Enklare potatisskalning

När jag skalar potatis lyckas jag nästan alltid skala av en nagel... För lite sen snubblade jag över en fantastisk upptäckt på youtube, som numera gör att jag helt och hållet slipper greja med potatisskalare! Se och lär!
 
 
 
Jag har faktiskt prövat själv, och det funkar riktigt bra! När jag har gjort det har jag dock bara använt kallt vatten direkt ur kranen, så det glider inte av riktigt så lätt som de visar i videon, men isvatten kanske gör det ännu lättare? Har också sett videos där de skär ett ytligt snitt runt om i potatisen innan de kokar den, men det funkar utan också. 
 
De säger ju förresten att det sitter mycket näring i skalen så det är säkert bra ur näringssynpunkt också att koka med skalen på. :) 

Apples

För att bryta av från alla juldesigner nu kommer här en extremt o-julig design till dagens NailArt Sunday hos LeLack.
 
 
 
Det var ett tag sen jag gjorde denna så jag minns inte exakt vilka färger jag använde, fast jag vet att den rosa bakgrundsfärgen är från Isadora och heter Sparkling Candy. Rosa och rött är en ganska otippad kombination, och jag hade faktiskt väntat mig att det skulle skära sig mycket värre än så här. På det stora hela gillar jag idén med äpplena, kanske prövar det igen så småningom med andra färger som passar lite bättre ihop. :) 

Rudolph the Red Nosed Reindeer..

Jag hinner inte med ett riktigt inlägg just nu, eftersom jag ännu inte har målat höger hand, men jag var så stolt över detta att jag bara måste få visa bilden ändå redan idag!
 
 
 
 
 
 
Denna design har jag så klart råstulit från ett av tävlingsbidragen i China Glazes tävling jag länkade till häromdan, men jag är så imponerad att jag lyckades realisera den att jag är stolt ändå! 
 
Edit:
Nu tänkte jag uppdatera lite ordentligare med färger och så. Som sagt snodde jag detta från tävlingen, här hittar ni orginalbilden. Jag tyckte den var helt fantastisk och kunde inte låta bli att göra en egen variant. Jag hade aldrig lyckats om jag inte haft den bilden att kolla på, jag är tyvärr väldigt dålig på att själv komma på designer och realisera dem: när jag väl kommer på något blir det aldrig som jag har tänkt mig. 
 
I alla fall. Den mörkblå bakgrundsfärgen jag använt är Man Hunt från China Glazes höstkollektion On Safari, alltså förra årets kollektion. Renarna och släden är målade med Purity från Zoya, och tomten är målad med H&M Red Nail, svart och lite hudfärgat med My Vampire Is Buff. Glittret är ett gammalt lack av okänt märke som jag fick när jag var ca 6 år (jodå, det funkar fortfarande). 
 
Hur har allas jul varit? Jag firade med min familj och vi hade hela två tomtar som kom på besök: tomten hade tomtemor med sig! 

Barry M Berry Cosmo

Igår fick ni ju se en av mina julmanikyrer, och eftersom jag inte har någon ny julmanikyr att visa idag (fast jag har planerat att göra en imorgon faktiskt, hoppas jag hinner visa den!) tänkte jag visa en swatch på lacket jag använde igår istället, Berry Cosmo från Barry M
 
 
 
 
 
Jag har varit väldigt nyfiken på Barry M ganska länge faktiskt, men jag vet inte riktigt varför... I alla fall gjorde jag slag i saken för ett tag sen och beställde hem ett par olika färger från Asos (de packar som krattor förresten så det var ett under att flaskorna inte hade gått sönder) när de hade någon rabattkod. Igår prövade jag alltså första, och det var verkligen ingen besvikelse! Detta är ett enda lager, det glider på hur lätt som helst, torkar snabbt och blir lagom glansigt! En riktig fullträff!

Holly Nails

God kväll mina vänner! Idag blev det väldigt sent, eller det känns åtminstone väldigt sent för jag är skittrött. Ikväll har alla mina gamla vänner från gymnasiet varit här på fika/glöggprovning/allmänt häng, och eftersom jag sov mycket lite i natt är jag nu helt slutkörd. Jag har dock haft kanontrevligt, så kan verkligen inte klaga! Men jag måste ju helt enkelt vara med på NailArt Sunday hos LeLack nu när det är jultema! 
 
 
 
 
 
Dessa naglar målade jag idag på förmiddagen framför teven till Harry Potter och den flammande bägaren. Det var ju ganska pilligt så kan inte påstå att jag tittade speciellt mycket på filmen, men jag blev nöjd i alla fall. Det är inte första gången jag gör järnekslöv som julnaglar, men det är första gången jag bestämde mig för att täcka nästan hela nageln så här. Färgkombinationen blev oväntat bra. 
 
Jag var sugen på att testa ett nytt lack jag fick hem nyligen, från brittiska märket Barry M, som basfärg, Berry Cosmo, och det kändes inte som en given kombination till mörkgrönt av någon anledning, men det funkade bättre än väntat. De gröna jag använt för bladen är passande nog Holly från Zoya, ett lite gräsgrönt snorigt lack (jo faktiskt) från NfuOh, nr 244 och Red Nail från H&M för bären och vitt Purity från Zoya

French Christmas

Då börjar det närma sig jul ordentligt! Idag gav min sambo sig iväg till Halmstad för att fira jul med sin familj och jag känner mig otroligt ensam nu i vår mörka lägenhet. Fast inte länge till, min väldigt saknade vän Matilda är hemma på jullov och kommer snart hit, vilket så klart ska bli kanontrevligt! 
 
Idag bjuder jag på en smygjulig nail art jag gjorde i november, vill jag minnas. Den är något pillig att göra, men schysst om man inte vill vara så där uppenbart julig i sin julmanikyr. :) 
 
 
 
Det är inte ofta jag gör fransk manikyr, men när jag väl gör det brukar det bli jättefint. Denna gillade jag väldigt mycket, och som sagt passar den fint till jul utan att vara in your face-julig. Lite diskret så där. 
 
Den röda franska kanten har jag målat på frihand med Isadora Winter Red, och de vita detaljerna är också frihandade, med min nya vita favorit Zoya Purity

Winter Wonderland

Vi fortsätter på jultemat, eller snarare vintertema! Här har vi inte mycket till vinter tyvärr, det kom lite snö kring andra advent, men det låg inte ens ett dygn, och sen dess har vi haft plusgrader (tror jag i alla fall, det känns inte kallt alls). Men på mina naglar har det i alla fall varit vinter ett par dagar!
 
 
Den här coola fönstermanikyren såg jag hos Sincerely Stephanie och var bara tvungen att försöka kopiera; tyckte det var en väldigt orginell vintermanikyr! :) Stephanies version var bättre, kontrasterna är starkare på hennes, men det var ändå kul att göra den. :) 
 
Jag har använt Ciatés Ferris Wheel som bakgrund, och sedan übervackra Running in Circles, Purity från Zoya och en brun art liner från Kiss

Ciaté Ferris Wheel

Idag blir det ännu mer blått, då jag tänkte visa ljusblåa Ferris Wheel, ytterligare ett lack jag fick i en av luckorna på Ciatés julkalender. 
 
 
 
Jag gillar verkligen färgen, men formulan var väldigt knepig. Detta är tre lager, och som ni ser är det ganska kladdigt. Jag kan inte påstå att formulan var tjock direkt, men det var precis som om lacket torkade så fort man lagt det på nageln, man kunde liksom inte arbeta över samma yta flera gånger. Topplack hade säkert slätat ut det, men jag kände inte riktigt att det var värt mödan för det är ju ändå en ganska vanlig färg. Har säkert en dupe till detta. :) 

Essie The More the Merrier

Jag har ju varit så duktig på sistone med att vara med på temadagarna i vår svenska bloggvärld, så idag tänkte jag vara med på Grön Onsdag hos Karin på Vacker & Underbar också!
 
 
 
The More the Merrier kommer från Essies sommarkollektion och är en sån där härlig grön färg som jag älskar! Det var rätt längesen jag lackade med denna (någon gång i somras?), så jag minns inte hur många lager det var, men troligtvis två. Kan heller inte minnas något speciellt med formulan, så den var nog inget att klaga på. 
 
Mycket vacker grön färg alltså, perfekt till en riktigt grön onsdag! :) 

Tips på julinspiration

När jag satt och surfade här nu i reklampauserna mellan Pirates upptäckte jag att China Glaze har en tävling med tema jul-nail art, så har ni idétorka vad ni ska göra för design till julafton, klicka in här för MÄNGDER med inspiration på vackra juldesigner! Enda problemet för mig är att jag har hittat för många jag vill kopiera! :)

Wrapping the Gifts

För två år sen gjorde jag för första gången ett par naglar med julklappsmotiv; ni har säkert sett någon variant på andra bloggar också. Jag gillade i alla fall min med Ruby Pumps, guld och vitt väldigt mycket, så jag bestämde mig för att pröva att göra en variant med kallare nyanser, nämligen midnattsblå, silver och vit. 
 
 
När jag började med denna föreställde jag mig mer intensiva färger, nu blev den tyvärr lite dammig i färgen. Hade velat ha en mer intensivt blå, och en lite glansigare silvrig nyans. 
 
Den blå bakgrunden är Kicks New Year Sky, den vita är min nail art liner från So Easy Stripe, och den silvriga är ett litet minilack jag köpte i ett kit från H&M, tror den heter Metallic Grey

Kicks New Year Sky

Jag tänkte faktiskt att jag är med på Blå Måndag även denna veckan, då blåa New Year Sky från Kicks är näst på tur att visas! Det började tyvärr bli lite mörkt när jag fotade detta, så kameran lyckades inte riktigt fokusera (så fort det blir för mörkt ger den upp helt), men färgen stämmer överens ganska bra så ni får se bilderna ändå. 
 
 
 
 
Detta är två lager, men så här i efterhand kan jag tycka att jag kanske borde haft tre, det hade nog gett mer djup och intensitet åt färgen. Annars fanns det ingenting att klaga på, det är lättlackat och torkar normalt. Jag gillade färgen mer än jag hade trott när jag såg det i flaskan, det är faktiskt mörkt himmelsblått, och det silvriga glittret liknar stjärnor väldigt mycket. Helt klart en nyårsnatt! 

Below Zero

Godmorgon och trevlig tredje advent på er alla (är det redan tredje advent alltså?!). Idag, på NailArt Sunday hos LeLack, tänkte jag visa en härligt vintrig manikyr som jag burit hela veckan. Tyvärr blev varenda bild ur fokus, men ni får ett par stycken ändå, så får ni ändå en idé om hur det ser ut. :)
 
 
 
 
 
Jag gillade verkligen denna designen, den var enkel och ren på något vis, men ändå inte tråkig. Som basfärg har jag förstås Ciaté Fit for A Queen som jag visade igår. Den svarta jag svampat på kommer från Kubiss, #25, och sedan har jag använt en vit art liner från So Easy Stripe till att måla de små snöflingorna. 
 
Jag gillar också att denna design inte var klassiskt julig, de kalla färgerna gör att jag nästan tycker den är mer passande till nyår, men den skulle ju också helt klart funka även efter och innan jul- och nyårshelgerna. 

Ciaté Fit for A Queen

Den här veckan blev betydligt mer händelserik än vad jag hade väntat mig och mån-tors har jag varit borta hela dagen och kommit hem sent. Hela tre Lucia-tåg har jag hunnit vara på, två med mina duktiga barn på jobbet och ett på mina brorsdöttrars dagis. Nora, som vanligtvis sjunger mycket, öppnade inte munnen på hela luciatåget, men Tyra däremot var hur glad som helst (som vanligt) och sjöng och ropade hej till sina föräldrar. 
 
I alla fall. Idag tänkte jag visa ett vackert silvrigt glitter/foil-lack som jag burit i en nail art denna veckan. Ciaté Fit for A Queen låg i lucka 7 i Mini Mani Month-kalendern. 
 
 
 
 
Detta är två mycket lättlackade lager. Det verkar hittills som att Ciaté håller hög kvalitet på sina lack. :) Gillar verkligen detta, har faktiskt inte speciellt många silvriga lack sedan tidigare, och absolut inte något i denna stilen. 

A-England Order of the Garter

Gissa vad, idag är jag faktiskt med på blå måndag hos Tove på Nail Me. Tidigare publicerade jag mina inlägg slaviskt i kronologisk ordning, men när jag nu har så många swatcher liggandes tänkte jag att jag kan börja mix it up lite!
 
Idag tänkte jag visa ett kanske inte så juligt lack, men ack så snyggt: Order of the Garter från A-England
 
 
 
 
Ända sen första lacket jag provade från A-England (Perceval) har jag älskat detta märke: det är inte svårt med sånna grymma färger och felfria formulas. Order of the Garter är inget undantag. Väldigt lättlackad (Tror ni mig om jag säger ingen clean-up? Jag är så stolt över mig själv!) och täcker på två lager: jag rekommenderar dock tre eftersom det ger mer djup åt färgen. Finishen har tydliga glass flecks vilket ger ännu mer vackert djup. :) 

KIKO #255

Idag ska jag vara borta hela dagen på juljobb och födelsedagskalas, men jag fortsätter pausa julen en dag till här på bloggen för att visa er lila #255 från KIKO.
 
 
 
När jag fotade detta för bara någon vecka sen tittade faktiskt solen fram så att jag fick ett par bilder som såg riktigt fina ut. :) I skugga är det inte riktigt lika vackert:
 
 
Det blir lite dammigt i skugga och jag ser att jag nog hade behövt ett lager till. Detta är två lager plus överlack, och som ni ser på bilderna finns det gott om vackert skimmer i detta lack. Konstigt nog blev jag ändå inte så förtjust i det faktiskt. Det känns inte som min färg riktigt, trots att jag gillar det när jag kikar på bilderna. Formulan är kanon, som hos de flesta av KIKO:s lack, men överlacket behövs helt klart för att få fram det där vackra skimret, annars blir det lite matt: och inte på det där coola matt-glitterlack-sättet. 
 
Gillar ni det så har jag det faktiskt uppe för byte i Lacka - Byt på Facebook. 

Isadora 93 Brisk Yellow

För att helt bryta av från höstigt, mörkt och juligt (första snön kom i natt, under en pågående höststorm) kommer ikväll en swatch på ett gult lack jag använde som bas i min midsommarmanikyr i somras. Brisk Yellow vill jag minnas att jag hittade i en realåda på Maxi för 10 kr. 
 
 
 
 
 
Detta är en väldigt lugn och vilsam gul färg med ett fint vitt skimmer. Jag använde tre lager, och hade tyvärr lite svårt att få en jämn yta; upplevde att det var strimmigt och ständigt lämnade fläckar på några ställen så jag fick försöka jämna till det. Men får väl erkänna att jag gillade slutresultatet ändå. 

Slipping into Christmas

De senaste veckorna har jag gjort ett par nageldesigner som har varit lite så där smygjuliga (helt omedvetet faktiskt), så jag tänkte att jag skulle försöka passa på att visa dem nu, så här i början av december. Idag kommer alltså den übersnygga layeringen med det svarta lacket från Paris Memories och China Glaze Ruby Pumps
 
 
 
 
Är det inte skitsnyggt eller? Och då är min kamera inte ens speciellt bra. Detta är alltså svart och sedan två lager Ruby Pumps på det. Prickar som jag duttat dit med ett dotting tool och Zoya Purity och sen ett lager överlack på det. Kalassnyggt och enkelt! Och som sagt lite smygjuligt. :) 

Paris Memories #235, Svart

För lite sen bestämde jag mig för att jag ville pröva att göra layering med Ruby Pumps över ett svart lack, och då passade jag på att pröva ett 10-kronorslack jag köpte på ett varuhus här i krokarna. Lacket kommer från Paris Memories och jag hittar inget namn på det, bara massor av olika sifferkombinationer; möjligen heter det 235, men det är långtifrån säkert. 
 
 
 
 
Jag måste faktiskt säga att jag blev positivt inställd till detta lack. Det hade väldigt bra pigmentering, täckte nääästan på 1 lager, men jag körde på två då eftersom det blev lite genomskinliga fläckar här och var. Förvånansvärt lättkontrollerat för att vara ett så billigt lack, och penseln var heller ingen katastrof utan tvärtom ganska bra. Helt klart värt en tia och definitivt ett bra alternativ om man vill ha ett riktigt bra svart lack! 
 
Jag har ju ett par gamla two way-pennor liggandes (av dyrare märket Rio, inte sånt där billigt man köper på ebay): jag brukade använda dem väldigt flitigt, speciellt den svarta och vita, men nu är det så lite kvar i dem att de har blivit alldeles sega och inte går att använda längre. Jag funderar väldigt allvarligt på att försöka skölja ur dem med aceton och fylla på med t.ex. detta lack och något annat för den vita. Vad tror ni, är det genomförbart? Ni råkar inte veta någon som har försökt? 

Mini Mani Month 4:e december

De senaste dagarna har jag börjat morgonen med att föra krig mot de äckliga små bananflugor som bestämt sig för att flytta in hos oss och faktiskt har bott här ett bra tag (en månad? två?) utan att vi har lyckats bli av med dem. Jag har ställt ut små koppar med rödvin och vinäger i köket och vardagsrummet, och visst har ett stort antal gått sitt öde till mötes i dem, men de tar fasen aldrig slut. Inte verkar det heller hjälpa att jag tömmer kompostpåsen minst varannan dag, eller att jag häller kokande vatten i diskhon med jämna mellanrum. Det borde hjälpa, jag läste faktiskt på om bananflugor, och det ska ta 7 dagar för dem att utvecklas från ägg till larv till faktisk fluga. Så visst borde min krigföring hjälpa? På sistone har jag upptäckt att ett väldigt effektivt sätt att ha ihjäl dem är att med blöta händer klämma ihjäl dem mot köksfönstret när de kryper omkring där, av någon anledning hinner de inte undan lika snabbt där, och blöta händer gör att de inte kan flyga iväg om man rätt inte skulle lyckas ha ihjäl dem på första försöket. Hoppas inte jag äcklar någon alldeles förfärligt nu förresten, jag har en lite morbid besatthet av att döda just bananflugor. Ber om ursäkt för det! 
 
Men nu till dagens lucka i alla fall! 
 
 
 
När jag öppnade lucka 4 idag tänkte jag att det var ju ett intressant lack! Sen när jag plockade upp det upptäckte jag att det inte alls var ett nagellack utan löst glitter i hexagonform. Guldigt, rosa och rött kan jag urskilja. Jag har faktiskt inget hexagonformat glitter sedan innan, och har tänkt köpa det ett bra tag, så detta var ju trevligt! :) Lite minus dock att färgerna är blandade, jag kommer antagligen helst vilja använda det till "glitter placement", alltså att placera ut glitterbitarna i mönster för hand. Miss Mistletoe har de förresten döpt den här blandningen till. :) 

Christmas Sweater

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja göra en nail art inspirerad av sånna där mysiga stickade tröjor med juligt mönster i form av renar och snöflingor och sånt, men jag har väl alltid tänkt att det är lite för pilligt och inte orkat ge mig på det. Men igår gjorde jag faktiskt det och fick detta resultat:
 
 
 
 
Inte så pjåkigt för att vara första försöket va? Lustigt nog blev jag nästan mer nöjd med höger hand faktiskt... Eller jag vet inte. Tummen, ringfingret och lillfingret på höger hand gillade jag själva designen på (även om ringfingret blev lite kladdigt), och tummen och långfingret på vänster hand. Den där blomman eller julstjärnan eller vad man ska kalla den var ganska knepig att göra, men andra gången kom jag på en teknik för att få den jämnare: börja med pricken i mitten, och måla sen streck runtom:
 
 \  I  /
-  o  -
 /  I  \
 
Sen fyller man ut själva "bladen" utifrån dessa streck. :) 
 
Juliga blev de i alla fall! Jag har använt Boudoir som jag fick i Ciatés julkalender igår, och Zoya Purity
 
Något annat som också blev juligt igår var ett par små söta tomtar jag pysslade ihop på jobbet:
 
 
Håret hamnade lite överallt dock, men det är väl bara charmigt?! :) 

Mini Mani Month 3:e december

Godmorgon! Idag har jag tyvärr inte tänkt måla med dagens lack från julkalendern, eftersom jag har en nail art på naglarna som jag inte vill ta bort riktigt än. Plus att jag inte kommer hinna med att lacka om och handla och allt annat jag ska göra innan jag ska iväg till jobbet. 
 
Bakom lucka 3 döljde det sig i alla fall ett orange lack vid namn Hopscotch. När jag googlade på det nyss hittade jag faktiskt inte speciellt många swatcher på det, så det får jag kanske ordna sen vid nästa lackning! 
 
 
De har visst verkligen lyckats fånga oss nagelnördar i dagens text. ;) 
 
 

Mini Mani Month 2:e december: Ciaté Boudoir

Hej mina vänner! Jag är tillbaka! Förhoppningsvis ett par dagar i alla fall: jag är ju som någon säkert snappat upp arbetslös, men har ett par timanställningar, vilket så klart är väldigt skönt eftersom jag hatar att gå sysslolös. Nackdelen med att ha 2 timanställningar är dock att man vissar dagar jobbar 12 timmar och andra dagar ingenting alls. Förra veckan hade jag den härliga kombinationen måndag: 12 timmar, tisdag: 10 timmar, onsdag: 8,5 timme, fredag: 7,5 timme och söndag: 2 timmar. Plus restid till, från och mellan mina två jobb. Tror ni mig om jag säger att jag var trött på onsdagkvällen? Men jag ska inte klaga, det är så klart väldigt nice ju fler timmar jag får, och jag råkar gilla båda mina jobb väldigt mycket. :) 
 
Det är i alla fall anledningen till att jag ganska ofta är frånvarande i början av veckan. I december ser det dock ut som att det än så länge inte kommer bli så värst många timmar, så kanske att jag kommer kunna vara lite mer närvarande här. :) 
 
Idag tänkte jag faktiskt visa det lack som fanns i lucka två i min julkalender från Ciaté, nämligen det klassiskt röda Boudoir
 
 
 
Och ja, jag har faktiskt lackat med det idag så ni får se riktiga swatch-bilder också! 
 
 
 
 
 
Rött är den sån där färg som jag väldigt sällan köper, helt enkelt för att jag har ganska många röda lack och för det mesta tycker jag de ser i princip likadana ut. Plus att jag inte använder rött så ofta, för att det är en så "vanlig" färg att ha på naglarna (och därmed lite tråkigt, även om det onekligen är snyggt).
 
Boudoir är det första lacket från Ciaté jag prövar, och det gjorde mig inte besviken. Lacken i Mini Mani Month är ju minilack, och jag brukar uppleva att penseln hos minivarianter av lack också brukar vara en minivariant (t.ex. hos OPI:s minisar) och därmed försvåra lackningen en hel del, men hos detta lack tyckte jag penseln var exceptionellt bra faktiskt, och normalstor. Den var som gjord för mina naglar; en platt, ganska bred variant. Påminde en hel del om Isadoras. 
 
Lacket i sig var också riktigt bra. Väldigt lättkontrollerat, tunt men inte rinnigt. Formulan kändes som jelly och torkade väldigt glansigt och fint, men lacket var välpigmenterat, vilket väl inte är så vanligt bland jellysar? Två lager räckte i alla fall för täckning. Jag är väldigt nöjd med min första upplevelse av Ciaté. 
 
Ciatés minilack innehåller förresten 5 ml. 

Mini Mani Month 1:e december

Idag fick jag så äntligen öppna första luckan i min julkalender från Ciaté. Så här såg det ut idag!
 
 
 
Lacket i dagens lucka heter Snow Globe och ser ut att vara ett flake-lack med pärlemorskimrande flakes. Inte någonting som jag kanske skulle plockat åt mig själv, men ska bli kul att testa (är inte det lite av det roliga med en julkalender, att man kommer få testa lite annat? :) 

RSS 2.0