Boobs!

Sista dagen på United in Pink-veckan och jag har minsann lyckats vara med varenda dag, cudos till mig! :) Idag kombinerar vi United in Pink med Nail Art Sunday hos LeLack. Mitt inlägg idag blir inte jätterosa. Dagens tema på Nail Art Sunday är bröst, och om ni kikar in hos Angelica kommer ni få se massa roliga och snygga tolkningar på temat. Själv valde jag att avbilda bröst så som de flesta av oss nog oftast ser dem; när de envist kikar fram ur våra tröjor, bikinis och bh:ar!
 
 
 
 
Jag föreställde mig någon sorts cartoon-avbildning här, så valde en väldigt ljus beige som hudfärg Nubar Yellow Primrose; egentligen var den nog lite väl blek, men så här när det börjar närma sig vintern är vi väl alla blekfisar! Själv tycker jag att den här designen är väldigt rolig, men kanske inte så hemskt snygg, och eftersom jag är lite av en fegis vet jag inte om jag vågar gå runt på stan med bröst på naglarna. ;) 
 
Kul var det dock, och väldigt roligt att se vad de andra deltagarna på dagens tema har gjort! :) 

Pink Ribbons

Idag blir det ett lite sent inlägg; jag har varit duktig och pluggat nästan hela dagen, fast jag steg egentligen upp lite sent så kom inte igång direkt. Men, här kommer i alla fall dagens rosa United in Pink-inlägg. 
 
 
 
 
Som bas ser vi Vivid Lacquers Theoretical Girlfriend som jag visade igår. Sen har jag använt några art liners från Kiss och Depend och gjort, ja, rosa band så klart. 
 
Tycker väl egentligen fortfarande inte att det är världens roligaste färgkombo, känns lite mesigt igen! :) Men det piggade i alla fall upp Theoretical Girlfriend! 

Vivid Lacquer Theoretical Girlfriend

Vi fortsätter på det rosa temat United in Pink idag också! Nu är det visserligen fredag med, så om jag hade varit jätteduktig skulle jag ha visat ett rosa hololack, men det blir glitter från indiemärket Vivid Lacquer istället. 
 
 
 
 
 
Theoretical Girlfriend ville jag ha från första gången jag såg det på en blogg, men indiesar kan ju vara lite knepiga att få tag på, så det var först när jag såg att Edgy Polish reade ut dessa som jag kom mig för med att köpa det. 
 
Detta är tre lager av denna rosa crellybas med glitter i olika rosatonade färger. Viss VNL syns fortfarande, så kanske hade fyra lager egentligen blivit bättre, men jag var lite orolig över borttagningen så vågade inte fler. ;) Konsistensen på Theoretical Girlfriend är ganska tjock men ändå lättjobbad. Det torkar snabbt till en ganska matt finish - som på de två första bilderna - så jag körde på med topplack, då blir det lite roligare - de två sista bilderna. 
 
Vanligtvis brukar jag vara mycket förtjust i sånna här ljusljusa nyanser med glitter i, men i slutändan gick detta inte riktigt hem hos mig. Det är för mesigt. Kontrasten mellan glittret och basen är inte tillräckligt stark och jag tycker det ser ut lite som eksem på naglarna, eller någon annan obehaglig sjukdom. :/ Synd, när jag hade så höga förväntningar! Men rosa är det i alla fall! :) 

United Pink Color Blocking

Ännu mer nail art idag. En rosa nail art till United in Pink hos Helena
 
 
 
 
 
 
Jag ville försöka göra en sorts color blocking-manikyr till Cirques Dear Dahlia. Mycket av Dear Dahlia försvann här och de andra färgfälten blev större. Prickarna la jag till för att göra designen lite mer intressant. Här har jag använt Isadora Dolce Vita, China Glaze Pink-ie Promise och Zoya Purity för de andra färgfälten. 
 
Av någon anledning tyckte jag att resultatet blev lite mesigt på något vis. Idén känns rätt bra, men jag hade velat ha lite mer oumpf i helhetsintrycket. 

Cirque Dear Dahlia

Eftersom Edgy Polish har "kampanj" på alla rosa lack hela oktober; kampanj i meningen att de skänker 10 kr för varje sålt rosa lack, såg jag en anledning att köpa detta rosa, Dear Dahlia från Cirques Kontiki-kollektion. Om jag ska vara helt ärlig var jag inte jääättesugen på det, men jag brukar gilla Cirque så ville ge det en chans. :) 
 
 
 
 
 
 
Dear Dahlia är ett rosa lack med vissa hintar till blått skimmer, åtminstone i flaskan. Jag tycker inte att det följer med så hemskt tydligt på naglarna. Detta är fyra lager jellyformula, så även efter fyra lager har jag kvar lite VNL, men inte så det stör nämnvärt. Lättlackat är det, och blir finast med topplack på, jag tror dessa bilderna är med topplack. 
 
Kan tyvärr inte säga att jag hoppade högt av detta. Det är fint, men blir inte så hemskt upphetsad av det och jag tror faktiskt inte jag kommer använda det igen, så får se om detta kanske åker upp på en blogsale eller som byteslack så småningom. :)
 
Kika in hos Helena för fler rosa lack idag. :) 

United in Pink (and Purple and Orange!)

Nejdå, jag har inte glömt dagens rosa inlägg. Men just nu har jag en härlig period av intensivt pluggande precis varje dag framför mig. Nästa vecka står både tenta och seminarie på schemat, och veckan efter det är det hemtenta och grupparbete för inlämning. Har haft den där välbekanta känslan av tentaångest på ingång de senaste dagarna! 
 
Nu tänkte jag visa den hastigt ihopslängda designen jag gjorde på China Glaze Awakening när jag bar det. 
 
 
 
 
Som sagt mycket mycket improviserad. Men mestadels rosa är den! Jag svampade på ett par andra färger, minner sviker mig så klart, och sen gjorde jag ett par streck lite hursom med några art liners jag hade stående. Blev faktiskt ganska nöjd med resultatet, även om jag tröttnade ganska snabbt förstås, men det gör jag ju nästan alltid. :) 

China Glaze Awakening

Då var det dags för en temavecka, United in Pink, som jag för en gångs skull tänkte jag skulle vara med på. Egentligen är ju hela oktober rosa månad som sagt, men att köra bara rosa på bloggen under en hel månad skulle jag inte känna mig riktigt bekväm med, jag som gillar färgglatt, men en vecka kanske jag kan klara, eller? Vi får se, så mycket rosa jag kan blir det i alla fall, kanske både nail arts och swatches. Idag tänkte jag visa lätt duokroma Awakening från China Glaze
 
 
 
 
 
 
Sista bilden är lite ur fokus, men jag tycker man ser de duokroma dragen bäst där, så den får vara med ändå. Detta är tre lager. Awakening är väldigt lättmålad och ganska tunn i formulan, men på ett bra sätt. De duokroma effekterna skiftar mellan rosalila och guld. 
 
När jag ser swatcher av duokroma lack brukar jag alltid tycka att de ser sinnessjukt vackra ut, men när jag väl sen köper duokroma lack trivs jag inte alls i dem, så jag får nog helt enkelt finna mig i att jag inte är så duokrom av mig. :) 

Rainbow Dotticure Gradient

Idag har det varit såååå tråkigt höstväder hela dagen, så jag tänkte passa på att liva upp stämningen med att visa en av sommarens sista manikyrer, en dotticure i regnbågens färger. Denna bar jag i slutet på augusti, första dagen på nollningen när jag träffade de flesta av mina nya klasskamrater. :) 
 
 
 
 
 
Personligen tycker jag det är otroligt svårt att inte gilla sånna här färgglada manikyrer; de gör mig automatiskt glad! Det finns ju vissa imperfektioner här, som att linjerna har blivit lite sneda och så, men nä, jag bryr mig faktiskt inte om det. :) 
 
Den vita bakgrundsfärgen är min favoritvita My Boyfriend Scales Walls från OPI. Resten av färgerna minns jag långt ifrån alla, men China Glaze Orange Knockout är definitivt med, likaså Pink Voltage och I'm with the Lifeguard. Den turkosa tror jag är Turned Up Turquoise, och den lila är möjligtvis Coconut Kiss. Den gula är Zoya Darcy, och den där mellanorangea och den röda har jag ingen aning. :)

Web of Pearls

Phew. Idag har jag varit igång hela dagen. Steg upp vid 9 för att göra mig klar att baka bröd. Häromveckan fick jag en kitchen aid i tidig julklapp av mina föräldrar; jag brukar baka eget ekologiskt bröd här hemma, snarare än att köpa bröd, men har stått med elvispen och arbetat degen innan, och till stora degar med jäst som ska bearbetas länge blir man rätt trött av det. Så nu har jag en riktigt maskin som arbetar degen åt mig istället. Bestämde mig för att bjuda hit mina föräldrar och bröder med sina familjer på fika idag, så jag har bakat inte mindre än 3 olika sorters bröd idag (bara två olika degar dock), och bjöd på hembakade bullar från frysen. Nu har alla gett sig hemåt och jag känner att jag kanske behöver en tupplur, så det blir nog det om en stund. Om några timmar kommer några kompisar hit på ost- och vin-kväll, vilket ska bli himla trevligt!
 
Nu till dagens riktigt inlägg. Tänkte visa en nail art jag gjorde i slutet av augusti, till Zoya Lola
 
 
 
 
Ett dotting tool, gott om tid och ett hyfsat ögonmått är allt som krävs för denna manikyren. Jag har gjort den här designen en gång tidigare för några år sen. Tyckte bättre om färgerna då, men jag var bättre på att hålla samma avstånd det här gången. :) 

Zoya Lola

Idag tänkte jag visa rosa på bloggen! Oktober är ju för all del rosa månad, men detta lacket bar jag någon gång i slutet av augusti/början av september, så det har fått ligga ett tag i arkivet, men nu är det dags att visa tycker jag! Här kommer Zoya Lola.
 
 
 
 
 
Jag skulle säga att första och sista bilden är bäst överensstämmande rent färgmässigt. Detta är 4 lager, det var alltså ett ganska skirt lack med lätt jellyformula. Jag kan dock inte minnas att det var annat än lättlackat, men fyra lager brukar vara lite i värsta laget för mig. 
 
Minns inte riktigt vad jag tyckte om lacket som helhet. Det var nog lite av ett mellanlack. Det har en viss hint av något som liknar duokromitet över sig, det skimrar liksom till ibland med en mer blårosa ton, fast det är förstås långt ifrån att vara just duokromt. Tja, det är inget som jag liksom hoppar högt av, men sen är jag ju mer av en creme-tjej. :) 

Scribble

Jag gjorde en snabb nail art på Pipe Dream Polish High Roller när jag bar det. Egentligen var det mest lite klotter, men vissa naglar blev fina. :) 
 
 
 
Ibland är det bra att bara sitta och klottra så här. Man får testa sig fram lite, ibland blir det bra, ibland blir det dåligt. För det mesta blir det rätt spretigt precis som det är här, så det brukar inte blir speciellt vackert eller snyggt, men lite kul i alla fall. :)

Pipe Dream Polish High Roller

Idag är det gröööönt! Eller ja, jag visar grönt på bloggen i alla fall. :) Här kommer ytterligare ett lack från härliga Pipe Dream Polish
 
 
 
 
 
 
Färgerna på första och tredje bilden är bäst överensstämmande; jag väntade mig att detta skulle vara ett neonlack då övriga lack i denna kollektionen jag har har varit det, men även om den gröna färgen hos High Roller är väldigt intensiv och härlig skulle jag inte kalla den neon. Detta är tre lager. Lacket är lättkontrollerat, men det torkar väldigt snabbt så viss risk för att dra med sig lacket och få kala fläckar finns om man grejar runt för mycket. Det torkar halvmatt; detta är utan överlack. 
 
En härlig färg och ett bra lack, men inte en neon som sagt. :) 

Stained Glass

Idag blir det nail art igen, och jag visar en skojig design som jag gjorde med Essie Style Hunter som bakgrund. 
 
 
 
 
 
Tycker det är en kul design med en sorts glasmålningsmotiv. Minns inte vilka övriga färger jag använde, bara Style Hunter. Enkel att göra dock, även om det tog lite tid. Någon gång ska jag nog göra en variant med designen över hela nageln. :) 

China Glaze Up All Night

Idag är det blå måndag, och jag tänkte visa ett äldre lack från China Glaze. Egentligen är de här bilderna väldigt dåliga, men man ser ändå färgnyansen och hur glansigt det är. Här kommer Up All Night.
 
 
 
 
 
 
Som ni också ser på etiketten är detta ett äldre China Glaze-lack. Jag har för mig jag köpte detta 2009, men lacket kan nog vara ännu äldre. :) Detta är två lager. Jag tror att det var väldigt lättlackat så vitt jag minns, det var ett tag sen jag lackade med det. Något som jag dock minns var att det luktade väldigt starkt, jag misstänker att någon av de tre ämnena som man nu tagit bort ur nagellack finns kvar i detta, för det luktar mer som nagellack luktade när man var barn. Torktiden var inte den bästa på egen hand, men ett snabbtorkande råder bot på det. :) 

Nail'd It!

Hörrni, jag kom på att jag måste tipsa alla nail art-nördar om ett nytt tv-program som börjat sändas i USA. Kanske har ni redan läst om det på någon av de stora amerikanska bloggarna, men kanalen Oxygen har precis börjat sända ett tävlingsprogram för nagelkonstnärer: Nail'd It. Det har lite liknande princip som Project Runway, med att deltagarna får olika utmaningar de ska genomföra. 
 
Första avsnittet går att se gratis på Itunes, sen får man väl försöka leta runt lite och se om det går att hitta, men det var faktiskt riktigt roligt! En del av utmaningarna mynnar ut i väldigt extrem nagelkonst som man aldrig skulle kunna gå runt med, utan är mer just konst, mer utställningskonst liksom, men annars är det kul att se och visst får man lite idéer och inspiration. 
 
Här kan ni se ett smakprov! 
 

Essie Style Hunter

I skrivande stund (fredag kväll) har en jävla spindel precis undkommit att bli infångad och utsläppt i det fria från vårt badrum. Den var där på väggen, min sambo försökte fånga den i ett glas och helt plötsligt var den bara borta. Jag har letat med ficklampa en god stund men hittar inte det lilla odjuret så nu är jag helt nojig. Jag kan verkligen inte slappna av när jag vet att den kan finnas vart som helst i lägenheten, den kan flytta sig och alltihop. Den var inte jättestor, men tillräckligt stor för att jag inte ska vilja ha den här. Jag vet att de inte är farliga och att de är mer rädda för mig än jag är för dem, men jag fixar det bara inte. Jag kommer gå och leta efter den i taket och på väggarna varje dag tills vi hittat den. *suckar* Varför måste de tvunget bo inomhus?
 
Men. Nog om det då, och vidare till lacket jag tänkte visa. Ett rött lack, mycket bättre än spindlar. Essie Style Hunter handlar det om, faktiskt ett mörkt hallonrött/rosa lack. 
 
 
 
 
 
Detta är två lager av Style Hunter. Den är tunn, lättlackat och färgen är riktigt fin. Jag gillar hallonrött!

Randomize Me

På sistone har jag gjort en hel del random, abstrakta nageldesigner med streck och färgblock. Åtminstone känns det så. Det är sånna designer jag ofta gör när jag känner att jag måste ha någon form av nail art på, men inte orkar/hinner lägga ner massor av tid och möda på det, eller när jag helt enkelt har dåligt med inspiration. Ibland blir det bra, och ibland blir det dåligt. 
 
Här kommer en sådan i alla fall. 
 
 
 
 
Här är mellanlacket Lollipop Lullaby med som bakgrund, och jag fick en plötslig lust att köra lite otippade färgkombinationer när jag målade dessa. Vilket ledde till att jag plockade fram härliga Papaya Punch från China Glaze och Isadoras Dynamic Purple. Och så la jag några färgfält och målade dit lite streck. Tycker inte att detta blev varken hit or miss, men tycker att färgkombinationen blev otippad bra faktiskt. Men tja, inte så värst snyggt i alla fall, men det är kul att göra lite sånna här random, ogenomtänkta designer ibland i alla fall. 

H&M Lollipop Lullaby

Fredag! Längtar efter att sova lite längre än nödvändigt, så skönt!
 
Idag tänkte jag visa ett lack som inte är så hemskt upphetsande, men ändå ganska fint. Lollipop Lullaby från H&M, namnet måste man ju gilla. 
 
 
 
 
 
Detta är två lager. Den är väldigt tunn och täckande, och allmänt lättlackad, men färgen är väl inte så hemskt upphetsande som sagt. Fint, men kanske lite tråkigt. :)

Vine

Måndag! Hade tänkt ägna hela dagen åt att plugga idag, men har inte blivit så värst mycket av den varan. Har varit sjukt slö, men släpade mig åtminstone iväg till ett träningspass i eftermiddags, så nu är jag ännu tröttare, men har åtminstone en anledning att vara det! ^^
 
Tänkte visa nail art idag, den nail art jag målade på Cardinal de Richelieu. Tyvärr riktigt dåliga bilder på denna design, så jag gör dem lite mindre så ser man inte riktigt hur ofokuserade de är. ;) 
 
 
 
Förutom Cardinal de Richelieu har jag använt China Glaze Fancy Pants, och Tart-y for the Party

Priti NYC Cardinal de Richelieu

God kväll alla! 
 
Idag tänkte jag visa ett, för mig, nytt märke på bloggen, Priti NYC. Jag har sett detta märke på andra bloggar, och i somras blev jag erbjuden att recensera ett lack, vilket jag så klart ville! Det är första gången jag blivit erbjuden att recensera lack i egenskap av bloggare, och det är otroligt roligt! :) Så klart är det alltid mina egna åsikter som framkommer i alla mina swatcher - tidigare har jag fått mail från mindre seriösa företag som velat "köpa" inlägg på bloggen, men jag tror att de flesta bloggare helst undviker sådant, speciellt vi lite "mindre" bloggare som bara bloggar för att det är roligt snarare än att tjäna pengar på det. 
 
I alla fall, detta lacket har jag alltså fått skickat till mig i recensionssyfte, och jag kommer säga precis vad jag tycker om det. :) Här kommer Cardinal de Richelieu.
 
 
 
 
 
Detta är två lager av Cardinal de Richelieu. Det är en vacker mörkröd färg, inte speciellt unik men fin ändå. Formulan var tunn, täckande och lättmålad. Jag la speciellt märke till att det var en riktigt bra pensel; stadig, platt, inte så jättebred: bredare än vanligt men smalare än t.ex. Isadoras som är en av de bredaste jag sett. Dessa bilder är utan någon clean-up runt nagelbanden, så ni ser att lacket var väldigt lättkontrollerat.
 
Cardinal de Richelieu torkar väldigt glansigt som ni ser; min kamera hade svårt att fokusera och ljuset glänser vitt i naglarna. Efter att ha sovit med detta en natt utan överlack upptäckte jag dock att mycket av glansen försvann och finishen såg väldigt sliten ut, så ett bra överlack på är att rekommendera för att behålla den fina finishen. 
 
Priti NYC:s nagellack är 5-free, veganvänliga och man har som mål att dessa lack ska vara mer hållbara. En snabb koll på innehållsförteckningen gör mig inte mycket klokare, men som blivande miljöanalytiker gör det mig så klart glad att det finns en ambition för mer hållbara skönhetsprodukter - kanske dyker jag ner lite längre ner i den här förteckningen någon dag. På senare tid har ju flera nya märken med dessa ambitioner dykt upp på marknaden, t.ex. UNE som finns i de flesta Kicks och Åhléns-butiker (jag använder just nu deras puderfoundation och rouge, mascara och har precis börjat testa deras underlack), samt hudvårdsmärket Estelle & Thild. 
 
För er som är nyfikna på Priti kan ni läsa mer om dem och deras återförsäljare här

RSS 2.0