Soft Kitty, Warm Kitty

Idag vill jag visa en nail art som jag verkligen tycker om, och som betyder lite extra eftersom jag gjorde den strax efter att vår fina Bamse hade lämnat oss. Det kändes bara som att jag var tvungen att uppmärksamma det på något vis, så jag ville göra något fint och mysigt. 
 
 
 
 
 
Jag har använt mintgröna 318 från Depend som bakgrundsfärg (sa ju att den passade bra i nail art), hm, en svart, minns inte vilken nu haha, till kissen... Vill minnas att Aloha från Isadora var tassavtrycken och Polo Princess från Orly var nosen och öronen. Och så vit nail art liner från Kiss för morrhåren och ögonen. :) 
 
Den här designen har jag för övrigt stulit rakt av från Sara på Nails by S. Numera gör Sara mest gelénaglar eftersom hon utbildat sig till nagelterapeut, men går man långt tillbaka i bloggen hittar man massa fina nail arts med vanliga nagellack. :)

Depend #318

Idag visar jag ett ljust, mintigt lack från Depend, som jag fyndade på Maxi för 10 kr!
 
 
 
Det här är tre lager av 318, som tyvärr är ganska rinnigt och lite svårjobbat. Jag skulle inte köpa det för fullpris, men för en tia får det fortfarande räknas som fynd. Jag skulle inte bära det på egen hand så här, men i en nail art blev det riktigt fint. :) 

H&M Lindalicious

Jag är verkligen sällsynt dålig på att svara på kommentarer, och idag hade jag nog rekord på antal obesvarade kommentarer, hela 27 stycken hade jag fått sedan jag skrev förra veckan, jag måste säga att jag är imponerad! Tyvärr får jag väl säga att jag även är ganska dålig på att kommentera andras bloggar också, jag vet väldigt sällan vad jag ska säga. Nu ligger jag dessutom efter väldigt mycket med bloggläsandet, tror jag har en 200 olästa inlägg på min bloglovin'! 
 
Min karl och jag är just nu mitt uppe i flyttförberedelser. Vi fick nyckeln till vår nya lägenhet idag, så tanken är att vi ska börja flytta in under helgen. Saknar fortfarande ganska mycket grejer (möbler) dock, så vi tänkte åka och second hand-fynda (förhoppningsvis!) imorgon och på söndag. Det enda vi egentligen har färdigt i möbelväg precis som vi vill ha det är en säng, haha. Vi planerar att köpa ny soffa och har spanat in ett par i en lokal möbelaffär, men tyvärr har de 8! veckors leveranstid på grejerna. :( Så jag antar att vi får dras med min gamla under tiden. Nytt soffbord vill vi med ha, och tv-bänk och köksbord med stolar (vi gjorde oss av med det mesta efter studietiden). Vi har dock en gammal kökssoffa ståendes som ska restaureras, sen ska vi in med den med! :) 
 
Jag skyller i alla fall på det över att jag är så dålig på att svara på kommentarer just nu. :) Nästa vecka börjar jag dessutom ordentligt på mitt sommarjobb, så vi får väl se hur mycket tid det blir över då, vill ju försöka lyckas få en solbränna också! Har jag förresten sagt vad jag ska jobba med? Jag ska jobba på lagret i en liten Ica-butik, med att lyfta mjölkbackar, göra hemkörningar och packa upp varor. Vi får väl se hur bra naglarna håller sig genom det! 
 
Nu till dagens lack, haha, blev lite mycket privat skit här! ;)
 
 
 
 
Lindalicious från H&M är alltså det här. Ett rödorange lack som har lite fire going on i form av vackert skimmer. Jag gillade verkligen detta! Har två lager på bilderna, och jag vill minnas att det var väldigt lättlackat. Tror att ett tredje lager inte hade skadat, hade nog gett mer djup i det. På bilderna ser två okej ut, men IRL kändes det som att tre hade behövts. 
 
Annars inte mycket att säga om det, ännu ett bra lack från H&M helt enkelt! :) 

Stamping..

När jag precis hade fått hem mina stämpelplattor från Bundle Monster ville jag nästan genast pröva dem. Tyvärr gick det inte så jättebra...
 
 
Jag prövade på China Glaze Tart-y for the Party, och ville göra ett coolt orm-mönster på platta BM215. Och så har jag sett en massa coola stampings med holo-lack, så först prövade jag med Jade Magia. Blev det bra? Nä. Så då prövade jag sen med A-England Lady of the Lake. Blev det bra? Nä. Som en sista utväg prövade jag med BÅDA, men det blev inte heller bra. Så det slutade med att jag bara fotade och sen tog bort alltihopa. Kanske var både Jade och Magia lite för rinniga för att de ska funka bra till stamping, har fått för mig att man ska ha ganska kompakta lack till det. Har ni några tips på vanliga lack som är bra till stamping? 

Isadora 765 Poolside

Då var det redan midsommar! Tyvärr har jag inte några fler vackra midsommarmanikyrer att visa er. Ni får nöja er med ett swatch-inlägg över en fantastiskt vacker blå nyans från Isadoras sommarkollektion! 
 
 
 
 
 
Lacket delar namn med kollektionen, och heter Poolside. Fantastiskt lättlackat och väldigt vackert. Jag hade två lager, men jag tror det hade blivit ännu vackrare och mer djup med ett tredje, så här i efterhand. 
 
Igår visade jag ju er detta årets midsommar-nail art med blåklint och prästkragar. Över huvud taget känns det som att blommor är väldigt midsomrigt. Kanske också sill och små grodor, men det känns inte alls speciellt festligt att måla sill och grodor på naglarna (fast jag vill gärna se om någon av er gör det!).
 
Men kanske kan någon av nedan blomdesigner också inspirera? Klicka på bilden för att komma till inlägget:
 
 
 
 
 

Midsummer

Idag är det lövmarknad här i Karlskrona! Älskar sånna där värdelösa marknader! Förr i tiden ska det ha varit den dag då bönderna kom in till stan och sålde björklöv till stadsborna så de kunde smycka sina hem inför midsommarafton. Eller något i den stilen. Nu är det bara ännu en marknad med massa marknadsstånd som säljer allt från godis och kryddor till rengöringsmedel och leksaker. Trevligt är det i alla fall! 
 
De brukar alltid sälja blåklint och prästkragar på lövmarknaden, väldigt ofta i form av midsommarkransar. Därför har jag alltid förknippat just blåklint och prästkragar med midsommar. Tycker det är fantastiskt vackert också, så därför ville jag ge mig på att göra en nageldesign med blåklint och prästkragar!
 
 
 
 
 
 
 
Jag blev faktiskt väldigt nöjd med den här designen, den känns midsomrig utan att vara pang på rödbetan med midsommarstång, grodor och sill. Inte speciellt svår att göra heller, blommor är så bra på det viset!
 
Bakgrunden är Isadora 93 Brisk Yellow, ett lack jag fyndade för 10 kr på Maxi för lite sen. Kommer ett swatchinlägg på det någon gång framöver. Blåklinten är målade med min blå two way från Rio, samt svart och vit nail art liner från Kiss. Prästkragarna är vitt från Kiss och gult från Rio, samt stjälkar med grönt från Rio. 
 
Har ni några speciella designer inför midsommar, eller bara något speciellt nagellack som ni tycker känns extra midsomrigt? 
 
Det är trevligt med lövmarknaden förresten, det gör att det känns som att midsommar börjar en dag tidigare. :) 

Bundle Monster stamping plates

För ganska många veckor sedan nu fick jag hem ett antal stämpelplattor från Bundle Monster: de är betydligt billigare än originalet Konad och minst lika bra. Jag köpte mina från Amazon och de kom ca 1,5 vecka efter beställning. :) Jag köpte två olika paket, detta och detta. Vill minnas att jag betalade totalt 304 kronor för allihop inklusive frakt! 
 
 
 
 

China Glaze Tart-y for the Party

Vi kör ett förinställt inlägg idag. Det kommer säkert bli lite så att när andan faller på gör jag ett par inlägg i förväg och sen kanske det blir en kort paus igen. Idag kommer jag i alla fall med China Glaze Tart-y for the Party. Jag önskar jag hade skrivit upp lite om lacket för jag kommer inte alls ihåg vad jag tyckte om det. 
 
 
 
 
 
 
På bilderna tycker jag faktiskt att det ser ut som att det var lite svårlackat, men det är inte alls vad jag minns. Jag har för mig det var två lättlackade lager faktiskt, inga konstigheter i formulan, men visst ser ytan lite ojämn ut på bilderna? I så fall var det bara jag som var slarvig, för jag kan verkligen inte minnas att det var några konstigheter med Tart-y for the Party. 

Reciprocal Gradient

Vet ni vad, idag kommer det faktiskt ett riktigt inlägg! Jag älskade verkligen den här nail arten när jag gjorde den, trots att den är rakt av stulen av andra bloggare. Själv såg jag den första gången hos Sleepy Elin, men finns ett antal andra som har gjort den tidigare. Denna tutorial av Colette på SimpleLittlePleasures är kanon om ni vill se hur man gör!
 
 
 
 
 
Bilderna blev lite ur fokus, men jag tror ni fattar grejen. :) Visst blev de fina? Jag gillar verkligen idén och kommer antagligen göra den här sortens nail art igen. Den är lite pillig och tidskrävande att göra, men resultatet blir så bra att det klart är värt det (och då blev mina ändå inte perfekta, ni ser ju att tejpen inte riktigt har hållt längst ner). 
 
Jag använde China Glaze Purple Panic som bas, sedan svampade jag även på China Glaze Tart-y for the Party och Orly Pure Porcelain
 
Jag vet inte riktigt hur flitig jag kommer vara med bloggandet nu, kanske kommer igång lite igen men troligtvis inte på någon högre nivå. Jag är visserligen ledig nu och har hur mycket tid som helst, men man ska ju vara sugen på det också. Just nu är det t.ex. strålande solsken ute så jag vet inte varför jag sitter inne egentligen!
 
Senaste nytt är också att jag om min pojkvän ska åka till Kina i höst! Vi har pratat lite om det innan eftersom han har flera kompisar där efter sin masterutbildning där det var många internationella studenter, och så helt plötsligt nu bara blev det bestämt, och jag fick hastigt och lustigt bestämma om jag skulle följa med eller ej. Så vad gör man, det kan man ju inte bara strunta i, så nu är biljetterna köpta och vi ska vara där i två veckor. Har ni tips på saker man inte får missa i Peking och Shanghai (nagellacksshopping kanske?!) får ni gärna dela med er! :) 

Paus

LÅNG bloggpaus. Ber om ursäkt för det, men jag är imponerad över hur min statistik ändå har hållt sig ganska konstant under tiden jag varit borta, tack för att ni fortsätter kika in här! (Vill man inte behöva hålla koll själv kan jag tipsa om bloglovin, då kan ni få ett dagligt mail med vilka av era favoritbloggare som har uppdaterat!).
 
Anyway, man kan väl säga att det har varit lite mycket på sistone, och jag behövde verkligen en paus. Jag vet inte om jag kommer lyckas komma igång nu, kanske i lite mindre skala än tidigare. Jag kan dock lova att jag inte har slutat måla naglarna, och jag har en mängd swatcher och en del nail art att dela med mig av när jag väl kommer igång igen. 
 
Så vad har hänt egentligen? Kort uppdatering, min pojkvän fick sin projektanställning förlängd så vi kunde äntligen börja leta lägenhet, vilket var ett intensivt, känslomässigt jobbigt arbete. Jag har aldrig haft sån ångest som när vi fick två lägenheter hos samma hyresvärd att välja mellan: en 2:a på 64 kvadrat en bit utanför stan, med stor balkong och helt fantastisk utsikt över havet, eller en 2:a på 71 kvadrat på centralt men lugnt läge i stan, som var fräschare än den andra, låg ett par hundra meter från en strand och 50 meter från min pojkväns jobb. I slutändan tog vi den i stan (fast balkongen på den andra vägde tungt kan jag säga) och det känner jag mig nöjd med. Vi flyttar in den 1:a juli, och nu letar vi alltså möbler, vilket är ännu en bit intensivt arbete. 
 
I fredags jobbade jag min allra sista dag på Telenor, vilket var så sjukt skönt och jag känner mig så fri! Nu känner jag mig dock arbetslös igen, haha, så inget gott som inte för något ont med sig, och tvärt om. :) 
 
Det jobbigaste som hände var nog precis när jag sist bloggade, och det var att vi blev tvungna att avliva vår katt Bamse, som varit sjuk till och från i ungefär 1 år. Mina föräldrar tog honom till veterinären på måndagen, eftersom han hade problem med magen om knappt åt nånting alls (och det han åt kom upp igen), och de konstaterade att han bara skulle bli sämre med tiden, vilket vi i och för sig redan visste eftersom det var precis likadant förra året. Men det var verkligen sjukt jobbigt för han var världens bästa katt och det gör mig fortfarande väldigt ledsen när jag tänker på det. Han var så himla snäll och alltid kelig och helt enkelt väldigt speciell. Till och med folk som inte gillar katter gillade Bamse. :) 
 
 
Men det är ju sånt som händer och en av nackdelarna med att ha djur. Hade inte riktigt räknat med att det skulle hålla i sig så länge bara. 
 
Det är väl i alla fall de stora grejerna. Sen är det förstås mycket småsaker, men de minns jag inte ens längre. Nu ska jag iväg och träna, för det har jag inte gjort på flera veckor, och den gula klänningen jag hade tänkt ha igår på min brorsdotters 2-årsdag har blivit för liten! :O 

RSS 2.0