Spots

 
Det här är nog något av det tråkigaste jag har gjort. Det åkte bort illa kvickt, tyckte varken färgerna eller mönstret blev särskilt bra.
 
Nu har jag något annat på naglarna, som jag är riktigt nöjd med, det får ni se imorgon. :)

BeYu nr 334

 
 
 
 
Här är ett lack jag köpte på Kicks i Lund för längesen. Jag har faktiskt inte sett det här märket, BeYu, någon annanstans sen dess, så jag vet inte så mycket om det. Har 5 lack från dem, och jag är nöjd med dem. Den här nyansen är nr 334, och är en hallonröd bas med skimmer och små glitterpartiklar i guldorange och rött. Det är faktiskt riktigt fint för sig självt, bilderna gör det inte riktigt rättvisa. Det känns dock lite för juligt för att passa så här på sommaren.
 
Det är tyvärr också ganska skirt, tre lager har jag, och det torkar inte speciellt snabbt. Lätt att måla med dock, så pluspoäng för det.

Doodle

 
 

Ni vet det där jag brukar säga om att det är svårt att komma på designer till fantastiska lack? Det gällde även Ocean Drive. Totalt omöjligt att komma på någon inspirerande design. Så till slut fick det bara bli lite klotter i ett par färger jag gillade: China Glaze Pink Voltage (Neon), H&M Nail Him och BeYu 377.
 
Har kommit på att det är rätt bra att grunda mönster i vitt med akrylfärg först. Färgerna blir mer tydliga då, så det gjorde jag också här. :)

Isadora 712 Ocean Drive

 
 
 
 
Under veckan har jag burit Isadoras fantastiska Ocean Drive, ett underbart vackert ljusturkos sommarlack. Det lyser verkligen vackert på naglarna, och hade jag inte haft lite tvångstankar när det kommer till naglarna hade jag burit det som det var. Älskar som bekant kräm-lack, och det här är verkligen något extra. Två lager, torkar snabbt, flyter på hur lätt som helst. Och så den fantastiska färgen!

Lash Out

Den här veckan har varit riktigt jobbig. Varmt har det varit, och jag har jobbat varenda dag mån-lör och inte har det varit någon fart på jobbet. Fick nog en riktig chock av värmen och det plötsligt vackra vädret, för jag har mått riktigt dåligt om dagarna. Ventilationen på jobbet är inte den bästa, så har gått och gäspat och varit riktigt dåsig hela tiden och bara kollapsat när jag kommit hem om kvällarna. Äntligen ska jag få en dag ledigt innan 5 nya dagar i det där (sen ska jag åka till min älskling i Halmstad ett par dagar!). I hemlighet hoppas jag att det ska bli lite svalare och så som det var innan.
 
Needless to say så är jag fullkomligt slutkörd och har inte orkat ta tag i att ladda upp bilder från de senaste kreationerna, så det här blir ett rent text-inlägg (jag lovar att försöka ladda upp bilderna och blogga ordentligt imorgon).
 
När jag kollade min mejl idag snubblade jag över en artikel i SvD. Den handlar om hur nagellack har blivit nya modeaccessoaren de senaste åren, och det gör mig faktiskt lite imponerad att stora tidningar som SvD skriver om detta fenomen, och det är sjukt kul att så många vågar bära nagellack (och mönster!) i starka färger numera (när jag började hålla på med naglar för 7-8 år sedan fanns det i princip bara rött och rosa). Samtidigt gör det mig ganska ledsen (och arg) att det ska kallas "modeaccessoar" och ge status och följa en massa trender. För mig är nagellack mer personligt än så. Jag skulle aldrig köpa ett nagellack bara för att det var en "it-färg", om jag inte genuint gillade det. Faktum är att jag tycker mode och trender är totalt idiotiskt egentligen. Varför ska ett gäng uppsatta skönhetsjournalister, bloggare och modehus bestämma vilka kläder jag ska kunna köpa eller vilka färger på nagellack som är "inne" just nu? Jag kanske inte alls vill ha plommonfärgat, och grått och beige och sånt skit på hösten, jag kanske vill ha pastellfärgat året runt?! Det stör mig så jäkla mycket att vissa perioder på året är det totalt omöjligt att hitta kläder som just jag gillar, för allt följer någon idiotisk modetrend och ser i princip likadant ut. Visst handlar det också om utbud och efterfrågan, men alla dessa modebloggare och folk som vanliga dödliga människor ser upp till skapar en efterfrågan som i själva verket kanske bara en tredjedel av befolkningen kan stå för. Och ja. Det är möjligt att det inte går att göra något åt. Men det stör mig likväl. 
 
Jag kan inte heller säga att inte jag är en del av de här absurda influenserna. Visst fan har jag haft på mig pastellfärgade byxor den här säsongen. Men jag får väl säga att jag känner mig ganska belåten i vetskapen att jag började med nagellack långt innan det blev en inne-grej.

Two-way-pennor på Netto

Hej hörni!
 
Jag satt precis och gick igenom reklamhögen här hemma (jag gillar att bläddra i reklam), och upptäckte att det verkar som att Netto har two-way-pennor på erbjudande denna veckan. 8 färger får ni för 79kr, vilket kan vara himla prisvärt om de är hyfsade. Självklart får man vad man betalar för, så jag skulle tro att de inte är riktigt lika bra som dem man kan köpa från Rio på ellos.se eller nelly.com för 499kr. Troligtvis är de av samma märke eller kvalitet som de jag köpte förra året på ebay, och då kan de vara helt okej, men man kan också råka ut för att de inte funkar ordentligt. Men då borde det inte vara så svårt att få byta eller få pengarna tillbaka: lättare när man köper dem i Sverige. :) Men pröva vetja!
 
Här hittar ni länken till reklambladet också.
 
 
Vi får förresten se om jag orkar och/eller hinner med ett swatch-inlägg också senare ikväll. Egentligen hade jag tänkt måla design när jag kom hem från jobbet idag, men då var mina brorsbarn här, så kunde ju inte låta bli att leka lite med dem. På torsdag är det också klädbyte här i Karlskrona, så jag måste rota igenom garderoben och bestämma mig för lite kläder jag ska byta bort. Jag gillar verkligen det här påfundet med klädbyten. Så sjukt praktiskt! Man kanske skulle anordna nagellacksbyten också?!

Ribbon

Till Below Deck orkade jag inte riktigt anstränga mig eftersom jag nu haft färgen ett par dagar och har fått en massa nya nagellack som jag gärna vill pröva. Därför gjorde jag bara en väldigt enkel och subtil design, med holografisk rosa från Nfu Oh, nr 64.
 
 
 
 
 

China Glaze Below Deck

Jag gillar verkligen färgerna från Anchors Away-kollektionen. Den här dammiga lilagrå faller mig helt i smaken. :)
 
 
 
 
 
China Glaze Below Deck håller verkligen hög kvalitet på formulan: den är lätt att kontrollera och täcker helt och hållet efter bara två lager. Tipptopp! Kanske inte världens mest passande sommarfärg, men så som vädret varit här de senaste dagarna tycker jag den ackompanjerar himlen ganska bra...

Life tutorial

 
På förfrågan kommer här en tutorial till den senaste designen. Hittade mitt stativ igår och satte mig och målade i morse. Tyvärr blev ljudet väldigt dåligt, så ibland hörs det inte vad jag säger, verkar som att min kamera håller på att lägga av, låter som att jag pratar genom en halsduk. :/
 
Ni ser i alla fall hur jag målar, så jag hoppas den hjälper er om ni vill försöka er på att måla samma design i alla fall. :)

Life

Igår målade jag nytt på naglarna, men blev inte nöjd med bilderna, så fick vänta med att ladda upp till idag och ta nya bilder :) Sen tog jag så många så jag inte kunde bestämma mig för vilka jag skulle ladda upp, så här kommer en liten bildbomb.
 
 
 
 
 
 
 
Denna design är gjord med Life Preserver från China Glaze som bakgrund, och sen akrylfärger uppe på det. Jag tycker den är skitsnygg så här på nära håll, men inte riktigt lika vacker på avstånd. 
 
Jag funderar lite på att göra en tutorial till denna, eftersom sånna här designer ser mycket mer avancerade ut än vad de faktiskt är. Fast då måste jag leta reda på mitt kamerastativ...

China Glaze Life Preserver

Idag har jag bytt till ett orange-rött, lätt rostfärgat lack från China Glaze, ytterligare ett av dem jag köpte på sommarrean: Life Preserver heter det, och kommer från Anchors Away-kollektionen. Ett lack som jag faktiskt länge tänkt köpa, så jag är nöjd med att ha hittat det så billigt. :)
 
 
 
 
 
 
Det här nagellacket är verkligen som en dröm: täcker på två lager, är lätt att kontrollera och blir alldeles slätt och fint på nageln. Mycket nöjd med köpet! Jag gillar färgen också trots att jag egentligen gillar starka, skrikiga färger bäst. Men det här känns lite lagom udda men stilrent. Jag har inte målat någon design än, eftersom jag helt enkelt inte visste vad jag skulle måla, men till imorgon borde jag har kommit på något, så vi får väl se om jag hinner med lite målande och ett inlägg efter jobbet.
 
"Life Preserver" känns för övrigt som något jag behöver nu eftersom jag går omkring med lite lätt framtidsångest, då jag inte vet vad som kommer hända i höst, vad jag ska göra eller var jag kommer bo. Allra värst är väl att jag inte vet vad jag vill, och det känns väldigt konstigt eftersom jag alltid har haft någon sorts vag plan i bakhuvudet. Hade det inte kostat så mycket pengar hade jag utbildat mig till nagelterapeut på stört, men eftersom jag tror att jag bara vill göra det som en vid-sidan-om-grej känns det ganska dumdristigt att slänga bort alla mina besparingar på det (eller ja, de besparingar jag kommer ha efter sommaren, när jag har fått lönen efter sommarjobbet) om jag inte kommer kunna eller vilja försörja mig på det. Åh, denna ångest. Jag försöker intala mig att jag "bara" är 22 och har flera år på mig att komma fram till vad jag ska göra, men alltså... Ja. Ni vet säkert hur det är. Eller?

There Goes the Sun

Idag har jag som utlovat lyckats åstadkomma ett motiv på naglarna. Det var pojkvännen min som gav mig detta förslaget, så all cred till honom!
 
 
 
 
Jag tycker att hela idén med den här designen är jäkligt nice, men utförandet blev lite för kladdigt och halloweenigt för att jag verkligen ska gilla det. Tror t.ex. att det hade kunnat bli bättre om jag använt gult och svart, eller typ orange och någon annan färg. Men just orange och svart känns bara halloween, och ingenting annat, tyvärr. Den orangea är förstås Papaya Punch från China Glaze och den svarta är Camelot från A-England (ett helt grymt bra lack för övrigt, är ni på jakt efter en svart tycker jag ni ska köpa den!).
 
Solen har jag först målat med vit akrylfärg, och sen fyllt i med färg för att det orange skulle riktigt lysa på det svarta.
 
Eftersom jag inte direkt älskar denna kombination hoppas jag att jag kan få tummarna ur att måla nytt inom ett par dagar. :)

China Glaze Papaya Punch

I helgen har min fina fina pojkvän varit här så jag har inte hunnit måla någon nageldesign. Vi har egentligen bara myst och tagit det lugnt, men kändes inte som att det fanns tid att måla en design. Ny färg har det i alla fall blivit, och jag hoppas hinna med en design imorgon när jag bara jobbar till 16.
 
Den här coola intensiva orangea heter Papaya Punch och kommer från China Glaze. Det var en av färgerna jag köpte på Kicks sommarrea i Lund för några veckor sedan. Hade man inte älskat färgen hade jag nog ändå varit tvungen att köpa den bara på grund av det kitchiga namnet.
 
 
 
 
 
Det här nagellacket hade lite knepig formula. Det var varken rinnigt eller tjockt, men ändå ganska svårt att få jämnt och fint. Jag har tre lager på bilderna, plus ett lager Seche Vite. Så täckningsmässigt känns det helt okej. Seche Vite la jag på bara för att jag av erfarenhet vet att tre lager oftast tar ett tag att torka.
 
Ni ska förresten få en bonusbild: här är min progress på att få upp nagellacken på mina älskade nagelhyllor:
 
 
Från i torsdags. Numera är hyllorna fulla, och jag har fortfarande en massa nagellack ståendes lösa. Tanken är att min snälla far ska bygga två hyllor till som ska hänga under dessa tre, men det ska bli intressant att se exakt hur lång tid det tar innan det blir gjort... (Jag har bett honom om detta i ungefär ett halvår. Jag hinner antagligen flytta hemifrån igen innan det blir gjort).

Vinyl

Till China Glazes Pink Voltage Neon bestämde jag mig för att göra en design som jag har sett i ganska många varianter lite varstans i nagelvärlden.
 
 
 
Jag blev riktigt nöjd faktiskt, förutom att jag så klart är skitkass på att rada upp prickar i en rak linje, så det blev lite snett och ojämnt här och där. Men som Challe på Perfectionisboring skrev i en kommentar till mig för bara några timmar sen: mina naglar ser "operfekta" ut, och det gillar jag och tar som en stor komplimang. Jag får hålla med henne om att "perfection is boring".
 
Till denna design har jag faktiskt använt akrylfärger, eftersom jag konstaterade att det skulle bli ganska tröttsamt att försöka leta reda på 6 nyanser av vitt, grått och svart i de där lådorna där allt ligger huller om buller. Blandade till färgerna gradvis av vitt och svart, så det är därför de inte är helt "rena". Jag har döpt designen till Vinyl eftersom den får mig att tänka på 80-talet och gamla vinylskivor.
 
Nu hoppas jag att det inte ska behöva ta så lång tid innan jag kan fixa ett nytt inlägg, men nästa helg kommer min underbara man hit från Halmstad (i skrivande stund är han nere i vår gamla lägenhet i Lund och städar, eftersom jag var tvungen att flytta tidigare - jag erbjöd mig att komma ner idag och hjälpa till, men han avböjde) så det finns väl en viss risk att det kanske blir lite tomt här då med... Men jag lovar ingenting så har jag ingenting lovat. :)

China Glaze Pink Voltage Neon

Jaaaa, nu har jag äntligen fått tid och tummarna ur för att måla naglarna igen! Ända sen i tisdags har jag gått med helt naturella naglar, och det har känts mycket tomt och konstigt. Mina naglar är inte alls i speciellt bra skick nu: det är säkert allt julgodis och sånt onyttigt som visar sig nu ute i tipparna. Kvalitén på naglarna beror ju mycket på vad man äter och hur hälsosam man är, och jag kan ju säga att jag märkte väldigt stor skillnad när jag var supernyttig och slutade äta socker och tränade 3-4 ggr i veckan. Då blev de superbra. Sen har jag hållt på lite fram och tillbaka nu, så kvalitén på naglarna kommer och går. Sen antar jag att det inte direkt blir bättre av att jag sommarjobbar i en bokhandel nu, nagelband och händer blir torra av att hålla på med papper hela tiden.
 
Men nog om det. Nu ska ni få se neonrosa Pink Voltage Neon från China Glaze. Tyvärr har min kamera inte alls lyckats fånga hur chockrosa den faktiskt är, så jag googlade för att se om det fanns några bilder som stämde bra, och hittade ett par på Colores de Carol.
 
 
 
 
Det var som sagt supersvårt att få en överensstämmande bild på Pink Voltage, så googla gärna på det. Det ser mer ut som det gjorde i flaskan.
 
Formulan är ganska bra, lättflytande, och torkar till en matt finish (vill man ha glans får man alltså lägga på överlack). Det torkar dock väldigt snabbt, vilket kan vara problematiskt om man inte får tillräckligt med lack på penseln första gången: det blir nämligen lätt ojämnt om man är på och ska försöka dra flera penseldrag för att jämna till det. Rejält med nagellack på penseln alltså, och så få penseldrag som möjligt.
 
Ni får hålla tillgodo med lite kladd runt nagelbanden eftersom alla mina nagelgrejer fortfarande ligger nedpackade. Har tyvärr inte fått särskilt mycket ordning eftersom jag jobbat eftermiddagen varenda dag (12-18 är en knepig tid att jobba). Ska försöka få upp mina hyllor ikväll, prioriterade att måla naglarna före att sätta upp dem innan. Och måla byrå så att jag kan packa upp mina kläder någon gång också!

RSS 2.0