Fireworks

Ett snabbinlägg får det bli nu, bara för att ni ska få nånting så här på nyårsafton. Satt och målade fyrverkerier på naglarna igår, men sov alldeles för länge idag så hann inte ta någon bra bild på dem. Jag kan nästan lova att det kommer bättre senare. Ni får en halvkass i alla fall, bara för att ni ska få se. Kanske är det någon som just nu sitter och behöver lite inspiration till en snabb manikyr. :)
 
 
Isadoras Black Galaxy har fått vara bakgrundsfärg, och sen har jag grundat fyrverkerierna med vit akrylfärg och fyllt i med diverse olika glittriga nagellack. :) Gott nytt år alla!

Macbook Pro!

Ni vet hur jag har suttit och klagat över min kassa dator i flera månader? På mellandagsrean gick jag och köpte mig en ny macbook pro. Köade i 45 minuter utomhus i blåst och kyla, men nu har jag den till slut. Jag har ett par manikyrer jag velat visa er över jul, men orkade inte bråka med min gamla dator. Nu håller jag på att föra över bilder och övriga filer till den nya, sen ska jag bara skaffa mig ett bildredigeringsprogram så är jag fit for fight! Ingen som har några tips på bra bildredigeringsprogram där man kan göra lite basic grejer som att lägga till text och justera mättnad och liknande? Det får gärna vara gratis. :) 

When You Wish Upon a Star

En enkel, men faktiskt väldigt vacker design.
 
 
 
 
 
KIKO 335 som basfärg, sedan en massa stjärnor i guld med Depends artliner nr 1061. Det hade kanske varit lämpligt att vänta med denna designen till nyår, men jag tyckte den passade lika bra till jul faktiskt. Får göra en färggladare variant till nyår kanske?
 
(Och ja, det är väldigt kallt att hålla i snö.. x)

KIKO #335

Nu ligger jag efter igen.. Hann inte med några inlägg förra veckan så det kommer komma ett par framöver nu istället. Hunnit med två nya juldesigner och idag handlade jag även den sista julklappen. Har haft en oförskämt bra helg med fest, bio, pojkvänsmys, brorsbarnsmys, adventsfika, målande och julklappshandlande.
 
Förra helgen målade jag naglarna med ett blått lack från KIKO, nr 335, ett av dem jag köpte i Lissabon.
 
 
 
 
 
 
Det här lacket är ett så kallat "jelly"-lack. Vet inte om jag visat er ett sådant tidigare, tror faktiskt inte det. Tyvärr är jag inget fan av jellys, de brukar behöva alldeles för många lager för att bli täckande. Detta krävde tre för att bli hyfsat, men morgonen efter hade jag lakans-avtryck på i princip varenda nagel (väldigt längesen det hände mig) så det var bara till att dra på ett fjärde. Tycker tyvärr inte att formulan var någon höjdare, den var svår att handskas med, även om jag inte riktigt kan sätta fingret på varför. Penseln känns dock som att den kan vara något att se fram emot på övriga KIKO-lack.

Lissabon-shopping

Och så var det de där bilderna på alla nagellacken jag köpte i Lissabon som jag lovade! Äntligen har jag fått tummen ur att fota alla. :)
 
 
Samtliga ovan från KIKO: nr 279, 356, 359, 277, 338, 255, 335, 389, 343 och 296.
 
3,90 euro/st.
 
 
Också från KIKO, ett holografiskt för 4,90 euro, nr 400.
 
 
En dip in-remover, 5,90 euro. De gånger jag prövat den hittills har den funkat jättebra, fast burken är lite för hög så ibland känns det som att man inte får ner tummen och lillfingret ordentligt.
 
 
Och så ett första lack från Sinful Colors, ett märke som jag aldrig prövat tidigare men hört ska vara bra. Nr 1006 Mauve.  4,90 euro.

Halva priset på Seche Vite

Tänkte bara tipsa er om att imorgon får Kicks medlemmar köpa Seche Vite för halva priset, d.v.s. 65 kr istället för ordinarie 129 kr. Gäller endast imorgon onsdag den 5:e december som en del i Kicks julkalender.
 
Jag är dödstrött idag då jag jobbade 8-21.30 igår och 8-19 idag. Välkomnar sängen om en liten stund. :)

496 nagellack

Minns ni att jag skrev för lite sen att min pappa höll på att bygga fler nagelhyllor åt mig? För ett par veckor sedan fick jag upp två av dem på väggen och det ser numera ut så här i mitt rum:
 
 
Uppställda i färgordning så klart. Jag passade på att räkna dem när jag hade ställt upp dem och min samling innehåller numera 496 nagellack. Då räknar jag inte dubletter (för jag har en 3-4 stycken sånna) och inte över- och underlack, men däremot two way-pens och artliners. Värt att nämna är att det bara är 423 nagellack med på den här bilden: jag har 73 two way-pennor undanstoppade i kartonger. De ska också upp på hyllor så småningom, men just nu har jag inte plats på väggen.

Gingerbread

Nu är det allt dags för naglar med jultema. Vi börjar med pepparkakor, för efter första advent tycker jag absolut att man ska få äta pepparkakor och det är helt okej att ha pepparkakor på naglarna. Min mor bakade faktiskt årets första sats med pepparkakor i lördags, så då hade vi glöggprovning med pepparkakor och god plockmat. Då målade jag också dessa söta pepparkakshjärtan, -gubbar, -stjärnor och -granar på mina naglar. Jag passade på att använda mig av den nyfallna snön när jag fotade igår.
 
 
 
 
 
 
Jag är faktiskt väldigt nöjd med dessa naglarna. De blev precis lagom juliga. Lite mjukstart på jultemat. :)
 
Jag har förstås använt China Glaze Agro från förra inlägget till bakgrunden. Pepparkakorna och det röda hjärtat är målat med akrylfärger och en smal pensel. Jag skulle säga att inte är speciellt svårt att måla detta motivet, den största utmaningen är att rama in med prickar och streck: där gäller det att man inte är för skakig på handen. ;)
 
Hoppas ni gillar dem i alla fall!
 
Vad tycker ni förresten hittills om årets julkalender? Jag brukar vanligtvis inte titta (är ju faktiskt alldeles för gammal för det!) men i år är det ju en sorts fortsättning på Mysteriet på Greveholm från 1996, och jag råkar tillhöra den generation som tycker att Mysteriet på Greveholm var den bästa julkalendern ever! Jag och mina kompisar brukade ha Mysteriet på Greveholm-maraton långt upp i tonåren. Så i år tänker jag faktiskt titta. :) Ska bli intressant att se om de lyckas!

Hur jag sköter mina naglar del 1

Nu har jag faktiskt fått frågan hur jag sköter mina naglar ganska många gånger, så nu känns det som att det är dags att skriva ett sånt inlägg. Egentligen känner jag själv att jag inte gör något speciellt, så det är väl därför jag aldrig har brytt mig om att skriva ner det innan. Det får dock bli ett bildlöst inlägg, eftersom jag inte har några färdiga bilder och det känns onödigt att ta några nu när det ändå är så dåligt ljus (eller rättare sagt inget ljus alls).
 
Varje gång jag byter nagellack:
 
Remover: Först och främst tar jag bort det nagellack jag har på. Tidigare använde jag Gripen remover som man kan köpa i vanliga mataffärer, nu brukar jag köra med en dip in-remover, tidigare med Depend och nu prövar jag KIKO:s som jag köpte i Lissabon. Det längs med kanten på naglarna som inte går bort med dip in-removern brukar jag ta bort med en bomullsrondell och remover från Cien, ett märke som finns att köpa på Lidl och är väldigt prisvärt och känns ganska skonsamt. Det kommer dessutom i en sån där praktisk pumpflaska de brukar ha på salonger. Jag har även prövat removers från ett märke som heter Colours by Alison (billigt köpt på Ge-kås) och AB Gunrys Rent och Fint (också billigt köpt på Ge-kås). Colours by Alison rekommenderar jag inte alls, den var väldigt ineffektiv och luktade konstigt. Gunrys kändes skonsam men var inte heller speciellt effektiv, så om man lackar om ofta är den inget att ha. Det viktigaste när man väljer remover är väl egentligen att de är acetonfria! Det är samtliga ovan nämnda.
 
Nagelolja: Efter att jag tagit bort nagellacket tvättar jag händerna med tvål och vatten för att få bort removern. Sen är det dags att återfukta naglarna med lite olja. I början använde jag Depends myrraolja, och den funkade faktiskt bra för mig. Billig och dryg. Nu senast har jag börjat använda OPI:s Avoplex, som är mycket dyrare. Har än så länge bara använt den ca en månad så vågar inte säga om den är bättre, sämre eller likvärdig. I alla fall så skulle jag vilja säga att oljan är det absolut viktigaste sättet att vårda sina naglar. I de flesta fall med sköra naglar som går sönder så är det på grund av att naglarna är torra. Olja motverkar detta (en del säger att det funkar med olivolja, men eftersom det är mycket större molekyler (eller något sånt) i den tränger den inte in lika lätt i naglarna) och gör naglarna mer flexibla vilket betyder att de inte går sönder lika lätt när man slår emot något. Det motverkar också missfärgning, eftersom naglarna inte har lika stor tendens att suga åt sig av pigmenten då. Man kan med fördel olja in naglarna varje dag. Ställ en flaska framför teven så kan du passa på att göra det när du sitter där på kvällen och glor på ditt favoritteveprogram. Andra oljor jag hört funkar bra är mandelolja som finns att köpa på Apoteket, och Scratch Nail Food, som är dyr men tydligen gör rena underverk (har jag hört). Lägg en droppe på nageln och olja in naglar och nagelband med den, massera gärna lite och låt naglarna suga åt sig lite. Ibland kan man ta två gånger, beroende på hur torra naglarna är. Överflödig olja brukar jag torka bort med hushållspapper.
 
Fila: Det här är ett ganska viktigt moment. Man ska absolut aldrig klippa naglar. Jag kan intyga att mina naglar har blivit mycket bättre och skivar sig mycket mer sällan sen jag slutade klippa dem. Även om det kan låta jobbigt att fila ner längden på dem när de är långa så är det ändå mycket bättre. Helst ska man använda en glasfil, eller en pappersfil. Undvik metallfilar som pesten. En fil med hög s.k. grit (anger hur många korn det är per kvadratcentimeter eller något sånt) är bäst. Ju högre grit desto fler korn och därmed finare fil. Generellt ska filar med lägre gritvärde än 180 aldrig användas på naturliga naglar. När jag filar ner längden på mina naglar använder jag faktiskt en 180grits-fil (ibland 120) men då vill jag betona att jag har väldigt tjocka och starka naglar, så det är inget jag rekommenderar för den som har väldigt tunna eller sköra naglar. En fil med runt 250-300 grit är egentligen optimal. Filar man som jag med en grövre fil ska man alltid avsluta med en finare. Sen är det viktigt vilken riktning man filar i. Man ska aldrig fila upp och ner med filen, utan längs med kanten på nageln, helst i samma riktning hela tiden. Jag filar fram och tillbaka, höger-vänster, men återigen, mina naglar är fantastiskt slitstarka. Jag har hört att det sliter mindre på naglarna att fila med nagellack på, men det är inget jag kan intyga eftersom jag inte gör det själv. En sak som kan vara bra att tänka på när man filar naglarna dock: fila inte så nära ansiktet eftersom det kan vara ganska irriterande för slemhinnorna att andas in slipdammet. Rengör gärna filarna när du använt dem, lite vatten och att borsta av dem med en diskborste brukar räcka.
 
Underlack/Baslack: Underlack är också superviktigt. Framförallt skyddar det nageln mot missfärgning, men det gör också att nagellacket sitter bättre. Själv använder jag OPI:s Base Coat. Tycker det funkar utmärkt. Jag har också prövat Seche Base, men tycker bättre om OPI. Har också hört att Essie Nourish Me ska vara bra för dem med torra naglar, men aldrig prövat själv.
 
Nagellack: När det gäller nagellack har jag som filosofi att i princip alla nagellack går bra att använda så länge man har investerat i ett riktigt bra baslack och ett riktigt bra topplack. Dock kan det vara bra att kolla att nagellacket är "Big 3 Free", d.v.s. att det inte innehåller Toluene, Formaldehyde, och DBP (Dibutyl Phthalate). Mer om dessa kemikalier kan ni läsa här. De flesta stora nagellacksmärkena har redan slutat använda det i sina nagellack. Garanterat Big 3-fria är bland annat Depend, OPI, China Glaze, Orly, Isadora m.fl.
 
Överlack/Topplack: Ett överlack gör att ditt nagellack håller mycket bättre, så det rekommenderar jag verkligen. Mina go to-topplack är de snabbtorkande. Eftersom jag i princip alltid gör nail art på mina naglar och därmed har många lager nagellack är det viktigt för mig att de torkar snabbt. De snabbtorkande jag har testat är Seche Vite och Essie Good to Go och båda är riktigt bra. De gör att de flesta nagellack härdar och blir stenhårt på ca 15-20 min; det kan dock variera mellan olika nagellack så kolla alltid innan du ställer dig och börjar diska eller något sånt. Har också hört gott om Poshé.
 
 
Det här blev mycket längre än jag hade tänkt, så jag får nog göra detta i flera delar. Håll utkik efter nästa!

China Glaze Agro

Idag är det visst första advent! Och vilken julkänsla man vaknade med! Strax efter 8 vaknade jag av att det bankade på dörren. Det var min bror som ville ha nyckeln till garaget eftersom han behövde sätta på vinterdäcken på sin bil, eftersom det, hör och häpna, hade snöat! Jag blir fortfarande så där barnsligt glad och lycklig när första snön kommer. Numera vill jag väl kanske inte kasta mig ut i den och göra snögubbar och åka pulka, men att stå i fönstret och titta på den, och kanske gå ut och känna lite på den, och ibland t.o.m göra en snölykta, det kan jag fortfarande få för mig.
 
Nog om snön. Igår lackade jag om med ett vackert grönt lack från China Glaze, nämligen Agro från Hunger Games-kollektionen som släpptes någon gång i vintras. Här kommer bilderna!
 
 
 
 
 
 
 
Det här lacket överraskade mig väldigt positivt. Jag gillade det redan innan, men jag gillar det ännu mer nu. Det täcker med ett enda lager (jag älskar verkligen nagellack som täcker på ett lager!) och blir kanonsnyggt. Man får se upp lite med att det blir penseldrag i lacket, men det är faktiskt ingenting som jag stör mig speciellt mycket på ändå, så det gör mig verkligen ingenting. Snabb torktid och bra formula för övrigt också. Kanonbra lack som jag faktiskt tycker passar perfekt nu på hösten och vintern. Det är lagom dämpat, men ändå lite iögonfallande. :)
 
Jag tog de här bilderna igår, och notera att det i bakgrunden är grönt på marken och ligger lite döda löv på gräsmattan. Idag ser det ut så här:
 
 

RSS 2.0