Naglar i Norden

Har ni hört talas om Naglar i Norden? De har tidigare gjort en härlig tidning som handlat om bara naglar och nagelrelaterade saker: första gången jag kom i kontakt med dem var när jag för ca 2,5 år sedan fick ett par tidningar av tjejerna på KN Nail Products när jag var där och handlade nagellack för över 900kr. Har fått reda på en massa bra saker genom dem: visste ni till exempel att man som nagelterapeut kan tävla i nageldesign i stora internationella tävlingar? Fatta vad kul det skulle vara!
 
Tidningen är nu nerlagd men Anette som drev den håller nu på att bygga upp en hemsida där man kommer att kunna hitta nyheter kring produkter, tävlingar, länkar till nagelbloggar och nagelutbildningar, artiklar och mycket annat roligt. Hon har också en facebook-grupp där massvis med nagelpysslare lägger upp bilder på helt fantastiska naglar varje dag.
 
Kika in på http://naglarinorden.com och hitta inspiration!

Strawberry

Här kommer nu slutligen lite bättre bilder på jordgubbsnaglarna jag har haft nu över midsommar. Jag har främst utgått från ett par bilder jag hittade på YanNails blogg, men gjorde inte riktigt likadant. Tror egentligen att det här är en ganska vanlig design så här på sommaren. :)
 
 
 
Det blev inte riktigt så fint som jag hade hoppats: framförallt är det nog snyggare på kortare och mer runda naglar än mina, men hade nog velat använda akrylfärger till detta. Men vad gör man i flyttkaoset (tänker skylla all eventuell inaktivitet här på flyttkaos de kommande veckorna, bara så ni vet). Jag har i alla fall fått massvis med komplimanger för dessa, så jag antar att de inte var helt förfärliga ändå.
 
Jag har i alla fall använt Hey Sailor som bas, så klart, och till de gröna bladen använde jag ytterligare ett av sommarrea-fynden: China Glaze Starboard. För att det inte skulle se så platt ut la jag på lite grönt glitter på bladen och sedan gjorde jag gula prickar med H&M:s Lemon Tree.

Packning

 
Den här bilden tog jag häromdan när jag packade ner alla mina nagelprylar i banankartongerna. Jag kan säga att de där skokartongerna är knökfulla och tunga som fan.

China Glaze Hey Sailor

Förra gången jag bytte nagellack, till detta vackra röda China Glaze Hey sailor, blev jag tvungen att fila naglarna ganska korta och i mer rundade former än vad jag egentligen gillar att ha. Snett också, som ni ser på pekfingernageln, haha. Den goda nyheten är att de kommer växa ut så att jag kan fila dem mer rakt sen igen. Så jag kan leva med att ha dem så här nu.
 
Det här är alltså ett av lacken jag köpte nu på sommarrean: kommer från China Glazes Anchors Away-kollektion. Jag vet inte om det är så märkvärdigt egentligen, men jag såg det för längesen hos Nailtastic, och jag fick bara för mig att jag absolut måste ha det, så nu kunde jag inte låta bli att köpa det. Jag tror att hon beskrev det så bra och namnet är så himla klockrent också, för jag får liksom en hel historia som spelar upp sig i huvudet när jag ser det här lacket.
 
 
 
 
 
Det täcker på två lager och är jättelätt att måla med, så det är verkligen ett sjukt bra rött nagellack. Jag gillar det!

Flyttat

Nu hörni. Nu är flytten från Lund avklarad. Jag sitter just nu i mitt rum hemma hos föräldrarna, omgiven av prylar. Jag har helt sjukt mycket prylar! Småprylar, sladdar, prydnadssaker, askar, böcker... Jag vet inte vart jag ska göra av allt. Jag önskar verkligen att man kunde få något för sånna här grejer på loppisar, men jag misstänker att ingen vill ha sånt. Det enda jag inte förstår att folk inte köper på loppisar är böcker. Jag har sjukt mycket böcker i perfekt skick eftersom jag är så petig med dem, men jag skulle aldrig få något för dem eftersom folk inte köper sånt begagnat. Vilket är ganska konstigt eftersom böcker är ganska dyra. Och jag tycker det är sjukt synd att slänga dem, men är lite för snål för att bara GE bort dem.. xD
 
Anyway, egentligen skulle jag vilja göra ett par ordentliga inlägg här nu, eftersom det inte har blivit några på ett tag. Men sanningen är den att jag är alldeles för trött. Ont i ryggen har jag, näsan kliar efter allt damm, sömnigt och faktiskt ganska deppigt eftersom min fina pojkvän sitter kvar själv hemma i Lund utan varken TV eller en säng att sova i, och för att jag kommer sakna honom så sjukt mycket och det numera kommer krävas 5 timmars tågresa eller 3 timmars bilresa för att få träffa honom. Det är inte okej. Inte alls. :(
 
I nuläget ligger alla mina nagelprylar faktiskt nerpackade. 1,25 banankartonger fick jag ha för att allt skulle få plats. Jag har ingen aning om hur lång tid det kommer ta innan jag lyckas få upp de där nagelhyllorna på väggarna här så att jag kan börja måla ordentligt igen. Hoppas ha dem uppe till helgen i alla fall, annars blir det faktiskt himla jobbigt att leva. Utan både pojkvän och nagellack fungerar jag faktiskt inte...
 
 

Strawberry

Alltså, om jag får säga det själv så är det ju sjukt att man kan ta så här bra bilder med en mobilkamera... Min sambo fick en iphone i examenspresent, det är den som har bra kamera. Själv har jag en ca 1,5 år gammal nokia med vanliga knappar.
 
 
Bara för att ni ska få se vad jag har för naglar nu till midsommar, kommer inte hinna göra något riktigt inlägg imorgon. Kommer bättre sen. :)

Nagellack till salu

4 nagellack till salu, priset ligger just nu på en krona, visst är ni sugna? :) Klicka här!


Nagelbloggar

Jag fick en förfrågan om att tipsa om lite bloggar som handlar om nail art, så här kommer en lista på alla nagelrelaterade bloggar jag följer. Vissa av dem uppdateras inte så ofta längre, men det är ju alltid kul att kolla arkivet också. Här kommer de i bokstavsordning. :)

Andayn Nails

ART OF NAIL

artnail

coated

crazynails

Dann!y

Doo polishing

FAB UR NAILS

fuck yeah nail art!

Hattis Nail Art

http://iheartnailart.tumblr.com

jjuliees

justnailit

lackat

lillasystersnaglar

Made with love

http://naglar.devote.se

Nail Art World

Nail Nerd

Nailcreations

nailsbyelin

NAILTASTIC

Perfection is boring

Preposterously's Nail Blog

Robin Moses

Tartofraises

The Polished Perfectionist

Yannails

Säg till om jag råkat fellänka, och hoppas att de här kan vara till lite glädje för er. Mina stackars naglar börjar se riktigt slitna ut nu, men vi får se om jag hinner och orkar göra något åt dem innan midsommar. Vi har riktigt flyttkaos här hemma nu, massa kartonger överallt, och jag går runt med ångest över att behöva flytta ifrån min fina sambo. Men happy thoughts: man ska tänka på de bra sakerna, som hur ofta jag kommer kunna träffa mina brorsbarn och att jag får träffa alla mina gamla vänner igen. Och gosa med katterna hemma. :)

Visningsdesigner 109, 110, 111

Jag har ju redan förvarnat om att det kommer att bli lite tomt på bloggen framöver. Under kommande vecka ska jag som sagt flytta, så det är lite knepigt att få ro till att måla naglar nu. För att det inte ska bli alltför tomt tänkte jag därför ladda upp ett par gamla visningsdesigner jag har liggandes på datorn.



Nr 109 och 110 har ni sett här och här.

Nr 111 är superenkel att göra: valfritt glitterlack och sen ett mönster i en ljusare färg. Jag har själv använt grönglittriga Mistletoe Kisses från China Glaze och ljusgröna Soft Green från Kiss.

Hoppas ni inte hinner bli uttråkade nu. Jag lovar att komma tillbaka med nya inspirerande designer snart! :)

Söndagsenkät från Nailtastic

En av bloggarna jag följer är Nailtastic: det är faktiskt den enda blogg jag följer som inte har något med nail art att göra. Hon har knåpat ihop ett litet enkät om nagellack som jag tänkte jag skulle hänga på och svara på. :)



Hur länge har du varit en nagelnörd?

Sedan jag gick i åttan eller nian (2004-2005). Det började med att jag fick ett illgrönt nagellack från Viva la Diva av mina kompisar, och sen gjorde jag det till min hobby att köpa nagellack i riktigt skrikiga färger. Hade nästan inga rosa, lila eller röda lack innan, utan bara gröna, blå, orange och liknande. :)

Hur många nagellack har du i din samling?

Strax över 400 vid det här laget. Då räknar jag inte med dubletter eller bas- och överlack, men däremot alla two way-pennor och nail art-lack.

Om du bara fick välja lack från ett märke från och med nu, vilket märke skulle du välja?

China Glaze. Jag tycker att de nästan alltid kommer med supersnygga kollektioner, håller bra kvalitet, och de går att hitta ganska billigt på nätet. :)

Hur mycket spenderar du på nagellack och nagelvård i snitt varje månad?

Det varierar jättemycket, allt mellan en 100-lapp och en 1000-lapp. Det beror på om det kommer snygga kollektioner, om jag har några pengar att spendera, och vilket humör jag är på. Vissa perioder har jag megasug efter att köpa nytt, andra är jag helt nöjd med att använda det jag redan har.

Dyraste lacket/lacken i din samling?

Jag har inte så många dyra nagellack i mina samling faktiskt, de dyraste är nog Orly och OPI. Skulle aldrig få för mig att köpa några som kostar flera 100-lappar, och de dyra jag har har jag inte köpt till fullpris.

Vilka är dina lemmings just nu?

Jag vet faktiskt inte vad hon menar med lemmings, så jag låter denna frågan stå osvarad. :)

Favoritfinish?

Jag får nog säga creme-lack. Det låter förstås lite tråkigt, men jag tycker verkligen de är snygga för sig och oftast väldigt lätta att hitta på nageldesigner till. Ska jag ha ett lack helt au naturel är holo också syndigt snyggt!

Finish du bara inte klarar av?

Kan inte påstå att jag är jätteförtjust i jelly-lack, det är så satans skira och det gillar jag bara inte!

Vilka nagelvårdsprodukter klarar du dig inte utan?

Seche Vite skulle jag aldrig överleva utan, och så klart måste jag bara ha en nagelfil. Annars använder jag inte så mycket annat än Depends nagelbandscreme och myrraolja. :)

Vilket lack pryder dina naglar just nu?

Just nu har jag fortfarande Depends holo Raspberry, men kommer nog byta snart och pröva något av de nya China Glaze-lacken jag köpte på rean. Förhoppningsvis hinner jag idag, men jag ska inte lova något. :)

Sommar-rea på Kicks

Funderingarna ledde till handling. Tio minuter efter förra inlägget trampade jag iväg på cykeln till Nova igen för att köpa de två gröna Starboard, Westside Warrior och röda Hey Sailor. Råkade dock få med mig ytterligare ett: Pink Voltage, en härlig neonrosa som jag inte kunde släppa när jag väl fått syn på den. Nu får jag nog bestämt inte köpa fler nagellack förrän sommarjobbslönen kommit i slutet på juli! Och knappt då heller...


Sommar-rea på Kicks

Trots besvikelsen över Depends holo-lack känner jag mig ganska nöjd just nu. Igår och idag har jag shoppat loss på Kicks sommarrea i Lund, och hittat inte mindre än 7 nya lack från China Glaze, till halva priset. *Lycklig Frida*



Life Preserver
Exceptionally Gifted
Below Deck
Sunset Sail

På Nova Lund hade de nästan alla lack från Metro-kollektionen och Anchors Away. De hade också OPI:s Holland-kollektion, och jag stod först med två OPI-lack i handen, sen kom jag fram till att OPI är överskattade och att jag faktiskt inte behövde de två, även om de "bara" kostade 75kr/st.

Efter mycket övervägande köpte jag till slut dessa fyra. Nu funderar jag starkt på att åka och köpa Hey Sailor, Westside Warrior och Starboard också om de finns kvar...



Papaya Punch
Electric Pineapple
Grape Pop

Idag var jag också inne i stan, egentligen för att checka in Lunds second hand-butiker, men de flesta var stängda, så jag gick till Kicks istället. Där hade de ett par lack från Island Escape-kollektionen, och lila Grape Pop som jag har velat ha ett bra tag.

Nu är det största problemet bara att jag har fler nagellack än jag har händer och tid att hinna testa alla. Jag hade behövt ha ett par nagelgalna kompisar som jag kunde experimentera på.

I dagarna kommer det för övrigt vara en del flyttkaos och antagligen lite tomt på bloggen, då jag ska flytta hem till mina föräldrar i Karlskrona igen nästa vecka. Ska försöka måla naglarna och blogga i alla fall, men nu är ni i alla fall förvarnade. :)

Depend 2027 Raspberry

De senaste två dagarna har jag gått omkring med Depends holo-lack Raspberry på naglarna. Utan nail art, helt enkelt för att jag har varit för trött och för oinspirerad för att orka måla något mer på dem. :) Första bilden är tagen utomhus en molnig dag och resten i solsken.









Jag kan inte påstå att jag blir speciellt blown away av det här lacket. Inomhus ser det rentutav tråkigt ut. I strålande solsken blir det finare, men jag får fortfarande inte någon fantastisk wow-känsla av det. Jag antar att jag hade förväntat mig något i stil med holo-lacken från Nfu Oh och China Glaze, och det är nog inte det lättaste att leva upp till. Fast lite besviken är jag alltså.

Jag har dock upptäckt att ljusa holo-lack brukar ge mycket mer regnbågseffekter än mörka. Det visar sig på både Tristam och Saint George, som båda är fantastiskt vackra, men inte heller direkt skapar regnbågar.

Formulan på Raspberry är bra, det krävs dock två lager, egentligen tre (jag orkade inte lägga på ett tredje), för att det ska täcka helt. Lite blandade känslor har jag, men mest tycker jag nog att detta nagellack inte riktigt är värt 49kr. 39 kanske, men inte 49. :)

Malmö, Depend, second hand-fynd och slott

Godkväll!

Jag har varit så löjligt uttråkad den senaste veckan: har ingenting speciellt att göra och alla mina kompisar har redan åkt hem över sommaren. Och vädret har ju bara varit för tråkigt!

Idag bestämde jag mig därför för att åka till Malmö och vandra runt lite. Jag kom hem med dessa sju nagellack från Depend:



De här fyra var på rea för 12,50kr/st. :)



Och så hittade jag till slut de holografiska och magnetiska som jag har varit sugen på att pröva ett tag, men inte kunnat hitta någonstans. Om det är någon mer som letar så kan jag upplysa er om att både den holografiska och magnetiska kollektionen finns på Södra Förstadsgatan 21 i Malmö, i en butik som heter Matas. De kostar 49kr/st, vilket jag kan tycka är lite ovärt med tanke på hur liten flaskan är. Har också förstått att de flesta av lacken kräver 3 lager för att täcka helt, och då räcker de nog inte så länge.



Jag gjorde också ett par second hand-fynd: Malmö har flera riktigt nice second hand-butiker upptäckte jag idag, så det borde ni kika på om ni åker dit någon gång. :)

Imorgon ska det visst bli fint väder, så jag och sambon ska åka iväg och titta på slott! Skåne har visst en hel del slott man kan besöka. :)

Lösnaglar med design

När jag var hemma för ett tag sen hittade jag ett par lösnaglar i mina bortglömda skrymslen. Eftersom jag själv inte använder lösnaglar bestämde jag mig för att måla en design på dem och se om någon vill köpa dem. Så klicka er in på Tradera och buda på dessa naglar!




Designen är samma som på dessa naglar, som jag fick en massa bra respons på. :)

Itsy Bitsy

Till Pink Lemonade bestämde jag mig för att måla en french-design inspirerad av min myrornas-krig-design i höstas. 









Den är väldigt enkel att göra faktiskt, så jag tycker verkligen ni ska pröva om ni gillar den! Måla en vit french-tipp ovanpå det rosa lacket; jag använde nr 031 från Depend. Man behöver inte vara så noga med att tippen ska vara helvit och jämn, utan det gör ingenting om den är lite strimmig och så eftersom man ändå ska måla på prickarna sen. Ta sedan två nagellack i färger du gillar (jag använde Soft Pink från Kiss och Dynamic Purple från Isadora) och gör små små prickar på den vita tippen, med hjälp av en smal pensel, tandpetare, eller dotting tools. Gör dem gärna i lite olika storlekar och placera dem ojämnt, och gör så pass många att det nästan täcker helt och hållet. Kanta sedan tippen med en svart linje och lite silverglitter. :)

Initiellt gillade jag verkligen den här designen, men nu har jag nästan tröttnat lite på den faktiskt.. :) Vi får se hur länge den får hänga med.

Isadora 715 Pink Lemonade

Jag fortsätter att visa er Isadora-lacken jag shoppade loss på för några veckor sedan. :)









Jag tycker det känns som att jag redan har den här färgen, fast jag vet att jag inte har det... Det är något med den som jag inte riktigt gillar hundra procent, men jag kan inte sätta fingret på det. Den är mer cerise-rosa än på bilderna, men det var svårt att få fram den nyansen med min gamla Olympus-kamera.

Formulan är i alla fall ingenting att klaga på. Pink Lemonade glider på hur lätt som helst: jag har två lager på bilderna, men ett tredje hade nog inte skadat då man fortfarande kan ana lite VNL.

Fly Fly Butterfly

Ovanpå Kicks Girls Night Out bestämde jag mig för att måla små fjärilar. Tyvärr upptäckte jag att jag är exceptionellt dålig på att måla fjärilar, om jag får säga det själv. Känns rätt löjligt faktiskt, eftersom fjärilar och blommor är bland det första man lär sig rita när man är liten. :)







Jag har använt en lila, nr 214, från Nfu Oh till vingarna, och A-Englands Iseult till kroppen och linjerna.

Sambon och jag var i Botaniska Trädgården här i Lund idag. Det allra häftigaste är växthusen, där de har odlat upp stora träd och grejer. Och så har de små kinesiska dvärgvaktlar som är ursöta och springer omkring lösa där inne i växthusen. De ser ut som små spräckliga kycklingar. Höll på att dö av "aaaw"-känslor när jag såg dem. Jag är svag för söta djur. :)

Kicks 065 Girls Night Out

Häromdagen när jag var på Nova köpte jag två nagellack ur Kicks sommarkollektion. Jag började med att pröva detta dova lila, som heter Girls Night Out.









Jag var inte alls lika nöjd med färgen på naglarna som i flaskan. Den passade nog inte riktigt med min hudton, eller så var jag inte på humör för den här färgen just nu. Det är något mer rödtonat i verkligheten än på bilden. Tyckte inte att lacket i sig var någon höjdare heller: det var visserligen lätt att kontrollera, men ganska skirt och krävde tre lager för att täcka helt. Torktiden hade jag inte tid att vänta på, så ett lager Seche Vite fick fixa det.

China Glaze Purple Panic

Nu har jag gått i över ett dygn utan nagellack. Får nog bestämt måla dem idag!

Förra helgen bestämde jag mig för att måla tånaglarna för att jag hade så tråkigt. Jag kan ju säga att det var mycket svårare än jag minns det. Har nog blivit väldigt ovig med åren. Jag minns inte att det var så svårt att nå ner till sina egna tånaglar! Här får ni se hur det blev i alla fall.



Det lustiga är att den här ser inte alls ut som på alla swatchbilder jag hittat på google. Jag har alltid tyckt att det är ganska konstigt att den heter Purple Panic, eftersom jag tycker den är mer rosa än lila. Men på andra bilder är den mer lila än rosa. Undrar om det är något fel på mitt nagellack, om det har ändrat färg eller något sånt, blivit blekt i solen kanske. I alla fall. Jag hade varken över- eller underlack på, och när jag sedan hade skor på mig hände något med lacket.



Det ändrade färg och blev mörkt och drog liksom ihop sig. Aldrig varit med om något liknande. Någon annan?
Det ska tilläggas att jag hade tre lager lack på, men att det hade fått torka i flera timmar emellan.

Digging the Weeds

Soliga, somriga Saint George från A-England dekorerades med lite streck, prickar och blommor. Ingenting spektakulärt alltså. Hade som vanligt svårt att komma på någonting som skulle kunna göra detta vackra nagellack ännu vackrare. Totalt omöjligt, så det fick bli en design jag gjort tidigare i olika varianter.







Rosa Soft Pink från Kiss och vitt från Rio.

Idag har jag haft lite framtidsångest. Det är ju onödigt av mig egentligen. Jag är bara 22, jag har ju all världens möjligheter. Ångestframkallande bara när man inte riktigt vet vilken av möjligheterna man ska satsa på. Men hey. Nagelmåleri får mig att må bra. Och att läsa. Älskar att återupptäcka alla fina tonårsromaner á la Katarina von Bredow, Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo. Dem borde ni alla läsa. Även ni som är över 22. :)

A-England Saint George

Jag är himla svag för A-Englands holografiska lack. Tyckte väldigt mycket om Tristam, och Saint George gör mig inte besviken!







En mörkgrön, skimrande färg, som ni ser. Jag tycker den är helt fantastiskt fin, men så är jag ju också väldigt svag för grönt! :) Bra egenskaper har den i alla fall, täcker helt efter bara ett lager och är lätt att måla med. Rekommenderas!

Den här helgen har varit riktigt hektisk och jag är helt slut, fast mår ganska bra ändå. Ska bli riktigt skönt att krypa till sängs om en stund.

Förresten har min blogg blivit dagens blogg hos Lackat, det var en trevlig överraskning! :)

RSS 2.0