Off topic

Förresten, i princip helt orelaterat till naglar (bara i princip orelaterat eftersom naglarna faktiskt förbättras avsevärt om man äter hälsosamt och tränar) vill jag tipsa om ett inlägg som Cactus skrev för några dagar sedan. Hon skrev om hur hon lyckats gå ner i vikt och jag tycker det är ett väldigt inspirerande inlägg. Framför allt gillar jag att det är väldigt realistiskt, det är jobbigt och svårt, men det går. 
 
Jag gick själv ner ungefär 15 kg för ett par år sedan: för mig tog det dock närmare ett år, och jag gjorde det mest för att jag hade gått upp en hel del i samband med att jag åt kortison: kroppen samlade på sig vätska och så. Dessutom åt jag väldigt mycket godis och andra liknande onyttigheter och det kändes som att jag behövde bli hälsosammare för att bli frisk och slippa medicinerna. 
 
Min metod var faktiskt väldigt enkel: jag slutade äta allt som uppenbarligen innehöll för stora mängder tillsatt socker, t.ex. godis, chips, yoggi, kakor, glass, o.s.v. Jag ersatte det med nötter, färsk och torkad frukt, gjorde smoothies, bakade scones med bär i... Det funkade faktiskt väldigt bra, det blev som en avgiftning, och till slut var det inte ens speciellt jobbigt att avstå och jag kunde fasa in det vid speciella tillfällen. Nu äter jag alldeles för mycket igen och skulle behöva göra en avgiftning till.. :) 
 
Förutom detta var det enda jag gjorde att jag tränade. Gick på afro minst en gång i veckan, oftast ett step-pass också, ibland aerobics. Och så gymmet. Sammanlagt tränade jag nog 3-5 gånger i veckan: inga långa eller superjobbiga pass, vanligtvis ca 45-60 min, och sakta men säkert gav det resultat. 
 
Jag vill också påpeka att jag alltid har hatat att träna, ända sedan jag var liten: skolidrotten på högstadiet var det värsta jag visste och jag svor länge att aldrig någonsin springa frivilligt. Men jag hittade träningsformer jag gillade, och jag började t.o.m. jogga lite ibland (hatar fortfarande att springa, men det är faktiskt den bästa träningsformen när man har ont om tid). Så att. Jo. Det går. Man behöver bara vara riktigt motiverad, vilja det själv och bestämma sig! 
 
Det tråkigaste med att gå ner i vikt var dock att mina bröst blev avsevärt mindre (en bh-storlek)! Det var det ingen som talade om för mig, så nu förvarnar jag er! :) 
 
Slutligen får man väl säga att olika metoder passar olika människor, men jag tror absolut inte att man ska gå på någon sån där diet, som t.ex. LCHF, GI, eller liknande. Kroppen behöver lite av allt, även fett och kolhydrater, men lagom är bäst. Tror väldigt starkt på tallriksmodellen och att äta regelbundet! :) 

Kommentarer
Postat av: FruVesa

Superbra jobbat! Och kul att läsa om flers framsteg. Jag har ca 35 kg övervikt efter att ha fött mina två döttrar, och sakta men säkert plockar jag ner dem. Har gått ned ca 8 kg sen januari så bara 27 kvar.. :)

Svar: You go! Kämpa på och var stolt för varje steg! :):)
Honmednaglarna

2013-03-29 @ 22:51:21
URL: http://fruvesa.se
Postat av: Cactus

Åh, jag blir ju riktigt rörd över att du ville skriva ett eget inlägg till följd av mitt! Tack snälla för de fina orden!

Och ja, jag har fått sy in min favorit-BH i ryggen en gång redan, och snart lär den bli för stor helt och hållet, det är nog den enda nackdelen med att gå ner ^^

Svar: Äh, jag ville bara ha en anledning att skryta lite. ;)
Nej men, skämt åsido, jag tycker det är fantastiskt starkt av alla som klarar av det, och om man kan inspirera folk till att verkligen våga försöka tycker jag det är kanonbra. Det finns så många som går och vill, men inte tror att de klarar det, men jag tror inte att någon av oss som har klarat det är några supermänniskor direkt. Alla kan!

Haha tja, för mig skulle det tyvärr inte hjälpt att sy in dem i ryggen, skulle nog snarare fått stoppa toapapper i kuporna. ;)
Honmednaglarna

2013-03-30 @ 09:13:59
URL: http://cactusnailpolish.com/
Postat av: Ann-Sofie

Så intressant att läsa om din viktresa. Jag håller också på att gå ned i vikt. Jag tror som du inte hller på att gå på nån diet. Därför vi kör viktväktarna, för där får du äta allt, bara lära dig att äta på rätt sätt och lagom, och sen det här att röra på sig. Vi kör powerwalks med stavgång, funkar bra. Jag har gått ned ca 10 kg nu på 11 veckor och det är superskönt. Men jag har mer kvar, det är bara att kämpa på. :-)

Svar: Ah, viktväktarna tror jag funkar väldigt bra också. :) Fast jag skulle inte palla med det där med att räkna (för det gör man väl i viktväktarna va, points eller vad de kallar det?), när jag höll mig borta från socker kunde jag nästan bli lite besatt och få sjukt dåligt samvete om jag åt något med socker när jag inte hade planerat det, så att räkna vad jag åt hade nog gjort mig lite knäpp.. Jag förde matdagbok de första veckorna dock, för att vänja mig vid att tänka lite mer innan jag stoppade i mig något, tror det var det som gjorde den där besattheten. Har försvunnit nu dock. :)
Men 10 kg på 11 veckor är ju sjukt imponerande. :) Keep it up! Jag räknade själv inte kilona så noga när jag gick ner (kanske för att mitt mål mest var att bli av med godissuget), så det gick nog betydligt långsammare för mig: men en dag när jag tänkte efter bara upptäckte jag att det ju faktiskt var hela 15 kg.. :)
Honmednaglarna

2013-03-30 @ 12:56:15
URL: http://www.colourit.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0