Mirror Mirror

Och så var det ju det där problemet med att komma på snygga designer till fantastiska lack. Jag brukar oftast försöka köra på något enkelt, eftersom för mycket bara gör det rörigt. Så här kommer alltså den simpla designen som jag la på Kleancolors Metallic Orange.
Kleancolor Metallic Orange

Jag har haft en synnerligen dålig helg hittills. Ingenting som vill stämma, trött och grinig och bara allmänt på dåligt humör. Piggar upp mig med att visa er denna fantastiska färg från Kleancolor: Metallic Orange. Den känns både så metallic det bara går att bli, och så orange det bara går att bli.

Fantastiskt bra täckningsförmåga också. Ett lager räcker egentligen, men två gör den lite skarpare och ger mer djup. Rekommenderas!

Reagerade heller inte på den skarpa lukt som jag har hört på många håll att Kleancolors lack har. Det luktade nagellack, ingenting mer. Kanske bara var för att jag hade väntat mig mycket värre, av allt man har hört.

Dreamzzzzie

Glöm förresten inte att kolla in mina Tradera-auktioner som slutar imorgon. Där kan ni bland annat fynda ett par OPI-lack, och lite andra. OBS! Inget fel på lacken, jag har bara tröttnat på dem.

Designen som jag bestämde mig för att måla på Nail Him från H&M var föga originell. Jag har faktiskt gjort en liknande innan, fast med leopardmönster och mörkare bakgrundsfärger. Den här blev snyggare dock. Fast som sagt. Föga originell. Känns som att alla har gjort den här designen minst en gång. Men i alla fall. Haha, jag blir alltid trött på snygga designer som är vanliga. Gillar inte att gå runt med samma saker på naglarna som alla andra. Jag är för vanlig för övrigt.Förutom Nail Him har jag också använt Polo Princess från Orly (den rosa) och en av de nya Kleancolor jag fick förra veckan: Pastel Yellow. Innan jag la på svarta zebraränder med min two way-penna från Rio la jag också ett tunt lager med ett ljust, transparent glitterlack över (orkar inte resa mig och kolla vad det heter). Syns knappt på bilderna, men IRL var det fint. :)

H&M Nail Him

Den här vackra blåa är från H&M och heter Nail Him. Om det inte hade varit för den iögonfallande färgen så hade jag nog ändå nästan varit tvungen att köpa den på grund av namnet.. :)

Mina stackars naglar är något slitna just nu dock. Båda tumnaglarna har gått sönder, och lyckades skala bort en bit av pekfingernageln när jag skalade potatis för ett tag sen. Får försöka hålla efter dem lite bättre.

Två lager av Nail Him täcker perfekt, och formulan är som vanligt riktigt bra. H&M har så sjukt bra cremelack. :)

Check(ered) Me Out

Kanske lite långsökt titel, men det var det bästa jag kunde komma på just nu. :)

Den här designen tyckte jag faktiskt blev oförskämt häftig. Från början tänkte jag mig att det skulle bli något i stil med golf-rutigt, som jag inte alls gillar egentligen, i alla fall inte på kläder. I slutändan ser man inte riktigt att det var det jag siktade på, utan det liknar mer något kalejdoskopiskt, färgat glasfönster-aktigt. Fast det är okej. :) Jag gillar att gränsen mellan de olika färgerna är otydlig och ser lite suddig ut.Basfärgen är Polish Me Happy från förra inlägget. Den syns inte så väl här, eftersom jag täckt nästa hela naglarna med annat lack. Jag har använt två ganska lika färger när jag gjort rutorna, ett ljusgult och ett ljusgrönt two way-lack från Sure Promise. Det är därför det har blivit den där suddiga effekten också, det ser ut som att det är samma färg men olika skuggning typ. Plus att jag har lagt två lager lack på rutorna, och på vissa ställen ute i kanterna har det andra lagret inte täckt ända ut i kanten. Därav den suddiga linjen. Det var så klart inte meningen att göra så, men jag tycker effekten av det hela blev riktigt cool. Alltså ska man inte vara perfektionist när det kommer till att måla naglarna. ;)

Sen har jag lagt tunna blå linjer rakt igenom rutorna, och alltså gjort ett blått nät/rutmönster över det hela. Där har jag använt min blå two way från Rio.

Det här är en design som är ganska lätt att göra, men kräver viss tid och tålamod. Ha alltså inte bråttom om du bestämmer dig för att ge dig på den. :)

Missa förresten inte mina Tradera-auktioner där jag nu säljer ut lite lack som jag inte använder. Kanske finns det något du skulle gilla där?

H&M Polish Me Happy

Det här lacket köpte jag för ett par veckor sedan eftersom jag är en sucker för grönt. Och så har jag ju kommit på att jag verkligen gillar H&Ms lack också, så Polish Me Happy var jag ju bara tvungen att köpa.

Om någon undrar varför långfingernageln är alldeles kladdig och klumpig så kan jag tala om att det var för att jag försökte limma ihop en skål som gick i golvet ett par dagar tidigare. Karlssons klister reagerar tydligen ihop med nagellacket så att nagellacket blir blött igen och smetar ut sig. Bara ett tips till alla där ute. Istället för att ta bort och måla om målade jag bara över det ställe där lacket försvunnit, eftersom jag visste att det inte skulle synas sen med mönster och ett lager Seche Vite över. Så titta på de andra, jämna, fina naglarna istället. :)


Det täckte efter två lager, är väldigt lätt att måla med, och får alltså bara plus från min sida. Förutom incidenten med Karlssons Klister. ;)

Auktioner på Tradera

Hej mina vänner!

Nu har jag kommit till skott att lägga ut de där nagellacken jag pratade om på Tradera. Du hittar alla auktionerna här. Bland annat har jag två OPI-lack jag vill bli av med, ett par från Isadora, några från Viva la Diva, några från Nivea... Lacken är använda max en gång vardera. Tja, titta gärna så ser ni om det är något av intresse för er. Observera att det är mer än halva priset!

Det här är lack som jag antingen har dubletter av, eller helt enkelt inte gillar färgen på. Och så var det ju det där med att jag har snart 400 lack och helt klart behöver göra plats för nya på mina nagelhyllor...

Kleancolor

För ett par veckor sedan klickade jag hem 12 fantastiska lack från Kleancolor på eBay. Har sett dem tidigare på ett par nagelbloggar och tänkt att de ser helt otroliga ut, men trott att de var för dyra. Nu har jag fått hem 12 stycken i alla fall, för ett styckpris på ca 25kr. Väldigt värt tycker jag. Och se bara på de fantastiska färgerna. Har suttit och stirrat på dem ända sedan jag hämtade dem på Posten igår.


H&M

Dessa tre lack kunde jag inte motstå att köpa i helgen när jag var i Stockholm. Speciellt det gröna, Lady Luck är jag väldigt sugen på att pröva!De andra två heter Check Me Out och Nail Him. Nail Him bär jag faktiskt just nu på naglarna, den är vacker som fan. :)

Maude's

Den här designen får heta Maude's, eftersom inspirationen till färgkombinationen kommer ifrån ett par bilder på Maude's hotell, där jag bodde när jag var i Stockholm på möte med svararna i Rädda Barnens Föräldramejl i helgen. Var bara där fredag-lördag, men det var ändå rätt kul att komma iväg lite.

För övrigt måste jag bara säga att Malmö känns helt sjukt litet när man precis har varit i Stockholm. Det är ju helt absurt att det är Sveriges tredje största stad. Och Stockholm känns ganska skrämmande.

När jag skulle åka hem i lördags åkte jag från Bromma flygplats. Eftersom jag tyckte att det låg väldigt nära kontoret i Sundbyberg, där vi hade mötet, tänkte jag att jag kunde gå dit. Jag har bra lokalsinne och brukar vanligtvis kunna komma ganska långt med bara en karta. Vad eniro-kartor dock inte visar är backar och stängsel. Så tji fick jag. Bromma flygplats är tydligen inringad av stängsel, och det finns i stort sett bara en väg in. Jag missade så klart ingången, och irrade panikslaget runt på en stor parkering nedanför kullen där flygplatsen låg. Till slut frågade jag ett ungt par hur jag skulle ta mig dit, och de bekräftade mina misstankar, att ingången var ca 500 meter åt hållet jag precis kom ifrån, och att jag aldrig i livet skulle hinna gå tillbaka och upp till flygplatsen (det var ca 25 min till flyget skulle gå). Då erbjöd sig det snälla paret att köra mig och jag kunde med andan i halsen rusa in på flygplatsen, som tacksamt nog är väldigt liten, och checka in i tid.

Hade jag vetat vilka det här paret var hade jag nog skickat blommor till dem!

Men nog om det. Här kommer designen!

Basfärgen är förstås OPI:s Skull & Gloss Bones. De svarta tipparna vill jag faktiskt minnas inte är mitt vanliga svarta från Kubiss, utan 212 Black från Gallery Colours. Tycker dock att Kubiss-lacket är bättre, detta är inte tillräckligt svart. Blommorna är målade med röda 49 Deep Red från Isadora, och Kikos orangea nr 112. Prickarna är Rio.

Tycker att det hela blev ganska kladdigt. Jag gillar idén, men genomförandet blev inte alls bra. Diggar fortfarande färgkombinationen dock. :)

OPI Skull & Gloss Bones

Ännu ett OPI-lack har testats. Denna grå-beiga nyans kommer från Pirates of the Caribbean-kollektionen. Jag köpte den i Köpenhamn i våras, i ett kit med fyra minilack från kollektionen. Skull & Gloss Bones är andra lacket jag testar.Jag vill inte påstå att Skull & Gloss Bones är speciellt smickrande för ens hudton. Speciellt inte nu när man är så vackert vinterblek. Men jag måste säga att jag gillar det ändå. Jag kan tänka mig att det skulle bli ganska häftigt sen till sommaren när man faktiskt blir lite brun. Och oavsett så tycker jag att det är häftigt. Har inte speciellt många av den här sortens nyanser, och jag gillar det mer än jag hade väntat mig.

Vill minnas att jag hade två, kanske tre lager. De andra två gångerna då jag har använt OPI:s minilack - med Planks a Lot och Ali's Big Break - har jag upplevt att det varit väldigt jobbigt att måla med denna lilla lilla penseln; svårt att få lacket jämnt och så vidare, men det upplevde jag inte alls med Skull & Gloss Bones. Tyckte tvärtom att detta lack var väldigt följsamt och lätt att kontrollera på nageln. Höga betyg från mig!

Handmålade lösnaglar

Förresten så har jag nu kommit fram till ungefärligt pris för vad jag skulle ta för att måla ett set lösnaglar och skicka på posten till den som är intresserad.

Det varierar lite beroende på vilka lösnaglar man väljer. De allra billigaste från Depend kostar 59kr, medan de dyrare från Kiss kostar ca 100kr. Jag tänker att du får välja själv vilka du tror passar dig bäst.

Jag räknar med att frakten inte blir mer än max 24kr, och då har jag lagt på mer än jag tror det kommer kosta. Inte vägt ett par faktiska lösnaglar, men för 6kr får man skicka upp till 20 gram, för 12kr upp till 100 gram och för 24kr upp till 250 gram. Jag skulle inte bli förvånad om det faktiskt inte väger mer än 20 g.

Men ja. Så vi säger alltså att lösnaglarna och frakten blir någonstans mellan 65-124 kr, beroende på vilka lösnaglar du vill att jag använder. Sen tänker jag ta mellan 50-100 kr för arbetet: 50 kr för enklare designer, och 100 kr för väldigt avancerade och tidskrävande designer. Givetvis får du reda på priset innan du bestämmer dig. Skicka bara en kommentar på den design du skulle vilja beställa, om det är en av mina designer. Eller länka till en design du skulle vilja att jag gör, så provmålar jag den och skickar en bild med resultatet, så bestämmer du dig då.

Hoppas att någon tycker det här låter intressant, för jag skulle tycka att det var jätteroligt att göra!

Antique Adornment

Till Pepe's Purple Passion från OPI hade jag svårt att komma på något passande att måla, så jag plockade fram mina nail foils från Rio. Som ni ser blev det dock inte så bra i den bemärkelsen att det var svårt att få folierna att fästa heltäckande. Men däremot tyckte jag att det inte gjorde så värst mycket för resultatet ändå. Det ser ut som sånna där grejer man ser på Antikrundan, på möbler och liknande. Guld som har spruckit och så. Effekten är faktiskt ganska häftig. :)
OPI Pepe's Purple Passion

Ny swatch. Det här är en sorts plommonröd färg med diskret glitter. I flaskan ser lacket ganska matt ut, men glittret framträder ändå tydligt, och glittrar. På naglarna ser det mer ut som ett matt lack med matta glitterpartiklar. Vilket kan vara riktigt snyggt ibland, men det var ju verkligen inte det jag hade väntat mig, så lite av en besvikelse för min del faktiskt.Bilderna är väl inte klockrena direkt. Om ni googlar på OPI Pepe's Purple Passion får ni fram bättre bilder. :)

Jag vill i alla fall minnas att jag använde två lager, och att formulan var bra. :) Men som sagt, jag är lite besviken på färgen i slutändan. Kände mig inte alls inspirerad av den heller, slutade med att jag använde mina nail foils från Rio på dem sen, och det blev inte heller speciellt bra (bilder kommer i nästa inlägg).

Men. Om det är någon som sitter där och tänker "Herregud, vad snackar hon om, den är ju skitsnygg", så kan jag glädja er med att detta lack snart kommer att dyka upp till försäljning på Tradera.

Jag har ju nära 400 lack nu, och det är faktiskt väldigt många av dem som jag aldrig använt, och aldrig kommer använda, utan som jag mest impulsköpte. Några dubletter finns också. Därför gjorde jag en ganska omfattande rensning ikväll, och hittade inte mindre än 19 lack som jag inte skulle gråta om jag blir av med. Det är inga dåliga lack eller så - är ett par OPI, Isadora, Nyx osv. - utan det är helt enkelt färger som inte tilltalar mig. Så varför ska de då stå här hos mig och samla damm? Lovar förstås att skriva ett inlägg och meddela er så fort jag har fått tummen ur att ta hyggliga bilder, väga lacken, och lägga upp annonserna.

Imorgon ska jag åka till Stockholm eftersom jag och min handledare ska på möte med svararna i Rädda Barnens föräldramejl tidigt på lördag. Morgondagen kommer jag spendera tillsammans med min kära vän Matilda som bor i Uppsala. Gäller ju att passa på :D Ska i alla fall bli alldeles särdeles roligt, eftersom jag annars bara träffar henne vid jul, påsk, och på sommaren!

Trinket

Det var en utmaning att komma på en design till Peggy Sages Mystic Violine, speciellt eftersom jag var hemma hos mina föräldrar igen och bara hade slängt ner ett par lack på måfå i väskan. Tycker ändå resultatet blev helt okej.

Jag använde en grå från Orly, Mirror Mirror till att måla lite random fält över naglarna. Sedan målade jag på samma sätt ett par random streck i vitt, från Rio. Sen var det dags för sista touchen med lite löst grönt glitter. Det var lite av en utmaning att få på det faktiskt. Målade först genomskinligt lack på de ställen på nageln där jag ville ha glittret, sedan doppade jag en vanlig pensel i glitter och la det på det genomskinliga lacket. Tyckte inte effekten blev så stor efter ett lager glitter, så jag la på ett till. Resultatet blev en ganska räfflig och tjock, ojämn nagelyta, men det syns ju inte på långt håll, så det var helt okej i alla fall. :)

Men. Jag kan ju säga att löst glitter inte direkt är någon picknick när det blir dags att ta bort lacket. Inte ens min dip-in remover biter på det här - den funkar ju annars väldigt bra på glitterlack. Så varning för er som vill använda löst glitter: var beredda på att jobba hårt för att få bort det. ;)

Peggy Sage 392 Mystic Violine

Nu kommer jag äntligen med lite nya inlägg!

När jag åker till min praktik om morgnarna åker jag förbi en liten nagelbutik i Malmö, där de säljer produkter från Peggy Sage. En lunch skyndade jag bort dit och köpte mig ett lack, då de hade rea på. 66 kr betalade jag för detta som heter 392 Mystic Violine. Jag kan tipsa om att de där också säljer en hel del nail art-prylar. Penslar, dotting tools, rhinestones, klistermärken, display wheels, osv. Är så klart dyrare än att köpa via ebay, men är ett bra alternativ om man inte gillar att handla på nätet. :)

Detta är ett mörkt lila/vinrött lack med små blå glitter-/skimmerkorn. Det ser riktigt häftigt ut i flaskan, men jag blev faktiskt ganska besviken på det när jag såg det på naglarna, ser mest ganska smutsigt ut tycker jag. Skirt var det också, krävde tre tjocka lager för att täcka ordentligt, vilket medförde att det torkade mycket långsamt. La ett lager Seche Vite över för att få det att torka.

Inget vidare betyg från mig alltså. Troligtvis är inte alla lack från märket så här dåligt, så borde nog testa ett till innan jag ger ett permanent utlåtande. Fast eftersom jag har så många nagellack och borde spara till min nagelutbildning kommer jag nog inte köpa fler lack ändå. Om någon annan testat en annan färg från Peggy Sage får ni gärna dela med er. :)

Sälja lösnaglar

Hej mina vänner!

Ledsen att det har varit så dött här på bloggen de senaste veckorna. Naglarna har förstås blivit målade, men har haft mycket att göra på praktiken och varit trött om kvällarna när jag kommit hem. Så jag har bara inte alls känt för att sitta speciellt mycket vid datorn, och där ingår ju bloggen. Sitter ganska mycket vid dator på jobbet, så blir lite trött på det. Dessvärre har jag inga faktiska nagelinlägg idag heller. Men det kommer, när jag får lite ledigt, det lovar jag.

Jag har funderat ganska mycket på det här med nagelutbildning och så. Har en hög med kataloger liggandes, i pappersform och dataform. Främst funderar jag på hur jag ska kunna spara pengar utan att behöva sluta göra saker jag tycker om. Och sen började fundera på om jag kunde TJÄNA lite mer pengar på att göra det jag tycker om. Jag har satt upp annonser om att måla andras naglar mot betalning (till en rimlig summa) på lite anslagstavlor runt om i Lund, men jag tror folk är lite rädda för att ringa, eller så kommer de bara aldrig till skott. Gjorde samma sak när jag bodde i Växjö, och då fick jag ett par kunder, men bodde kvar så kort tid.

Sen tänkte jag på att jag har sett att andra målar lösnaglar och säljer till folk. Så det har jag funderat en hel del på. Att låta folk beställa en viss design, antingen något jag har målat tidigare, eller något de själva har sett på nätet eller liknande. I så fall skulle jag ta betalt för lösnaglarna förstås, eftersom jag skulle bli tvungen att köpa dem. Och för frakten och arbetet. Har ingen aning om vad lösnaglar kostar dock, så får fundera lite mer på priset.

Anyway. Är det någon som skulle vara intresserad av detta? Det skulle bli som ett bidrag till min nagelspecialistutbildningsfond, och så skulle man få snygga handmålade lösnaglar. :) Skriv gärna en liten kommentar om det är något du skulle vara intresserad av, eller tipsa en kompis som skulle vara intresserad.

P.S.
Tack till alla som fortsätter kika in här trots att jag inte uppdaterar så ofta!

RSS 2.0