Jade och Layla Holos

Idag kändes det riktigt vårigt ute, fastän det blåste rätt mycket. När jag kom hem låg det löften om våren och väntade i ett vadderat kuvert på köksbordet. ;)
 
 
Fina holo-lack från Jade och Layla. 
 
Jade Vermelho Surreal
Layla Emerald Divine
Layla Gold Idol
Jade Psicodélica
Jade Mystic Gold
 

Som sagt, redo för våren så nu kan den komma när som helst!
 
Dessa beställdes via brittiska företaget Sally Magpies som har bland annat Layla, Jade, Ozotic, Speciallitá m.fl. lite mer svåråtkomliga märken. Förvånansvärt billigt och är framför allt nöjd över frakten, som bara kostade ca 30-40kr. Jag beställde förra tisdagen, och tur var väl det för nu har Royal Mail (Storbritanniens Posten) plötsligt bestämt sig för att inte skicka nagellack utomlands längre (ryktet går att de förstör alla paket med nagellack, men mer troligt är väl att de bara skickar tillbaka dem till avsändaren). Detta betyder att Sally för tillfället inte kan skicka utanför Storbritannien längre, men håll utkik så kanske hon lyckas hitta ett bättre fraktalternativ snart. :) 
 
Glöm nu inte att kika på mina Tradera-auktioner! De fina Orly-lacken och OPI är fortfarande utan bud! :O

Tradera-auktioner

Godkväll mina vänner. Ledsen att det varit så tomt på bloggen denna veckan, har helt enkelt inte känt mig sugen på att blogga. Det blir så där ibland, hoppas inte ni tröttnar på mig när jag gör så. :) Jag har spenderat helgen hos min pojkvän i Halmstad, men dagarna flög förbi alldeles för fort och nu sitter jag här och håller på att gå under av saknad. Så jag har ägnat kvällen åt att lägga upp lite nagellack på Tradera. Ni hittar annonserna här
 
Där finns bland annat Orly, OPI, H&M, Oriflame och ett gäng av mina two way-pennor från Sure Promise. Passa på att kika lite. :) 

Zoya Logan

Vad gör man när man har alldeles för många lack man vill prova på en gång? Man målar naglarna med en accent nail (finns det något bra uttryck för det på svenska?). Jag var sugen på Zoyas Logan, och passade på att även pröva Mint Madness från H&M på ringfingret (skriver lite mer om det i ett separat inlägg). Så här kommer bilder på Logan, i solljus till och med!
 
 
 
 
 
 
I skugga:
 
 
 
Och ja, det är precis så vackert som det ser ut på bilderna. Finishen påminner mig en hel del om Charla, känns som att den här sortens glitter-lack är Zoyas grej. :) Snyggt som tusan är det i alla fall. Täcker kanonbra på två lager och är lätt att lacka med. Den här gången får jag dock erkänna att jag var tvungen att göra en liten clean-up med aceton (ja, jag använder faktiskt aceton när jag rengör nagelbanden från överflödigt nagellack).

Corset

God kväll. Idag har jag haft en sån där riktigt seg dag så jag är helt förundrad över att det faktiskt är kväll nu och jag har lyckats få hela dagen att gå. Har känt mig riktigt oinspirerad, liten och ensam idag, men ändå fått liiite gjort. Funderar på att rycka upp mig och baka en äppelpaj om en stund. :P
 
Den här varianten av nail art har ni säkert redan sett flera gånger, och jag också. Av någon anledning kände jag dock att det var helt rätt för just Zoyas Blaze, så here goes. Det har förresten kommit snö igen nu, så jag passar på att utnyttja den.
 
 
 
I eftermiddagssolen:
 
 
 
 
A-Englands svarta Camelot får vara med på kalaset och även en svart nail art liner från Kiss. De silvriga prickarna kommer från ett minilack jag köpt på H&M, Metallic Grey
 
Gillar ni den här manikyren tycker jag verkligen ni ska pröva, för den är superlätt att göra. Den är snyggare på nära håll än på lite avstånd, hade behövts lite mer kontrast för att den ska se snygg ut långt ifrån. :) 

Zoya Blaze

Som utlovat kommer här swatchbilder på superfina Blaze från Zoyas julkollektion Ornate. I det här läget önskar jag verkligen att jag hade en bättre kamera, för det finns inte en chans att min kan fånga hur vackert det här lacket egentligen är!
 
Vi börjar med några utomhusbilder.
 
 
 
 
Sedan ett par bilder inomhus med blixt. 
 
 
 
Som sagt, det är sjukt svårt att få rättvisa bilder. Googla lite mer om ni är nyfikna, skulle råda er att titta på Scrangies bilder också. :)
 
Blaze täcker på två lager och glittrar helt fantastiskt. Jag vet inte vad man ska säga att det är för finish, det känns som att det är ett glitterlack, men det glittrar precis som ett scattered holo. Det påminner mig faktiskt väldigt mycket om Saint George och Tristam i finishen, fast det har lite mer mörka glitterkorn i sig tror jag. Strunt samma, skitfint är det i alla fall!

Zoya Ornate

I tisdags hade det här landat hemma hos mig! En låda, vad kan det vara i den?!
 
 
Ehm ja, nagellack så klart...
 
 
Tre fantastiskt vackra (hoppas jag) nagellack från Zoyas julkollektion Ornate. Blaze, Ziv och Logan. Jag har Blaze på naglarna nu (swatch-bilder kommer imorgon!) och är helt lyrisk över det! Fantastiskt vackert är det! Hoppas att Ziv och Logan är lika fina! ^^
 
Beställt på eBay så klart, farligt farligt. Först var jag på väg att köpa hela kollektionen för alla lack såg riktigt fina ut, men sen hejdade jag mig och bestämde att jag faktiskt bara behövde dessa tre. "Behövde".. Fast ni vet ju hur det är. :) 

Contradictory

Det är alltid lika knepigt att försöka måla nail art på nagellack som ser fantastiska ut i sig själva. Hur gör man något fantastiskt ännu mer fantastiskt? Någon kommer säkert säga emot mig nu, men jag har faktiskt ganska dålig fantasi. Det gör att när jag stöter på ett fantastiskt lack, som Nfu Ohs nr 64, så brukar jag köra på en ganska "safe" nail art och det brukar resultera i att det blir en ganska tråkig manikyr, åtminstone enligt mig. Till det vackra rosa holografiska lacket målade jag en variant av french med svart tipp och enkla blommor. Här kommer den, med blixtbilder först:
 
 
 
 
Och så utomhus med, ja nu igen, snö!
 
 
 
Har fått en rejäl spricka i tumnageln igen, för första gången på väldigt länge, vilket jag stör mig något otroligt på. Har lagat den nu, fast det ser fortfarande förfärligt ut och jag stör mig fortfarande på det.
 
Anyway, som sagt, french. Målat på frihand 20 minuter innan vi skulle ta emot barnen på kören i måndags. På nära håll ser det rätt slarvigt och hafsigt ut (jag tror att jag målat tippen lite för långt ut också, men grejen är att det är typ sådär min VNL ser ut utan nagellack), men på lite avstånd blev det bra. Fortfarande tråååkigt dock. Hoppas jag lyckas åstadkomma något mer intressant nästa gång. :) 

Nfu Oh #64

I helgen när jag var i Lund passade jag på att lacka om med ett fantastiskt holo-lack som jag inte har prövat innan. Har haft det sedan förra sommaren, men inte kommit mig för med att använda det! Det är nr 64 från Nfu Oh (NfuOh? Vet inte om det ska vara mellanrum eller ej).
 
Vi börjar med några bilder i lampljus (solljus ska vi nog inte räkna med nu).
 
 
 
 
 
Och så utomhus utan solljus:
 
 
 
Som ni ser är det inte så värst imponerande utan direkt ljus på, men i solljus blir det helt fantastiskt! Googla för fler och bättre bilder. Jag har använt tre lager, men egentligen är det här lacket väldigt täckande. Problemet är att det lider av så kallad "holosjuka", som gör att lacket liksom klumpar ihop sig på något lustigt sätt när man målar. Här ser ni resultatet av det: 
 
 
Trots tre lager är det alltså näst intill genomskinligt på vissa ställen. Detta är ett förhållandevis vanligt fenomen hos holo-lack, men det finns förstås de som inte alls lider av detta problem. Jag kan tänka mig att det beror på att holo-lack innehåller ett slags pulver som heter "spectraflair". Nyckeln till att slippa det är att pensla så få drag som möjligt, och alltså ha gott om lack på penseln från början. 
 
Som ni säkert redan vet eller har kommit på själva är holo-lack något att plocka fram om somrarna eller en ovanligt solig vinterdag, för det är då de gör sig som bäst!

H&M Run Baby Run

För lite sedan var jag i stan och tog en runda in på H&M. Där hittade jag ett nytt guldfärgat nagellack som hade en speciell nyans som jag tyckte var väldigt intressant, så det fick följa med hem, tillsammans med ett par andra lack, bland annat några Essie på rea. Det guldfärgade Run Baby Run prövade jag redan i torsdags. :) 
 
 
 
 
När jag först såg det här lacket tyckte jag det hade en intressant grön underton going on, fast den syns inte så väl på naglarna. Däremot är det ett väldigt fint och lättkontrollerat guldigt lack som jag definitivt tycker är värt att ha i samlingen. Jag har inget som är så här gultonat sedan tidigare, har inte så många guldiga lack alls faktiskt. Detta tror jag är hyfsat nytt hos H&M, har i alla fall inte sett det tidigare, och jag brukar försöka hålla utkik efter nyheter just hos H&M, eftersom jag verkligen gillar deras nagellack. Det här är två lager som är precis så lättlackade som jag har vant mig vid av H&M:s lack. Inget städande kring nagelbanden som ni säkert ser, så goda betyg från mig. Kanske hade ett tredje lager inte skadat, men jag nöjde mig med två. :) 
 
Nu har jag lovat att skypa med min fina man, så hinner inte svara på kommentarer nu. ;) 

Nail Art vs. Swatches

Som ni säkert alla lagt märke till så är ju inte jag någon vidare flitig nagelbloggare. Jag bloggar lite när jag har tid och lust helt enkelt, vilket betyder att ibland gör jag det varje dag, och ibland går det flera veckor mellan inläggen. Egentligen vill jag gärna blogga mer, men jag vill inte behöva anpassa mitt liv runt det, vilket gör att det är svårt att få ihop det ibland. Men jag skulle vilja fråga er vilket ni är mest intresserade av på min blogg? Är det för nail arten ni kikar in, är det swatcherna, eller de få gånger då jag skriver om nagelvård och annat relaterat? Är det kanske bara helheten? 
 
För ett tag sen räknade jag alla oprövade nagellack jag har. Med oprövade räknade jag faktiskt med dem jag använt i nail art men aldrig haft på en hel nagel. Det blev 136 stycken. Sen dess har jag köpt 7 nya. Och prövat 2. Så nu landar vi på 141 då. Med detta i åtanke funderar jag på att göra mer swatches mellan varven på nail arten. Nail art tar ju faktiskt mycket mer tid att göra, även om det är det jag tycker är roligast. Jag har aldrig lagt speciellt mycket fokus eller varit speciellt noga med swatches. Jag tycker helt enkelt att det redan finns så många bloggar som gör swatches mycket bättre än jag, och som kommer med nyheter väldigt mycket snabbare än jag. Men som sagt, jag kanske ska börja köra lite fler swatcher framöver.
 
Eller vad tycker ni? Är det något ni gärna vill se mer av här på bloggen? 
 
Den här helgen är jag för övrigt i Lund och hälsar på gamla kompisar, utan kamerasladd, så kan nästan garantera att det inte kommer bli några bildinlägg. :) Kanske imorgon när jag kommer hem. Om jag orkar. 

Forget-me-not

Till KIKO:s 338 ville jag göra något väldigt enkelt, så jag bestämde mig för att återanvända en design jag gjorde för längesen. 
 
 
 
 
 
En kreativ blandning av djurmönster och bling bling. Eller? Personligen tycker jag att det är ganska snyggt, om än kändes det lite, ja faktiskt, fjortis-aktigt. Lite för ungt liksom. Inte så sofistikerat (säger en blivande 23-åring(!) med åldersnoja?!). Samtidigt är den lite lekfull så där som jag gillar. Tja, vad tycker ni? 

KIKO #338

Vet ni vad, på förra nagellacket jag hade på naglarna, Polar Nights, gjorde jag faktiskt ingen design för jag tyckte det gjorde sig bäst för sig själv. Så idag kommer det en swatch till, på KIKO 338.
 
 
 
 
 
 
 
Kommer ni ihåg det senaste lacket jag prövade från KIKO? Jag köpte ju ett helt gäng när jag var i Lissabon i höstas, och blåa nr 335 var först ut att testas, men det var inget jag var speciellt nöjd med. Jag kan dock komma med det glädjande beskedet att nr 338 är mycket bättre! Ett vanligt hederligt krämlack, men ack sicken vacker färg och perfekt formula! Tror ni mig om jag säger att det där är två lager och INGET städande med remover/aceton kring nagelbanden? Jag börjar bli riktigt säker på handen alltså. :D Att detta nagellacket flyter på som en dröm gör säkert inte saken sämre. Jag är riktigt imponerad över vad man kan få för 3,95 euro alltså. Plus att jag som sagt verkligen älskar färgen. Jag hade faktiskt ingenting liknande sedan tidigare. Den här nyansen har en lyster i sig som gör att jag vill stirra oavbrutet på mina naglar i flera timmar. :) Extremt nöjd med köpet. :) 

Isadora 750 Polar Nights

Det här nagellacket bar jag i helgen. Ni har säkert redan sett det på ett antal andra nagelbloggar för jag är ganska sen med att visa det. När jag såg Isadoras höst- och vinterkollektioner detta året (eller ja, 2012 då) kände jag mig inte alls sugen på något av lacken från början faktiskt. Men sen såg jag swatch efter swatch av detta vackra Polar Nights och då var jag ändå tvungen att köpa det. Så här kommer mina bilder!
 
 
 
 
 
Blå bas och massa glitter var det här! Sen en hel del silverhexagoner finns också med i detta vackra nagellack. Formulan var faktiskt också oförskämt bra. Lätt att lacka med (jag har inte städat nagelbanden minsta lilla här!), täcker på två lager och torkar snabbt! Glittret fördelar sig snyggt också. Jag måste säga att Isadora har bara kommit starkare och starkare varje år. För några år sedan klagade jag mycket på torktiden på Isadoras lack: jag fick alltid lakansmärken i nagellacket om jag lackade på kvällen för att det inte torkade ordentligt, men det har jag inte upplevt på väldigt länge. Bra jobbat Isadora! Kul att se att ett svenskt märke leverar så starkt! 
 
Varning dock för de där silverhexagonerna! Det är kämpigt att få väck dem när man ska ta bort nagellacket.. Dip-in-burk rår inte alls på dem, och jag stod och gnuggade ett bra tag med en bomullspads och Ciens nagellacksremover. Helt hopplöst, vissa fick jag skrapa bort med nageln. Kanske två lager underlack först hade hjälpt? 

Fireworks

Jag lovade ju faktiskt bättre bilder på min nyårsmanikyr, sen ska jag väl helt ärligt säga att jag inte är säker på om det här faktiskt är bättre bilder, men det är ett försök till bättre bilder i alla fall.. Åtminstone syns färgerna lite bättre. :) 
 
 
 
 
Som sagt är det Isadoras Black Galaxy som är bakgrundsfärg. För att fyrverkerierna sedan skulle träda fram lite ordentligt mot den svarta bakgrunden målade jag faktiskt fyrverkerierna med vit akrylfärg först, och fyllde sen i med nagellack i skimriga färger. Frågan är nu bara om jag kan komma ihåg vilka färger det var... Jag vet att Kleancolors Metallic Green är med, och Zoyas Charla.. OPI GoldenEye, H&M Electric, KIKO 277, BeYu 216, China Glaze Midnight Kiss, Kleancolor Metallic Orange.. Hm det är nog dem jag kommer ihåg. Kan hända att det är någon mer, men då minns jag inte dem. Ta några färger du gillar bara :) 

Isadora 728 Black Galaxy

Godmorgon alla! (fast egentligen är kl halv 11 på kvällen och jag sitter och skriver ett förinställt inlägg)
 
Till nyår blev jag sugen på att pröva ett lack jag köpte för typ ett år sedan och som verkade som ett väldigt bra nyårslack, nämligen Isadoras Black Galaxy, ett svart lack med massa olikfärgat glitter i. Nu är det ju dock så att jag har en gammal digitalkamera från 2007, så den är ju inte alltid helt fantastisk att ta swatchbilder med, men ni får dem i alla fall. Utomhus ser man typ inte glittret alls, och inomhus i lampljus blir bilderna alldeles suddiga, så ni får utomhusbilder utan sparkle och inomhusbilder utan skärpa. Bra va?!
 
 
 
 
 
 
Jag vet att bilderna inte riktigt framhäver det, men det är faktiskt ett riktigt vackert lack. Svart med glitter i olika färger, ni förstår väl att det är riktigt fint? Jag vill minnas att två lager täcker och torktiden är kanonbra. Inget att klaga på (förutom kassa swatchbilder..)

Santa's Little Helper

Till jul hade jag bestämt mig för att klä mina naglar i tomtekläder. Så här blev resultatet på det. :) 
 
 
 
 
 
På bilderna tycker jag faktiskt det ser väldigt snyggt ut! I verkligheten skavdes det vita på tippen av väldigt fort så det såg lite halvtaskigt ut, men jag tycker idén var väldigt bra. Såg senare att det var ganska många som hade gjort just det här motivet på sina naglar nu till jul, men jag är nöjd ändå då jag faktiskt för en gångs skull kom på det själv utan att googla och sånt för inspiration. 
 
Basfärgen är OPI Die Another Day som jag swatchade i förra inlägget. Den vita kragen är målad med nail art linern White från Kiss, svart bälte och knappar med Depends 1062 och guldigt spänne med Depends 1061
 
Väldigt enkelt och snyggt, eller vad tycker ni? 

OPI Die Another Day

Idag ska jag visa er helt förskräckligt dåliga swatch-bilder jag tog på vackert röda Die Another Day från OPI:s James Bond-kollektion när jag var i Halmstad och firade jul med min pojkvän och hans familj. Jag vill ursäkta kladdet, som faktiskt ser hemskt ut med just röda nagellack. Brukar inte bry mig så hemskt mycket om det annars, men med just rött ser det ganska illa ut faktiskt... Dessutom hade jag dåligt ljus så de är lite suddiga, men färgen stämmer i alla fall överens väldigt bra, så ni får se dem i alla fall. 
 
 
 
 
Tänk bort kladdet så har ni lite hum om hur den ser ut. :) Det här lacket var aningens rinnigt, eller kanske inte rinnigt egentligen men väldigt lättflytande, vilket jag tror bidrar till varför jag kladdade en hel del utanför naglarna. Annars var det ganska lättkontrollerat och hade bra formula för övrigt. Vill minnas att jag hade två lager på bilderna, men la på ett tredje sen. 

Beneath the Christmas Tree

Dessa naglar hade jag ett par veckor innan jul, men kom aldrig till skott att ladda upp bilderna, så ni får dem nu istället. Det är ju synd att jag inte är den sorts nagelbloggare som faktiskt laddar upp inlägg när mina läsare har nytta av dem, men jag hoppas att ni tycker det är kul att se dem så här i efterhand också. :) 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppas att ni alla ser att det är julklappar under en gran det ska föreställa (förutom julgransdekorationerna då förstås). Jag blev faktiskt väldigt nöjd med motivet här, åtminstone med helheten. Vissa av naglarna blev ju lite kladdiga och oproportionerliga, men gillar idén och utförandet i stort. Jag har använt China Glazes Kalahari Kiss som bakgrundsfärg (föga julig färg i sig själv, men med detta motivet tyckte jag den passade bra) och paketen och dekorationerna är målade med akrylfärg. Grankvistarna är målade med en grön two way-penna från Rio, och glittret kommer från billiga nail art lack. Toppat med Essies Good to Go tycker jag faktiskt att det här blev riktigt juligt och fint! Det var inte speciellt svårt heller (okej, förutom det flätade hjärtat, det var lite knepigt att få till), det enda jobbiga var att det tog lite tid att göra. Det är inte helt omöjligt att jag gör en variant av den här manikyren nästa år också, och kanske något liknande till påsk med påskris? 

China Glaze Kalahari Kiss

Tänka sig, nu har jag äntligen lyckats lista ut hur man lägger till text i bilder. Det är något krångligare än jag är van vid, men faktiskt så gick det direkt i Mac:s bildvisningsprogram "Förhandsvisning". Här har jag suttit och försökt klura ut GIMP, som jag till slut laddade ner, och så hade jag inte ens behövt det. Dock blev bildtexterna lite mindre, men det tror jag inte det är nägon annan än jag som bryr mig om. :) Så nu ska jag minsann komma igång med bloggandet igen. Har även gått ner till 75% på jobbet också, så chansen att jag lyckas ta bilder i dagsljus är väl lite bättre nu, speciellt eftersom det blir ljusare och ljusare om dagarna också. Jag har i alla fall rätt många inlägg på lager, men vi börjar i kronologisk ordning, med en swatch jag tog innan jul. 
 
 
 
 
 
 
Det här är alltså China Glaze Kalahari Kiss från China Glazes höstkollektion On Safari. Inte speciellt juligt, men trots det gjorde jag en julmanikyr med detta lacket som basfärg. Den kommer ni få se imorgon (kan jag nästan lova...).
 
Jag minns faktiskt inte hur många lager jag hade, men jag tror det var två. Bra formula i alla fall, lättmålad. Kände inte ens behovet av att städa nagelbanden efter mig. Börjar bli bättre och bättre på att hålla mig på bara naglarna faktiskt. Händer fortfarande att man stöter på nagellack med hemsk formula som gör det helt omöjligt, men för det mesta går det faktiskt ganska bra nu.
 
Eller vad säger ni? Är ni själva bra på att hålla er borta från nagelbanden med nagellacket, eller måste ni också "städa" med aceton/remover efter lackning? 
 

RSS 2.0