Black Cherry on Top

När man vill måla naglar men ens egna naglar är upptagna får man övertala någon annan att vara modell! Igår var jag hos en gammal vän och fikade och hängde. Hon plockade mina ögonbryn och jag fixade hennes naglar (bra utbyte va?). Tänkte inte på att ta med mig remover, och jag är sjukt ovan vid att måla andras naglar, och att måla så små naglar, så ni får försöka tänka bort allt kladd.
 
 
 
 
Om ni har problem med att se vad det föreställer (min kompis sambo gissade på snigelantenner) så kan jag tala om att det ska vara körsbär. Var på Lindex igår och hittade då ett par ursöta trosor med detta mönstret och kände direkt att det hade nageldesignspotential! Och jag gillar verkligen resultatet, det är sött men ändå lite coolt. :)
 
Jag har använt White Orchid från Kicks som basfärg: helt okej lack om än lite strimmigt och klumpigt. Tre lager behövs för full täckning, så jag föredrar helt klart My Boyfriend Scales Walls. Ceriserosa prickar är duttade med ett dotting tool och neonrosa Pink Voltage från China Glaze, sedan har jag använt svarta Manhunter från H&M för att måla själva körsbären och svarta nail art-linern 1062 från Depend för att måla stjälkarna. Har avslutat med en liten prick vitt i varje körsbär för att det ska se ut som att de glänser.
 
Vad säger ni, alldeles för barnsligt eller kul och annorlunda? :)

One Stroke Blue

Eftersom det var väldigt längesen (nästan ett år sen) jag gjorde one stroke-blommor kände jag att det var dags att ge sig på denna teknik igen. Här ser ni mitt första försök, och nu kommer andra.
 
 
 
 
 
På de här bilderna ser det ganska snyggt ut, men jag är inte riktigt nöjd, jag behöver helt klart öva! Kanske borde jag också pröva att bland ut mina akrylfärger med en aning vatten när jag gör det här, men jag vet inte riktigt. Det blir i alla fall inga klockrena blommor av det, den saken är säker. Bakgrundsfärgen är så klart Essies Bikini So Teeny och övriga färger är akrylfärg.
 
Tycker ni att första eller andra försöket blev mest lyckat? Jag gillar färgerna bättre på denna versionen..

Essie Bikini So Teeny

Ännu mera blått blir det, med Bikini So Teeny: det första nagellacket från Essie som jag prövar.
 
 
 
 
Det här är ett ljusblått, lätt lavendeltonat, periwinkle-färgat fantastiskt nagellack. Jag har som sagt aldrig prövat Essies lack innan, men jag måste säga att jag blev lite blown away. Borsten är bred och har en rundad form som gör den superlätt att måla med (har dock hört att det finns en salongsversion av deras nagellack med en tunnare borste?), jag fann det inte ens nödvändigt att städa nagelbanden med remover efter målningen! Nagellacket i sig är också riktigt bra, täcker helt på två lager, och är tunt men inte rinnigt. Perfekt formula. Om alla Essies lack håller så här hög standard måste jag nog köpa fler...

Isadora-rea

Om ni någon gång har flyttat till en annan kommun så vet ni att man brukar få en massa erbjudanden från olika företag hem i brevlådan. Jag har fått en hög med sådana nu när jag flyttat hem till mina föräldrar igen, så häromdan åkte jag och mamma runt och utnyttjade ett par av dem. Kom bland annat hem med en gratis orkidé och prinsesstårta!
 
När vi var på Maxi för att handla lite och hämta den där prinsesstårtan gick vi förbi deras sminkavdelning, och jag ser en låda med Isadora-lack, och en skylt: 19,50kr. Slutade med att jag plockade på mig 6 vackra nagellack.
 
 
636 Latina Red
608 Taffeta Creamy Pink
624 Baby Blue
739 Surfers Paradise
735 Hot Hibiscus
737 Aloha

Merparten av lacken var inte ens speciellt gamla, de var från vår- och sommarkollektionen tror jag, så jag förstår inte alls varför de sålde ut dem. Men har ni vägarna förbi Maxi i Karlskrona kan ni ju hålla utkik. ;) Något ni är extra sugna på att se en swatch på? (Det har visst blivit mycket rött och blått på sistone.)

Fisherman

Eftersom jag numera är arbetslös har jag gett mig in i ett par små kreativa projekt för att ha något att göra när jag går hemma om dagarna. Det senaste är stickning. På en marknad i somras tänkte jag köpa en så kallad fiskartröja, eller pippitröja, men då fanns det inte i min storlek, så det blev ingen. Då kom jag på den briljanta idén att sticka en. Letade upp en beskrivning på nätet, och med hjälp av mina kära mor satte jag igång. Lite mer än 40 cm har jag stickat hittills. Det märks ju utan tvekan att jag inte direkt är speciellt van vid att sticka, senast jag gjorde det måste varit när jag gick i skolan.. Men kanske kanske kommer jag faktiskt kunna använda den. Eller vad tror ni?
 
I vilket fall blev jag inspirerad till att göra ett liknande mönster på naglarna, med My Boyfriend Scales Walls som basfärg och blå och röd akrylfärg.
 
 
 
 
Egentligen hade jag velat ha en lite mer beige-tonad vit som basfärg, men denna dög också. :) Såhär när designen är färdig ser jag att jag nog hellre skulle gjort lite mindre prickar så att man hade kunnat göra fler ränder. Men jag gillar i alla fall idén, och tycker den är enkel och ganska snygg.
 
 

OPI My Boyfriend Scales Walls

Den här gången har jag bytt färg till ett fint vitt creme-lack som jag verkligen gillar, nämligen OPI:s My Boyfriend Scales Walls från Amazing Spiderman-kollektionen.
 
 
 
 
 
Detta lack är inte riktigt helt vitt, utan har ett par droppar grått i sig, lite smutsvitt alltså. :) Det är lätt att måla med, och täcker helt och hållet på tre lager. Kanske hade man klarat sig med två, men jag tycker det blev bäst med tre. Det känns i alla fall som en perfekt färg för nail art, så det kommer säkert användas flitigt!

Tradera-fynd

Minns ni att jag nämnde att jag hade lyckats köpa ett gäng H&M-lack på Tradera för 106 kronor för några veckor sen? Här får ni se vilka lack det var!
 
 
Dollar Green och Denim Dreams
 
 
Wildflower och Rising Sun
 
 
ChaCha, Stylish Gold och Ocean Sand
 
 
City Pinkoch You Rock My World
 
 
Soaked in Purple
Notoriously Beautiful
Wanna Pepperoni
Hunt Me Down
Pinktastic

Moonlight Flowers

Till Zoyas Charla tänkte jag att jag skulle göra någon form av blomdesign med akrylfärger. Blommor blir aldrig fel, tänkte jag, inte ens på fantastiska nagellack. Men det blev inte alls som jag hade tänkt mig: jag är väldigt dålig på att måla sånna där vackra designer med blommor och prickar och swirlande stjälkar. När jag försöker blir det bara så här istället.
 
 
 
Är ganska missnöjd faktiskt. Men kanske kanske kanske, om jag fortsätter att göra sånna här designer, så kommer jag till slut bli lite bra på det? Jag borde nog plocka fram mina display wheels och öva på dem. Och titta på massvis med blommiga tutorials på youtube.

Zoya Charla

Det här underbara nagellacket kom alltså med nailmail-leveransen i... torsdags? Fredags? Någon av dagarna var det i alla fall. Har velat testa Zoya hur länge som helst, och så äntligen!
 
 
 
 
Charla är ett blågrönt, petrol-färgat nagellack som är fullspäckat av härliga skimmer-partiklar. Det är ganska skirt, behöver tre lager, egentligen fyra om man är petig, och lite rinnigt, men ack så vackert! Jag gick omkring och stirrade fånigt på mina naglar i flera timmar efter att jag hade lackat med det här. :D

Nagellacksshopping

Förra veckan fick jag hem hela 5 nya nagellack, plus snabbtorkande överlacket Good to Go från Essie, som jag tänkte recensera så fort jag har prövat det ett par gånger. Jag har hört att det ska vara likvärdigt med Seche Vite, men inte lika tjockt.
 
 
Zoya-lacken (Kelly, Charla och Kimmy) kommer från månadens Nailmail-leverans. Det ljusblåa lacket från Essie heter Bikini So Teeny och kommer från årets sommarkollektion. Eftersom jag fick en 20%-sms-rabattkupong från Åhléns passade jag också på att köpa vita OPI My Boyfriend Scales Walls från Amazing Spiderman-kollektionen, och ytterligare en rabattkupong på nelly.com gjorde att jag köpte China Glaze Riveting från Hunger Games-kollektionen. Jag verkar ha fått ett sug efter blått på sistone... Charla kommer som en swatch alldeles strax, frågan är vilken ni helst vill se efter det?
 
 
 

H&M Jo Is in the House

För lite sedan när jag var inne på H&M fick jag syn på ett nagellack som jag tyckte såg ut att vara helt fantastiskt. Ett glitterlack som liksom fångade upp färgerna runt omkring och bildade regnbågar precis som ett holo-lack.
Här får ni se Jo Is in the House ovanpå Papagayo Blue.
 
 
 
 
 
Dessa första bilderna är tagna utomhus i dagsljus. Tyvärr får jag väl säga att det inte skimrar fullt så regnbågsaktigt utomhus som det gör inomhus, antar att det inte finns så mycket att reflektera där. Det är liksom som små silvriga speglar på naglarna.
 
Bilderna nedan är tagna inomhus, därav lite suddiga, men visar regnbågarna mycket bättre.
 
 
 
Självklart visar inte bilderna alls hur fint Jo Is in the House faktiskt är på riktigt, men så har jag ju en något outdated kamera också. Men den får duga. Ni får gå in på H&M och kika på nagellacket själva! Jag undrar hur det skulle se ut över ett holo-lack.... Måste nog prova det. :)

Isadora 732 Papagayo Blue

Idag bär jag en vacker blå från Isadora, intensiva Papagayo Blue!
 
 
 
 
 
Jag önskar att bilderna kunde framhäva färgen lika vacker som den ser ut i verkligheten, men det verkar inte vara så lätt. I kalla, klara ljus är den intensivt blå, och i varma, mer gula ljus blir den mer lila. Fick komplimanger av flera personer på jobbet när jag bar den.
 
Kanonbra formula också. Två lager, torkar snabbt, och jag måste få säga att jag bara äääälskar Isadoras breda borste. Den passar mina naglar perfekt! Vet att många andra inte alls gillar den (borsten), men jag har bara gott att säga!

Servett-naglar tutorial

 

Fixade en liten tutorial på hur jag gjorde servett-naglarna i morse :)

H&M Rising Sun

God kväll mina vänner! Den här gången har jag prövat att göra nail art med servetter!
 
 
 
Jag får väl säga att jag blev lite mittimellan-nöjd med resultatet. Det ser snyggare ut på lite längre avstånd, och jag misstänker att det hade passat bättre med en annan bakgrundsfärg. Denna gula (Rising Sun från H&M) smälter ihop lite för mycket med blommorna. Jag hade tänkt göra en separat swatch på Rising Sun, men orkade inte vänta på att göra mina decoupage-naglar, och jag tycker ändå man ser hur den ser ut här. Gillade dock inte formulan speciellt mycket, rinnig och skir (tre lager, och jag tycker fortfarande inte den täcker helt och hållet) och inte speciellt snabbtorkande. Första H&M-lacket jag stöter på som inte har fantastiska egenskaper. Antar att någon gång ska vara den första... :)
 
Nu kanske ni undrar hur det här med servetterna går till? Jag såg det på en blogg någon gång i våras och blev sjukt sugen på att göra sånt, men det är först nu jag hittat ett par servetter med lämpligt motiv. Och det är ganska enkelt, man klipper helt enkelt ut motivet man vill ha, lägger på lite genomskinligt nagellack på naglarna, och pressar försiktigt dit servett-biten. Sedan är det bara till att försegla med top coat, gärna två eller tre lager så att det verkligen håller. Jag har haft mitt sedan i torsdags nu, och det sitter fortfarande som berget. Det enda ni behöver tänka på är att dela på servetten, så att ni bara använder det mönstrade lagret, annars kommer det bli för tjockt. Tänk också på att basfärgen ni använder kommer lysa igenom och påverka färgerna. Den här tjejen har en riktigt bra tutorial.
 
Min pojkvän tyckte blommorna påminner om Andy Warhol, eftersom de blir lite prickiga. Jag tycker det är lite coolt i alla fall, borde nog pröva den här designen i fler varianter senare. :)

Ms. Shabby Chic

Den här designen har jag inspirerats till genom alla dessa shabby chic-mönster som dyker upp överallt. På burkar, gardiner, muffinsformar, you name it. Så varför inte på naglarna?
 
 
 
 
 
Löjligt enkel att göra, så pröva vet jag!
 
Denim Dreams är blå bakgrund, sedan har jag målat vita ränder med min two way från Rio. Blommorna har jag gjort med Isadoras Burgundy Rose, Kiss Soft Pink och en tandpetare. Man lägger bara två små "klumpar" med mörk rosa och ljus rosa bredvid varandra: "OO", och sen "swirlar" man ihop dem med tandpetaren. Måla dit ett par gröna blad med valfritt grönt nagellack (jag använde two way från Rio) och voilà så är du färdig. Fantastiskt snabbt och enkelt.

H&M Denim Dreams

 
 
 
Tja, det blev blått igen. Bestämde mig för att pröva ett av de där H&M-lacken jag köpte på Tradera: Denim Dreams heter detta och är riktigt fint. Vet inte om jag direkt tänker på denim när jag ser det, men fint är det i alla fall! Täcker på två lager, och här ser ni tillochmed oredigerade bilder, utan rengöring av nagelbanden. Vad tycker ni, visst lyckades jag hålla mig till att bara måla naglarna rätt så bra? Finfin formula alltså! Och så söt flaska med den prickiga korken (jag är svag för prickigt)!

Bubble-iscious

Den här designen är jag jättenöjd med. Den är så enkel men ändå sjukt snygg!
 
 
 
 
 
Kommer ni också att tänka på godis när ni ser dessa? Fick flera komplimanger på jobbet. Små saker som gör vardagen mycket trevligare. :)
 
Som ni säkert redan gissat har Blue Lagoon fått agera bas här, även om det är den som syns allra minst. x) Jag har svampat på rosa 060 Sorbet Splash från Kicks i mitten och sedan mintgröna Dollar Green från H&M på tipparna. Både Sorbet Splash och Dollar Green är något ljusare i flaskorna, de blir så klart mörkare eftersom grundfärgen är mörk. Prickarna är målade med akrylfärg och ett dotting tool.
 
För ett par veckor sedan klickade jag till mig en auktion med 11 praktiskt taget oanvända H&M-lack på Tradera. De blev mina för 106 kr inklusive frakt, vilket jag tyckte var helt fantastiskt eftersom jag verkligen gillar H&M:s nagellack. Ska försöka komma ihåg att ta en bild på dem och lägga upp någon dag när det är tillräckligt mycket ljus för att få lite bra bilder. Ha det fint så länge!

Isadora 738 Blue Lagoon

Idag får ni se en swatch på ytterligare ett Isadora-lack, blå 738 Blue Lagoon.
 
 
 
 
 
Det här lacket är inte riktigt lika iögonfallande som Ocean Drive, men fortfarande riktigt riktigt fint. Jag har faktiskt börjat gilla blått mer och mer. Fantastiskt bra egenskaper har det, två lager täcker och torktiden är finemang. Jag som annars alltid har klagat rätt mycket på att Isadoras nagellack typ aldrig torkar. Jag har visst blivit motbevisad. Skulle det inte förresten vara askul att få ta fram nya nagellacksnyanser hos ett sminkmärke? Hjälp vad roligt det skulle vara :) Finns det en utbildning till att bli "nagellacksblandare"? ^^

RSS 2.0