Depend #295

God förmiddag!
 
Idag skiner fan solen ute. Synd att jag inte hinner gå ut innan jag ska till jobbet. Börjar kl 13, och kl 10 hade jag lovat vara med i en undersökning via telefon från Statistiska Centralbyrån. Jag måste verka vara världens tråkigaste och mest tragiska person. De vänner jag uppgav när jag var med i undersökningen för tre år sedan pratar jag knappt med längre, och det är inte som att jag har fått så värst många nya vänner sedan dess.. Eller jo, det har jag, men eftersom jag flyttat en gång till sen dess pratar jag nästan aldrig med dem heller. :( Jag är visserligen social på andra sätt, hehe, synd att inte det framkommer i undersökningen bara. :) 
 
Igår kväll på jobbet i barngrupperna tittade vi på Smurfarna. Under tiden satt jag och filade ner mina naglar som började bli alldeles för långa. När jag kom hem satt jag och tittade på Fråga Olle-dokumentären och lackade om med Depend 295. Trevligt tisdagsnöje faktiskt. Vi får se om jag hinner måla design på dem nu innan jobbet. 
 
 
 
 
 
Sorry för kladdet utanför, jag satt och målade i soffan, så det var lite svårt just på sidorna. Fast det är inte tillräckligt mycket för att jag ska orka asa fram aceton och ta bort det. 
 
Det här lacket är ett härligt blått lack, nästan lite himmelsblå. Det torkar matt med lite lite skimmer, och två lager täcker helt. Inte helt omöjligt att man skulle kunna klara sig med ett faktiskt om man är lite skicklig. Det var lätt att kontrollera, inte rinnigt eller tjockt, utan precis lagom. Jag har ingenting att anmärka på, och jag gillar verkligen färgen, fastän den inte passar min hudton jättebra. Jag vet inte vilken kollektion det här kommer från, men jag tror att jag fyndade det i somras för 19 kr (stod i hyllan med en röd prislapp på). Bra köp helt enkelt. :) 

China Glaze Running in Circles

Igår lackade jag om med übervackra Running in Circles från China Glazes Cirque du Soleil-kollektion. Den är skitfin. Riktigt jävla fin. Och grön! :D
 
 
 
 
 
 
 
För flera veckor sedan fick jag en spricka i ena tumnageln. Jag har hållt på att laga den med Depends snabblagningskit hela tiden, men nu har den nästan vuxit ut så jag bestämde mig för att fila ner nageln. Så här kort blev den!
 
 
Rundad dessutom. Tycker bättre om när de är lite fyrkantiga. Men nu slipper jag oroa mig över sprickan i alla fall.
 
Anyway. Running in Circles är ett illgrönt glitterlack, som ni ser. Finishen blir ganska foil-lik, precis som Ziv och GoldenEye. Det täcker på två lager och torkar snabbt. Inga problem att kontrollera på nageln och bra på alla sätt och vis. Satt och stirrade lite fånigt på mina naglar en god stund efteråt för det är så vackert. :) 

Cherry Love

Hej alla!
 
Den här veckan har jag varit riktigt trött faktiskt. Jag blev nog lite ur gängorna efter att ha stigit upp så tidigt i måndags. Har inte riktigt lyckats ta igen den sömnen sen dess. I onsdags kom min man dessutom igen, så nu har vi legat och trängts lite varje natt så jag har inte kunnat sova så bra. Jag har inte ens målat om naglarna förrän idag. Nu ska ni i alla fall få se de fina körsbären jag målade inför mitt radiobesök. 
 
 
 
Kanske har ni redan sett dem om ni klickade in er på länken till inslaget. Ska ju dock skriva ett riktigt inlägg så att ni får veta vilka färger jag använde och så där. 
 
Sinful Colors Mauve är bakgrundsfärgen: den ser mer lila ut tillsammans med körsbären än vad den gjorde för sig själv. Med China Glaze Pink Voltage (Neon) och ett stort dotting tool gjorde jag körsbär, sedan stjälkar med en svart art liner från Depend och löv med Kiss Soft Green. Och för att göra det hela lite extra pilligt målade jag små vita blänk på körsbären med akrylfärg. Jag har gjort en annan variant av denna designen i vitt och svart en gång på min kompis, den hittar ni här. Jag gillar att den är så himla enkel att göra men ändå blir superfin. Perfekt för nybörjare, faktiskt. :) 
 
Nu har jag hunnit måla om med China Glaze Running in Circles, som landade i brevlådan i torsdags. Den är superfin!

Radiopratare

Godkväll mina vänner!
 
Jag lovade ju er en länk till radioinslaget, klicka här så kommer ni till det. Skriv gärna vad ni tycker! :) Representerar jag nagelvärlden bra? ;) 

Sinful Colors Mauve

Idag började jag kl. 7 på morgonen. Kan ju säga att det inte är många som ringer till kundtjänst vid den tiden, så det var en lugn morgon. Det sköna med att börja så tidigt är att man också slutar tidigt, så jag hann hem och fota detta gråa lack Mauve från Sinful Colors innan dagsljuset försvunnit. Nu blir det ju förresten bara ljusare och ljusare, som tur är. :) 
 
 
 
 
 
Glömde visst vrida ordentligt på flaskan på sista bilden, hehe. 
 
Det här är det första lacket jag prövar från Sinful Colors. Jag köpte det i Lissabon i höstas, i en butik som hette Douglas i Vasco da Gama-gallerian om jag inte minns helt fel. Har för mig det kostade 4,90 euros, vilket jag tycker är helt okej pris för 15 ml. 
 
Det här lacket är ganska rinnigt faktiskt. Det täcker i stort sett på två flödiga lager, egentligen hade kanske ett tredje behövts på vissa naglar men jag nöjde mig med två. Jag upplevde att penseln betedde sig lite konstigt. Jag doppade penseln och drog av den på ena kanten av flaskan precis som jag brukar och började måla, och jag upplevde liksom att det satt lack väldigt högt upp i penselborstet som verkade ta en stund att rinna ner. Så när man målat halva nageln kom det typ en massa lack nerrinnande från den övre delen av penseln. Förstår ni hur jag menar? Kanske bara var något jag inbillade mig, men berätta gärna ifall ni upplevt något liknande. :) Det var inte så svårt att jämna ut det, men definitivt svårt att hålla sig innanför nagelbanden. Tur att det är en så pass hudfärgad nyans att det inte syns så mycket när det hamnar utanför. 
 
Initiellt blev jag lite besviken över färgnyansen. Jag hade hoppats att det skulle vara lite mer gråmelerad-t-shirt/mysbyxor-nyans över det (har ni något bra tips på en sådan nyans?). Istället påminner det ganska mycket om en ljusare variant av Miss Stone Heart. Det drar lite åt brunt och lila i färgtonen, vilket visserligen är en ton jag gillar ganska mycket. Hoppas bara den passar till nageldesignen jag hade tänkt måla! :) 
 
Har ni prövat Sinful Colors någon gång? Vad tycker ni generellt om formula och pensel? 

Isadora 184 Winter Red

God eftermiddag alla!
 
Har jobbat idag och var duktigt trött när jag kom hem från jobbet. Blev tvungen att ta en tupplur för att piggna till lite. Jag sitter fortfarande med min gamla alla hjärtans-manikyr, men planerar att måla om om en liten stund. :) Nu ska ni få se en ordentlig swatch på Winter Red från Isadora: lacket som jag använde som bas till alla hjärtans dag-manikyren. 
 
 
 
 
 
Det här är ett lätt mörkrött creme-lack med lite lite skimmer i. Skimret syns mest i flaskan, men kikar man riktigt nära kan man urskilja det på naglarna också. Det känns som ett vanligt rött standardlack, och jag kan inte säga att jag känner speciellt mycket alls för det. Två lager täcker och det är förhållandevis lättkontrollerat. Inget speciellt men helt okej om man är ute efter den här färgen. :)

Prata naglar i Radio Blekinge

Idag hände något sinnessjukt. :) Roligt och läskigt på samma gång. Precis när jag stigit upp i förmiddags (ska jobba kvällen idag och det var svårt att inte ligga och dra sig) ringde min telefon med ett nummer jag inte kände igen. När jag svarar är det Radio Blekinge som har fått nys om att jag ska hålla en studiecirkel i nail art (ni minns det där jag skrev om i våras och höstas att jag skulle hålla på Medborgarskolan? I höstas blev det inget av för det var för få anmälda, så vi gör ett försök igen med färre kurstillfällen om ett par veckor) och undrar om inte jag kan vara med i deras morgonprogram och prata lite om naglar och nagelkonst. Jag blev helt överrumplad men tackade så klart ja. Så redan på måndag kl 7 ska jag tydligen bli lokalkändis i radio. Jag har redan börjat fundera på vad jag ska ha för naglar och blivit lite nervös. Jag som aldrig blir nervös för någonting. Nästan i alla fall. Sjukt kul är det i alla fall och jag älskar när man får chansen att göra reklam för nail art! Blir alltid så glad när jag ser folk som har mer än en färg på naglarna. ^^
 
Vad skulle ni prata om ifall ni fick prata om naglar i radio? 

Ruby Hearts+

 Jag piffade som sagt upp de övriga naglarna till min alla hjärtans dag manikyr med lite vit akrylfärg. Så här blev det. Jag är visst ganska dålig på att måla hjärtan på frihand, men vi får väl säga att det representerar alla sorters kärlek, även den skeva! :) 
 
Vänster hand:
 
 
 
Höger hand, där jag inte orkade pilla med några pärlor överhuvudtaget:
 

Ruby Hearts

Jag gjorde faktiskt även en riktigt röd, hjärtig nail art till alla hjärtans dag, fastän jag tycker det är lite klyschigt. Jag såg en riktigt snygg manikyr på fuck yeah nail art! i helgen, en hjärt-manikyr från Amber Did It! med små pärlor som jag verkligen gillade och ville försöka mig på. Här kommer min tolkning av den. 
 
 
 
 
 
Jag gjorde min också som ett par accent nails på vänster hand, orkade och hann inte med högra handen innan jag skulle till jobbet. Accent-naglarna blev riktigt snygga, men helheten blev lite tråkig tyckte jag, så idag hottade jag upp de andra naglarna med lite handmålade hjärtan. Foton på det kommer nog inte förrän imorgon, det är inget speciellt heller så.. :) 
 
Jag använde Isadora 184 Winter Red (separat swatch kommer en annan dag) som basfärg och körde på matt överlack Matte Magic runt själva hjärtanen. Sen fäste jag guldiga pärlor, eller beads, med lite topplack; det är ganska pilligt så tålamod behövs. Jag fyllde hjärtanen med China Glaze Ruby Pumps så att de glittrar som små hjärtformade rubiner. Flera av beadsen trillade bort ganska snabbt dock, så idag satte jag dit nya och struntade i det matta överlacket och täckte hela naglarna med Essie Good to Go istället så att manikyren håller ordentligt. Med sånt pilljobb är det så tråkigt när det förstörs nästan direkt...
 
Synd att inte vintersolen ville sig fram så att ni kunde få se hur fint det faktiskt glittrar i hjärtanen. :) 

Alla hjärtans dag-tips!

Hörrni, imorgon är det ju faktiskt alla hjärtans dag, och jag har inte hunnit göra så många olika alla hjärtans dag-manikyrer som jag velat. Har en på naglarna nu som jag tänkte visa i nästa inlägg, men först tänkte jag tipsa om lite idéer till alla hjärtans-manikyrer jag sett på andra bloggar, och som jag varit sugen på att pröva själv!
 
Den här varianten hos Spektor's nails är ju ursöt: hennes är visserligen gjort med stamping, men jag misstänker att det går att måla på frihand också om man har lite tålamod. :) 
 
Nail art-drottningen Robin Moses har gjort ett par skitsnygga alla hjärtans-manikyrer här och här
 
Whitney på Dressed Up Nails har gjort en annorlunda men kanonsnygg manikyr med hjärtan och ränder här, den måste ni verkligen kolla in! Hon har även gjort ett par andra snygga varianter tidigare i veckan. :) 
 
På fuck yeah nail art!:s tumblr hittar ni massvis med nail art från olika bloggare världen över, här har jag hittat många av mina favorit-bloggar! :) Just nu finns där massvis med inspiration inför alla hjärtans dag. 
 
Sist men inte minst, min love letter-design från förra året blev jag skitnöjd med, så den måste jag också tipsa om. :) Till den finns det också en tutorial! Här kommer en bild från arkivet!
 
 
Kommer ni fira alla hjärtans dag, och hur i så fall? :) 

Heart Sketches

För lite sen hittade jag en alla hjärtans-design i orange och lite andra färger än just rosa och rött som annars är det vanligare när det rör just alla hjärtans dag. Jag gillade den verkligen och bestämde mig för att försöka kopiera den i andra färger. Min blev inte lika bra, men här kommer den i alla fall. Originalet hittar ni här
 
 
 
Det är alltså egentligen bara en massa små streck i olika längder som så småningom blir hjärtan om man lyckas få till det. Det är svårare än det ser ut måste jag medge, och jag tror det hade varit lättare med mer heltäckande och lättflytande akrylfärger. Jag använde Soft Pink, Soft Green och White från Kiss för att göra hjärtanen, och de var lite för sega för att det skulle gå riktigt lätt. Tunnade ut dem med lite Seche Restore men det var fortfarande inte helt enkelt. 
 
Man ser i alla fall att ett par av dem ska föreställa hjärtan... xD Basfärgen är förresten Depend 352 som swatchades i förra inlägget. Här tycker jag nyansen stämmer bättre överens än på swatch-inlägget förresten..

Depend #352

Nu är min fina man äntligen här och jag är ledig hela tre dagar! Vet inte hur det kommer bli med blogginlägg under tiden, men jag tänkte göra ett förinställt åtminstone för morgondagen. :) Under tiden får ni swatch på Depend nr 352 från årets vårkollektion, det andra jag köpte på Lindex häromdan. 
 
 
 
 
Det här lacket gillar jag verkligen. Det är ett blått lack som är lite mer lilatonat än på bilderna, men ändå inte tillräckligt mycket för att klassas som en "blurple". Cremefinish och skitbra täckning: man klarar sig nästan med ett lager, den som är riktigt noggrann kan nog komma undan med det. Jag körde på två då jag inte riktigt lyckades täcka alla naglar helt på bara ett lager. Fin färg och bra på alla sätt och vis. :) 

Zoya Ziv

Som sagt blev jag inte så värst nöjd med den där rutiga designen, så då plockade jag fram Ziv från Zoyas julkollektion Ornate istället. Det är ett sånt där lack som är perfekt när man inte har så lång tid på sig att lacka om, men ändå vill ha ett helt fantastiskt lack. :) 
 
 
 
 
 
Synd att jag inte lyckades få någon bild i solljus, men som ni ser är det ju ändå som flytande guld på naglarna. Sjukt vackert. Det påminner i många avseenden om GoldenEye: samma känsla av flytande guld och liknande finish. Detta är också ett glitterlack, men täcker på bara två lager och ger detta foil-liknande resultat. Jag gillar det skarpt! Zoyas grej verkar verkligen vara sånna här fabulösa glitterlack. Se också Logan, Charla och Blaze
 
Ett varningens ord för borttagningen dock: kommer krävas antingen foliemetoden eller en del gnuggande med remover. Min dip-in från KIKO rådde inte på Ziv på egen hand. 

Checkered

Till Depend 357 försökte jag köra en safe design som resulterade i en massa kladd och att jag bara bytte lack så fort jag var färdig. Rutigt brukar ju annars funka till det mesta, men här kände jag bara att färgerna blev helt fel och utförandet var riktigt taskigt, så jag skäms nästan över att visa det. Men icke desto mindre, någon annan kanske gillar det. Hoppas det. :P
 
 
Jag använde en svart nail art liner nr 1062, från Depend och min röda two way-penna från Rio för att göra linjerna. Det hela blev som sagt lite för kladdigt, så jag tog bort det direkt, och målade om med Zoya Ziv som klarar sig bra på egen hand. :) 
 
 

Depend #357

När jag var runt på stan i veckan passade jag på att köpa två lack ur Depends nya vårkollektion. Lindex hade 2 för 40 kr, så jag slog till på två färger jag varit lite sugen på. Ett av dem var nr 357
 
 
 
 
Det här är två lager, men det hade absolut behövts ett tredje. Vet inte varför jag bara körde på två.. Jag gillar färgen, trots att det egentligen inte är någon vidare snygg färg, och inte heller speciellt smickrande för hudtonen. Känslan i det här lacket påminner mig en hel del om Trendsetter som China Glaze kom med 2011. Det är en sån där fulsnygg färg. Känns som att det bara är vi äkta nagelnördar som gillar (och vågar bära) den här sortens färger. :) 357 var lättmålat och hade schysst formula för övrigt. Små små glitterpartiklar i silver som inte syns jättetydligt, men definitivt finns där. 

Tea Party

God förmiddag! Idag är jag äntligen ledig. Har varit en lång vecka, ska jobba igen imorgon och på måndag, men sen har jag tre dagars ledigt och min älskade kommer hit! :)
 
Nu ska ni få se den där randiga nail arten jag pratade om att jag gjorde till KIKO nr 359 förra veckan. Eller om det var denna veckan.. Strunt samma, ni ska få se den nu i alla fall!
 
 
 
 
Ta da! Visst är det faktiskt ganska snyggt? Jag gillar färgkombon, även om det är lite väl blekt egentligen. Jag blev inspirerad till denna genom något plagg jag såg på Victoria's Secret Fashon Show för några veckor sedan (tittar bara på det för att jag tycker det är bra inspiration till just nail art). Egentligen hade jag velat ha lite vita kanter på designen också, men när jag försökte göra det på tummen blev det inte alls bra, så till slut struntade jag bara i det. 
 
Basfärgen är som sagt orange KIKO nr 359. Ränderna är gjorda med Orlys Pure Porcelain och KIKO 338. Det är ganska enkelt att göra den är sortens design, men det tar tid. Tror jag satt i ca 1,5 timme med detta. Ett tips dock för att lyckas få spetsarna på ränderna precis i mitten: måla först en vertikal linje i samma färg som basfärgen mitt på nageln. Den syns ju i relief och ger dig en guide för var mitten är, och sen när du lägger på topplack syns den inte alls. :)

Fight

Sent är det och trött är jag. Skulle jobba till 10 ikväll, men fick ett långt samtal ganska sent så jag blev kvar till 22.30. Nu har jag hunnit varva ner lite efter jobbet och försöker mig på ett inlägg så det inte ska bli alltför tomt. 
 
Jag blev nog lite väl inspirerad av hela Hunger Games-temat här med Stone Cold, för nail arten resulterade i det här, som faktiskt liknar blodfläckar på sten en hel del. 
 
 
 
 
 
Vet inte om det egentligen var meningen att det skulle bli så här, eller vad jag tycker om den här designen, men det kan definitvt vara något att ha i åtanke till Halloween, eller vad säger ni? De röda lacken jag använt är Hey Sailor och Ravishing, Dahling från China Glaze

China Glaze Stone Cold

Idag är jag skittrött. Steg upp klockan 5 både idag och igår, så det känns som att klockan är typ 1 på natten nu. Men ska försöka skriva ett litet swatch-inlägg i alla fall. :) Här är China Glaze Stone Cold från Hunger Games-kollektionen. 
 
 
 
 
 
Jag tycker det här lacket är fantastiskt coolt. Det KÄNNS verkligen stone cold. Matt granitgrå. Riktigt fint. Jag har två lager på bilderna: egentligen täcker det på ett lager, men blev lite fläckar här och var som jag behövde täcka över. Det blir lite mer djup i det också med två lager. :) Torkar riktigt snabbt till en matt finish. Kanonsnyggt!

KIKO #359

Det här lacket bar jag ett par dagar och tänkte måla en randig manikyr på, men jag hann faktiskt aldrig med det, så det fick bytas ut efter ett par dagar för att det hade chippat. Nu har jag det igen, med den tänkta randiga manikyren. Fast den får ni se lite längre fram.. :) KIKO nr 359.
 
 
 
 
Ett ljust orange aprikos-lack i en väldigt intensiv färg. Det är snyggt, och bra formula, men inte riktigt lika klockrent som 338. Det täcker okej på två lager, men blir något strimmigt, så tre lager är nog att föredra, men jag hade bara två, som sagt. :) 

Snow Fog

Isigt blå färg var det ju på Blue Sky, så vad passar då bättre än ett isigt tema? 
 
 
 
 
 
Återigen utnyttjar jag snön ute för att försöka göra bilderna lite intressantare. Ni får säga till om ni tröttnar på det. :P Snöflingor var alltså grejen här. Jag har använt Kicks White Orchid till att svampa och seda gjort snöflingor med nail art linern White från Kiss
 
Jag tycker den blev lite färglös och tråkig, känns som att det saknas något, men jag kan inte riktigt komma på vad.. Färgerna smälter liksom in i varandra för mycket. Idéer? Glitter kanske? Den här varianten som jag gjorde för drygt ett år sedan var ju betydligt roligare.

Isadora 626 Blue Sky

Isadora 626 Blue Sky var ett av de få lack jag fyndade på mellandagsrean. Ett enda fanns det kvar på Åhléns, och jag hade faktiskt ändå tänkt köpa det, eftersom det såg ut att ha en så fin vintrigt isigt blå nyans. Tror jag fick betala 34,50 för det, eller något sånt. 
 
 
 
 
Det här är två lager, men jag skulle säga att ett tredje egentligen hade behövts. Fast jag hade inte riktigt tålamod till det då jag ändå skulle svampa typ halva nageln med vitt. Det var inte riktigt så vackert som jag hade hoppats, men isigt var det i alla fall. :P

Accent Polka Dots

Till Zoya Logan och H&M Mint Madness ville jag göra något enkelt, så jag körde på prickigt. Tyvärr blev det inte riktigt så fint som jag hade hoppats, men ni får självklart se det i alla fall. 
 
 
 
 
 
Jag borde nog ha låtit Logan vara på egen hand och kört prickarna bara på ringfingrets Mint Madness. Ringfingret blev snyggt tyckte jag. :) Observera också att gropen där jag hade råkat stöta emot ringfingernageln inte syns alls nu med prickar och ett lager Essie Good to Go ovanpå. 

H&M Mint Madness

Jag tänkte köra ett litet snabbinlägg nu bara för att komma igång lite igen. Senaste swatchinlägget handlade ju om Zoya Logan, och på ringfinger-nageln hade jag då H&M Mint Madness. Så detta inlägget tänkte jag göra en snabb recension av Mint Madness. :) Ni får ursäkta den fula ojämnheten på tippen: råkade stöta emot nageln innan den var helt torr och orkade inte måla om, så täckte bara över med lite nytt lack. Det syntes inte sen med topplack :) 
 
 
 
 
 
Liksom merparten av H&Ms lack var det lätt att jobba med och flyter ut fint. Två lager och normal torktid. :) Kanonfin färg också: påminner en del om Isadoras Marzipan men är lite mörkare i nyansen. 

RSS 2.0