Visningsdesigner 112, 113, 114

Hej alla. Nu har jag legat magsjuk ett par dagar, så inget målande har det blivit. För att ni inte ska hinna bli alldeles uttråkade rotade jag fram en bild som ännu inte fått komma upp på bloggen. Tyvärr vet jag inte exakt vad det är för nagellack jag har använt här, eftersom boken där jag skrivit upp det ligger nerpackad i en kartong någonstans.
 
 
De är lite halvbra så där, är inte överförtjust i någon av dem.
 
Jag är inne i en rätt deppig period just nu. Det börjar kännas ganska jobbigt att vara arbetslös, bo hos mina föräldrar och inte få träffa min pojkvän mer än ett par dagar varannan eller var tredje vecka. Och det känns lite extra surt så där att allt det där mer eller mindre hänger på att jag ska lyckas få ett jobb, för som det är just nu har jag inte råd att flytta om jag inte får ett jobb. Ond spiral va? Idag fick jag också reda på att nagelkursen jag skulle hålla inte blir av eftersom det var för få anmälda. Det känns också tråkigt. Känns som att jag står och stampar på samma ställe liksom, inte kommer nånstans. Och jag har ändå bara varit arbetslös i drygt en månad... Är det konstigt att alla stackars arbetslösa ungdomar tappar sugen och blir deprimerade?
 
Jaja. Slutklagat. Jag kan nästan lova att jag kommer ha lackat om på söndag. Under tiden tycker jag ni ska kolla in den här sidan; där finns massvis med inspirerande nail art från alla möjliga duktiga människor.

Missoni

Har ni sett Lindex-reklamen på tv för Missoni? Den inspirerade mig att göra följande naglar.
 
 
 
 
 
Lite kladdigt blev det, men det syns ju mest på sånna här förbaskade närbilder, på lite avstånd ser det riktigt snyggt ut. Jag gillar att färgerna är höstiga men ändå inte så där mörka och tråkiga som allt alltid är på hösten. Det är mer glödande höstigt. :)
 
Essies Navigate Her har fått agera baslack, och Mojito Madness har också fått vara med på kalaset. Övriga färger är från China Glaze, plommonfärgade Purr-fect Plum, glödande organgea Riveting och sandfärgade Kalahari Kiss.

Essie Navigate Her

 
 
 
 
Jag fortsätter förundras över Essies fantastiska formula. Även Navigate Herhåller hög kvalitet, täcker på två lager och är superlätt att måla med. Här var jag dock lite slarvig när jag målade så blev tvungen att städa nagelbanden sen. On the downside, jag måste säga att den här gröna nyansen inte alls var speciellt smickrande på mig. Den får min hud att se lite gul och sjuk ut, så det är inget lack jag personligen skulle bära för sig självt, men det är å andra sidan inte speciellt många nagellack jag skulle göra det med.
 
Det är ju synd att Essie inte kommer med roliga färger lite oftare dock. Det är mest rosa och rött som gäller där vad jag kan se, och jag blir tyvärr inte så till mig över rosa och rött, om det inte är någon sjukt speciell nyans.

Dotted French

Min pojkvän åkte hem idag, han har varit här sen i söndags. Skjuter upp att behöva gå och lägga mig ensam nu genom att blogga. Hoho. Hängde med ett par gamla kompisar ikväll. Åt chokladbollar, glodde på tv och målade naglar.
 
 
Blev lite kladdigt, hade för stora dotting tools med mig. Det syns inte så väl på denna bilden, men designen är samma som här. Bara andra färger. Mörklila, ljuslila och rosa framförallt. Och så vitt och silver. :)

Madness

Min mamma har en spetsmönstrad duk i flera exemplar på olika ställen i huset. Häromdan gick jag förbi den och tänkte att "det där vill jag göra en nageldesign av!" Sagt och gjort (eller tänkt och gjort). Här är resultatet.
 
 
 
 
Målat med Essies Mojito Madness, svart akrylfärg och en teeny tiny pensel behöver jag nog inte säga att det här tog sin lilla stund att genomföra. När jag väl kommit till vänster hand räknade jag ner nagel för nagel på samma sätt som man gör fråga för fråga på ett särskilt jobbigt prov i skolan. Bara 5 kvar.. Bara 4 kvar (kom igen du fixar det här!), bara 3 kvar, bara 2! kvar, 1 kvar.... ÄNTLIGEN!!!
 
Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag tycker om resultatet. Helt klart inte så snyggt som jag tänkte mig det i huvudet, och det känns som att det är något som saknas. Funderade på att sätta dit ett par rhinestones, men det känns inte som att det är det... Några idéer?

Essie Mojito Madness

Ni som har följt min blogg ett tag vet att min stora kärlek ligger hos gröna nagellack. Här kommer en rejäl bildbomb på ett nytestat, underbart vackert, grönt Mojito Madness från Essie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många bilder som ser nästan likadana ut, men... Ni vet hur man ibland stöter på nagellack som gör en helt blown away för de är så perfekta? Mojito Madness är just ett sånt lack. Jag älskar det. Helt och hållet. Redan efter första nageln älskade jag det. Det täcker nästan på ett lager (är man riktigt noga gör det nog t.o.m. det) men två gör färgen klarare, och det är superenkelt att måla med. Bara för att demonstrera hur enkelt det är har jag låtit bli att rengöra nagelbanden med remover efteråt. Jag tror att det är Essies smala pensel på detta lacket, och jag tycker vanligtvis att smala penslar är ganska jobbiga att måla med, men den här var inga problem alls. Nagellacket bara flyter på och lägger sig helt perfekt. Bra torktid också. Maken till fantastiskt lack får man leta efter.
 
Det här är andra nagellacket från Essie jag prövar; det första var Bikini So Teeny, men båda har varit helt fantastiska. Nästa gång får det nog bli Navigate Her som kom med Transdesign-beställningen för ett par veckor sedan, och håller den lika hög kvalitet får jag nog köpa på mig ett antal Essie-lack till.

I'm Not Lion!

Bestämde mig för att spinna vidare på namnet på China Glaze-lacket som jag har använt som bas här, mycket inspirerande måste jag säga. I'm Not Lion!
 
 
Eftersom bilden är tagen inomhus ser man fortfarande inte glittret i basfärgen så bra som jag skulle vilja, det såg mycket mer glammigt ut än så här i verkligheten. Men sånt där är alltid svårt att fånga på bild, om man inte är fotograf och har värsta superkameran (den här bilden är tagen med min kompis lilla digitalkamera eftersom jag glömde min egen), och jag tycker det är onödigt att köpa en dyr systemkamera bara för att fota naglar. I alla fall när man är arbetslös.
 
I vilket fall, leopard-mönstret är målat med akrylfärger och jag gillar det fakiskt. Egentligen är jag lite trött på djurmönstrat eftersom det dykt upp överallt det senaste året, men jag har tidigare bara gjort det med onaturliga färger (dvs. typ grönt och blått och sånt). Det här var med klädsamt än jag hade väntat mig!
 
Cred till min kompis också som har lyckats få så långa fina naglar. När vi gick på högstadiet hade hon hopplöst korta, nedbitna naglar. Bra jobbat!

China Glaze I'm Not Lion

Jag har faktiskt gått med helt naturella naglar nu ända sen i fredags, skulle målat dem både igår och idag, men har helt enkelt inte hunnit med. Igår vad jag hos en gammal barndomskompis och fixade hennes naglar med ett av de nya lacken från China Glazes höstkollektion On Safari: här får ni glittrande I'm Not Lion.
 
 
 
I'm Not Lion är fullkomligt proppfullt med glitter i en genomskinlig bas. Det är mestadels blekt guldfärgat, men glittret skimrar förstås i alla möjliga färger. På dessa bilder har jag använt 3 lager och det är som ni ser helt täckande, och jag tror till och med man hade kunnat komma undan med bara 2 lager också. Bra formula, torkar snabbt, men torkar dock till en matt finish, så ett överlack behövs absolut om ni vill få största möjliga glam- och glittereffekt. Här har vi inget överlack på, men i nästa inlägg där ni får se designen syns glittrandet bättre. :)

Old Wallpaper

Jag visste redan när jag målade Purr-fect Plum vad jag ville ha för design på den. Jag visste till och med vilken färg jag ville ha. Kalahari Kiss från China Glaze hade precis rätt nyans, så den fick vara med i detta dry-marblade mönster som påminner mig starkt om gamla tapeter, även om mina färger är mörkare än vad de där tapeterna brukade vara.
 
 
 
På vänsterhanden gjorde jag först mönstret i två färger: både Kalahari Kiss och Classic Camelmen insåg ganska snabbt när jag prövade att det blev snyggare i bara en färg. Problemet med ett sånt här mönster är att det kan bli skitsnyggt på vissa naglar men asfult på andra. Höger hand (översta bilden) blev helt klart bättre. Initiellt gillade jag denna design, men har tröttnat på den rätt rejält sen igår nu. Blir nog till att byta imorgon.
 
För er som gillar den och undrar hur jag har gjort kan jag berätta att det är en teknik som kallas dry marbling, eller drag marbling. Det är lite samma princip som med watermarbling, men man gör det i vått nagellack utan vatten. Man målar helt enkelt ett lager nagellack (ganska tjockt) i den basfärg man vill ha. Sen gör man 5 prickar, också ganska tjocka, i en annan färg. Två prickar bredvid varandra nere, och tre prickar uppe, den mittersta lite högre än de två yttersta. Innan allt det här har torkat tar men en tandpetare eller liknande och liksom swirlar och gör små cirklar i prickarna så att de blandas lite med basfärgen, och drar tandpetaren mot mitten, så att prickarna liksom dras ihop med ett streck. Var ganska lätt på handen så ni inte drar bort allt lack så att det blir "hål" ner till nageln. Förståeligt? :)

China Glaze Purr-fect Plum

Som utlovat kommer här ett par swatch-bilder på China Glaze Purr-fect Plum från årets höstkollektion On Safari. Något hände dock med finishen när jag rengjorde nagelbanden; tror jag lyckades få remover på dem så att naglarna har fått lite matta och konstiga fläckar, egentligen är finishen alldeles glossy och fin.
 
 
 
 
 
Färgen stämmer bäst överens på de första bilderna, men jag skulle vilja säga att det är ännu mer lilatonat i verklighten.
 
Egentligen är jag inget stort fan av sånna här dämpade höst-nyanser, men det här gillar jag verkligen. Det känns inte som någon jättespeciell färg, men den är ändå väldigt vacker och jag har faktiskt ingen som liknar det ens lite. Formulan på det här nagellacket är helt kanon. Om man målar noggrant kan man klara sig med ett lager: jag fick ha två för jag var lite slarvig, men det är precis lagom tjockt. Bra torktid och snygg finish också (innan jag kladdade till det alltså).
 
Det här nagellacket måste ni nästan lägga till på önskelistan. :)

Ett första köp från Transdesign.com

Jag har väl tänkt i typ ett år nu att jag ska göra en beställning från transdesign.com. Häromveckan kom jag äntligen till skott. När jag kom hem från Halmstad i måndags väntade detta paket på mitt lilla soffbord i mitt rum. Det är en så kallad "small flat rate box", och jag tror den är så pass "tunn" att den faktiskt går igenom ett vanligt brevinkast och kan skickas inom Sverige utan att betala skrymmandeavgift.
 
 
Här får ni se hur det var förpackat:
 
 
 
 
Helt godkänt tycker jag. Paketet kom ca en vecka efter gjord beställning och alla flaskor var hela. Imponerande efter en resa över Atlanten.
 
2 Essie och 7 China Glaze var det som klickades hem:
 
 

Essie:
Mojito Madnessfrån sommarkollektionen.
Navigate Her från vårkollektionen.
 
China Glaze:
Lemon Fizz, ett gult creme-lack från Up & Away-kollektionen som jag varit sugen på hur länge som helst.
For Audrey från Something Blue-kollektionen, ett lack som jag vill minnas är tillägnat Audrey Hepburn och som jag bara var tvungen att lägga till eftersom det känns som ett väldigt klassiskt lack i en fin färg.
Flip Flop Fantasy ett rosa, lysande lack från Poolside-kollektionen.
Sun-kissed från sommarkollektionen Summer Neons.

Sen tre lack från årets höstkollektion On Safari, som jag faktiskt inte har sett i några svenska butiker än, så för en gångs skull verkar jag vara tidigt ute. 
Kalahari Kiss
I'm Not Lion
Purr-fect Plum

Nu är frågan vilket ni är mest sugna på att se först? Jag har redan swatchat Purr-fect Plum, det kommer i ett nytt inlägg alldeles strax, men vilken vill ni se sen? De andra från CG:s höstkollektion? :) 
 
 
För er som är nyfikna på att beställa från Transdesign är väl det lättaste att beställa i just en "small flat rate box" som kostar 20 dollar i frakt. Den rymmer 9 nagellack, men finns inte med som fraktalternativ när man beställer, utan man får be dem skicka i en sådan i ett kommentarsfält på sidan INNAN den där man väljer fraktalternativ. Jag fick betala sammanlagt 374 svenska kronor för detta paket, det vill säga ca 41,50/nagellack, så det blir definitivt mycket billigare än att köpa här i Sverige, där ett China Glaze-lack kostar ca 99kr och ett Essie-lack kostar ca 129kr.
 
Kom dock ihåg: transdesign.com är en amerikansk sida, så det finns alltid en risk att du åker på att betala tullavgift och moms på det du beställer och då blir det plötsligt mycket dyrare!
 
Har ni några andra frågor kring hur man beställer är det bara till att fråga så ska jag svara så gott jag kan. Som sagt så är detta första gången jag beställer från dem, så jag är heller inget proffs. :)

Nail Art Studiecirkel

Jag kom på en sak som jag helt har glömt att berätta för er. I våras när jag satt och letade jobb på platsbanken var det många studieförbund som sökte cirkelledare till allt möjligt. Av ren nyfikenhet klickade jag in på annonsen och en stund senare hade jag skrivit ihop en ansökan om att driva en studiecirkel i nagelkonst, och ett par veckor senare hade jag träffat en tjej på Medborgarskolan som var hur entusiastisk som helst och vi gjorde upp en plan för hur kursen skulle läggas upp. Om tillräckligt många anmälningar har kommit/kommer in så kommer jag alltså fr.o.m. den 4 oktober vara cirkelledare för en studiecirkel i Nail Art i Karlskrona! 
 
Som ni säkert förstår, eftersom jag inte direkt är proffs, så kommer det vara en nybörjarkurs, för dem som vill lära sig lite grundläggande tekniker och vill ha lite tips och idéer, eller kanske helt enkelt ett tillfälle att träffa andra som gillar samma sak. Jag hade tänkt att vi bland annat ska gå igenom lite marblings- och överföringstekniker, kanske one stroke-metoden om vi hinner med det, och lite annat som jag inte kommer ihåg just nu (men jag har en lista). 
 
Känner ni någon som bor i eller i närheten av Karlskrona och skulle kunna vara intresserad? Tipsa dem! 
 
Anmälning kan man göra på Medborgarskolans hemsida (jag sitter på pojkvännen mac just nu och fattar inte hur man copy pastear). 
 
 
 
De gula naglarna har förresten fortfarande inte fått någon design. Jag har struntat i det! :D

H&M Lemon Tree

Eftersom förra designen blev ful ganska snabbt har jag idag lackat om till H&Ms gula Lemon Tree, ett lack som ser fantastiskt ut i flaskan rent färgmässigt, och faktiskt på naglarna också.
 
 
 
 
 
Däremot är formulan tyvärr inget vidare, det är ganska skirt och blir fula penseldrag. Jag har tre lager, men hade egentligen behövt minst ett till. Tack vare ett lager Essie Good to Go jämnade penseldragen ut sig ganska bra så jag kan leva med att det är lite skirt, men det kändes jobbigt att måla med så det här får nog bli ett sånt där lack man bara plockar fram när man ska ha just exakt den här färgen. Nyansen är precis en sån där som jag älskar, iögonfallande och lite skrikig. Den får mig att minnas varför jag älskade gult så mycket när jag var liten (vid ett tandläkarbesök en gång tyckte tandläkaren att det var trevligt att jag valde en gul brosch när jag hade varit så duktig, alla andra flickor ville alltid ha rosa. Minns att jag tänkte, ROSA? Varför det?!).
 
Nu har jag lite dåligt om färgval till att göra en design på detta nagellack. Någon som har ett förslag på en design jag kan göra med dessa färger?

September

Till Robyn hade jag redan i förväg bestämt mig för en design jag såg på google för ett tag sen (jag måste börja skriva upp vilka sajter jag snor designer från!) och den blev så här när jag gjorde den.
 
 
 
 
Tyvärr har Essies Good to Go smetat ut de svarta linjerna något, så designen ser lite slarvig ut. De andra färgerna jag har använt är Depends svarta artliner 1062, rosa Sorbet Splash från Kicks, gröna nr 108 från Viva la Diva och gula Lemon Tree från H&M, som det kommer att komma en swatch på snart också. Den gula var svårast att få täckande, och skavdes också bort ganska snabbt ute på tippen, så jag har redan tagit bort denna designen och funderar på någonting nytt. Jag tycker den blev ganska snygg om än lite för tråkig för mig: hade nog velat ha ännu lite starkare färger faktiskt.

Zoya Robyn

Idag har jag ytterligare ett blått lack att visa er, från Zoya. Robyn är intensivt turkosblå, och jag kan garantera att jag inte äger något som liknar det.
 
 
 
 
Det är ett sånt där lack som man nästan måste ha för att det är så vackert helt och hållet på egen hand. Inga problem med formulan heller, två lager täcker, och lacket glider på lätt. Här har jag heller inte städat nagelbanden (är fortfarande i Halmstad och tog inte med mig de grejerna) och har ändå lyckats hålla mig borta rätt bra från nagelbanden.

Essie Good to Go snabbtorkande överlack

Minns ni att jag för ett tag sedan köpte en flaska av Essies snabbtorkande överlack Good to Go, och lovade att skriva lite om den så fort jag hade prövat den ett par gånger? Nu har jag prövat den på ett antal olika nagellack och känner att jag äntligen kan ge er ett utlåtande.
 
 
Det här överlacket kostar 139 kr på Kicks, och innehåller 13,5 ml. Jag vill jämföra det lite med Seche Vite, eftersom jag tidigare mest har använt Seche Vite (129 kr för 14 ml, så något billigare), och eftersom det är det mest omtalade, antagligen också mest använda, snabbtorkande överlacket i nagelvärlden.
 
Formulan på Good to Go är något tunnare än Seche Vite, och jag upplever att det inte flyter ut lika bra heller. Däremot så slipper man att nagellacket drar ihop sig ute i kanterna, och det torkar heller inte riktigt lika supersnabbt, och gör att man kan dra några extra drag med penseln utan att förstöra hela manikyren. Ett av de största problemen jag har upplevt med Seche Vite är att det blir väldigt segt och klumpar sig mycket när man har använt sisådär halva flaskan. Detta kan jag inte uttala mig om än när det gäller Good to Go, men jag har hört att det är bättre på den fronten. Återkommer angående det. :)
 
När det gäller den snabbtorkande effekten finns det ingenting att klaga på, det är faktiskt ganska likvärdigt Seche Vite. Just nu har jag t.ex. en design (som ni kommer få se så fort jag orkar ladda upp bilderna) med två lager av Zoyas Robyn och ytterligare två lager av diverse olika nagellack ovanpå det, och Good to Go hade inga problem att härda det på en liten stund. Jag skulle säga att med ett normaltjockt nagellack med två lager får man nog räkna med en kvart innan det är helt 100% härdat så att man kan börja trycka och ha sig i det, men kolla noga innan, för alla nagellack är olika.
 
Dock, eftersom Good to Go har en tunnare formula än Seche Vite skulle jag säga att det lämpar sig bättre till en-färgs-manikyrer, eftersom det har en tendens att smeta ut vissa mönster. Det kan också vara en vanesak: jag har hunnit vänja mig vid Seche Vites formula och pensel vid det här laget, så kanske behöver jag bara vänja mig vid denna också. Vill ni helt undvika risken att er nail art smetas ut rekommenderar jag att ni använder akrylfärg till att måla designen. Det torkar också snabbt. ;)
 
Jag misstänker att Good to Go är något miljö- och hälsovänligare än Seche Vite: för visst har ni sett den lilla varningstexten på Seche Vite-flaskan?
 
Helst skulle jag vilja säga att de är ganska likvärdiga faktiskt. Personligen kommer jag nog att fortsätta använda båda två, beroende på vilken formula jag behöver. Pröva er fram, jag tror det är mest en smaksak vilket man gillar bäst. :)

Climb the Fence

Eftersom jag bestämde mig för att byta lack strax innan jag skulle iväg på kräftskiva blev det inte så värst fantasifull nail art denna gång. Det fick bli det här enkla staket/rut-mönstret.
 
 
Jag gillar idén, men tycker att det är lite tråkigt, jag klarar inte riktigt av när det är mindre än tre färger, så idag försökte jag hotta upp det med Ruby Pumps från China Glaze.
 
 
Jag gillar hur det blev på ringfingret, så gjorde så på högerhanden, men jag tycker fortfarande att designen är ganska tråkig, så den lär nog åka av imorgon, eller kanske på tisdag. Imorgon ska jag ge mig iväg till Halmstad för att spendera resten av veckan hos min fina älskling som jag inte har träffat på över två veckor nu. Vågar inte garantera någon blogguppdatering, men vi har ju en hel del ledig tid så kanske kommer bli något i alla fall. Annars får ni ha en trevlig vecka och checka in alla andra, mer flitiga, nagelbloggare där ute. :)

Isadora 608 Taffeta Creamy Pink

Godkväll allihopa!
 
Idag har jag varit riktigt duktig och fått en hel del gjort faktiskt. Skickat iväg jobbansökningar, tvättat, städat mitt rum, och dammsugit supernoggrant för att ta död på alla spindlar som verkar trivas så bra i mitt rum (jag trivs inte med att ha dem här). Igår var jag på kräftskiva hos min moster, och hade faktiskt riktigt roligt. Vi körde ett par riktigt roliga lekar som jag måste komma ihåg till nästa middagsbjudning!
 
Innan kräftisen kände jag att det var dags att lacka om, eftersom jag började bli lite trött på mina one stroke-blommor. Valet föll på Isadoras Taffeta Creamy Pink.
 
 
 
 
 
Det är ett hudfärgat lack, någonstans mitt emellan aprikos och rosa. I gula ljus är det mer likt Orlys Polo Princess, men i kallare ljus ser det ut precis som på bilderna, kanske något mer aprikostonat. Jag gillar det bäst i kalla ljus, rosa nagellack har jag redan.
 
När det gäller formulan kunde den absolut varit bättre. De första två lagren är strimmiga, ett tredje jämnar ut. På högra handen hade jag nog konstigt nog behövt ett fjärde, måste ha målat ojämnt. Den är lite skir, och ganska tunn.
 
Kan inte påstå att jag älskar det här nagellacket, men inte att jag hatar det heller. Fast å andra sidan, när har jag någonsin hatat ett lack? Det är nog dock lite för mesigt för mig, jag gillar starka färger! Tror att det hade kunnat passa sig bättre till ett par solbrända händer, men den här sommaren har ju som bekant inte gett oss så mycket sol (och då hamnade ändå Karlskrona på tredje plats i solligan!), eller i alla fall inte mig. :P

RSS 2.0