kan inte alls minnas vad! ^^ Har också skrivit "gör få penseldrag", så kanske var något om att lacket dras med eller kladdar om man drar runt penseln för mycket. :) 
 
Lacket är i alla fall väldigt snyggt när det är färdigt, en ljusblå nyans precis som på bilden. En viss antydan till skimmer finns men drunkar mestadels bort så att det bara blir ett vanligt ljusblått cremelack. 

Essie In Stitches

In Stitches hittade jag i en realåda på H&M på vinterns mellandagsrea. Då hade jag egentligen redan köpt fler lack än jag borde på en ganska kort period, men ändå lyckades jag övertala mig själv att det var okej att köpa ytterligare sju stycken - de var ju på rea! Plus att min goda vän Matilda absolut tyckte det var okej (hon är ett himla dåligt inflytande på mellandagsrean). Detta kommer i alla fall från Essies höstkollektion 2010 (imponerande att de inte reade ut det förrän 2013 då). 
 
 
 
 
 
Här bär jag två väldigt lättlackade lager. Essie har verkligen för det mesta kanonbra formula på sina lack. Som ni ser är det en cremeformula med vacker glans, jag vill minnas att det torkade väldigt bra. Jag gillar verkligen detta lack, det är en riktigt snygg färg: inte röd, inte rosa, inte brun. Någonstans mittemellan. Den känns väldigt classy samtidigt som den absolut inte är tråkig. Bara vackert stilren och snygg. 

Essie On A Silver Platter

I mars var jag i Stockholm för att gå och se OneRepublic och hälsa på min kära vän Matilda i Uppsala. Tanken var att vi skulle göra alla möjliga sorters utflykter och så klart gå på stan en massa, men andra dagen jag var där blev jag jättesjuk i världens jobbigaste förkylning (tänk er alla jobbiga förkylningssymptom man kan ha, samtidigt - den höll i sig långt över en månad sen också). Samma dag som konserten var knaprade jag värktabletter, halstabletter och Bisolvon så att vi skulle kunna ta en kort runda på stan i Stockholm innan vi begav oss till Fryshuset, och då hittade jag ett par Essielack jag blev sugen på, bland annat detta (och två strukturlack jag inte fattade var strukturlack, jag som inte gillar dem!). 
 
 
 
 
 
On A Silver Platter är ett glitterlack med foilfinish och blandade storlekar blå prismatiska glitter. Jag vet inte om jag skulle beskriva färgen som silver, jag tycker snarare den drar mer åt guld. Kanske är den lite antiksilvrig, som väldigt gammalt matsilver? Detta är tre lättlackade, snabbtorkande lager. 
 
Jag gillar detta skitmycket. I solen glittrar och glimmar det utav bara tusan, men jag tycker det är snyggt så här också. Otippad kombo, men det går hem hos mig!
 
Jag är ju ingen stor användare av glitterlack, mest för att jag tycker det är så in i helvetes jobbigt att ta bort det. Ganska nyligen införskaffade jag ett exemplar av Nail Pattern Boldness Glitter A-Peel. Testade det när jag använde On A Silver Platter och jag tycker det funkade rätt bra faktiskt. På vissa naglar trillade det av stora sjok redan dagen efter (de naglar som normalt brukar chippa), på några andra gick det trögare och jag fick lossa det med en orangepinne. Naglarna såg lite torra och slitna ut efteråt, så nästa gång ska jag nog pröva med två lager Glitter A-Peel och se om det går lättare. 
 
Varning dock om du har nagelförlängning eller förstärkning på naglarna. Jag hade fått en spricka i min tumnagel för ett tag sen och var och fick det lagat med lite gelé hos en nagelterapeut. Det funkade inte alls att dra bort lacket med Glitter A-Peel på den nageln. Det slutade med att jag drog bort bitar av gelén istället (vilket är i princip det värsta du kan göra mot naglarna), så blev tvungen att gnugga med remover och aceton istället, och sedan fila bort det glitter som inte ville lossna, och försöka fila bort och jämna till kanterna mellan gelén och den naturliga nageln. Nail Pattern Boldness har dock skrivit på sin etsy-shop att det verkar funka ungefär 50/50 på konstnaglar, och jag kan tänka mig att det beror mycket på vilket märke man använder och sammansättningen i gelén/akrylen. Jag har för mig att det var Light Elegance min nagelterapeut använde, så vet du med dig att det är deras gelé du har ska du kanske inte ge dig på Glitter A-Peel. :) 

KIKO #277

Sommaren börjar smyga sig på ordentligt här nu. Grannarna spelar musik ut genom balkongdörrarna och uteserveringarna är fulla av folk om dagarna. Min sambo har precis börjat sin semester så nu har vi äntligen lite ledigt tillsammans. Idag har vi haft en lugn dag och strosat runt på stan och längs kajen och tittat på båtar och sjöfåglar som simmar runt och matar sina små. Och jag har fått skoskav, så jo, nu får vi väl verkligen säga att sommaren har börjat! 
 
 
 
 
 
 
 
KIKO #277 bar jag för inte så hemskt längesen, februari står det visst på datumet på bilden. Jag tror inte att det var riktigt så här knalligt i färgen, det verkar som att kameran gör att det ser lite snyggare ut än det faktiskt var. Det är ceriserosa med vackra glass flecks som ger ett härligt djup, men är inte riktigt så intensivt som det ser ut på mina bilder. Detta är tre lager. Jag vill minnas att det var lite rinnigt, men inte svårkontrollerat. Formulan påminde lite om en jelly. 

RSS 2.0