Queen B Likes Roses

Mer nail art va, eller vad säger ni? :) 
 
Idag råkar jag faktiskt vara på Liseberg så detta tog jag mig tiden att tidsinställa igår. Jag hoppas vi har fint väder, för förra året började det spöregna från ingenstans, och jag hade så klart inga extra kläder med mig (det har jag idag!). 
 
Nu tänkte jag visa den nail art jag gjorde till Queen B
 
 
 
 
En rätt simpel nail art med rosor, men på lite avstånd ser den riktigt fin ut. :) Jag minns tyvärr inte över huvud taget vilka färger jag använt: har nog ganska många sånna nail arts liggandes nu där färgerna inte alls finns kvar i minnet längre, men sånna här nail arts funkar ju i princip med vilka färger som helst. 
 
Jag gjorde ju förresten precis en sån här nail art fast med svart bakgrund också i höstas, faktiskt efter denna. Den la jag ner lite mer tid och pill på, fast det behöver man ju egentligen inte. :) 

Let's All Show Some Pride

Nä alltså, det får bli ett inlägg till idag, jag bara måste få visa mina fina Pride-naglar. :) 
 
 
 
 
 
 
Jag har velat göra den här sortens randiga naglar i regnbågens färger ganska länge, men aldrig riktigt kommit till skott med att ha ork till det. Men nu när min fina hemstad ska ha en liten Pride-festival tyckte jag det kändes som det perfekta tillfället att visa mitt stöd för hbtq-rörelsen (att man ens ska behöva visa sitt stöd är ju egentligen helt galet, klart som korvspad att alla ska ha lika rättigheter!) och att få göra ett par snygga naglar samtidigt! :D 
 
Jag började med att grunda naglarna i ett lager OPI My Vampire Is Buff, strimmigt och dant, men bara för att färgerna skulle ha någonting att liksom vila mot för att ge lite bättre djup. Sedan målade jag ränderna på frihand med en mindre pensel. China Glaze Hey Sailor, Essie Fear or Desire, Zoya Darcy, China Glaze I'm With the Lifeguard, China Glaze Sunday Funday och China Glaze Coconut Kiss. 
 
Supernöjd blev jag, jag blir alldeles glad och lycklig av att kolla på mina naglar nu! ^^ Färger är vackert!

China Glaze Queen B

Vi kör väl ett inlägg till idag nu när jag har ångan uppe!
 
Jag har inte köpt så hemskt många nya nagellack på sistone (fast jag var farligt nära att klicka hem en massa härliga sommarneoner från Nailsupplies igår!), men i höstas och vintras lyckades jag hitta några jag kände mig sugen på, bland andra Queen B från China Glazes höstkollektion Autumn Nights. 
 
 
 
Detta lack har skitbra egenskaper, det täcker på ett lager och är lättlackat som tusan. Det blir också galet glansigt som ni ser, min kamera hade svårt att fokusera för att det glänste så. Färgen blir i alla fall ungefär precis som i flaskan, en mörk blålila, blurple brukar man väl kalla den nyansen? Cremefinish som ni säkert ser, och en perfekt bas för nail art, alltid ett plus hos mig!
 
När jag hör namnet på detta lacket tänker jag faktiskt direkt på Blair Waldorf i Gossip Girl! Undra om det var henne de hade i åtanke när de döpte det. Jag såg bara de första två säsongerna eller något sånt när jag gick på gymnasiet, sen tröttnade jag, men visst känns det lite Blair i färgen? 
 
På tal om kameror så har jag väldigt länge nu tänkt köpa mig en ny, min gamla är väl fortfarande helt okej för det mesta, utom att det är stört omöjligt att ta bra bilder i dåligt ljus så jag får förlita mig på dagsljuset, men mest för att batterierna är helkass, den klarar väl si så där 20 bilder på raken, sen dör den. Och snarare än att köpa nya batterier till en halvkass kamera tänkte jag faktiskt investera i en helt ny kamera, denna har jag trots allt haft i hela 7 år. 
 
Så, har ni några tips kring kameraköpet? Jag vill ju gärna ha en som tar sinnesjukt bra närbilder, men den ska ju så klart funka för vanliga semesterbilder och sånt också. Vad använder ni för kameror?

Cookies and Milk and Flowers

Wow, nu är det verkligen sjukt längesen jag tittade in här.. Man kan väl minst sagt säga att jag har haft mycket att göra de senaste månaderna. Jag lyckades skaffa mig ett till jobb (fyra allt som allt alltså), ett helgjobb som innebar att jag jobbade varje lör-sön 10-19. De andra timanställningarna var ju bara några timmar i veckan och inte varje vecka heller, men det blev ändå rätt mycket jobb för det mesta. Vissa veckor har jag lyckats få ihop över 60 timmar. Vid sidan om det har jag haft min mattekurs på Komvux 3 lektioner i veckan och plugg hemma på det så jag är rätt imponerad över mig själv att det gått så bra som det har gjort. Nu ser det dock ut att bli en väldigt lugn sommar; jag har sista provet i mattekursen på måndag och alla schemalagda timmar på mina olika jobb är nu avklarade (även helgjobbet har tagit slut nu), så nu är det bara om någon blir sjuk eller så jag får jobba. Kan inte säga att jag är speciellt ledsen över det, man orkar bara hålla på och pussla så där i några månader. Ni förstår säkert varför det inte har funnits så mycket tid eller ork över för att blogga. Inte har jag pysslat med naglarna så mycket heller, lackade har de väl varit för det mesta, men har faktiskt till och med varit naket ibland! Jag har mest swatcher i arkivet nu, men en och annan nail art har jag ändå lyckats åstadkomma. Idag har jag Pride-randigt eftersom stan kör en Pride-festival denna helgen! Färgglatt ska det vara! Är först när man lyckas med någon så här riktigt snygg nail art som man inser hur mycket man gillar det, jag går och glor på mina naglar stup i kvarten! :) x)
 
Om någon är intresserad av annat som pågått i mitt liv så har jag varit fortsatt insnöad på ekologiskt och miljötänk i vardagen. Förutom mat som vi handlar ca 85 % eko, har jag lyckats byta ut merparten av mina kroppsvårdsprodukter till ekologiskt (funkar precis lika bra, om inte bättre, än vanliga konventionella produkter), och till och med hittat ekologiskt tvättmedel som funkar precis lika bra som vanligt (sen har jag förstås inga småbarn som kladdar ner sig eller någon större mängd gräsfläckar eller så). Mitt eko-intresse har hållit i sig så pass att jag faktiskt tagit beslutet att börja plugga igen (jag har ju haft sån ångest över att inte veta vad jag ska göra "när jag blir stor", och stor känner jag väl att jag redan är egentligen, 24 år gammal). Men nu har jag minsann bestämt mig för att jag ska bli miljöanalytiker! När jag säger det till folk blir en del väldigt positiva, andra får nånting i blicken som "jaha, en sån där". Vi kommer nog bli ett skrämmande par när jag är färdig, jag och min sambo, miljöanalytikern och juristen! ^^
 
Men men. Jag är så dålig på att hålla mig kortfattad! 
 
Kanske är det i alla fall någon som är intresserad av att se en liten swatch? Eller en nail art förresten, jag kom just på att jag gjorde en till Cookies and Milk som jag aldrig visade. Det kan ju passa bra, så får jag den ur världen! 
 
 
 
 
 
Inte mitt stoltaste ögonblick inom nail art kanske. Jag känner att jag hade velat ha lite mer kontrast mellan färgerna på blommorna. Det ser liksom ut lite som färgstänk bara, speciellt med fläckarna i basen. 

RSS 2.0